Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacerta

    aktív tag

    válasz Fall-N #278318 üzenetére

    Nem az ár a lényeg, hanem hogy alkalmas legyen arra, amire használni akarod.
    Nem a címke számít, ahogy írtam a Motorex is valójában egy tök egyszerű, olcsó zsír ( még ha drágán is adják ), annyit tud, hogy kis átmérőjű, lassan forgó, alacsony hőmérsékleten üzemelő csapágyakat ( is ) megfelelően tud kenni. De ezt nagyon tudja, és nem kell hozzá megvenned egy 200 literes hordónyit hogy szóba álljanak veled. Nem fog vele szebben forogni a csapágy, csak hosszabb lesz az élettartama. Amit persze nem okvetlenül veszel észre, ha nincs mihez hasonlítani.

    A zsír sűrűsége/keménysége ( NLGI osztály ) azt biztosítja, hogy a zsír ott maradjon, ahol szükség van rá, ne szivárogjon ki, ne repüljön el, de engedje ki magából az olajat amikor szükséges.
    A másik tényező az olaj viszkozitása, és ez az igazán fontos, mert ettől függ, hogy üzem közben lesz-e összefüggő olajfilmed, vagy időnként, esetleg folyamatosan összeérnek a felületek.

    Az általános csapágyzsírok egyszerűen nem ilyen alacsony sebességekhez való olajat tartalmaznak, hanem sokkal hígabbat, ezért tökmindegy, milyen drágát veszel, nem leszel vele beljebb.

Új hozzászólás Aktív témák