- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
válasz RexpecT #234902 üzenetére
hmm, pár napja nem volt elérhető, kértem értesítést, nem jött :/
na mindegy, idén nem számítottam arra, hogy ilyen döntést kell meghoznom
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz parandroid #234898 üzenetére
Állítólag az a lentebb bekötött támvilla növeli hátul a rugalmasságot...nem ők mondták. Aztán isten tudja...
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #234904 üzenetére
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
válasz f4lcon #234888 üzenetére
"összelegóznak valamit, és ha kiadja, akkor mindenki örül, ha meg nem, akkor 2 hónap múlva megjelenik a v2 verzió" - ez az európai vagy usa márkáknál is így van, lásd a rengeteg Iphone, Pixel mobil probléma, egészen egyszerűen szerintem ma már le sem tesztelik a cuccokat, mielőtt piacra dobnák. Egy haveromnak a prémium Dell kütyükkel is olyan gondjai voltak, hogy botrányos. Szerintem max az ipari, munka felhasználásra szánt cuccoknál számíthatsz arra, hogy valami elsőre tökéletes lett és nem "béta" állapotú, de manapság már gyakran ott sem
#234887 parandroid: Mindenkinek a maga gondja, hogy mit hajlandó megvenni, ezzel nincs semmi probléma, de amikor valaki cikket ír a témában (Bikemag), az lehetne objektívebb, vagy legalább bevallhatná, hogy a cikket a Cateye támogatta. Ehelyett összehasonlít egy filléres noname kínai lámpát egy drága márkással és levonja ebből a tanulságot, hogy minden kínai szar és kész. Nem fair. Engem nem érdekel a politika, nem érdekel a gyártási folyamat, csak egy felhasználó vagyok, nem túl vastag pénztárcával, így a jó ár/érték arány miatt gyakran kötök ki kínai cuccok mellett és többségüket elégedetten használom, van, amit már 5-6 éve és hibátlan. Persze van amivel akadnak problémáim, de ez nem csak kínaira igaz, hanem mindenre, manapság nem árt vásárlás előtt fórumokon bogarászni, kideríteni, hogy hosszú távon kinek mi vált be, melyek épp az ajánlott cuccok. Én úgy gondolom, hogy nem a kínaiakkal, hanem a vakon vásárlással lehet nagyon mellényúlni.
#234882 andrisbandi: így van, a gari szívás, itthon vásárolt cuccoknál nem annyira, ez tény. Ezért vettem pl pár napja itthon, garival egy kínai porszívót, csak egy picivel volt drágább, mint banggoodról. Megvettem volna én egy Dysont is, de 3-4x annyiba kerül és fórumok szerint nem biztos, hogy jobb. Felőlem lehet aztán indiai vagy dél kóreai is egy cucc, ha jó vétel, akkor jó vétel. Ha itthon is forgalmazzák nem sokkal drágábban, az természetesen nagy előny, de a termék minőségét nem befolyásolja.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
válasz fulton #234911 üzenetére
ez így elég hirtelen jött, majd jövőre szerintem, max nem lesz
ha ezt megveszem, el kellene adni a másikat, ez a költés nem volt most betervezve, stb.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ZolkoW
őstag
válasz jjeahh #234879 üzenetére
úgy érzem, egy ilyen oldalon sem fogják még csak felsorolni sem a kínaiakat, amíg a kínaiak nem lesznek kaphatóak az utcasarkon, ÉS (ez fontos) nem lát ebből pénzt az oldal.
A topikgazdi linkjeire sem kell kattintanom, hogy megmondjam, a felhasználói fórumok elfogulatlanabbak
Nem akarom túlmisztifikálni, de a tesztoldalak, vásárlási ajánlók azért mind olyan terméket tartalmaznak, amik valamilyen módon kapcsolódnak a cikkírókhoz. nem mondom, hogy minden fizetett hirdetés, mert nem, de azért közvetett módokon is lehet befolyásolva lenni. Nem fog egy ilyen oldal beletenni (vagy csak nagyon-nagyon elvétve látni ilyesmit) az elfogadott nagy nevek közé egy "dzsunka" kínait, aminek nincs helyi képviselete..Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
szimpláncsak
tag
válasz fulton #234906 üzenetére
Nekem is ez tűnt fel, hogy a nyeregvázcső hosszhoz képest, milyen hosszú a felsőcső hossz.
Lámpa téma: A bikemag-os tesztnek tényleg olyan szaga van, mintha megunták volna a lámpatesztjeik alatt érkező kommenteket, hogy: " ali-ról rendelve negyed ennyiért kapok jobbat stb. stb."
Nyílván vannak jobb kínai lámpák is, de azok már nem a tesztelt kínai lámpa árában mozognak, hanem 17-20ezres magasságban. Ha annyiért akarnék lámpát venni már inkább meggondolnám, hogy egy "márkásabb" lámpát vegyek, kicsit kevesebb funkcióval vagy fényerővel
Pl: Egy ilyen sigma buster 800 már szerintem mindenre elég( 6 euró kormánytartó) -
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #234917 üzenetére
jól néz ki, gondolom a cserélhetőség miatt nem fűzted be a fékkábelt a villán belülre.
-
addikt
válasz ZolkoW #234915 üzenetére
hehe, te tényleg elhiszed, hogy random kínai gyárban dolgozó emberek nem vásárolnak és/vagy hoznak létre felhasználói profilokat amivel aztán a saját termékeiket "hirdessék*" a szerinted független fórumokon?
* a hirdetés alatt a pozitív teszt eredményt értem függetlenként beállítva
ha példát akarsz, menj a head-fi fórumra (füles) lesz rá példa bőven“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz szimpláncsak #234916 üzenetére
45 eur innen Romániából nézve + 10-15 eur a posta + konzol hozzá 6? 60-65 eur a vége és ez egy alap fapados lámpa, ami csak terepre jó, oda mondjuk ha nem száguldozol tényleg mindenre elég. Fényerőben kínai fronton talán a Lumintop B01 ( [link] [link] ) és az Astrolux SL01 lehetne riválisa, teljes áron asszem 40$ körül mennek, kuponnal 25-30$. Gari nincs, minőség van, a Lumintop talán nem igazi rivális, mert inkább aszfaltra való STVZO lámpa, előnye a cserélhető akksi, így pót akkuval az akksiidő gyakorlatilag határtalan. De én ezeket sem venném, terepre a legjobb vételek szerintem az EDC zseblámpák, hátrányuk, hogy általában nincs távvezérlő, előnyük az azonos áron sokkal nagyobb fényerő és az akksi mindegyikben cserélhető. Ha most vennék terepre lámpát, nem tudom mit vennék, de pl. a Sofirn SC31 Pro vagy Wurkkos WK15 b*romi jók, haveromnak van mindkettő, engem levettek a lábamról.
-
Ringman
nagyúr
válasz vallas #234920 üzenetére
igen, elsőre fura, de a teleszkópok is így néznek ki, a nyaknál előrébb van a 2 becsúszó, a te képednél is: [link]
-
ZolkoW
őstag
válasz f4lcon #234919 üzenetére
ennél azért kicsit több kell egy normális teszthez.. még egy hevenyészetthez is.
szerk: BLF-en is akadnak 10+ éve írogató, alapos fazonok, nekik bármikor előbb hiszek, mint egy akármennyire neves "hivatalos" tesztoldalnak.
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
-
Ringman
nagyúr
most itt nálunk 13 fok van, de ez az egy napon belüli 15+ fokos hőingadozás teljesen lehoz az életről. (holnap megint max 4 fok lesz)
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #234925 üzenetére
Tudom, hogy most nem igazán alkalmasak a terep körülmények igazi teszthez, de nagyon kíváncsi vagyok milyen ez a szett így a teleszkópos keskenyebb gumis xc felálláshoz képest felfelé, lefelé, gyorsaságban, rázós köves ösvényeken .
-
bardi
aktív tag
Akik mostanában rendeltek Canyon bringát, a kerék tubelessre szerelve érkezik? Neuron 6-ról van szó.
'92 Honda VFR 750
-
szimpláncsak
tag
válasz jjeahh #234921 üzenetére
Kapni itthon is 22-ért, kormánykonzollal. Csak akartam kilyukadni, hogy van egy réteg mint én is, aki inkább megvenné a márkásabb, de kevesebbet tudó lámpát. Mondom ezt úgy, hogy velotech ultra 750-em van Mondjuk mikor 4,5 éve vettem még 6743 ft volt (most néztem meg). Kéne venni majd valami jobbat, de ha lenne bicajos hobbira felesleges 20ezrem már nem lenne . Mindig van valami ami előrébb való sajnos.
-
Lacerta
aktív tag
válasz jjeahh #234921 üzenetére
Sofirn SC31 Pro vagy Wurkkos WK15 b*romi jók, haveromnak van mindkettő, engem levettek a lábamról.
Egyik se stabilizált, ahogy merül az akku, úgy csökken a fényük minden fokozatban.
Sofirn SP33S, ha szélesen hordót akarsz, vagy C8L, ha messze hordót. Ezek stabilizáltak, és erősek. -
ZolkoW
őstag
válasz jjeahh #234927 üzenetére
nekem nem igazán tűnik kompromisszumnak a teleszkóphoz képest .
Suspension is overrated...
Egyszer, ha veszek még telót, valami fullosat akarok, és újonnan... mindig csak használtjaim voltak. Vagy nem veszek. Annyira tényleg nem hiszek bennük, hogy 300 ezreket kiperkáljak értük. (SID-et, vagy valami FOXot, de utóbbit inkább csak használtan az ára miatt, és nem tudom, megtérítenének-e.)
most megint farnehéz a gép.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
jjeahh
nagyúr
válasz Lacerta #234932 üzenetére
Az SP33S már nem olcsó. Gondolkoztam már rajta, hogy vegyek valami a jelenlegi S2+-omnál modernebb 2-3000 lumenes usb-n tölthető lámpát, de évente max 2-3x tekerek éjszaka, arra bőven elég a két darab S2+ is. Még ezek is agyonverik az összes haverom lámpáját, szerintem egy régi xml2 S2+ erősebb, mint esti bandázós tekeréseken a haverok összes lámpája együttvéve .
-
Lacerta
aktív tag
válasz jjeahh #234934 üzenetére
Mert rendes stabilizált driver van benne.
Valamint 20 percig tartja a 2000 lument ( bicajon valszeg akku merülésig is ).Pro hint: A Sofirn oldalán kell nézelődni, ott random szórnak 15-20% kuponokat, és előfordulnak a lámpáik EU raktárból szállítva is.
A C8L-emet pl. 37 dollárért húztam be, szállítással, áfával együtt, és 1 hét alatt a kezemben volt. -
ZolkoW
őstag
válasz ZolkoW #234925 üzenetére
más: azt hiszem, rájöttem, miért fagy le a lábam a téli cipőmben is. ez beázik. az orránál nem vízálló, ez a sejtésem legalábbis. másképp mitől tocsogna csak a lábujjam vízben, nem? na majd impregnálom valamivel, szerencsére ilyen merev cipőnél nem hiszem hogy megoldhatatlan feladat. impregnálás alatt akár gettó megoldást is értek, de így nem maradhat.
És okos lett volna ma is a vízálló fölégatya..[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
szimpláncsak
tag
válasz ZolkoW #234939 üzenetére
Neked milyen cipőd van? Nekem az XLC-ben az a fura, hogy a jobbnak semmi baja nem volt múltkor a -4 ,-6 fokban 2 óra tekerés után, a bal meg lefagyott. Most vettem akciósan 4800ft-èrt ilyen 4mm vastag cipőorra húzható kamàslit. Már amúgyis akartam ilyet átmeneti időre.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #234940 üzenetére
...oda ilyen kell,nem impregnálás. [link]
ZolkoW...bele is feküdtél, hogy vízálló gatya kéne?
Fall-N...nem is tudom hogyan lehet egy olyan egyenes villát betenni egy teló helyett, hisz teljesen máshova kerül a kerék azzal, és így az utánfutás (trail) [link] más lesz.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #234944 üzenetére
Az jó kérdés. Nekem azért nem volt furcsa, mert a Niner RDO-t tartják a legjobbnak és az meg ilyen egyenes, így megszokta a szemem. Ezért is volt nekem is fura az OG-Evkin. Más villák meg nem egyenesek, hanem egyenes vonalban törnek a villanyaknál kifelé, nem hajlítottak. Gyanítom a merevség miatt egyenes a Niner.
De kínaiak között is van sok egyenes, például Toseek.
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest