- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
motown5l
senior tag
válasz andrisbandi #185691 üzenetére
Szia. Köszi az infót. De az, a baj hogy én külföldön élek.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #208450 üzenetére
Nem vénnek való vidék, mi?! ...170-175 ig nekem is felmegy de ott már sem nem hallok, sem nem látok csak tolom, hogy érjek fel.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #208452 üzenetére
Az derék. Nekem a 2021 évben a max 163 pulzus volt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #208440 üzenetére
"Bicajt vagy őrült intenzitáson kell tolnod, vagy kicseszett hosszú ideig"
Vagy terepen komoly technikás emelkedőkkel, amiket max pulzus alatt ki sem lehet hajtani
szimpláncsak: hoszú aszfaltos körökre és téli alapozásra nekem is nagyon kéne egy outi, de hogy kiváltani a montit vele vagy futással egész szezonokra?
Más: sárnak hála én is elkezdtem aszfaltozni, de persze montival, mert nincs más. Ha megfagy, vagy egy keveset havaz, jöhet néha a terep télen is, a szigorú hónapokig kitartó alapozásról már lemondtam
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
szimpláncsak
tag
válasz motown5l #208451 üzenetére
Van elég sok itt is ajánlott webshop ami külföldi, szóval valószínűleg oda is szállítanak, ahol most élsz.
Teljesség igénye nélkül:
[bikeinn]
[rosebikes]
[bike-components]
[bike24]
[chainreactioncycles]
[bike-discount] -
sebgutkopf
őstag
válasz parandroid #208449 üzenetére
az a gond, hogy utána a többség hazamegy, és mivel a friss levegőn jól megéhezett, be is tol egy fél malacot
Ez mennyire igaz
-
flash-
veterán
autóra helyezett bringaszállító rögzítésében tudna valaki segíteni?
Aguri Advans 3-at tettem fel az autóra(egy renault thalia)
felraktam, de nekem nem marad meg az autón csak ha a hevederekkel meghúzom, mindhárom párt a csomagtérajtóhoz rögzítettem,vagy egyik párt felül a hátsó szélvédő üvegéhez kellene? vagy ez mindegy? illetve kellene ezt jobban dönteni? akkor a támasztója a hátsó szélvédőre feküdne fel nem pedig a csomagtérajtóra -
Ringman
nagyúr
válasz szimpláncsak #208455 üzenetére
ami még eszembe jut:
r2-bike
zweirad-stadler
wiggleEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
andrisbandi
őstag
válasz motown5l #208446 üzenetére
Specialized Fast Trak
Képek Fast Trak GRID 29x2.6
Aszfalton bohockodós fully-n használom.
Szépen gurul a betonon, nem hangos. Pici mintája van, így szegélyeken is tud kapaszkodni módjával. Ez már marad, vége a külsők próbálgatásának. Nagyon bevált. 10/10Terepre csak haladóknak ajánlott.
-
sebgutkopf
őstag
válasz flash- #208447 üzenetére
Részmről szintén a vegyesen sportoló vagyok és az elmúlt években arra a megosztásra jutottam:
- állóképesség, keringés, kalória égetés -> futok (télen, nyáron egész évben heti 2x75 percet)
- izomerő -> súlyzózás (konditerem)
- MTB/trail/DH -> csak élvezet adrenalinhajházás és technikai kihívás céllal (persze sok kalóriát eléget, mert időben is hosszú, de nem ez a lényeg)Miért futok?
1. Olcsóbb mint bringázni
(évente az az 1-2 futócipő ára töredéke egy jó bringa üzemeltetésének)2. Időben gyorsabban letudható a heti kötelező mennyiség.
Otthonról indulok és a végén haza érkezek, nincs külön utazási idő, az ajtón kilépve a teljes időtartam nettó módon az edzésre fordítom. Brinázásnál beöltözni, helyszínre menni - majd haza, kaja pia bekészítés több idő mint, amikor már a futússal készen vagyok és ekkor még 1 kalóriát se égettem a bringázással.3. Nem igényel rákészülést, eszköz felkészítést, karbantartást.
Bringamosás, kenés, átvizsgálás, csavarok nyomatékra ellenőrzése, fékek, felfüggesztés karbantartása stb... futócuccokhoz ezek a plusz körök nem kellenek.4. A kötelező állóképességi kínt szívesebben választom el a mára mindig kellemes élményt nyújtó adrenalindús bringázástól.
Bringázás = élvezet (nem edzésként tekintek rá)
Futás = küzdelem, kitartás, edzés -
bszg@
tag
válasz 6030D #208438 üzenetére
Kellene egy garázs, hogy görgőzhessek!
Egy éve megpróbáltam, most a jófogáson van a görgőm.
Csak 70 perceket tekertem, de annyi ideig is kibírhatatlan a garázs padló mintáját vizsgálni. Másrészt akárhogy próbáltam, másnap délelőtt mindig fújkáltam az orrom.
Arra viszont jó volt, hogy be tudtam melegíteni, ha a hegy felé indultam. -
szimpláncsak
tag
válasz sebgutkopf #208460 üzenetére
Azért aki terepen szeret futni, annak ugyanolyan rákészülés Kevesen tudnak a házuk mellett rögtön terepre menni. Ahol lakom ott mellettünk van egy jó kis domb, elég fasza kilátással, de mostanra egyre több a kutyasétáltató aki úgy engedi el a kutyát, hogy alapvető parancsszavakat nem tanít meg neki. Pl. egy behívást, hogyha elkezd felém futni a dombon lévő réten visszamenjen a gazdájához. De sötétben oda sem mennék a telkekről kiszökő, meg egyéb kóbor kutyák miatt. Aszfalton meg a futás sem igazi . De nekem is megvannak az olyan köreim ahol háztól-házig lámpákat elkerülve tudok futni, meg olyan amiben szint is van.
-
Maximum1
őstag
válasz Mezga Aladár #208453 üzenetére
Szerintem az nagyon kevés.
48 vagyok és 183 a maxom, futok rendszeresen és a hegyekben tekergek, semmi alföld -
-
flash-
veterán
válasz sebgutkopf #208460 üzenetére
ó nekem nincs gondom a futókkal csak kicsit elmerengtem a témán
más:
kinéztem egy shimano sorás országúti bringát viszont azt írják olaszosan van bekötve a fékváltókar, vagyis elsőfék hátsó váltó, a másik kar pedig hátsó fék első váltó
egy egy shimano sora kar. ezt valóban könnyen meg lehet cserélni normál módra? hogyan?[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Nekem általában 193, de tavasszal sáros terepen felfelé felugrott 205-re. Nem tudom, hogy számít-e valamit amúgy, egy haveromnak 170 a max és amikor azonos az edzettségünk, kb. ugyanolyan tempót megyünk, csak amikor nekem az átlag pulzusom 140, neki kb. 120. Szal gyakorlatilag nem lassabb, nem gyorsabb, csak máshol vannak a pulzus zónái.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
addikt
válasz flash- #208457 üzenetére
Régebben küzdöttem hasonlóval. Persze, hogy csak a hevederek tartják, mit vártál? Kettőt át kell fűzni a csomagtartó zsanérjainál, majd beakasztani a csomagtér peremébe. Egy-egy tartja oldalról, kettő alulról, ami a csomagtartó aljába van akasztva.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
parandroid
félisten
220-életkor ugye az ökölszabály. Ez kitolható némi edzettséggel. Lassan 45 évesen én olyan 170-175 között még egész tartós teljesítményt le tudok adni (mondjuk egy 20 perces FTP tesztet). Emelkedőn, vagy egy durva sprinttel lazán 180 fölé tudok menni, szóval valahol ott lehet a maxom. 160 nekem a félmaratoni versenytempómhoz tartozó pulzus volt, amíg bírtam félmaratont futni, de bringán is ki tudom tartani ezt 2-3 órán keresztül (mondjuk országúton egy 3 órás 100k).
Persze egyedi esetek mindig vannak. Amióta futok, én is találkoztam már olyannal, aki 160-as pulzussal fut alapozókat, és el sem fárad, nem is liheg, meg olyannal is, aki 145-ös pulzuson a végét járta. De ezek elég kirívó esetek.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Ringman
nagyúr
válasz flash- #208469 üzenetére
át.
vsz. a bowdenhosszak jók lesznek, mert kb ugyanolyan hossz kell (csak balról jobbra és jobbról balra kell szerelni), de le kell bontani a bandázst és utána átszerelni a rendszert.a jobbkormányos országokban van felcserélve a két fékbowden.
egyébként ez mikori bicikli, hogy még 5 csavaros hajtás van rajta?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Mezga Aladár
veterán
válasz parandroid #208472 üzenetére
+ mindenki aki hozzászólt.
Ha a legalapabb képletet vesszük akkor 220-54=166 (54 éves vagyok)
Ebben az évben 163 volt a max. pulzusom. Szerintem az teljesen rendben van.
A Sigma Comp. másként számol ott 174 a max pulzus.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Mezga Aladár #208474 üzenetére
Én kb ugyanazokkal az értékekkel megyek, mint jjeahh. 192 max, 220-43=177
Közben ma elvitték a bringámat, remélem az új tulajdonost is annyira jól fogja szolgálni, mint engem. XC után váltás enduróra, jó lenne a szezon kezdetéig találni valami megfelelőt.
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
jjeahh
nagyúr
válasz böng ész ő #208477 üzenetére
Felülről belenézel és látod kb. mennyire kopott. Ha nem, nem olyan rossz dolog szétszedni, azok a sasszegek nagyon képlékenyek, eddig egyet sem sikerült eltörnöm. Kiegyenesíted, kihúzod és máris ki lehet venni a betéteket.
-
andrisbandi
őstag
válasz böng ész ő #208477 üzenetére
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Tyler Durden #208476 üzenetére
jjeahh nem 43 éves
-
addikt
válasz Mezga Aladár #208480 üzenetére
Ahh szerencsétlenül fogalmaztam, vágom, hogy nem azonos korúak vagyunk, a maxra értettem (: Lényeg, hogy nem hozom a kötelezőt
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mezga Aladár #208480 üzenetére
Ja, ezek szerint nekem 220-36=184 kéne legyen, de ugrott már fel 205-re. Fotelben üldögélve a nyugalmi meg 45bpm, szal elég nagy tartományban mozoghatok . És nem, nem gagyi a pulzusmérőm, eredeti Garmin mellkaspánt.
szerk: egyik haverom ha jól rémlik 47 éves és amikor együtt tekertünk, felfelé simán felugrott neki majdnem 230bpm-re . Suunto mellkaspánttal, ami szintén nem gagyi, elvileg ők gyártják a Garmint is. Másik haverom meg huszonéves egészséges, fitt fiatal csávó és neki 170 a max... szal ez a 220-életkor szerintem hülyeség, ahogy a 140bpm-en alapozás is. Kivéve, ha valakinek valóban aerob zónába esik a 140, merthát ugy-e van akinek az a sweet spotja .[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nekem a max tüske 180-182, 160 fölött már figyelmen kell a légzésemre összehangolni a csapásszámmal, 155 és alatta ki tudnék menni a világból... legalábbis úgy érzem.
Tyler Durden... és mit néztél ki következő áldozatnak, mire számítsunk? 🙂
MPowerPH... úgy szoktam, hogy odaváltok ahol a láncvonal lehet (felül egyenesen fut a lánc első-hátsó lánckerék közt) és hátulról belenézve látszik egyrészt a váltó párhuzamos-e tökéletesen a sorral, másrészt egyenesen hagyja-e el a lánc az alsó, feszítő görgőt, vagyis nem csavaros-e a fül. [link]
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #208486 üzenetére
Publikus hány éves vagy?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #208487 üzenetére
Az első holdraszállás előtt születtem egy hónappal.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #208488 üzenetére
Pulzus alapján 38
-
addikt
válasz Hasaggymeg #208486 üzenetére
Mindenképpen vmi össztelós mutatvány lesz, sebgutkopf segített pár javaslattal privátban. Egy Canyon Spectralt nagyon szeretnék, de egyelőre böngészem a halovány használt piacot azt meglátjuk mi az ami tetszik, illetve elfogadható árban van. Most a kintről új bringa rendelés, ilyen remek forint mellett biztos nem játszik..
[ Szerkesztve ]
-
Csokicsibesz
tag
válasz Tyler Durden #208490 üzenetére
Jobb árfolyamra ne számíts. Plusz az árak is fel fognak menni még jobban az infláció miatt.
Ha van rá kereted inkább most vegyél valamit szerintem. -
andrisbandi
őstag
Árfolyamváltozás 12 hó: 3,68%
Ennyi plusz költség bele fog férni, ha tényleg külföldi vásárlásra kényszerülsz.
Újonan lefóliázod, és ha eladod később ennyivel lehet többet fog érni. Pl Canyon, azt később sem lehet majd itthon megvenni. -
parandroid
félisten
válasz jjeahh #208483 üzenetére
Csak látszólagos az ellentmondás. Általában az edzettséggel jön az, hogy minél jobban sikerül lenyomni a nyugalmi pulzust, annál jobban meg tud ugrani a max. Hacsak nem extrém módonvagy csak egyikre, vagy csak másikra gyúrsz (extrém sok alacsony intenzitású edzéssel, vagy extrém sok intervallummal, hiit-tel, az előbbi nélkül). Szerk.: Plusz ugye egyéni adottság is.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #208488 üzenetére
Taknyos
-
addikt
válasz Csokicsibesz #208491 üzenetére
Nem számítok, sőt szerintem ha a jegybank nem hajlandó értelmesen kamatot emelni, akkor lesz még rosszabb is a szituáció.. Használt vonalon el lehet csípni jó vételeket, remélem lesz olyan, aki kiszórja a régebbit, mikor most megkapja majd a berendelt újat (:
andrisbandi: az a baj, hogy az árfolyam csak egy dolog, alapból is szépen emelkedtek az árak, illetve ha az ár azonos, akkor a felszereltségen tekertek lentebb..
-
andrisbandi
őstag
- 10% új Cubenál
#208209 szimpláncsak > k2 shopUtána kellene nézni ez aktuális e még.
De lehet kockát a helyi bringásboltok is tudnak kedvezményesen szerezni.https://www.cube.eu/hu/2022/bikes/mountainbike/https://www.cube.eu/hu/2022/bikes/mountainbike/fullsuspension/ [link] /
-
MPowerPH
félisten
válasz Runner_fxr #208435 üzenetére
Sehogy sem tudom beallitani. Ma tekertem vele egyet, de nem jo, daral a lanc.
Don't Tread On Me
-
Ringman
nagyúr
válasz rétisün #208493 üzenetére
gondolom koskormánynál a bandázs alatt fut a bowdenház a kormányra ragasztószalagozva, nem?
lehet valamit félreolvastam, de az a baj, hogy fel van cserélve az első+hátsó fék, szóval ami bal oldalra futott be, azt a jobb oldalra kell cserélni és fordítva.
(de lehet hogy csak a fáradtság ütött be ma)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Csokicsibesz
tag
válasz Tyler Durden #208496 üzenetére
A használt piac eléggé halott. Nagyon kevés jó vétel van, az meg olyan hogyha nem írsz rá pár percen belül akkor már el is adták.
Én is vadásztam egy ideig bringát, de amennyiért mentek a használtak, annyiból vettem egy újat.
Ha vannak specifikus igényeid, akkor nehéz lesz használtban is jó áron venni valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ford topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest