- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
szimpláncsak
tag
Szerintem az erdőben itt is minden csupa sár, nem is mentem csak aszfalton :) Persze az is full víz volt meg a hó miatt kiszórt só. Ment is a zuhany alá a bicaj, barátnőm legnagyobb örömére . Pedig mostmár a kád is tiszta, miután kisúroltam az olajos cuccot belőle
-
Ringman
nagyúr
válasz Napfénysüti #209399 üzenetére
talán az sks raceblade pro? a speedrocker is jó lehet, de csak tárcsafékes biciklire jó
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bardi
aktív tag
válasz Hasaggymeg #209398 üzenetére
Ráadásul ez olyan részen volt, ahol még soha nem láttam sarat, pocsolyák voltak már, de a legnagyobb esőzéseknél is ez a rész volt az, ahol már majdnem poros volt az út, miközben máshol dagonya volt még.
'92 Honda VFR 750
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szimpláncsak #209401 üzenetére
A zománc marad. (?)
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Đusty
addikt
válasz Hasaggymeg #191148 üzenetére
A sima WD40 nem jó a láncra csak ez a PTFE?
-
nagyúr
-
rétisün
veterán
válasz Napfénysüti #209406 üzenetére
akkor speedrocker.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Đusty #209405 üzenetére
Legtöbb szerelő szerint nem, szerinte meg... Személyesen az utóbbit ajánlom...mármint a PTFE-t.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Runner_fxr
Ármester
válasz HollyBoni #209388 üzenetére
Sok érdekességet olvas az ember a különböző fórumokon, itt is olvastam már mindenfélét, de a konyhaasztalon végzet tag full generál még nekem is új. Ha megtudod csinálni így is, és jó lett, működik, akkor tulajdonképpen nem hülyeség!
Én azért továbbra is azt gondolom erről, hogy ilyet lehetőleg műhelyben végezzen mindenki, ahol van stabil, rögzített munkapad, satuval, mert a tagok biztonságos szétszedéséhez és szervizéhez rendkívül fontos! Tiszteljük meg a szakmát ennyivel és a biztonság szempontjából sem elhanyagolható ha a megfelelő környezetben és megfelelő felkészültséggel vágunk neki.
Az emberek nem egyforma kézügyességgel és műszaki affinitással rendelkeznek, főleg nincs mindenkinek kerékpár szervizes gyakorlati tapasztalata. Ami az egyik embernek magától értetődő, azon esetleg a másik csak vakarja a fejét. Ha nem így lenne, akkor mindenki mérnök, meg agysebész lenne. Olvastam amúgy már máshol is hasonlót, hogy semmiből nem áll a tagokat nagy generálozni, óvatosabban bánnék a szavakkal. És amikor ilyet olvasunk, hogy elég a konyhaasztalon szétkapni, esetleg olyan is nekiáll akinek nem kéne.
Meg azért nagyon nem mindegy, hogy mit szedsz szét, egy faék alap RS tagot vagy mondjuk egy Float X2-őt. Csinálom már pár éve, hidd el, nem veszélytelen a teló szerviz, én és minden tapasztalt kollégám, olyan is aki több mint 20 éve szerel telót, megfontoltan, tisztelettel áll ehhez a művelethez. Pedig ez már nem az a szint ahol manual alapján csinálod a szervizt.DVO-val nem igazán találkoztam, egyszer fontolgattam, hogy veszek egyet, mert rohadtul tetszett, és jól ment volna a zöld Cannondale bringámba. Amúgy nem igazán szereltem DVO-t, de ha tényleg ilyen segítőkészek az jó dolog. DT cuccok-hoz volt párszor szerencsém, azok elég rafinált dolgok, nem szeretem.
Én azt gondolom, hogy még mindig jobb a helyzet a kerékpáros szakmában mint máshol, pl az építőiparban.
#209389 Hasaggymeg
Pedig ha kiderül, hogy most fölöslegesen költöm a milliós tételeket a műhelyemre, mert elég lett volna a konyhaasztal is, az asszony engem meg azért fog kinyírni.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Runner_fxr #209410 üzenetére
Ja, egyet megcsinálni évente (tiédet), istenadta tehetséggel, néhány faxa szerszámmal és egy áldott jó, elnéző zasszonnyal talán, de sorozatosan végezni szereléseket, időben (hogy állad se kopjon fel) és minőségben, ahhoz bizony rendes műhely és szerszámpark kell.
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz Hasaggymeg #209411 üzenetére
M&M Bike, speed-way
- sem vállalta a tag szerízt!
Vagyis igen, de úgy, hogy átvitték a hivatalos fox szervízbe a bringát. Azt mondák ehhez nekik van meg a szerszám és a szaktudás.
(Az egyebeket megcsinálták saját műhelybe.) -
nagyúr
-
arcitec
addikt
válasz Đusty #209412 üzenetére
Holmenkolt használok, ez sem drágább mint a ptfe és nagyon sokáig elég, láncszemenként kevéske csepp bőven sok. Minőségi kenésre kitalált cucc.
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Ringman
nagyúr
válasz Napfénysüti #209414 üzenetére
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
rétisün
veterán
válasz Napfénysüti #209414 üzenetére
azt ajánlja az SKS tárcsás bringára, plusz a nyeregcső mögé is beér. amúgy a rögzítése kb. ugyanaz minkettőnek. meg a speedrockerhez van plusz otoldat, ami elég bumfordian néz ki, de hosszabbítja a hátsó sárvédőt.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
nagyúr
Köszi az infókat, elgondolkodom ezen a két sárvédőn.
Més que un club!
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Hasaggymeg #209411 üzenetére
Persze persze, nyilván más tészta az amikor csak magadnak kell 1 adott bringát karbantartani, meg más az amikor ebből élsz meg és száz félét kell csinálni, de a telószerviz egy külön kategória a kerékpár szerelésen belül, főleg a tag. Vannak követelményei, és itt a normálisan felszerelt műhelyt nehéz megkerülni ha biztonságban és minőségben szeretnél karbantartani/javítani. Illetve adódhatnak olyan problémák, amik nem lesznek benne a manualban. Épp ezért óvatosságra intek mindenkit, akik ebbe belevágnak otthon. Nem véletlen, hogy a legtöbb kerékpárszerviz taggal nem is foglalkozik, hanem ők is lepasszolják erre szakosodott műhelynek.
Na akkor most a modern cuccok után egy kis retro. Hozzám került nagyfater régi bringája, ami még nagyfater apjáé volt! Pontos évjáratot nehéz lenne mondanom, de 1900-as évek eleje. Igazán azt sem tudom milyen gyártmány, de nagyon régi. Az biztos, hogy túl élte a 2. világháborút is. A tervem, hogy restaurálom, újszerű állapotba szeretném hozni. Nagyfater még anno körzeti orvosként ezzel járta Gógánfa és környékét, a második világháború után. Dokumentálom majd a teljes felújítást. Sajnos már nem minden alkatrésze eredeti, hozzám így került. Váza is meg van kicsit csavarodva, de azt is korrigálni fogom, lakk fekete fényt kap, krómozva lesz minden alkatrésze, új bőr nyereg, fa markolat és egy olajlámpa kerül rá. Illetve keresek hozzá egy korhű, régi pedált is.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Runner_fxr #209419 üzenetére
Úgy vélem ez valami régi Puch lehet, de lehet tévedek.
-
soultrapp
senior tag
Hello!!
Van egy ilyen típusú kerékpárom :
[Cube aim sl]Azon gondolkozom,hogy megérné-e lecserélni egy ilyenre??
Először azon gondolkoztam, hogy lecserélem a teleszkópot valami normálisabbra,de az is kb 80-100.
Másodszor pedig azon ,hogy az 1×11jobb lehetne,mint a jelenlegi 3×9.Persze először jó lenne eladni a cube-ot :)
Fogalmam sincs mennyit érhet még, de megkímélt állapotban van.Szerintetek megérné lecserélni??
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ja, hogy ennek még nincs is kivágott nyerge?! A markolatok megérnek minden pénzt!
#209421soultrapp...ez nem amit én minőségi ugrásnak neveznék, sőt.
-
eddie1978
senior tag
válasz Napfénysüti #209418 üzenetére
Nézd meg a Crud Road Racer-t is. Nekem az Mk2 van. Elégedett vagyok vele. Az Mk3 tépőzáras. SKS Raceblade kettő is törött nálam. Nem bírta a rezgést a hátsó patkóféknél lévő felfogatási pontnál.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Hasaggymeg #209422 üzenetére
Van egy bár picit elavult de mégis minőségi vázad amit ha nagyon szeretnéd fejleszthetsz, de el is adhatod (most talán a legjobban) és vehetsz egy gyengébb felszereltségű de modernebb vázzal szereltet (átütős és kúpos fejcsövű) amit majd esetleg fejlesztesz. Az egytányérosítás is járható út, a Decas telója meg nem egy nagy durranás és az a váz sem átütőtengelyes, a fékjei gyengébbek mint ahogy a váltása hajtása is, egyedül a kúpos fejcső ami előrelépést jelentene, ami viszont így egymagában biztos nem éri meg a váltást...a váz design-ja meg egyértelmű, a Rockrider nem egy világ szépség, az biztos.
-
nagyúr
válasz Runner_fxr #209379 üzenetére
apósék szerelték a pannóniát rendszeresen a konyhában, a mama kedvenc csészéit felhasználva. máig meséli az öreg, mit kaptak, amikor a kedves mama egyszer a vártnál korábban ért haza, és meglátta a kedvenc teáscsészéiben vastagon álló gépzsírt.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
RexpecT
addikt
válasz szimpláncsak #209426 üzenetére
Néztem tegnap élőben, jó kis verseny volt.
Lánc kérdés:
Országuti 2×9-es rendszerhez milyen láncot vegyek? Van ár-értékben kiemelkedő, vagy mindegy? -
jjeahh
nagyúr
válasz soultrapp #209421 üzenetére
Ahány ember annyiféle igény, ha kb az ST900 ára a kereted, akkor én kb. 4 opción gondolkoznék a helyedben:
1 - gyűjtesz picit még hozzá és veszel egy Rockrider XC100-at
2 - használtan keresel valami jobbat
3 - Rose Count Solo 1. Szerintem jobb vétel az ST900-nál, elavult 27.5" kerekek helyett 29" kerekek, kitudja milyen minőségű hajtás helyett Deore, Tektro helyett igaz nagyon belépő, de Shimano fékek stb.
4 - a jelenlegi bringát picit feltuningolod, sokat nem érdemes rá költeni, de azért ha veszel pár cuccot rá, pár évig még bőven el lehet lenni vele. Nemrég a haverom hasonló felszereltségű Kellys bringáját újítottam fel, alig várja tekerhessen vele, úgy érzi, mintha új gép lenne. Egy Judy TK nem olyan nagyon drága, a tányérok ha elkoptak, helyette egy Deore középcsapágy és Acera integrált hajtókar sem drága, a váltód rendben van. Esetleg ha kell az 1x és a kuplung, 1x11 hajtást még viszonylag olcsón meg lehet úszni.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
addikt
válasz Hasaggymeg #209389 üzenetére
Hát nem... de azért csak rendeltem megint ezt-azt a bringához úgy 150€-ért, és már azzal sikerült kiakasztani az asszonyt
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
parkr
őstag
válasz szimpláncsak #209426 üzenetére
eddig volt a sífutás, most már van kerékpárfutás is nem nagyon tudom értelmezni ezt az egész "sportot"
-
ivana
Ármester
Érdekes egy szerzet az biztos. Minden csepel rajta, a váz is mutat csepeli jegyeket (lásd hátsó háromszög). Viszont ez a villa igen furcsa, bár a sárvédő felfogatás lehet házi megoldás. Milyen középcsapágya van? Nem hiszem amúgy, hogy '40-nél korábbi, más volt még a geo a 30-as években. Azelőtt meg végképp (nagyon magas fejcső, nagy tengelytáv etc.)
-
vlxe
csendes tag
Ez jó kis buli! Tavaly újítottam fel egy Csepelt Én is, nagyon jó móka! Várom a beszámolókat!
Éket nem könnyű szerezni hozzá, vagyis nekem nem volt könnyű (Szét kellett kapnom a közepét is), de ezt leszámítva könnyen renoválható, nálad is jó a mostani állapot. -
6030D
Ármester
Benne maradt a Garmin a kabátban. Kimostam. Működik.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
gabro0
őstag
Falun könnyű dolgom volt, kimentem az utca végére egy vasas boltba és mondtam 2db éket szeretnék. Semmi kérdés, már adta is.
Jók ezek a régi bringák, engem is érdekel milyen lesz a végén.
Amiről fél éve kérdeztem milyen középcsapágy való bele, végül esztergályos készített bele adaptert. Még nincs kész, nem is én csinálom, de már gurul.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #209437 üzenetére
Persze, csak figyelni kell rá, hogy ne legyen mindenhol KOM. Bringás kabát/mez volt, mindig zsebre vágom, hogy mire felérek a pincéből, addig párosodjon a mobillal. A kormányon meg ugye nem hagyhatom, mert néha tölteni is kell, nem csak dísz. (
Idén...Tavaly a szekrényen volt dísz. )[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Ringman
nagyúr
na meg is jött a direct mount váltótartó fül: [kép]
így azért látszik, hogy túl hosszú lenne a köztes elemmel együtt
[kép]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
BÚÉK!
Van valakinek tapasztalata Triban 120 gravellel? Teljesen ismeretlen a rajta levő felszerelés... -
soultrapp
senior tag
válasz Hasaggymeg #209424 üzenetére
Köszi a választ!!
Akkor még gondolkozom rajta mi legyen..
Jó lenne váltani, mert ez a teleszkóp elég gagyi,de ha csak azt cserélem attól még mást is ki kellene majd....és ez még ugye nem átütőtengelyes,pedig jó lenne az a 120kilómhoz :)jjeahh ezt ajánlotta még ,hogy jó lehet :
Viszont ez már jóval drágább.
Lehet megpróbálom majd eladni az enyémet 100ért.
Hátha annyit adnak még érte .Köszi a választ neked is jjeahh !!!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #209441 üzenetére
Kecses az a váltó, a régi SLX-re hasonlít, az volt a kedvencem.
#209443soultrapp...állapottól függően azért legalább 150.000 kellene kapj, nem?!
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #209445 üzenetére
Én nem is értettem, miről van szó, de pont az tűnt fel, hogy a mai mtb váltókhoz képest milyen kis csinos, cserébe picit idegennek hat rajta a bumfordi kuplung
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz RexpecT #209447 üzenetére
Mik a lehetőségek? Shimano SLX alatt nem kósher (legalábbis a 10 sebességes), KMC SL és Sram PC 1050, vagy fölötte az amivel jó személyes tapasztalataim vannak...igaz nem kilencessel.
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
válasz RexpecT #209447 üzenetére
Kilences nem annyira érzékeny még, valami normálisabbat vegyél, KMC, Shimano, Sram, ezek jók. Szerintem a Decathlon saját márkás lánca is jó, és nem is drága. Ha jól tudom azt is a KMC gyártja.
Én utoljára egy Campa Record 9 sebis láncot vettem, na azon látszott is hogy jó cucc, de szerintem neked nem Campa rendszered van, neked ez nem segít :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogwarts Legacy teszt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nyomtató topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- További aktív témák...