- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacerta
aktív tag
válasz Dark Archon #277364 üzenetére
Igen, tényleg, igazad van, rágugliztam és 622 a 29" is. Az ember mindig tanul valamit.
171-172 centi vagyok attól függően, mikor mérem.
78 centi az átlépőm.
Szerintem kicsi lenne az XS méret. -
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #277393 üzenetére
Hajtókar: 172,5
Nyereg: ha a hajtókar adott nem számít, hisz a tetejét mérem.
Cipő talp: spd, különbség elhanyagolható.
Sptopli: mozgási tartománya hátsó harmada.
Sarkam: átlagosan ejtem, körök vége felé egyre jobban.
Isiász: egy hónapja kezdett gyötörni és érzem igazán, hogy van, derékproblémák voltak korábban is.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
rétisün
veterán
válasz fulton #277399 üzenetére
na itt álljunk meg egy pajkaszegi szóra...
nem úgy volt, hogy van egy rendelésed a Cube-ra? nem itthoni bolt volt? innen rendelted, ahol ma vetted?
(#277405) vallas: ehelyett lesz a Giant-Cube cserebere?
FB: ilyenek mindeg megjelennek, akármit hirdetsz
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
fulton
addikt
válasz rétisün #277407 üzenetére
Az úgy volt,mikor letisztult mit szeretnek venni: sehol nem talalni cube agree = lottó. Idehaza 2025 re igérték...külföldre irányultam. Ausztria elsönek: akkor igérték a 44.ik hetre. De németben is erdeklődtem, ott sikerült egy raktáron lévő gepet lebizniszelni h x boltból átszallítjak y (akinek van logisztika szállítani HU-ba) aztan feladjak. Vártam rá heteket meghiusult, a boltos "beintett". Hosszú... aztan vissza bécs. Igerték mostmár csak január elejére. Közben itthon magyarok is segítettek, első kézből kaptam hogy az első Hun-ba beérkező enyém lesz. Ment a meló hogy sikerüljön. De okból kifolyólag bécsnél maradtam. Dec végén szóltak megjött össze szerelve vár. Na es itt volt nehéz várni..ugyanis voltak dolgok ami miatt nem tudtam még menni érte a terv jan16ra esett. És ma eljött a nap közben az eur is átváltottam 380 alatt. összeállt a kirakó" végül.
Mivel nem volt foglalózva azért kicsit aggódtam nem e adjak el alólam (olvastam mar ilyet). De mostmár nálam a bringaA gari egy más történet..reméljuk nem kellesz gondolkozni rajta. Kop kop kop
[ Szerkesztve ]
-
balintbaba
tag
válasz szimpláncsak #277402 üzenetére
Mai szemmel szerintem ez inkább egy endurance kerékpár. Ahogy nézem a Cube is oda sorolja aero vonásokkal.
-
addikt
válasz Lacerta #277404 üzenetére
Hát, valamit tutira nem jól mértél, vagy én nem tudom. Az én 163 cm magasságomhoz van 77 cm átlépőm. Majd' 10 centivel magasabban csak 1 centi lenne az átlépő különbség De, ja, ha a magasságod jó, akkor kicsi neked az XS.
vallas: ezekkel, ha olyanom van, eldumálgatok. Megírom, hogy utaltam a pénzt, meg megadok valami totál kamu címet.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
nagyúr
válasz Dark Archon #277413 üzenetére
van ilyen. nekem (180 cm) pont annyi, mint az asszonynak (170 cm).
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Fall-N
veterán
válasz Lacerta #277404 üzenetére
Váz vételekor nem is az a lényeg, hanem hogy elfér-e a 29"-os kerék. Sok klasszikus trekking vázban elég szűkös a hely a keréknek, bár elvileg be kellene férnie (hasonló a helyzet a 26"-os váz és a 27,5"-os kerékkel). Főleg a cross trekking vázak szűkösek, azokban sokszor nagyon keskeny gumi van.
fulton: Garancia miatt nem aggódnék. A kopó alkatrészekre gyakorlatilag nincs is. A váz, villa talán a legfontosabb, hogy ne legyen gyártási hibás (egyáltalán létezik ilyen még?). Nem hinném, hogy bármi baj lesz a jövőben.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Fall-N
veterán
válasz Dark Archon #277416 üzenetére
Na az legalább jó. Kolléganőm Merida Crossway XT Edition biciklijln, nem sok sárférőhely van. Ahogy írtam, elvileg be kéne férnie, mert nincs akkora nagy méretkülönbség. Ha még felnifékes a gép, az sem baj, mert a felni azonos (622 mm).
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #277406 üzenetére
Szégyenszemre vissza kell fordítsd a menő negatív stucnit MAMIL stílusú pozitívba
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #277418 üzenetére
Egyik legjobb, gyors, pontos és még gumicukrot is ad, na meg a grammbuzik paradicsoma, mert termékei jó részét saját maga méri le.
#277420jjeahh + #277421szimpláncsak...ha tudnám legalább, hogy attól fáj, de azt már sokkal korábban lefordítottam. Amúgy ez a derékfájás tipikusan az az ami késik az jön kategória, előbb-utóbb mindenki megtapasztalja az életben, ki így, ki úgy. Nekem először 1996 körül történt meg egy banális emelésnél (egy kombi Dácsia hátuljából pattantam ki nagy hetykén egy nem túl nehéz rekesz virslivel mikor úgy maradtam először, 30 éves sem voltam és nekem is "ez biztos nem az!" volt az első gondolatom ...de persze az volt és azóta vigyáznom kell rá )
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #277422 üzenetére
Annyi helyről rendeltem már, de az r2-ről még soha, csak súlyadatok csekkolására használom. Ha nagyobb lenne a kínálatuk, talán... de a bike24, bike-discount, bike-components és hibike.com is megbízhatóak és ott sokkal nagyobb a választék, általában olcsóbbak is, így mindíg náluk kötök ki. Hibike hírlevélre amúgy érdemes feliratkozni, mert nagyon jó akcióik vannak. Kínálatban a bikeinn is bajnok, de precíznek nem nevezném őket
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #277423 üzenetére
hibike is jó, de én pont azt a kínálatot érzem kevésnek, de bele lehet futni leértékelésekbe, úgy vettem 78€-ért 5800-as hajtókart, amiből a tányérokat tizenvalahányezerért eladtam
de azóta sem találok semmi jót, amire szükségem lenne.
szerk:
el fog fogyni a tubeless folyadék, alacsony nyomásra mi a javasolt? próbáljam meg a peak torque által javasolt keveréket?70/30 Oko off road sealant (ami pl. a munkagépek kerekeibe megy) / fagyálló
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok, trail pályákhoz érdemes fullface sisakot venni? Vagy elég sima trail sisak?
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
flash-
veterán
Országúti kerékpárból Specialized Tarmac van valakinek?
[link]
korábbi (2016 körüli tlaán az sl5) karbonoskat néztem 450ezer ft körül., bár az is elég drága (de melyik karbon nem, amin 2x11 rendszer van és tárcsás,mert rájöttem soha az életbe nem fogok felnifékessel úgy megállni 100 kilósan. vagy képtelenek bármelyik szervizben nekem jól beállítani, hiába swisstop bxp fékpofa, újszerü fékfelület,meg jagwire kábel..márha az tényleg jó .) na szóval valakinek van véleménye tarmac ról?
sportos országuti kell(de nem a lehasalós hézagoló nélküli kivitel, az már sok lenne..) nem a kifejezetten komfort geo, jelenleg allez van, kb ugyanaz lenne a geo talán vagyis majdnemhogy ua.vagy inkább akkor már egy ilyen willier?(bár ennyiért nem tárcsásat.. hát ..)
[link]
ahogy nézem ez kicsi aero, de nem nagyon "hasalós", és modern kivitel tehát támvilla már nem ott megy be a nyeregvázcsőbe ahol a felsőcső, hanem alatta ,modernebb bringákon úgy látom legtöbbször már így csinálják, talán a kényelem jobb?[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
válasz Ringman #277424 üzenetére
Nekem csak a monti tubeless, én abban Joe's supersealant-et használok. Lassan 1 éve raktam össze a kerekeket, most töltöttem rá másodjára. Fogalmam sincs, hogy volt-e defektem, mert nem vettem észre. Szóval vagy szerencsém volt és nem volt vagy tömítette Majd ha szétszedem kiderül, de amíg minimálisan ereszt (1 hét alatt 0.3-0.5 bar) addig nem is tervezem szétszedni
Nem tudom ez az oko off road folyadék mennyivel olcsóbb, mint a bringába kaphatóak, de 1 liter WTB folyadék, amit az off.road.cc a legjobbnak ítélt 6000 ft bikeinn-en
flash- Szerintem jó az a speci, árban is. Annyi, hogy azt írja, hogy 25-ös gumi van benne, ahogy nézem ebbe nagyobb nem is nagyon férne vagy csak nagyon neccesen a nyeregvázcső miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz jjeahh #277423 üzenetére
Egyetertek, jobbak a nagyobbak, bar szerintem a GP5000 gumi miatt kerdezte, az par napja meg az r2-n volt a legakciosabb.
Tegnap rendeltem meg a gyari sarvedot a bringara, bike-discounton volt a legolcsobb, hazhozszallitassal annyi, mint mashol anelkul. Jo, de ugye ha mar rendelek, rendelek mast is. Kis lista elo, de mar szinte nem volt rajta semmi, ami meg (es most) kellene. Na ilyenkor azert jobbak ezek a nagyobb boltok, mert az idokozben elfelejtett dolgokat lehet hozzacsapni a rendeleshez. Es persze nem kellett semmi, de azert vettem egy Cube szerszamtarto kulacsot, egy gumijavito patch szettet, meg egy SV18-as belsot, mert hat ezekre egyszer biztos szukseg lesz. De nyilvan az a masik 2-3 dolog, ami meg kellett volna, pont nem volt raktaron...
-
Ringman
nagyúr
válasz szimpláncsak #277427 üzenetére
most nézem, hogy épp kifogyott az amazonon, de hígítva kb. a wtb felére jött volna ki emlékeim szerint, tizenpár€ volt az 1,25L-es
stans/schwalbe van most, de azokra azért rá kell pumpálni, conti gp5000-nél viszonylag sűrűbben (de most nem abba kéne)
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Lacerta
aktív tag
válasz Dark Archon #277413 üzenetére
A testmagasságom egy ideje elég jól tudom, de a biztonság kedvéért rámértem, és annyi.
Az átlépő friss mérés, mivel 28 éve nem vettem bicajt, előtte meg szimplán nem érdekelt.
A lényeg, hogy a lábam közé vettem a méteres vízmértéket, és 780mm. 785-tel már eléggé kényelmetlen, de ha megmorzsolom a mogyoróimat még talán 800mm-ig fel tudom húzni.A helyzet az, hogy rövid a lábam a felsőtestemhez képest.
Egy réges-régi, és sokat látott barátnőm anno meg is jegyezte egyszer, hogy ha ezzel a felsőtest hosszal 178-180 centi magas volnék, milyen délceg, arányos testalkatú férfiállat is lennék. -
Ringman
nagyúr
válasz Lacerta #277431 üzenetére
vigasztaljon az, hogy a tacskóláb ( ) bringavásárlás esetében alapvetően szerencsésebb, mint a hosszú láb + rövid törzs kombináció.
Dark Archon sokkal rosszabb helyzetben van, neki hosszúak a bringák. (én szívok - 180 cm /86 cm, a gyári méretkalkulátor kuka)
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Lacerta #277433 üzenetére
az új gumiknál nem igazán érdemes vékonyabbal menni, ha belefér az (ugyanolyan mintázatú) nagyobb - azonos felhasználás esetén.
-
Lacerta
aktív tag
válasz parandroid #277434 üzenetére
Tudom, hogy neked van ilyen női bekattanásod, de nem, nincs rá szükségem, mezítláb is formás a s*ggem és a lábam ( minden nő, akivel elég közeli viszonyban voltam életem során, ezt mondta. Magától. ).
Nem, nem kapsz képet.Szerintem, ha nő lennék, nem hogy magassarkút nem vennék fel, de ugyanúgy cipőt sem, mint ahogy most.
Sőt, szőrös lenne a hónaljam, és lesz*rnám, mit gondolnak erről mások. -
Tin
veterán
válasz Ringman #277432 üzenetére
Nekem 183,5 / 89, szintén nem éppen ideális. Viszont a nyeregmagasság és a stucni is állítható. Én direkt próbáltam az XL-es (62) méretet, de az már sok volt. Tolerálható, de érezhetően nem az én méretem. Az L-es (58) meg bevált, most kíváncsi leszek az 59-esre kicsit nagyobb reach-el hosszútávon. Rövidebb biztos nem kell, a picit hosszabb talán bejön. A láb rendben volt eddig is.
-
Lacerta
aktív tag
válasz Ringman #277435 üzenetére
Új bicajnál nyilván elhasználnám azt a gumit, ami rajta van.
De alapvetően nem szeretem a nagyon széles gumikat, nagyrészt aszfalton tekerek, illetve nem túl sz*r erdei utakon, a kisebb gördülési ellenállás nekem többet számít, mint a komfort vagy az alacsony talajnyomás. -
Tin
veterán
válasz Lacerta #277439 üzenetére
Mivel gumit keresek, böngészgettem, és nekem nem úgy tűnt, hogy - legalábbis minőségi gumiban - egy 32-es gördülési ellenállása számottevően magasabb lenne egy 20-asnál. Kényelemre viszont annál inkább.
Nézd meg a GP5000 összehasonlítást a méreteket illetően: [link]
Az egyes méreteket, ha az ajánlott nyomáson használod, valami 1W különbség van. Azonos komfortszinten meg semmi.[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz lsebestyen #277430 üzenetére
-
lsebestyen
addikt
válasz flash- #277442 üzenetére
Azt, hogy kiszakad a vázból a konzolja. Haverom pl így járt, de neki akkor még garis volt. Mintha olvastam volna erről később is, de lehet már keverem (szerk.: az a Tarmac 2014-es volt, tehát régebbi modell). Szerintem ez gyorszáras. Átütős sokkal jobb, mindig ugyanoda kerül a kerék, ami a tárcsafék miatt fontos is, különben a betét súrlódni fog.
[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
válasz lsebestyen #277443 üzenetére
Ha kiszakad még lehet 1X-es hajtás, most úgyis az a divat
Amúgy tuti qr, de 440-ért nagyon ki kell fogni, hogy karbonvázas, átütős is meg tárcsás is legyen. Nekem a monti qr és nem szokott gond lenni a kerék visszarakással, meg őszintén, hányszor kell levenni 1 évben?[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz lsebestyen #277443 üzenetére
omg akkor ezért kínlódok mindig a trekkingen annyit ki - be kerék rakásnál
én azt hittem idiota vagyok, haverék 1-1 mozdulattal ki-be rakják, én meg kinlódók hosszú percekig
na köszi a tippet!
egyébként ezt a Jagwire fékkábel (patkófékhez) ez milyen minőséget képvisel? egy shimano kábel lényegesen jobb? vagy azzal érnék el nagyobb javulást ha az Axis 1.0 féktestet shimano 105 féktestekre cserélném? (márha azokkal is müködik a sora 3500 fékváltókar )én nagyon sokat cserélgetem görgőzés miatt tavasszal... ahogy ugye az idő változik..
[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
Nekem 26"-os, trekking mintázatú gumikkal van jó sok kilométernyi tapasztalatom 2-3.5 bar közti nyomáson, ezek pedig 622-es slick gumik 4.1 baron.
Simán lehet mindkettőnknek igaza.Próbáltam ilyen nyomáson az én gumijaimat is ( valami 4.5-öt bírt a köpeny ), és úgy gurult a gép, mint az álom, de valami elképesztően gyorsan kopott a gumi közepe, főleg hátul.
-
lsebestyen
addikt
válasz szimpláncsak #277444 üzenetére
Múltkor a magicbike árult 300-ért Fondriest bicókat, junior csapat használta egy évig (Daga Disc 2023 modell). 105 szett, hidrós tárcsa, átütős. El is mentem megnézni, de győzött a józan ész, hogy fölösleges lenne. Pár karc volt rajta, de pl az alja le volt fóliázva, lánc nem volt lenyúlva, tök jó nyereg volt rajta. Bandázs csere meg egy éves generál kellett volna rá (ami szerintem a legtöbb használt bringára ráférne). Úgyhogy azért lehet találni.
#277445flash-: nekem a jagwirerel eddig csak jó tapasztalatom volt. De kérdezd meg Ringmant.
[ Szerkesztve ]
-
peetie1
aktív tag
Van sport öblítő, azaz nem öblítő, (mert azt nem szabad sport ruhához tenni), illatgyöngy: lenor sport
Van amelyiknek faszi van az elején, sztem ugyanaz az illat van benne akkor is. Néha van tescoban meg rossmannban akciózva, akkor szoktam venni 1800Ft körül pár dobozzal belőle. A kupak kb harmadát teszem egy mosáshoz. Na meg a perwoll sport mosógélt. Én szeretem ha illatoznak a ruhák amikor felveszem őket[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz lsebestyen #277447 üzenetére
na pont az a másik amit néztem a Fondriest.
ezt. patkófékes,de areo, de nincs levágott villanyak szóval ilyen "comfort aero" bringa lehet (54 a klasszik méretem de ez az 1 cm gondolom tényleg nem számit, többet lehet hozni stucni méret váltással ,nyereg előre hátra tolással-vagy nyeregcsgő formával,stb..)illetve feleségemnek (156 cm) első outinak ezt néztem ki. hát ez megdöbbentően jó ár
valami ajánlott váz ez is kifejezetten. elsőre patika.. meg aztán milyen könnyü lehet ekkora méretbe, legalább nem kellene cipelnie mikor vonaton fel le rakjuk a gépeket talán hátul még a 11-34 et is elvinné a váltó akkor 1:1 áttétel kezdő női bringásnak pont elég ilyen pilis meg hasonló helyekre is...
[link]
ilyen kis méretbe megtartották a normális geo-t ez is ritka.. trek szokta egész durván elnyesni a geo-t ezeknél a kis méreteknél illetve 26-27.5 kerekekkel árulják,ezen ahogy nézem 28 van, bár elvileg sikon nincs előnye mert a kisebb gyorsabban forog kvázi ua erő ua sebesség..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Formula-1
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Hogwarts Legacy teszt
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest