Aranyáron jött Európába a Xiaomi Mix Flip

Mondjuk van mire büszkének lennie úgy forma, mint tudás szempontjából.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy előrukkolt már több remek hajlítható képernyős telefonnal a Xiaomi, nem versenyez a foldable műfaj dobogós helyeiért eladásokban. Ennek az egyik oka a kínai fókusz a nemzetközi helyett, a másik pedig a konkurencia elképesztő lelkesedése és terjeszkedése.


[+]

Négy Mix Fold tablet/telefon hibrid után viszont nem csak befutott a Mix Flip kagylótelefon, hanem rövid hazai vizit után nemzetközi karrierbe fogott, és így mindjárt a legjobb flipes csúcsmobilok kihívója lett.


[+]

Ennek az oka a 4,01"-es, csupa kijelző összecsukva a Motorola Razr 50 Ultra mintájára, és 1208 x 1392 pixelen a Xiaomi kínálja a legélesebb flipes kijelzőt a piacon, méghozzá a HDR10+  / Dolby Vision AMOLED fajtából, 3000 nites fénysűrűséggel és 120 Hz-es képfrissítéssel. A panelből 50 megapixeles normál és 50 megapixeles, 2x-es teleobjektív vájt magának helyet Leica támogatással, a LED villanó a felső kamerakörön van.


[+]

Az 1224 x 2912 pixeles belső képernyőnek sem kell szégyenkeznie hasonló paraméterekkel, LTPO technológiával, 6,86"-es képátlóval, és 32 megapixeles kameralyukkal. Azért pedig, hogy a sebességre se legyen panasz, a gyártó a Snapdragon 8 Gen 3 chipet mellékelte Európában 12/512 GB-os konfigurációban és 1300 eurós áron, ami igen húzós 516 ezer forintnak felel meg.


[+]

Szintén megnyerő a 4780 mAh-s telepkapacitás 67 wattos vezetékes töltéssel Type-C porton, igaz: a vezetékmentes töltés ennél a készüléknél kimaradt. Megvan az 5G modem, a Bluetooth 5.4, a WiFi 7 modul, a többcsatornás GNSS, az oldalra tájolt ujjlenyomat-olvasó és az Android 14-en alapuló HyperOS felület AI funkciókkal. Arról egyelőre nincs információnk, hogy a telefon hivatalos forgalmazásban itthon is felbukkan-e.

Hirdetés

Így készülhetnek a cégek a NIS2-re a Lenovo segítségével

PR A NIS2 egy hálózati és információs biztonsági irányelv, amely rövidesen hatályba lép, modernizálva a 2016-ban bevezetett EU-s kiberbiztonsági szabályokat és jogi kereteket. Jogi intézkedések révén érnék el, hogy az EU-ban növekedjen a kiberbiztonság általános szintje.

Előzmények

Hirdetés