- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy007
őstag
Sziasztok.Tanácsot szeretnék kérni.Jelenleg egy 3 éves Neuser Nelson-t használok újkora óta napi szinten télen-nyáron esőben hóban stb meg is látszik rajta az idő vasfoga mert a festék alat rohad és a gyári kitámasztó leverte a hátsó villánál a festéket és ott is rohad.V-Fékkel emiatt problémám van hogy egy idő után elálítódik én meg nem a türelmemről vagy híres az az lukas gumi csere, takarítás olajzáson kívül az összes karbantartást a szervízre bízom de oda se szeretnék 3 havonta járkálni.Tárcsafékes kerékpárra váltanék a szervízben olyanokat ajánlottak amiből simán vehetnék egy jobb állapotú robogót is akár már 200.000 körül (hidralikus tárcsafékeset) de ha meg is venném nincsen szivem ilyen kerékpárt napi használatban elpusztítani.Nézegettem Interneten hogy vannak Mechanikus tárcsafékes verziók szinte a feléért. És ezzel kapcsoltban írnék hogy a Koliken kerékpár márka az mennyire ajánlott?Azon belül a Rocktop és a Scoria .Ezekre lehet csomagtartót és sárvédőt felszerelni a teleszkópos kerékpárokra? Mert a merev villás kerékpárok ritkák tárcsafékkel azt vettem észre ha van az egy autó árát kérik el
Szervíz ahová járok mivel csak egy - egy van a 20km-s körzetben nem lehet kapni az említett Koliken márkát sőt le próbáltak beszélni róla mivel szerintük ipari hulladék[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
kmc 10 sebességes lánc (deka brand alatt) ~2500 km -> 0,75-ös láncnyúlás (bbb láncnyúlásmérővel)
ez innentől cserés, ugye?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
addikt
válasz Speedy007 #234151 üzenetére
Szia!
A Koliken, de a Neuzer is ipari hulladék kategória. Inkább nézelődj a Decathlonban, ott már kapni kerékpárt, ha az olcsóbb kategória a cél.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
6030D
Ármester
válasz Csokicsibesz #234155 üzenetére
Fel tudja próbálni, melyik áll jól.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Ringman
nagyúr
zweirad-ban is van adventi naptár: [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #234153 üzenetére
Ez amolyan bundle sale?
#234158Ringman...ez sem semmi, Bird nevű bringa olyan hátsó kerék fűzéssel mint egy fészek.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #234159 üzenetére
nagyon ronda ez az ebike
rövid távra (kis akkuval) ez inkább vállalható szerintem napi ingázásra: [link]
video: [link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
2 és 1 hónap után megadta magát az aftershokz openmove, elpattant a rugalmas fém fejpántja
-
Speedy007
őstag
válasz Dark Archon #234156 üzenetére
Köszönöm szépen, arról is volt egy - két keresetlen szavuk a szervízben hogy spórolnak a küllőkkel a kerekeknél az adott típus esetén 2-vel átlagosan. Neuzer-rel azon kívül hogy a festék alatt rohad amivel én még egy ezer éves Csepel kerékpáron se találkoztam de azon kívül is jó pár használt is megfordult a kezem között bajom nincsen.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz andrisbandi #234162 üzenetére
nekem bevált biciklizéshez meg munka közben napi telefonálásra is ezt használtam. az a baj, hogy a rugalmas fémlemezt újra folytonosítani nem könnyű házilag.
-
huszar90
aktív tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi:Egy gravel bringát szeretnék venni de a bőség zavara kicsit elbizonytalanított. A keretem 500 körül lenne. Amiket találtam:
Giant Revolt 2
Cube Nuroad Pro (jelenleg legjobban erre hajlok)
Merida Silex 200
Kellys Soot 30 (legolcsóbban ezt tudom megvenni kb 440)
SCOTT Speedster Gravel 50 (kinézetre legjobban ez tetszik de alu sajnos a villa, félek, hogy nagyon kemény lesz)
Cannondale Topstone 4(Használtban nem gondolkozok, mert cégemre veszem, az áfát vissza akarom igényelni)
Hálásan köszönöm a segítségetek! -
Ringman
nagyúr
válasz huszar90 #234166 üzenetére
erről a listáról nuroad prot (nekem is az van).
ha a nuroadra fix sárvédőt és/vagy csomagtartót is tennél, akkor szinte csak a gyári (drága) cube termékek jöhetnek szóba, mert a rögzítőszemeket lespórolták a támvilláról. (a hátsó agy feletti rögzítés meg a támvilla belső oldalán van, ami szintén erősen kérdéses design-döntés volt. egyébként minden más szabványos rajta (a gianten pl. a nyeregcső egyedi "D" keresztmetszetű)
ha nem zavar a gyorszár (ha nem cserélsz sűrűn kereket, akkor nem akkora hátrány) és elég a max 42 mm-es külső, akkor a dekás grvl 520 is jó opció lehet, annak a váltószettje egy szinttel jobb és hibrid fék van rajta, nem sima mechanikus.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #234168 üzenetére
ott van az, hogy fél millióért clarist kap az ember, a bicikli 11,5 kiló, ez elég riasztó
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #234170 üzenetére
szegény nagyon csúnya. maga a lauf villa is, pedig az szerintem jó öltet.
arra mondjuk kiváló, hogy ami sarat megfogna a nyeregvázcső, azt megkapja direktben a kulacs.
-
Alg
veterán
válasz jjeahh #234172 üzenetére
Szerintem ilyet láttam tegnap itt Bécsben (hagyományos villával), nagyon hasonló girbegurba, nyeregvázcső nélküli váz volt. Néztem is hogy valami egyedi cucc, vagy végre elkészült a crowdfunding-os (kamu)bringa vagy ezmiez. Később jutott csak eszembe hogy lefotózhattam volna
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Ringman
nagyúr
-
Maximum1
őstag
válasz huszar90 #234166 üzenetére
Kérdezd a könyvelődet, lehet vehetsz drágábbat is.
Nuroad ha több az aszfalt, Silex ha több a terep.
Én mindenképpen hidrofékest és min. 10 sebiset vennék, de lángosozni jó a fenti lista. -
wolfpet68
újonc
válasz andrisbandi #234140 üzenetére
köszönöm
-
wolfpet68
újonc
válasz szimpláncsak #234145 üzenetére
köszi. Nem vagyok elõítéletes. Az xc 100 most 350 a radon meg 1000 euro. Használtakat is nézegetek.
-
Ringman
nagyúr
válasz Maximum1 #234175 üzenetére
Én mindenképpen hidrofékest és min. 10 sebiset vennék
a hidrofékes gravelek 700k körül mennek sajnos, a 400k-s dekás mellett az nagyon rossz ár/érték arányban. nuroad 500 tiagrával, merida silex 680 rx400-zal és a kettő között gyak. a fék típusa a különbség felszereltségben.
szerk:
Merida SILEX CF2 Tapered MAT carbon 700x38C [link]
max 38C-s külső 2022 végén, ne bolondozzunk már![ Szerkesztve ]
-
huszar90
aktív tag
válasz Ringman #234167 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Én is Nuroad-ot érzem a legközelebb magamhoz. A grvl 520-at pont sikerült élőben megnéznem és megmondom az igazat, hogy részleteiben találtam zavaró dolgokat. (pl. nem volt szép a hegesztés, a bowden kívül fut, ráadásul bowden ház sincs végig, meg a váz formája is elég egyszerű).
#234168 Hasaggymeg : ebben egészen biztosan igazad van mert egy single speed acél vázas 10+ éves országúti csepelről váltanék, amit megjegyzem imádok, mert tök jól "kirugózza" az úthibákat, amit a feleségem full alu kerékpárjáról nem mondhatok el. Azt, hogy a karbon villa javít a komforton (itt is) olvastam. Először amúgy a csepelt akartam átalakítani valami gravel-ös bringára mivel az alföldről elköltözve az Alpokaljánál vertem gyökeret, de mikor összeszámoltam az alkatrészek árát (200+) meg szerelés arra jutottam, hogy új bringa nettó áránál tartok lassan.
#234175 Maximum1: Több aszfalt lesz, az stimmel. A cikket köszi, erről nem hallottam, majd mutatom a könyvelőnek Többet nem szeretnék rákölteni mivel nem vagyok elhivatott sportoló, szeretek jó időben bicajozni, de max 1 napos túrák, autóra feldobom és valami szép helyen tekerek. Én ilyen hidegben mint pl ami már most van nem tudnék bicajozni most maradt az úszás Sajnos ebben az ár kategóriában 10 sebességest nem találtam bár én is jobban örülnék neki, de remélem azért egy "lángosozó" bringától azért többet gyújtanak főleg egy olyan amatőrnek mint amilyen én is vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz huszar90 #234180 üzenetére
a nuroadon sem mindenhol esztétikus a hegesztés (pl. a támvillán a sárvédő-rögzítő szem elég ). a külső bovdenvezetés valóban nem szerencsés (persze szerelni egyszerűbb lehet)
a nuroad váza szerintem merev, viszont ezen a nyeregcsővel (csere karbonra) és a kormánycserével (valami könnyebbre-rugalmasabbra) is segíthetsz, ha elsőre sok lenne. ja meg persze a keréknyomással, a 40 mm-es modern gravel külsőket elég 2-3 bar körülire fújni.
a nuroad *pro* az 10 sebességes (2x10), a sima nuroad nem az, azt nem venném meg.
a női (ws) és a sima pro gyak. ugyanaz, ha épp az lenne raktáron, vedd meg nyugodtan.
ha mérethatáron vagy, akkor a kisebbet vedd. (de legjobb, ha ki tudod vásárlás előtt próbálni)
-
Toobee
veterán
válasz huszar90 #234180 üzenetére
Ha úgyis céges lesz, BD-ról Radon Regard 8.0 FE? Nettó 1343 EUR, szerintem egészen korrekt felszereltség.
-
huszar90
aktív tag
válasz Ringman #234181 üzenetére
igen azt láttam, 2x10-es de, hogy őszinte legyek az 1x10-es koncepció megbízhatóbbnak tűnik, a single speed után a 10 sebesség is megváltás, totál felesleges nekem a 20 fokozat. A karbon nyeregcsövet idővel megfogom lépni abban biztos vagyok (valami kínai jóárasítottat), olvastam, hogy neked is bevált.
Helyi kerékpár boltból tervezek vásárolni, mert szervizre is hozzájuk mentem ennyivel szeretném támogatni őket. Viszont hozzájuk januárra érkeznek meg a pro-k. Race volt náluk kiállítva csak nem a méretemben (175 centi vagyok, az eladó az 53 centis javasolta)#234182 Toobee
Klassz ez viszont nekem kicsit körülményesebbnek tűnik a külföldi rendelés/elszámolás.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz huszar90 #234183 üzenetére
akkor lecseréled a 2 tányért egyre, kb 50$ aliról egy 1x lánctányér:
(szigszalag csak átmenetileg volt ott)
a 175 cm-rel vsz. jó lesz az S (53), én 180-nal az M-eset (56) picit nagynak érzem.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
.mf
veterán
Esős, borongós téli estére egy esős, borongós nyári Stelvio downhill?
Hogy esőben miket bénázik némely autós... Már sokkal korábban leelőztem volna őket, ha egy-egy kanyarban a hegy takarásából kibújva nem csapott volna meg az össze-vissza cibáló viharos szél, és voltam kénytelen fékezni és visszabújni a kocsik mögé.
Alpenrose-nál elengedtem pár kocsit, addigra értek utol, a Merciből hátul nagyon integettek a gyerekek, szerintem drukkoltak, miután leelőztem őketFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Ringman
nagyúr
válasz huszar90 #234186 üzenetére
igen, mert a nuroad rx400-as váltója tud láncot feszíteni (clutch/kuplung).
annyi még, hogy azért a domborzatot figyelembe véve az áttétekre vigyázz, alapból a 30-36 már elég jó áttét emelkedőre, pl. egy 38-36 viszont kevés lehet elsőre fölfelé (ez van a képen, de békés megyében nekem ez jó), lefelé meg a kisebb tányérok fogyhatnak el. bár single speed után az elvárható 80-90-es pedálfordulat szokatlan lesz valószínűleg.
-
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
válasz Fall-N #234192 üzenetére
outinál fvk+fék egyszerre cserés, ha nem akarsz hidrós féket (persze a bovdenes fkv-t el lehet adni)
-
-
.mf
veterán
válasz wetomi #234193 üzenetére
Én és a normális, egy mondatban?
Semmi extra nincs rajta, sőt, full alsópolcos minden. Ugyanaz a típus a gumi (CST C1446 Traveller City Classic) és a fékbetét (Spyral valami legolcsóbb), mint amit a városi lóti-futi bringán is használok télen-nyáron, így már sok tapasztalatom van vele.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Míg egyik szakágban a kormányok és a kormányszárak a 800+ illetve 35- mm határokat döngetik a másikban 350- és 200+ felé mennének ugyanazokkal. [link]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #234198 üzenetére
Szerintem logikus, a montik geoja megköveteli a szélesebb kormányt, az outikon meg a légellenállás számít. Outival nagy a sebesség, montival meg gyakran 5km/h alatt mászol technikás emelkedőn. Ha ugyanezt egy 350mm aero outi kormánnyal próbálnád meg, nem tudnád rendesen irányítani a bringát, rángatnád a kormányt, lassú felfelén el is felejthetnéd a nyomvonalválasztást. Keskeny kormánnyal ha jól gondolom kis mozdulatokkal is nagyon befolyásolod az irányt, mtb-n széles kormánnyal meg egy kis rángatózással még nem történik semmi, nyomvonalon maradsz.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Speedy007
őstag
Még egy kérdésem lenne esetleg tudnátok ajánlani nagy fényerejű hátsó lámpát akár USB-set csomagtartóra vagy kosárra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen videókártyát?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nyomtató topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Addiesdive AD2101 automata karóra
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest