- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpatrik17
senior tag
Üdv!
Olyan ügyben jöttem érdeklődni, hogy ha használtan vennék nagyobb értékű kerékpárt, arra lehet valamiféle kerékpár biztosítást kötni? Van-e konkrét ajánlás, milyen biztosítót/egyéb szervet érdemes megkeresni Magyarországon? Milyen költségekre kell számolni? Milyen adatok/iratok szükségese hozzá?
Bármi javaslatot szívesen fogadnék, mert félteném a leendőni pónit és elég egyértelmű, hogy egy komolyabb akkus flex bármelyik lakatot átviszi pár perc alatt...
Köszi!
[ Szerkesztve ]
• Honor Magic5 Pro •
-
sebgutkopf
őstag
válasz Gaben92 #217145 üzenetére
Így vili.
Meg ezek a nevek valóban elég zavaróak, mi mitől direkt.Ez a b link tavaly egy másik kollégát is megviccelt, amikor shimi váltóról átállt sram-ra. Én meg nem értettem mit bénázik a telefonos távsegítségben az összerakással hogy lóg neki a lánc. De ez már egy másik történet. (megsúgom fenthagyta a b linket...)
-
MPowerPH
félisten
válasz sebgutkopf #217144 üzenetére
Szerintem nagyon elegans megoldas. Ettol persze a felni belsejenek a kidolgozottsaga meg lehetne normalis.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Toobee
veterán
válasz sebgutkopf #217146 üzenetére
Köszönöm szépen, ez ismét egy nagyon hasznos komment volt tőled
-
Gaben92
őstag
válasz jjeahh #217147 üzenetére
Amúgy nem. SRAM frontot annyira nem ismerem szóval majd kijavítanak ha tévedek, de amennyire én tudom a SRAM váltók mindig közvetlenül csatlakoztak strandard fülre.
A Shimano igazság szerint most tér vissza a 2007-2008 előtti időkre. Azóta van b-link mert hátrébb kellett tenni a forgáspontot valahogy és kompatibilisnek maradni a vázakkal. Aztán vezette be a Shimano a direct mount-ot, hogy ne legyen szükség a b-link-re de a forgáspont ugyanúgy hátul maradjon, aztán most visszatérnek a 2007 előtti időkre amikor közvetlen fefogatás volt standard mount-ra. Eközben a SRAM 2007-ben maradt (ha nem tévedek).
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Alg
veterán
válasz sebgutkopf #217149 üzenetére
Ha újonnan vette akkor gyárilag tubeless ready-ként, szeleppel és szalaggal kell jönnie. Ha illesztési hibás a felni az garis probléma, én visszaküldeném, vagy ha nem fogadják be elállnék a vásárlástól és vennék más márkát.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
jjeahh
nagyúr
válasz Gaben92 #217155 üzenetére
Igen, én is így látom, az Sram mindíg b-link nélküli standard mount volt (mint az új Shimano direct attach váltók), a Shimano meg most állt át erre (vagy most állt vissza ). Eddig a Shimano bonyolította a dolgokat b-linkkel meg direct mounttal és a régi mount új elnevezésével. Szal gondolom mondhatjuk az is, hogy a standard mount, b-link nélkül az alap, a b-link és a direct mount meg amolyan kitérők, kényszermegoldások. Ezután már legalább nem kell velük foglalkozni, mert 1x fronton már bármelyik váltó normálisan működik bármelyik standard mountos, vagy UDH-s bringán.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Gaben92
őstag
válasz jjeahh #217157 üzenetére
Most állnak vissza.
2008-2010 közötti időszakban kezdtem leállni a bringával valamikor a rosszabbodó csuklóm miatt, előtte viszont volt, hogy napi 50km-t tekertem terepen, földúton, szántásban, szóval fogytak a dolgok rendesen. Leginkább a felnik törtek de sikerült bedarálnom jónéhány váltót is. Csak Shimano váltóim voltak de b-linket először cimborám gépén láttam miután én abbahagytam. Emiatt írtam, hogy most térnek vissza a 2007-2008 előtti időkre.
Igazából egyrészt üdvözülendő a dolog, hogy úgy néz ki plug and play lesz ez is, másrészt meg ahogy írtad, akinek direct mount fül van a vázon ÉS nem is cserélhető standard-ra, az ezt nem vigasztalja...
-
-
fulton
addikt
válasz andrisbandi #217160 üzenetére
Köszönöm. És ez jó?
mármint, ilyen 20e- ftos többet adna?[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz fulton #217161 üzenetére
Ha jól rémlik Selle Respiro Athletic a nyereg, szóval kb mindegy mit veszel az kidobott pénz de egy jó puha liner még talán ront is a helyzeten.
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Tudtok jó szervezett kerékpártúrát Passau-Bécs útvonalra?
Haverokkal kitaláltuk, hogy megcsinálnánk, de nem nagyon szeretnék cipelni a cuccokat.
Esetleg van valaki aki már letekerte, és tudna pár hasznos infót adni? -
tknof1871
őstag
válasz Lacerta #215208 üzenetére
Üdv!
Rendeltem aliexpressről ilyet. Egy ideig jól záródnak a lábak, de néhány nap után a jobb oldali láb beleütközik a hátsó kerékbe és elakad. Meg kell húzni a két csavart a bal és jobb oldalon és megint jó lesz egy ideig. Ez így ismétlődik néhány naponta.
Akkor most gagyit vettem vagy az ilyen kialakítású kitámasztót/kickstand-ot nem lehet rögtön felszerelni? Felszerelés előtt ezeket a csavarokat meg kellett volna húznom vagy valami mást kihagytam?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
andrisbandi
őstag
válasz tknof1871 #217165 üzenetére
menetrögzítő
csavarrögzítő -
jjeahh
nagyúr
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
addikt
válasz fpatrik17 #217151 üzenetére
Üdv!
Még a saját kertedben, szabadon tartott kerékpárt sem tudod biztosítani. Melléképületben is csak 500eFt-ig, akármennyi kerékpár legyen is ott. Legalábbis a mi biztosítónknál, de nem lehet ez másképp másnál sem.
ITT tudsz nézelődni egyébként, de ők is csak lezárt helyiségből történő lopásra biztosítanak. BikeSafe regisztrációt csináltam én is, az az első lépcső. Nagyjából ugyanaz a helyzet, mint autónál, háznál. Mindig legalább eggyel több védelmed legyen, mint a szomszédnak, avagy a szomszéd kerékpárjának...
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
ZolkoW
őstag
válasz sebgutkopf #217146 üzenetére
a fékhatással nem értek egyet, legalábbis emlékeim szerint a majdnem teli avid tárcsám nem fogott úgy, mint az lyukacsosabb. Teljesen teli nem volt, azt úgy emlékszem, a csendességével reklámozták. A lyukak éle is szerepet járszik a fékerőben, de az igaz, hogy amikor már több a lyuk, mint az anyag, az megint rossz. A HS-1, meg a Cleansweep tök jó volt ilyen szempontból, de a linkelt Shimi is tényleg az.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
bardi
aktív tag
Városi bringámon elöl canti fék van, aminek a bowden a stucnin van átvezetve.
Teljesen elállítódott, és gondoltam, hogy belövöm, de valami számomra érthetetlen módon nem a korábbi beállítással volt gond, legalábbis a bowden hosszok terén, hanem a fékkartól a stucniba vezető bowdenház ment szét, így.
Beraktam egy új bowden házat, de érzésre ez is ugyan ezt csinálja, első húzásra jó volt, aztán elkezdett nyúlni.
Mit rontok el? Ahogy nézem, a fékkarban és a stucniban is felfekszik a bowdenház.'92 Honda VFR 750
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #217171 üzenetére
-
sebgutkopf
őstag
Komplett bringát vett, a mai hiányban csoda, hogy tudott és jót. Gyárilag benne van egy speci saját gumi szallag, ami a gyártó szerint tubeless ready. Aztán a hazai forgalmazóval beszélt és kiderült, hogy igen a gyártó azt mondja rá, hogy tubeless, de egyik se működik azokon a felniken és valahogy azon se lepődtek meg, hogy a DT szalag nem tapadt fel rá, jól ismerik a roval felniket, mind ilyen. A lyuktömő izé a megoldás.
Itt kb az a választási lehetőség, hogy kell a bringa vagy nem (főleg méretben is jó), utóbbi esetben meg persze akkor kuka az egész 2022-es szezon.
Régi szép idők, amikor a vevő kegyeiért még versengtek…Mindenesetre tanulságos eset megtapasztalni egy ilyen magát prémium márkának tartó és árazó gyártó hozzáállását látni.
-
sebgutkopf
őstag
válasz ZolkoW #217170 üzenetére
Ezt is leírtam. Ha sérült a betét, akkor az nem tud rendesen felfeküdni a tárcsára teljes felülettel, vagy a nagy hő hatására felkeményedik a betét felső rétege, akkor megint nem képes optimális hatást biztosítani a fék. Tehát nem a bevágás fékez, hanem a miatta optimális felülettel és felületi minőséggel rendelkező betét tud fékezni.
Autókon nem véletlenül teli tárcsák vannak, fognak rendesen. A verseny fékeken vannak bevágások az autóiparban is, és pont azonos céllal, súlycsökkentés és a nagyon durva használat miatt a betét felületének a tisztára koptatása (vágása).
Aki hajtott már meg polgári autót keményen pályán vagy szerpentinen az érezhette már, hogy az intenzív hőterhelés után amikor visszahűlt a rendszer az nem úgy fog mint előtte. Ez a csökkent fékhatás egészen addig fennmarad, amíg a felső nagy hőhatást elszenvedett réteg le nem kopik. Nyilván egy verseny tárcsa a bevágásokkal ezt a folyamatot azonnalivá teszi, cserébe ezért fogy gyorsabban a verseny technika.
Nincs új a nap alatt. -
MPowerPH
félisten
válasz sebgutkopf #217174 üzenetére
Szerintem is orulni kell annak, hogy kapott. Roval ettol meg egy nagyon jo cucc. Nem egy Berg, es tan nem is sokkal konnyebb, mint az alu, de elegge jol birja a strapat. Es jon vele a karbon osszes pozitiv es negativ hatasa is.
Don't Tread On Me
-
Gaben92
őstag
válasz MPowerPH #217176 üzenetére
Amúgy nagyon durva mi megy... Év elején voltam bringa keresésben és kb így nézett ki a dolog:
Specialized: Stumpjumper frame-et talán tudunk. 3000€ lesz
Canyon: Hátööö... majd
Cannondale: Vannak szeptemberben leadott rendeléseink amiket áprilisra ígérnek
Cube: A belépő szint az még úgy ahogy le van fedve. Hardtail és nem rohadt drága fully van XS, S méretben, minden mást keresni kell.Treknél volt egyedül normális a helyzet az is csak amiatt mert decemberben nyitott a bolt. Mondták, hogy még 2021 legelején adták le a rendelést és emiatt van mindenük IS. (Minden típusból volt minden méretük legalább 1 színben, sokszor többen nyitáskor) A durva az, hogy a 13.000€-s Supercalibereket úgy elvitték mint a cukrot... Két hónapja sorban álltak bent a boltban a Fuel EX-ekkel együtt. Supercaliberek mind elfogytak, Fuel EX-ből van még talán 6 darab összesen...
-
MPowerPH
félisten
válasz Gaben92 #217177 üzenetére
En akkor jokor alltam bele a valtasba. Volt valasztek is, mert YT Izzo, Jeffsy, Canyon Spectral CFR, Cube Stereo 150 C:68, es Specialized S-Works Stumpjumper is lett volna belathato idon belul. Csak az Orbea Occam -ot nem talaltam elerheto statuszban.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
brazso
tag
Sziasztok! Vettem egy használt Bergamont Tronic Sport 26-os bicajt a lányomnak. Agydinamós (Shimano DH-3N20), az első lámpája (Lumotec, BS6102/2) kapcsolós. Azt tapasztaltam, hogy az első lámpa mindig világít a kapcsoló állásától függetlenül. A kapcsoló csak a hátsó lámpa (Toplight Flat Plus) működését befolyásolja. Mi lehet az oka? Rosszul van bekötve?
Unus pro omnibus, omnes pro uno
-
nagyúr
Aki használ Garmin Varia RTL515-ös radaros lámpát mondana róla véleményt (üzemidő, megbízhatóság, stb)?
Szombaton tekertem pár kilómétert egy sporttárssal akinek ilyenje volt és igencsak hasznos kütyünek tűnt. Csak az árát kell még emésztenem.Més que un club!
-
fulton
addikt
válasz andrisbandi #217160 üzenetére
Ha úgy döntök kihagyom ezt a Decathlon vonalat akkor castelli ből ha csak nyáron bringázok mikor min
15 fok feletti hőmérséklet van, milyen alsógatyát ajánlanátok? Milyen típust a márkán belül -
Jester01
veterán
válasz Napfénysüti #217181 üzenetére
Pont most vettem. Bryton 420-al szeretném használni, de egyelőre csak a csipogás megy, a kijelzés nem. Ha valakinek esetleg ilyen párosítása van, írja meg legyenszíves neki működik-e ...
Jester
-
nagyúr
válasz Jester01 #217183 üzenetére
Nekem talán annyival több szerencsém lenne hogy az órám is Garmin (Edge 510) ami benne is van a kompatibilitási listában.
Akivel szombaton mentem ő is Garmin órát használt magyarázta is milyen frankón jelzi az autókat. A csipogása kifejezetten tetszett így én is tudtam ha jön valami.
Ahogy olvasom a teszteket elég jó véleménnyel vannak róla hogy milyen hasznos kis kütyű csak de azért azt a kinti oldalak is megjegyzik hogy szép árat kérnek érte.
Te honnan vetted?Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bardi #217172 üzenetére
Nem maradt a felfekvési helyeken ház törmelék, valami? Olyan mintha nem feküdne fel valahol és begyűrt volna oda valamit, mert maga a ház biztos nem tud annyit nyúlni/zömülni.
#217173jjeahh..."-Mit vittél az útra?
-Egy váz müzlit egy kulacs tejjel.""Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Jester01
veterán
válasz Napfénysüti #217184 üzenetére
bicajozz.hu akciósan 67e volt és lehet SZÉP kártyával fizetni. Még márciusban rendeltem, azóta drágább lett, most 80e ...
Jester
-
ZolkoW
őstag
válasz bardi #217172 üzenetére
ez nem váltóbowden ház? mondjuk úgy emlékszem, mintha fékbowdenből is létezne hosszanti huzalozású, de nem ez a jellemző, a fékbowden háza laposan van egymásra tekerve, hogy ne történhessen ilyen szétnyílás.
kicsit más az átmérő is, a féké 5mm, a váltóé 4.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
nagyúr
válasz 6030D #217190 üzenetére
Pont azt néztem hogy a Decában a legolcsóbb. Külföldi webshopokat is meglestem de a jó kis forintunk miatt most nem éri meg kintről rendelni.
Még rágódom rajta de a felségemnek már elkezdtem pedzegetni hogy egy ilyennel meglepném magam. Outira kifejezetten hasznosnak tűnik, én gyakran szoktam hátrafelé nézegetni egy ilyen ezt ki tudná váltani.Més que un club!
-
bardi
aktív tag
válasz Hasaggymeg #217186 üzenetére
Nem tudom, most újra csináltam, remélem jó lesz...
ZolkoW: Na az lehet, hogy ez váltóbowden ház, és nem fékhez való, lehet ez lesz a gond. Maga a bowden jó, az tuti fékhez van, de ezt még váltóhoz vehettem...'92 Honda VFR 750
-
6030D
Ármester
válasz Napfénysüti #217191 üzenetére
Én pár éve írtam róla, még az első generációsról, hogy ha többet mennék aszfalton és/vagy outiznék, simán bevállalnám. Jó, úgy könnyű, hogy tudom, hogy nem veszek, de azért sok más hülyeségre elkölt az ember ~60e Ft-ot, ez meg tényleg sokat segít.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Maximum1
őstag
válasz Napfénysüti #217184 üzenetére
Simán rácsatlakozhattál volna, annyi hogy azt a pár métert bekalkulálod amivel előtted vagy mögötted van.
Én is így használtam egy darabig hogy kell e ez nekem, és kellett, szerintem nagyon jó cucc.
Aksija nagyon jól bírja, 2 komolyabb tekerést elvisz simán.
Van egy app ami jelzi a töltöttségét.Viszont lehet nem fog menni az 510-el.
Vedd az alzában vagy a decathlonba, oda visszatudod vinni ha nem megy.
-
itouchfan
senior tag
válasz Maximum1 #217195 üzenetére
Én ezzel kapcsolatban csak azt nem értem, hogy oké tök jó, hogy látom az autót és lejjebb húzódok vagy ilyesmi, de az autós nem lát engem jobban tőle (egy sima, jó lámpához képest) tehát ha a biztonságérzetet erősíti is ez a kütyü, a valós biztonságot jelenlegi ismereteim szerint nem Mert végülis nem az autó(s) épsége és biztonsága függ attól hogy én látom-e a kormányon őt, hanem az enyém függ attól, hogy az autós lát-e engem, nem?
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Maximum1
őstag
válasz itouchfan #217196 üzenetére
Ezért több mint bármelyik retina szaggató lámpa.
Ennek is komoly fénye van, többször szóltak bringások hogy kiég a szemük, én csak főúton használom.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Erdekes ez a gyari YT kulacs... Marmint a behelyezese. Igy felteve a bringara nem tul egyszeru. Aztan lehet ugy kellene probalni, hogy ulok rajta.
Na mindegy, megleszek nyaron mentve ezzel a plusz kulaccsal.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Formula-1
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.