- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
chubby2o6
senior tag
válasz fulton #233499 üzenetére
Mostanában egyre többször hallani olyat, hogy csomagküldő szolgálatok nevében küldenek sms-t, hogy nem tudták kézbesíteni a csomagot, az újrakézbesítésért fizetned kell, de mindig csak valami piti összeget, a lényeg, hogy átirányítanak a fizetős oldalra, ahol bankkártyával kifizeted azt a pár száz Ft-ot, a bankkártya adataidat meg már meg is szerezték .
Én nem is tudom, hány mailt kaptam, míg a vázra vártam, mondjuk mind a spam mappából került elő, nyilván jó okkal . Egyet meg is tartottam [link] -
chubby2o6
senior tag
Már korábban akartam írni, de elfelejtettem. A Bikediscount-os rendelésnél a DPD-t választottam, mert a DHL előszeretettel passzolja le a nem fizetős ( már kifizetett ) csomagokat a postának, viszont úgy teljesen bizonytalan az érkezése. A DPD kihozza, legutóbb négy nap alatt itt volt, de előtte se sms, se mail, csak megjelent a futár, és ez már a második ilyen eset volt. Nekem nem gáz, mert melóhelyre rendelek, ott meg úgyis átveszi valaki, ha nem is vagyok ott, viszont ha lakásra rendelem, nem nagyon tudnám kitalálni, hogy mikor kellene otthon lennem . Kérdeztem erről a futárt, azt mondta, nemrég új helyre költözött a cég, és biztos amiatt van egy kis kavarodás, de ez nemigen vígasztalja azt, aki csak az értesítést találja meg, hogy nem tudták kézbesíteni a csomagját, mert nem volt otthon. Csak azért írom, hogy ha valaki a DPD-t választja rendeléskor, ezt kalkulálja bele.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #233495 üzenetére
Na majd várj csak vegye kézbe Hambini és mondja el mekkora xar, meg, hogy a kínai Alis jobb.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
chubby2o6
senior tag
-
bardi
aktív tag
válasz chubby2o6 #233508 üzenetére
DPD nekem se szólt semmit, ráadásul nem is a szokásos, bejárat előtti helyen adta át, hanem mint céges csomag, behozta, aztán hívtak a HR-ről, hogy jött valamim
Szerencsés vagyok, mert a posta nekem még semmit se szúrt el egy csomagon kívül, de ott is meglett, csak nem hagytak semmi értesítőt, de a rendszerükben láttam, hogy már megjött a csomag, így hamar át tudtam venni.
Ami egyiknek se ment, hiába adtam meg telefonszámot, meg írtam megjegyzésben, hogy írják a csomagra rá, nem tették meg.'92 Honda VFR 750
-
Kiskopika
senior tag
válasz bardi #233509 üzenetére
Hozzám q DPD az egyetlen cég aki ki se jön címre, meg se próbálja kézbesíteni. Egyből csomagpontra viszi. Már volt hogy fel 8 kor jott az sms hogy nem sikerült, szerintem már a depoba lehúzza hogy nem vagyok otthon
Nekem múlt héten jött ilyen email @fulton pont dpd csomagot vártam.
-
Kiskopika
senior tag
Tudtok esetleg alternatívát ilyen link táskára, amit csavarral lehet rögzíteni. Egy lehelettel lehetne ez nagyobb széltére/magasságra.
-
andrisbandi
őstag
-
nrg.960
tag
Irtózatosan fázós a kezem, viszont azért nem tenném le a bringát így a hidegebb időkbe. Valaki tud valami brutál jó kesztyűt, amiben azért még normálisan lehet kezelni a féket és a váltókart?
Valami komoly thermo cucc kellene.
Aki hasonló cipőben jár, milyen kesztyűt ajánlana?Nem vagyok a szavak embere..
-
fulton
addikt
válasz Kiskopika #233510 üzenetére
Konkrét Story úgy volt ( csak nem akartam nagyon belefolyni) ezért rövidre vettem, a lényegen nem változtat, annyi hogy nem vettem át a csomagot. Elutasítottam és vissza fordítottam a feladónak ugyanis Mint kiderült rosszat adtak fel. Erre mikor már visszaút alatt kínában járt a csomag csak a köd miatt még nem kézbesítették kaptam levelet a fedextől hogy fizessem be a vámot. Nem igazán értettem mi a fuk. Felhívtam a Fedex et jelezvén hogy ez mi és hogy nem szeretném kifizetni a csomagot eleve át se vettem, igaz a kis hölgy nem mondott olyat amiből számomra kiderült volna hogy valóban ők adták fel. bár nem hiszem hogy kamu volt Tekintve hogy levélként jött... Viszont azt nem értem akkor minek szállították ki..nekem ez uj. Ezért gondoltam megkérdezem itt hátha járt így más is aki rendelt már Kínából.
Írtam Fedex importnak emailt de nem kaptam választ (még).Már többször rendeltem innen és még soha nem volt vámeljárás meg vám se. Lehet szigorodtak a dolgok egy év alatt pas..
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Giant mint márkáról mi a véleményetek. (Defy advanced carbon).
Milyen a garanciális ügyintézés, hozzáállás? -
chubby2o6
senior tag
válasz bardi #233509 üzenetére
Úgy még oké is, hogy melóhelyre rendeljük, de aki nem tudja úgy rendelni, az becopja. Ha mondjuk üzletkötő vagy területi képviselő, és egész nap járja az országot, hát mégse rendelheti az M3-as valamelyik pihenőhelyére a csomagot .
Szerintem a telószámot nem a futárcég felé kell megadni, hanem a rendeléskor a webshopnak, aztán ők vagy ráírják a csomagra, vagy nem. Egyszer a GLS futára mondta, hogy azért nem hívott, mert nem adtam meg számot. Ha GLS hozza a csomagot, mindig ő jön, egy jófej csaj, és igaza volt, azt a cuccot a Bringabutikból rendeltem és mikor utánanéztem, kiderült, hogy ott tényleg nem adtam meg mobilszámot, ( csak a vezetékest, nem tudom, hogy baxtam el ). A következő rendelést is ő hozta ki, és akkor fel is hívott, az a csomag máshonnan volt, és ott már biztos megadtam a mobilszámomat is -
jjeahh
nagyúr
válasz nrg.960 #233513 üzenetére
Sok kesztyűt kipróbáltam már, mert nekem is extrém fázós a kezem, gyakorlatilag senkit nem ismerek, akinek ennyire fázós lenne. Végül ilyen Coolchange vált be eddig a legjobban, sajnos alin már nem találom ezt a modellt, de biztos van hasonló, vagy jobb is:
Kissé merev, de nem vészes és egyáltalán nem enged át semmit a menetszélből, olyan, mintha valami műanyag zacsira ragasztott háló lenne, a tenyere meg mű(vegán )bőr. Ez sem tökéletes, de már nagyjából tudok tekerni anélkül, hogy állandóan lefagynának az ujjaim. Rájöttem, hogy ennyire durván fázós kézzel nálam ezek az aranyszabályok:
- a kesztyű egyáltalán, de semmi, nulla menetszelet ne engedjen át! Polár, sőt, random softshellek kiesnek emiatt és kb minden ami valamilyen szövet, kivéve, ha van benne valami szélálló réteg. Ha átengedi a menetszelet, pillanatok alatt lefagynak az ujjaim
- picivel nagyobb kesztyű ideális, így szükség esetén lehet alá húzni egy selyem alá kesztyűt. Próbáltam kétféle merinót is, de semmivel nem jobbak és nagyon hamar szétmennek
- indulás előtt 5-10 percel érdemes felhúzni a kesztyűt, hogy melegedjen bele a kezem, ha ez megvan, akkor már megtartja a meleget, legalábbis amíg le nem húzom... Ha tekerés közben nagyon lefagynak az ujjaim, akkor is segít, ha megállok és hagyom, hogy menetszél nélkül belemelegedjen a kesztyűbe a kezem, utánna már nem fog fázni
- egy téli kesztyű a csuklónál legyen hosszú, különben a hideg tönkreteszi az ízületeketHa valamit találsz, ami beválik, megoszthatod, mert engem érdekelne . A Coolchange mellé-helyett nem ártana még egy.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
chubby2o6
senior tag
válasz Black Smile #233498 üzenetére
Gratula hozzá, ha megérkezik, majd azért kérünk néhány képet .
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz nrg.960 #233521 üzenetére
Nekem ilyen van (felnőttben és kékben) , de bár kezem nem fázik benne, nem az igazi ...el tudnék képzelni jobbat, melynek csuklója hosszabb és jobban mozog benne a kezed is, jobban is érzed mit csinálsz...ez például érzetre is jobb (próbáltam), de drága és...sárga.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
chubby2o6
senior tag
válasz Hasaggymeg #233523 üzenetére
Tényleg megkérik az árát, viszont csak itt-ott sárga. Ha szorosan összezárod az ujjaidat, nem is látszik .
-
jjeahh
nagyúr
Nem goretex, hanem hipora, de volt már lélegző-vízálló membrános kesztyűm, nekem 5 fok körül volt kb jó, 0 fok alatt lefagyott a kezem . Ugyanazt a kesztyűt odaadtam egy haveromnak kemény mínusz fokokban és le kellett húzza, mert túl melegnek találta . Aztán lehet ez a Shimano melegebb, de nem néz ki annak és leírás szerint is 0 fok fölötti időre való.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
andrisbandi
őstag
válasz Black Smile #233498 üzenetére
Azt a k.!
Már az alapára is bajnok!Pedig tuti a geó és a komponensek is. Még a féket sem kell fejleszteni, nem a harapós Shimi.
Ezzel az összeállítással nem a vas lesz a szűk keresztmetszet, az biztos.Ilyen f4sza összetelóst ~2000 EUR-ért... ezzel kb 1000 EUR-ért bringázhatsz pár évet, mert el lehet majd adni... gartula
-
Ringman
nagyúr
dekás téli kesztyű nem rossz amúgy, olyan 0 fokig [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
fulton
addikt
válasz nrg.960 #233513 üzenetére
Én ezt használom: 414 gore 1 fél számmal nagyobbat.
Használtam végig 1 fokban közepes intenzitású tekerés mellett, majd 3 órás út és jó volt. A minap kicsit több mint 2 órát voltam vele kint, igaz 3-4 fokban, egyszer le is vettem kis pihenő alatt egy 15 percre az egyik kezemről, át is fagyott rendesen. Aztán vissza, éreztem is hogy lefagytak az uj végek, a trükk hogy kicsit "előrehúzom a kezemen a kesztyűt" így levegősebb lesz, egy 20 perc tekerés után vissza melegedtek az ujvégeim és kellemes volt. Én szeretem mert enyhén szellőzik, érezni de mégse fázik. (pedig nagyon light pulzussal toltam a napot)
Minuszban majd meglátjuk milyen lesz. Meddig és hány fokig.
megj: teszteltem a fél és egy számmal nagyobbat egyidőben, mivel itt már nem éreztem különbséget, a fél számmal nagyobbat hagytam meg, a tenyéren jobb helyre esett a párnázás.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz fulton #233528 üzenetére
mostanában nem tekerek egy-másfél óránál tovább.
ennyi erővel írhatnám a szélerősséget és a sebességet is, mert az is sokat számít, ha valaki 40-50-nel jön lejtőről. meg hogy milyen erőfeszítéssel teker, közlekedik vagy csőgázon nyomja, milyen zónában van, etc.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz Toobee #233529 üzenetére
a giyo elég merev kialakítású, egy szivacs van benne, külső-belső oldalon szövet borítással, ez jobban néz ki: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #233532 üzenetére
+1... hosszabb (30+perc) mászásnál (pl. Nagy Hideg Hegy, Dobogókő terepen) akár -5°C alatt is le kell vetnem mert nincs menetszél, túlmelegszek és beleizzad a kezem (sőt, ezzel szabályozom is kicsit a hőháztartásom), lefelé meg aztán alig elég ahhoz, hogy ne fagyjon le a kezem. Vagyis csak a szokásos, nehéz úgy öltözni, hogy az jó legyen nyélen mászásnál gyök kettővel is és 40km/h lejtőzésnél is, negyedannyi leadott wattnál. Nem is irigylek egyetlen országútist sem télen (sem ), a menetszél az gyilkos ilyenkor kéznek, lábnak.
Más...most látom, hogy a Marson is a Cube menő bringa.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz chubby2o6 #233517 üzenetére
Nekem eddig pozitív volt a csomagküldőkkel a tapasztalatom. A GLS és a DPD is mindig felhívott kézbesítés előtt fél órával. Mondjuk én jobban szeretem a csomagpontos rendelést már, mert akkor megyek el érte, amikor tudok vagy akarok. Persze sajnos ez nem működik például külföldi redelésnél.
-
andrisbandi
őstag
válasz Hasaggymeg #233535 üzenetére
Pearl Izumi Thermal Lite - Gloves
Még nem próbáltam ki.
Pearl Izumi Cyclone Gel - Thermo Gloves
Egyelőre ez elég.Alá kesztyű, hártya szerűen vékony, nagyon nyúlósnak tűnik.
Monira lehet hasznos lesz. -
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #233535 üzenetére
Az alá kesztyűnek ez az egyik előnye, felfele ha lehúzod a kesztyűdet, alatta még van egy vékony réteg, ami arra pont elég, hogy mínusz fokokban mászva ne fagyjon le a kezed, mint full kesztyű nélkül. Bár ha nem fázós a kezed, akkor nincs rá szükség. A hátránya, hogy mivel nagyon vékony, egy offszezont sem bír ki.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Eurosport kettő női iszapbírkózás. 🤭
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #233541 üzenetére
Nálam azért van, de a képen látható terepen és halkabb a kormány előtt futó bowdenházak és fékcsövek zörgése.
-
fulton
addikt
válasz Ringman #233542 üzenetére
és nem zavar? vagy csak én vagyok ilyen háklis rá ... nem tudom elviselni ha valami zereg nyekeg...nem oda való nyüasznyi hang is van.
Nálam nem kis "munka és idő" árán sikerült sorban mindent felszámolni, és teljesen hangtalanra csinálni a bicót, még a bowden sem zörög mostmár, egy nekkenés nincs. Egyedül ugyebár a hajtásnak van minimális hangja amit menet közben nem hallani (imádom hogy csak a kerék suhanása hallatszik ha tekerek vagy csak gurulok), szabadonfutót szintén nem, egyedül ha pl kerítés mellett megyek hallom nagyon halkan Fék sem visít már, profin adagolható fog is ha kell...öröm hajtani most az egész bikot, full elégedett vagyok, kár hogy ilyen nehézke Azért kíváncsi lennék egy ultegrás rendszert milyen hajtani, milyen a hangja, milyen a flow[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #233543 üzenetére
Hát én "nagyon csalódott lennék" ha az 1 millás gépen zörögne a vázban a cucc...menet közben.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz fulton #233544 üzenetére
nem zörög amúgy, vagy nem veszem észre, plusz kb 90%-ban zenét hallgatok v telefonálok (csontrezgésessel), terepen meg más úgyis a hozzáállás a zajokhoz.
mondjuk az első féknél a féktest körül nyikorog valami, mikor behúzom a féket, gondolom olajozni/zsírozni kellene valamit, az zavar, csak mindig elfelejtek vele foglalkozni.
-
fulton
addikt
válasz chubby2o6 #233546 üzenetére
Majd írd meg de biztos jó lesz. Nem igen fog zeregni.
Most így eszembe jutott mik voltak hát ...
-nyekkenő hang hepe hupás részeken vázból
-nyekkenő hang hátulról valahonnan
-nyekkenő hang előről
-csak hajtásra nyekkenő hang
-kattogó hang hátulról
-csak gurulás közben finom sercegő golyó hang előről
-sercegő hang a vázból középről.....
... -
chubby2o6
senior tag
válasz fulton #233545 üzenetére
Ha nincs a vázon belül egy külön "cső" vagy nút, amiben a bowden fut ( ház nélkül ), és csak a kis dugón nem megy keresztül a bowdenház, azt tudod cserélni [link] , de meg kell várni vele a bringát, mert sokféle van belőle. Én megtaláltam itt az enyémhez valót, de nem kellett cserélnem, mert gyárilag 6mm-es "lyuk" van a dugón, simán belement a ház.
Ha a ház csak a dugóig megy, akkor elvileg nem lenne szabad zörögnie, mert az feszesen tartja a vázon belül a bowdent, olyan, mint a bowdenszemek a mostani vázodon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic V2 fél év után
- Parfüm topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- alza vélemények - tapasztalatok
- Sweet.tv - internetes TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest