Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jjeahh

    nagyúr

    válasz Hasaggymeg #213895 üzenetére

    Szerintem a kamásli nem váltja ki a téli cipőt, szal ha beválik az spd, esélyes, hogy a kamásli csak plusz pénzkidobás, egy lépcsőfok lesz neked is a téli cipő fele. Tudom, a téli cipők drágák, de február-április között elég jól le szokták árazni őket a német webshopokban. Kamásli hátrányai számomra:
    - macera felhúzni
    - ha picit is gyalogolsz benne, pl. felviszed a panelbe a biciklit, kopik, szétmegy
    - messze nem olyan meleg, mint egy jobb téli cipő, nekem a kamásli 5-10 fok között elég, ha nagyon erőltetem, minimum 0 fokig
    - hiába vízálló, az enyém idővel hóban úgyis beázik és hát a talpa nyitott...
    - vannak igazán vastag goretexes komoly kamáslik, de azok lassan egy akciós téli cipő árában vannak :U
    Ezzel szemben a téli cipőt ugyanúgy felhúzod, mint a nyárit és mész tekerni, az enyémben eddig -8 fokban lejtőn 50km/h-nál sem fázott a lábam. Ez annyira vízálló, hogy a bringával együtt simán lemosom és nem ázik be.

    Most vettem amúgy egy softshell dzsekit, kíváncsi vagyok kiváltja-e a réteges öltözködést. Eddig az öltözetem úgy nézett ki, hogy téli cipő, egy réteg softshell nadrág, 2 réteg felső amire felvettem 1 szélálló dzsekit, polár csősál, softshell sapka. Ha a softshell dzseki beválik, akkor gyakorlatilag egész télen elfelejthetem végre felül is a több réteget, felveszem egy pólóra és megyek tekerni. Így már a téli öltözködés kb. semmivel nem macerább, mint az őszi-tavaszi.
    szerk: vagyis de... a kesztyűm "sajnos" még mindíg két réteg, mert 0 fok alatt selyem alá kesztyűt is húzok :D . De csak idő kérdése, hogy azt is leváltsam valami komolyabb darabra.

    [ Szerkesztve ]

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Új hozzászólás Aktív témák