- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
etomcat
tag
válasz Dark Archon #234462 üzenetére
Aki szereti a hivatalos avató beszédeket, itt megnézheti a Kőbányai BringArénáét, kézben tartott kamerával és gyenge hangminőséggel:
https://www.youtube.com/watch?v=92-bCf0gfJA&list=PLcdHbutJAFodgakN5gUpPq4uPlKBUvIVZEredetileg nem volt nyilvános rendezvény, mert a tűzoltóság 150 főben korlátozta a sátorba beengedhető személyek számát - így mindenkinek névre szóló meghívót küldtek és csak azzal lehetett volna bemenni. Mivel sokan nem jöttek el - talán a hideg miatt, mert fűtetlen a sátor - hát engem is beengedtek papír nélkül.
(Egyébként panelproli vagyok, csupa zsellér ősökkel, politikai ismeretségem nincsen. Továbbá csak teát, zsíros kenyeret és emlék fakockát osztottak, tehát a felszólalók orra nem a borvirágtól vörös, hanem kívül-belül konkrétan +3C fok volt, csupasz öntött beton padlóval súlyosbítva, a Cyclocross miniverseny alatt még hó is sztálingózott.)Fűtésre vagy csak temperálásra (+5C tartása) a sátor tervezője szerint nincs remény a jelen energiaárak mellett, olyan sok a légköbméter (kb. 70x50x15m). Sajnos a hőfok és légnedvesség változása miatt a fapálya küzdőtérre autót beengedő "csapóhídja", aminek a bukások elkerüléséhez mm-re paszentosnak kell lennie, máris zárási gondokkal küzd. Azt mondták, a pálya faanyaga direkt csupasz, nem kezelik se lakkal, mert lepereg - se vegyszerekkel, mert bukáskor brutál nagy szálkákat tudnak összeszedni a versenyzők és veszélyesebb lenne, ha esetleg mérgező vegyi anyag lenne a fában.
Gyakorlott outi amatőr versenyzőnek 1 óra elég a pálya biztonságos betanulásához (50 fokos parabolika kanyar, 20km/h már lecsúszol...) Hobbistáknak várhatóan 3-4 alkalom oktatás kell majd, de lesz lehetőség. Profiknak őszi-téli idényben közepes erejű edzésre jó a sátor, versenyezni nem, mert a hideg, meg az 50+ km/h tempónál metsző szél együtt mellbe vág, az egyik külföldi versenyző konkrétan rosszul is lett az avató futamon.
Révész Máriusz egyébként azt mondta kamerán kívül, hogy Debrecen városa nem ilyen 200 méteres sátoros edzőpályát akar, hanem 250 méteres nagyverseny velodromot, több ezer fős nézőtérrel. Szerinte ennek nincsen realitása, évi max. 3 alkalomra és akkor se telne meg - hiszen nemrég a bécsi létesítményt is elbontották, mert sosem tudták megtölteni.
-
IMIIKE1998
őstag
Egy technikai kérdés :
Áttételnél a 48x19 "ugyanaz", mint a 46x17 vagy a 44x15? Mert az arányok ugye megmaradnak, de érezhető ez a gyakorlatban, hogy elől van extra 2 fog vagy hátul van annyival kevesebb? -
ZavaBalazs
őstag
válasz IMIIKE1998 #234552 üzenetére
? de itt nem maradtak meg az arányok.
szerintem mindegynek kéne lennie, amíg az arány stimmel, de olvastam már itt valakitől, hogy érzett különbséget (placebo?)wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz IMIIKE1998 #234552 üzenetére
+Mindenki akinek ez most aktuális...tele a Playstore (vagy almás társa) az erre alkalmas ingyenes alkalmazásokkal ahol pontosan modellezheted amelyik lánckerék kombinációt csak akarod. Nálam 48x19/2,53; 46x17/2,71 és a 44x15/2,93 áttételt ad, vagyis egyre nehezebb kipörgetni.
etomcat...Aki szereti a hivatalos avató beszédeket...hétfő reggeli irónia?[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
fulton
addikt
válasz ZavaBalazs #234553 üzenetére
En pl.
Lejött a hó lehet csapatni.. komokat dönteni..
Kíváncsi vagyok hány alkalom lesz 0 fok alatt száraz hidegben tekerni..[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #234558 üzenetére
Ha külön lennének téli szegmensek, az összes helyi KOM az enyém lenne, annyira nem teker felénk senki november óta
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #234560 üzenetére
...montenbájk...azzal nem szeretek tekerni , semmi élvezeti faktora nincs...
Gondolom ezt viccnek szántad, a hegyi bringa pont, hogy az élmény-bringázásról szól. ...természetesen nem egy teszkós montival, annál még az outi is nagyobb élmény. (minden outis: viccvót )#234561jjeahh...ezért találták ki a heJi legenda címet, így azt vígasztalásképp még elviheted. Apropó lopott KOM-ok, ezt gondolom láttad.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #234562 üzenetére
Láttam és visszaszereztem neked a KOM-ot, újra a tiéd
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #234562 üzenetére
nyolván nem általánosságban írtam
Sajatomra, annyi hogy már a rugós nyeregcsovet kukáztam (borzasztó rossz volt).[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #234563 üzenetére
Ja, hogy ezt írtad a múltkor is, hogy visszaszerezted! Nem értettem mire mondod. Nem tudom hogyan csináltad, de köszi.
#234565stickermajom...pedig ezzel már egy "élmény" lehet.
6030D...😆😆😆#234564
fulton...látom ez a kormányszár dolog nem puszta véletlen nálad, inkább valami fétis. ...a kitámasztó is rulez.[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz RexpecT #234566 üzenetére
Én is flageltem már pár ebike-ost itt a környéken, nem kellett bizonyítani semmit. Ha látod, hogy havonta egyszer teker 20 km-t és lenyomja a környékbeli versenyzőket egy 10%-os emelkedőn, akkor nyugodtan lehet flagelni, el fogják hinni. Plusz első körben lehetősége van vitatni a flag-et, de még egyik se tette meg.
-
Ringman
nagyúr
mostanában (legtöbbször azért, mert elfelejtem visszakapcsolni), kuplung nélkül használom 1x hajtással, narrow-wide tányérral a gravelt, aszfaltra úgy is megfelelő, a lánc nem esett még le (nyilván nagy erőleadással nem találkozik a bicikli).
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Khelben #234570 üzenetére
mondjuk a havi egyszer 20 km nem perdöntő, pl én is csak azokat a ride-okat rakom publikusra, amiben munkába menet KOM-ot döntök, a többi marad az ismerősöknek. mondjuk az nem 10%-os emelkedős szakasz, az is igaz.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
jjeahh
nagyúr
válasz RexpecT #234566 üzenetére
Igen, csak flag, bepipáltam, hogy "wrong activity type" és leírtam röviden, hogy e-bike-al teker s nem fair. Ha nem reagál rá (legtöbben nem teszik), így is marad és eltűnik a szegmensekről. Nemrég egy ilyen csávót meguntam állandóan flagelgetni, ezért írtam a stravanak, nyitottam egy ügyet, kb 1 percbe telt az egész. Pár nap múlva a csávó eltűnt a stravaról, szerintem törölték az accountját. Azóta bringázni sem láttam
#234568 Hasaggymeg: a tekerésénél nyomtam egy flaget.
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #234568 üzenetére
Nem, csak át lett szerelve a csepelnek a kormanya meg amit még lehetett a csepelrol.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Csepel kvázi ugyanaz a minőségben a Magnum mint a Neuzer csak noname Shinmanoval van szerelve szerintük a forgalmazó szerint. Fel hívtam a helyi kerékpáros boltot ők is csak bejáratot teleszkópos Neuzer-t alul vázast tudnak adni azt hiszem mistral vagy mi. A fehér HT-t is mert utólag bele gondolva sok lesz a 27 de határ eset még a 24 sebesség. Trekking illetve Cross Trekking esetén milyen márkával érdemes számolni 100.000-ig használtan? A Decathlon-os Riverside-t le számítva az szerintem használtan túl van árazva mert ami "szalon képes állapotban van. 100.000-től indul és még nincsen felszerelése sem pl.sárvédő, csomagtartó
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #234571 üzenetére
Nem is fog leesni, legalábbis a Shimano kuplung nélkül is úgy áll a lánc rajta mintha ragasztva lenne...csak csapkod.
#234573jjeahh...nem izgat annyira, hadd vigye ...gondolom ha több, tudatosan megcélzott és nehezen megszerzett KOM-om lenne én is küZSdenék értük, de alig van néhány.🤭 A sztráva meg még ezekkel is bosszant, küldve az uh, oh lux lájk szambadi-val kezdődő, odalett a komod tartalmú üzeneteket.
Azóta bringázni sem láttam...beült egy dízelbe.#234576Speedy007...használtan szinte biztos találsz magadnak valót. [link] [link]
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #234577 üzenetére
Jófogás link kicsit okosítva, nehogy túrabotot vegyen [link]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Speedy007
őstag
válasz Hasaggymeg #234577 üzenetére
Ezeknél teljesen mindegy milyen márkát vesz az ember
-
addikt
-
sebgutkopf
őstag
válasz Toobee #234366 üzenetére
Nekem igen. Az RSC-nek nagyon finoman jár a karja (teljesen más az érzet mint a sima R esetében), adagolhatóságban továbbra is szeretem. Fékerő van elég, nyúzást bírja, adagolható, házilag karbantartható, ha nagyobb teendő lenne vele azt is otthon meg lehet csinálni. Aki saint-ről váltott kicsit több mint 1 éve az a srác is imádja, azóta az első féket is haszálja.
A guide-hoz képest harapósabb a code, meg eleve fémes betéttel jön, ami miatt keményebb a kontakt pont érzet, a fékkar és kontaktpont beállíhatósába meg parádés. A swing link (és a csapágyas forgáspont a csapos megoldás helyett) benne a kar érzetén egy új szint a sima R verziókhoz képest.
Egyedül annak nem ajánlom, aki nem használja a féket annyira intenzíven, hogy évente cserélni kéne a fékfolyadékot, mert aki ritkábban cseréli, annak valóban jobb lehet egy ásvány olajos fék. Aki nyúzza annak meg úgyis évente fékfolyadék csere kell, nekem a két gépen már nagyon gyors és rutinszerű műveletté vált. Na jó meg triálosoknak se ajánlom, meg azoknak akik az on/off érzetet szeretik, nekik se való.Kíváncsiságból egyébként szívesen kipróbálnék mást is rövid időre, nem vagyok márka fanatikus, de nincs motivációm csak a kíváncsiság miatt pént költeni. Ráadásul most mindkét bringámon code rsc van, így meg nem gond átülni egyikről a másikra, ugyan az az érzet.
-
fulton
addikt
válasz Dark Archon #234580 üzenetére
Jah "cukrosbringás"
Egyszerű volt elővenni ezt a huszon pár éves montit ami parlagon hevert es rendbehozni munkábajárósnak (van hogy sok sok órát kikötve pihen) ha már voltak alkatreszeim, de annak örülök hogy senkinek nem tetszik és senkinek nem kéne, ez volt a cél kis piroskám elvisz A ból B be -
laracroft
aktív tag
Sziasztok,
Van egy KTM kerékpárom, melynek alapfelszereltsége egy dh-3n80-as agydinamó egy Fluxon lámpával (Gyári felszereltség).
Szerintetek miért van az, hogy kb majdnem 8-10 km/h-val kell mennem ahhoz, hogy bekapcsoljon a lámpa?
Lányom kerékpárján egy dh-3n31-nt agydinamó van, de neki szinte azonnal beindul, már tolás közben is.
Teljesítményre - látszólag - a két lámpa szinte ugyanazt tudja.
előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
peetie1
aktív tag
válasz Ringman #234505 üzenetére
Én a bike24.com-ról a mailboxde.comon keresztül rendelek (postás csomagküldős topciban olvastam a tippet hozzá). Így egy német címre megy a csomag, onnan küldik tovább GLS-el. 100€ fölött a németeknél ingyen küldi a csomagot, másnapra ott van a forwardernél, onnan még 2 nap alatt itthon van normális futár céggel. (posta 3 hétig tologatta a vámba a vám nélküli csomagomat...) Így német áfával jön, igaz a szállítási díj drágább, mert súlyra és csomag méretre változik, nekem olyan 14€ körül szokott lenni. De összességében olcsóbban jön ki mintha direktben rendelném. És ezzel a megoldással azok a cuccok is eljönnek amikre amúgy azt írja hogy nem küldi hungaryba. (nekem pl squirt lube)
Nem mondom, hogy az első rendelésnél nem izgultam , de azóta mindig így csinálom. -
varsam
őstag
válasz sebgutkopf #234581 üzenetére
Milyen légtelenítő szettet használsz hozzá? Kellene nekem is valami a G2-höz, de a gyári Sram 30ezres árát nem veszi be a gyomrom...
Van sok after market, de abból nem tudom melyik a jó.[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
erről mi a véleményetek? még garancia is van rá [link]
-
addikt
-
lsebestyen
addikt
válasz Dark Archon #234589 üzenetére
70-ért használtan miért ne kapna? Kettőt is vettem idén a családom számára, mindkettő 70-80 között volt, alu bringa, a-head, nem leharcolt állapot. Mondjuk résen voltam mind a kétszer és hamar lecsaptam rájuk.
-
Fall-N
veterán
válasz Lacerta #234555 üzenetére
Most nem rosszból, de ezekkel sokkal csúnyább a bicikli, mintha a kormányon lenne. A lámpa egy szükséges "rossz", de látni (és persze látszani) kell. Letörni is könnyebb vagy a városban valaki letöri és ellopja a lámpát. A kerek vagy csepp formájú lámpák még akár jól is nézhetnek ki egy városi bringán, de ez nem az. MTB-re esetleg valami robosztus kinézetű lámpa nézne ki jól, sokkal rövidebb konzollal, de ez a lapos és hosszú forma nem adja ki.
Én nyáron mindig leszedem a lámpákat, mert sötétben nem kell tekernem és persze sokáig van világos.
-
Speedy007
őstag
válasz lsebestyen #234590 üzenetére
Sajnos ahogy kiveszem de az én hibám is mert nem szezon idején keresem a bringát de mind1 a Riverside fapados túl árazott kerékpárai az elsődleges szempont.Amiről az a hír járja hogy a kerekeken spórol a gyártó és 2 küllővel kevesebbel szereli az átlagnál
-
Fall-N
veterán
válasz Dark Archon #234580 üzenetére
Én is erre gondoltam. Ez egy ""modern"" Csepel Tacskó. Itt már nem is érdemes írnom, hogy túl kicsi a váz. MTB-től nagyon messze van.
-
Oryctolagus
tag
Sziasztok!
120eft es 240eft forint között melyik a legjobb vétel trekking kerékpár kategóriában?
Webshopbol újonnan.
Per aspera ad astra.
-
parandroid
félisten
válasz Speedy007 #234592 üzenetére
Hogy túlárazott, ez azért elég relatív dolog. Decathlonnál olcsóbban rendes biciklit pillanatnyilag nem lehet újan venni. Szerintem használtan sem igen. Az megint más kérdés, hogy decásból sem a legolcsóbb a jó vétel. Ha meg ennyit sem szánsz rá, akkor valaki vagy nem tudta, hogy mit ad el (azért ez a ritkább), vagy valami romot veszel, ami megint szét fog rohadni álltában.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
senior tag
válasz laracroft #234583 üzenetére
Az alap kérdés: eddig is ilyen volt?
Ha nem, akkor a csatlakozót lehet érdemes megnézni.
Ha az nem segít, és nem túl nagy munka, akkor a lámpát átcserélni a 2 biciklin, és akkor kiderül, hogy a dinamóval van-e gond, vagy a lámpával.(Nekem más típusú agydinamóval és lámpával tolva is elég jól világít, szóval inkább ez tűnik normálisnak, de nem nagyon van tapasztalatom a témában)
Путин, иди нахуй!
-
Speedy007
őstag
válasz parandroid #234596 üzenetére
Azért durva hogy 110-120-t kapok csak egy "vázat" meg hozzá valami hajtást és még plusz rá locsolok vagy 30-t tartozékokra mert a tárcsafékes kerékpárokra pláne amelyik még teleszkóppal rendelkezik kis 30.000-ből áll meg és még a szállítás és a beüzemeles sincsenbenne akkor vhol 200 körül jönnék ki kb.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Oryctolagus #234595 üzenetére
-
Oryctolagus
tag
válasz Hasaggymeg #234599 üzenetére
nagyon koszonom!!
van olyan ami felszerelten csomagtarto lampa kaphato
out of the box?Per aspera ad astra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Projektor topic
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest