- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
válasz Pttypang #91498 üzenetére
Törölközni? Párolgás hőt von el, nekem mosakodás után az a cél, minél vizesebb legyek.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
veterán
válasz belaazallat #91501 üzenetére
Utána bevizezheted az arcodat, de a koszt letörölni elég jó. Feltéve, hogy nem szeretnél szappannal belemosakodni egy patakba pl...
(#91500) CaNNa3IS
Attól a patronostól ma kitéptem volna a hajamat, mikor másodjára is fel kellett pumpálnom a hátsó kereket defekt után...Everybody lies.
-
rétisün
veterán
válasz -=RelakS=- #91476 üzenetére
kulacstartóba, mintha nem tudnád
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
jjeahh
nagyúr
Amúgy kérdezni is akartam, csak elfelejtettem: az a terv, hogy veszek új pedált, mert a régi kotyog. No de ezzel a kotyogással nem lehet kezdeni valamit? Mert ha javítható, akkor nem költekezek fölöslegesen... Megbikáztam a kontracsavarokat benne, szal nem vízszintesen kotyog, hanem fel-le, előre-hátra.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-=RelakS=-
veterán
válasz CaNNa3IS #91500 üzenetére
Akkor már miért nem az alsó csőre? Ott útban sem lenne semminek, így meg szerintem a kulacsnak és a lábadnak is útban van. A kulacsnak tuti.
rétisün
Naná, de akkor is keményen hangzott, hogy felszerelés gyors javításhoz egy kulcstartóban is elférItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-
jjeahh
nagyúr
Nem tudom kínai csoda-e, nem látok rajta semmilyen feliratot, logót. Ez most nem az enyém, sőt nekem flat van, csak azért gugliztam,hogy illusztráljam milyen irányban kotyog: [link].
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
trialboj
őstag
válasz jjeahh #91511 üzenetére
Pedig szerintem ez a legáltalánosabb kotyogás. Kikopott a csapágy körül a foglalat, és kicsit mozog, le-fel. Még a saint pedálomon az egyik oldalon is van egy enyhe le-fel mozgás.(4+ éves) A gyengébb kínai pedálom is 3 hónap után csinálta.
Nem lehet javítani, kivéve ha nagyon mozog akkor egy sörös dobozból lehet vágni egy téglalap formát, amit ha szerencséd van be tudsz préselni a csapágy és foglalat közé. Nem minden modellnél lehetséges, haver csinálta, saját pedálján, azóta nem lötyög, de meg is szenvedett vele.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
andrisbandi
őstag
válasz CaNNa3IS #91500 üzenetére
Ha akarsz költekezni, létezik jófajta defekt álló külső montira.
Continental Der Baron 2.4 Projekt 27.5x2.40" ProTection Apex – MTB Tyres 27.5" - folding -
-
Halkow.
senior tag
Nem értem én ezeket az Decatlonba vásárlós emberkéket 90ért vesznek egy bringát használják egy évig és 80ért teszik fel jófogásra, másik leamortizálják szó szerint hót mocsok és egyébb és akkor 70ért vigyed b@zd+.
A reális ár olyan 60-70 lenne szerintem egy 90-es bringánál.
-
Runner_fxr
Ármester
Rudy-val gyakorlati tapasztalatom nem sok van, inkább ismerősök használtak ilyen termékeket.
Azt viszont tapasztalatból tudom mondani, hogy egy Uvex nem 2 évig bírja.
Lassan 6 éve használok egy ilyet: Uvex Crow Pro Vario, napi szinten, télen nyáron, az utóbbi 2 évben még a munkavédelmi szemüvegem is ez, és semmi baja nincs. Már tokban sem tartom, de nincs a lencsén karc, és a fényre sötétedős lencse is ugyan olyan jól működik mint új korában. Ez egy 30 ezres szemüveg, úgy gondolom, hogy minden forintját megéri.A cserélhető lencséseket nem szeretem, szerintem sokkal jobb a fényre sötétedős. Egy minőségi cserélhetős sem lesz számottevően olcsóbb.
trialboj: Tipikus hiba, hogy az ilyen zárt csapágyba valahogy bejut a kosz, és az recseghet. Én már jártam így párszor. Szét kell szedni, átmosni a csapágyat pl wd 40-el, majd újra zsírozni jó minőségű zsírral, pl motorex-el, és utána nem recseg.
Ezek elvileg karbantartás mentes csapágyak, de sajnos sok esetben kevés bennük gyárilag a zsír, vagy nem jó minőségű, és nem tudja rendesen távol tartani a szennyeződést.[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz Runner_fxr #91524 üzenetére
Hm, az Uvexekről eddig jókat hallottam, és találkoztam is nagyon príma darabokkal. Lehet a következő az lesz, most már jópár évet kihúztam ezekkel az olcsóbb darabokkal.
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #91484 üzenetére
Nyeregtáskával mi a baj?...semmi,nekem is az van.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #91526 üzenetére
Akkor félreértelmeztem azt a mondatod.
Ilyenre cseréltem most: BTWIN 500 M
Persze kékben.
Kicsit nagyobb mint az előző, viszont érdekes hogy ez alá fel tudok még tenni egy lámpát a nyeregcsőre ha kell mert magasabban rögzíthető mint a Scott.Més que un club!
-
-
nagyúr
Gumikesztyű tényleg hasznos, pont tegnap mostam le a láncomat meg olajoztam újra szemenként. Volt azért retek a hátsó váltógörgőknél rendesen szóval rájuk fért már egy takarítás. Mondjuk otthon én ilyen szövet kesztyűt használok az nem szakad könnyen és le is törölhetem vele a koszt.
Més que un club!
-
ivana
Ármester
válasz Napfénysüti #91529 üzenetére
Én mindig olajos rongyokat gyártok, csapágyakat is csak eltörölni szoktam, gyorsabb mint elmosni és az eredmény is jobb.
A kezemet meg ultradermmel megmosom. -
Zoli133
addikt
Az alapvető ellenvetések, hogy decatholn meg ilyeneken kívül ezzel milyen kifogásolnivaló lehet? Triban 520, ennyiért Sora szett meg karbon villa nem hangzik rosszul szerintem.
szerk: Most is egy régi rockrider-t használok, ott cska középcsapágy gondjaim voltak, meg hogy dögnehéz.
[ Szerkesztve ]
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
LustaDick123
tag
válasz Napfénysüti #91529 üzenetére
A kettő jó kombinációja a szerelőkesztyű. A tenyere gumis, a kézfej textil: https://munkavedelmikesztyu.eu/ordered/3494/pic/581.jpg
Defektjavításra (igaz csak egy apró tüske okozott gondot) nekem bevált a benzinkutas defektspray is. Tökéletesen tömített trekkingen, tartotta a nyomás napokig, igaz a belsőt kukáztam.
-
Caldera1
tag
válasz Runner_fxr #91524 üzenetére
Árnyékos részből kilépve hány másodperc alatt sötétedik elfogadható mértékűre az Uvexed? Szerintem nincs az a fotokromatikus napszemüveg, ami olyan gyorsan tudna besötétedni, hogy ne zavarja rövid ideig a szemed a napfény.
Nekem van Oakley Jawbone fotokromatikus napszemüvegem, amit 2011-ben 225 fontért vettem. Mégis egy BBB BSG-32-est használok bringázáshoz (2010-es), ami árban jóval szolidabb volt. Valóban por-és szélálló, pár másodperc a lencse csere. Persze egyiken sincs karc.
Próbáltam a BBB Rapidját, ami szintén fotokromatikus, de az Oakley-m sokkal jobb (többek közt gyorsabban sötétedik), de ezt ne úgy képzeljük el, hogy kilépek a déli napfénybe az árnyékos szobából, és tized másodperc alatt besötétedik, hanem kell néhány másodperc neki, ami szerintem bringázásnál túl sok idő. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #91527 üzenetére
(#91533) Caldera1...még úgy is sokkal gyorsabb mint amennyi idő alatt te lencsét cserélsz. Ha fordítva nézzük,vagyis fényből mész árnyékba akkor sem sokat látsz míg szemed alkalmazkodik,viszont azt várhatod,hogy a nem fotokromatikus kivilágosodjon.
(#91532) LustaDick123...szerintem is az a legjobb,a belül gumi nagyon izzadós.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
BlacKSouL
addikt
Kolléga hidrós tárcsafékje hátul megszorult. 2 hónap állás után. Lakásban tárolva. Nincs rozsda, nincs látható oka, egyszerűen mikor letette még jó volt, most meg elővette, és súly nélkül befog a hátsó kerék, a bringát tolva csúszik a hátsó gumi, ráülve gurul, de nehezen. A fékkar is kemény, csak kicsit lehet húzni rajta. Valószínűleg organikus betét.
Én arra gondoltam, hogy vagy a betét szívta meg magát, de attól még nem szabadna "megdagadnia", vagy az olaj kapott nedvességet, és mivel buborék nem képződik, a térfogata megnő, és megnyomja a rendszert.
Ötletek?Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz BlacKSouL #91535 üzenetére
Azon nagyon csodálkoznék ha a betét tágult volna ki,de majd valamelyik szerelő megmondja a tutit.
-
Teasüti
nagyúr
Srácok, honnan lehet beszerezni Shimano hidraulikus fékváltókarokat? Ma sikeresen eltörtem az XT öntvény bilincsét...
(Hála a 21,5 mm-es kínai karbonnak, megpróbáltam alátuszkolni egy alátétet.)Olyan kéne, aminek a bilincsét ki lehet nyitni, nem csak felfűzni a kormányra...
Bike discount-on nincs egyetlen fékváltókar sem montira. Vagy vegyek inkább külön karokat?
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Teasüti #91537 üzenetére
Keresd meg őket,vagy őket telefonon vagy e-maiben (ne a kínálatban keresd! ),szerintem beszerzik neked.
-
Runner_fxr
Ármester
Uvex-ből sem mindegyik jó, például a divatszemüvegei, az úgynevezett lifestyle kategória azért nem éri el a sportszemüvegeik minőségét. Könnyen karcolódnak, főleg a tükrös bevonatok.
De a sport szemüvegeket tudom ajánlani, mert remek ár/értéket képviselnek, és van hozzájuk tartalék alkatrész 5-6 évig legalább.Caldera1: A fotokromatikus lencséknek van sajnos egy technológiai határa. Mindegy melyik gyártót nézed, a lesötétedés és pláne a kivilágosodás időt vesz igénybe. Általános használat mellett ez nem is jelent gondot. A lesötétedés általában a legtöbb ilyen lencsénél gyorsan végbemegy, ahogy kilépsz a napfényre, max 1 perc és teljesen le tud sötétedni. A lassabb folyamat inkább a kivilágosodás, ez akár 5-10 percig is eltarthat.
Ennél lejjebb ez a technológia nem vihető. Ez akkor lehet probléma ha pl terep kerékpározunk, gyorsabb tempóban, és mondjuk 50-el bezúdulunk a napsütötte részről egy árnyékos helyre az erdőbe. Ilyenkor egy lesötétedett napszemüveg lehet zavaró, mert ilyen tempónál már nem biztos, hogy minden követ, gyökeret észre veszel.
Ezt a problémát sajnos a cserélhető lencséssel sem tudod orvosolni, mert menet közben nyilván nem tudsz lencsét cserélni egy pillanat alatt.
Ami megoldást nyújt erre a problémára, az kizárólag a Variotronic lencse. Ez egy új és teljesen más technológia, mint a hagyományos fényre sötétedős, Variomatic-hoz hasonló lencsék. Egy kis akkumulátort tartalmaz a szemüveg, ami USB-ről tölthető, a lencse pedig elektromosságon alapuló, folyadék kristályos technológiát alkalmaz. Ezáltal 0,1 másodperc alatt tud sötétedni és kivilágosodni. Be tudod állítani automatára is, és manuálisan is tudod kapcsolgatni. Nem olcsó mulatság, mert kb 100 ezer ft egy ilyen szemüveg, de ha azt nézed, hogy egy Rudy vagy Oakley simán elkér akár 60-70-et is egy hagyományos fényre sötétedősért, akkor azért nem is annyira elrugaszkodott.Visszatérve a BBB-re, lehet, hogy kicsit olcsóbb, de olyan is, a hagyományos fényre sötétedős lencsék 2 év alatt el tudnak használódni. Jó pár ismerősöm vett ilyen szemüveget és 2 év használat után már közel sem tudta azt a szintű sötétedést mint új korában, ellenben az Uvex vagy egy másik minőségi darab, 5-6 év múlva is ugyan azt tudja.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Ismét 1 kérdés, CST belsőm van, de valamiért nem tartja úgy a nyomást.
5,5 Barra ha felfújom 1 hét és 5 Bar lesz benne. Hetente fújkálnom kell hogy szinten legyen.Bicikli belsőknél ez normális? Schwalbe, Conti is ilyen?
-
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz K Norbi #91541 üzenetére
Vannak jobb és gyengébb belsők,de gumi mely nem engedi át a gázokat talán csak a NASA-nál van.Minél vékonyabb a gumid,vagyis kisebb a belső térfogata,annál kisebb levegőveszteség is nagy nyomásveszteségként jelentkezik.Végy egy 2,8" gumit,fújd 6 bárra és nézd meg egy hónap múlva is lesz benne legalább 5.
-
BlacKSouL
addikt
válasz K Norbi #91541 üzenetére
Nekem is ez van, max 2 hétig tudok menni újrafújás nélkül. Általában első utam akkor a kútra vezet Nekem Schwalbe. 3,5-4,5 van rajta üzemi nyomásnak, én 4-el szoktam menni, de általában 3-ról kell ráfújnom megint.
Engem meg inkább a külsőn oldalfalon látható hosszirányú, vagyis kerületi irányú mikrorepedések zavarnak. Hogy mikor enged el és hajítom el magam miatta.[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
-
Caldera1
tag
válasz Runner_fxr #91540 üzenetére
A BBB fotokromatikus napszemüvege valóban nem túl jó. Én például 1 nap után visszakértem a pénzt és azután vettem meg az Oakleyt, igaz 3 vagy 4x többe került. Viszont ég és föld a különbség. Ettől függetlenül 2010 óta használom a BBB cserélhető lencsés napszemüvegét bringán maximális megelégedéssel. A napfényre ajánlott kék lencséje például polarizált, szerintem nagyon jó minőség. Ebikeon pedig most nagyon jó áron meg lehet venni, sokkal olcsóbban, mint én vettem anno tőlük.
Az 1 perc szerintem nagyon sok lesötétedésre, az Oakleym olyan 15-20 másodperc környékén full sötét tud lenni. Viszont ez a Variotronic nagyon jónak tűnik.
Ha valaki nem divatszemüveget keres, vagy spéci kerékpárosat, akkor nézzen szét a munkavédelmi szemüvegek között. Sokkal komolyabb szabványoknak kell megfelelniük, mint a hagyományos napszemcsiknek, de hozzájuk képest töredék áron elérhetők. Tavaly óta autóvezetéshez egy Bollé Hustlert használok. Árához képest (~ 3500 Ft) még a kinézete is teljesen ok. Uvex, 3M, Bollé kb. 2000 Ft-tól elérhetők, és ezek nem holmi gagyi kínai napszemcsik. Aki kinőtt már abból, hogy menőzzön, mint például én az nyugodtan választhat közülük, lehet nem a legújabb divat, de teljesen vállalható fazon és persze minőségi lencsék. De ez már nagyon OFF
Bringázáshoz bringás napszemüveget válasszunk! Csupán a saját tapasztalatomra hagyatkozva említettem ezt a pár típust. -
K Norbi
addikt
válasz Hasaggymeg #91545 üzenetére
Akkor így maradt
-
sza.sa
tag
Outisok: bringa nélkül maradtam (imádom mikor lebeszélek egy bringát, és indulás előtt szólnak, hogy ne menjek, mert eladta... mondjuk legalább szólt, megkímélt pár 100km autókázástól )
2 esélyes van, Wilier Montegrappa Tiagra, illetve Canyon Endurance AL 5.0. Igaz egyik se se elérhető épp, talán nyár végére lesz belőle...
A Canyon kb 50-nel többre jön ki, de azon full Tiagra szett van, illetve Shimano kerekek, súlyban majdnem 1kg-al könyebb... Jobban megéri a Canyon? Esetleg nagyon megszorítva az AL 6.0 is elérhető 105-el... De az nagyon felső határ. Igaz nekem az már örök bringa lenne
sza.sa
-
K Norbi
addikt
Ismeritek Varga Öcsit? [link] kell valakinek autogram szóljon.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest