- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz ggeleven #163048 üzenetére
Igen néztem én is. Rém igénytelen táskácskák, nagyon ratyi rögzítéssel. Nem lennék meglepődve, ha az első huplinál félre fordulna. Szóval maradtam a csíkszeműeknél, Roswheel ingyen szállíccsa
ui.: Aldiban megvettem a tetves vezeték nélküli sebességmérőjüket, ami egy kalap szar, vagy én fogtam ki a hibásat. Bárhova, bárhogyan teszem megszakad, nem mér, kikapcsol, k@rvannya
(#163050)@ nekem jelenleg Kellys fold70 van. Picit olcsóbb és könnyebb, mint az Abus. Azt se fogják levágni egyszerűen, ellopni meg mindent el lehet, ha akarják.
Mindenesetre én a hajtogathatókat preferálom mostanság: hosszabb, mint egy hasonló képességű U lakat és nagyságrendekkel könnyebb. Cipeltem 2,5 kilós Abus láncot is a kormányon, ellenségemnek se kívánom.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz KicsiPaszuj #163039 üzenetére
Ökölszabály,hogy a kerékpár értékének ~10%a legyen a biztonság,ugyanakkor kis hazánkban az van amit ivana is mond,ugyebár.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ivana
Ármester
válasz KicsiPaszuj #163050 üzenetére
Én szerencsére nem, céges bringa tárolóban a wilierem már-már olcsónak számít és senki sem köti le.
De tényleg, ha folyamatosan kötni kell oda vegyél valami beatert, csak idő kérdése, hogy valaki elvigye.
-
ggeleven
őstag
válasz RetepNyaraB #163051 üzenetére
Nekem is occó kínai van és imádom. Max arra jó az aldis, hogy addig legyen valami, amíg ideér Kínából igazi!
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
KicsiPaszuj
tag
Ne ijesztgessetek, egy napja van meg a kecske, és már azon agyalok, hogy acélvázasat kellettvolna venni.
...mert abba lehetne áramot vezetni.
"Andrish, Andrish! Sztaffold meg a wipszeket!" -Ratamon
-
cettlee
őstag
jelentem hogy menet kozben a rezonancia megszunt az uj big apple gumiktol. eddig rücskös volt.
lezarni en abus steel o chain valami 2kg acelsodronyosat vettem, ha olyan helyre megyek akkor taskaban cipelem. 30k ft es ezt max flex viszi el.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz KicsiPaszuj #163055 üzenetére
Az alu is jól vezeti.
cettlee...hát az roppant érdekes lenne ha a gumiktól hallgatott volna el. ...vagyis most csak éppen nem rezegteti valami,de a fricskára továbbra is cincog?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
cettlee
őstag
válasz Hasaggymeg #163057 üzenetére
ha pöckölgetem akkor ugyanolyan, semmin nem változtattam csak a gyári tough tom-ot cseréltem big apple-re. menet közben néma csend van 60 km/h ig.
-
robee19
tag
válasz Hasaggymeg #163052 üzenetére
Eddig sosem volt lakatom, mert nem szoktam ott hagyni a bringát sehol. De az előbb sétáltam az erdőben a családdal és egy fatörzs alatt találtam egy ilyesmit, kinyitva, így be is állíthattam a saját kódomat 😁
[ Szerkesztve ]
-
KicsiPaszuj
tag
válasz Hasaggymeg #163057 üzenetére
félek az aluváz pont ott kezdene olvadni ahol a biciklitolvaj
"Andrish, Andrish! Sztaffold meg a wipszeket!" -Ratamon
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Tuvix
tag
Melyik a jobb (kevésbé rossz)? Ha kicsit koszos láncra teszek kenést, szemekre egyesével csepegtetve, vagy ha nem teszek kenést és úgy használom?
Brigéciolban szoktam mosni a láncot, de nincs kedvem minden nap megcsinálni. -
rétisün
veterán
válasz gabro0 #163059 üzenetére
nem érzem nagynak, mondjuk az outi(k) után amúgy sem szokaztlan a nyújtózás a bringán. szerintem megy mégkicsit hátrébb a nyereg, de majd eldől, eddig még nem sokat mentem vele.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Tuvix
tag
válasz arcitec #163065 üzenetére
Biztos félreértetted...
A nem teszek rá kenést azt úgy értettem hogy plusszba, csak használom amíg tart az előző.
Tehát minden kenés előtt le kell-e pucolni a láncot teljesen, vagy elég ha letörlöm a ráragadt port és csepegtetek rá?ivana: Nem kenem naponta, de 100-150 km után aszfalton is zajos lesz, poros földutakon pedig már 10 km után is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Tuvix #163064 üzenetére
+arcitec...Bár első hallásra akár trollkodásnak tűnhet,jobban belegondolva nem is olyan értelmetlen a kérdés,ugyanis ha nincs időd/kedved/alkalmad egy megrakódott láncot takarítani,meglehet jobb nem is kenni az adott pillanatban és csak alaposan áttörölni a külsején elérhető szutyoktól,mintsem arra a zsírsárra még további olajat kenni,mint ahogy pl. csak áttörölni annál is jobb mint mondjuk megtakarítani brigéciollal és nem kenni meg utána aztán szárazon hajtani.Terepezésnél komoly gond ez az állandó lánctakarítás,mikor néhány tíz km és pár óra után a legtisztább lánc is csupa homok,vagy sár,ezért megy is a nyűglődés squirtekkel meg mindennel,hogy ezen az "egy óra kerekezés két óra szerviz" dolgon javítsanak.Megmondom őszintén én is ezért használok extrém vékony,így persze nem is nagyon tartós és csendes kenőanyagot,melyet a száraz törlés (,vagy ha idő van akkor a vízzel lecsapatás) után 2x ráfújok a láncra,egyszer messzebbről,hogy oldja a szutykot,egyszer meg közelről,hogy behatoljon és mintegy kimossa a homokot a csapok közül,közben megkenve azokat.Így tart egy láncom 5-6000 km-t.
[ Szerkesztve ]
-
Ekevas
csendes tag
Hali.
Hervisbe most akciósak a biciklik.
https://www.hervis.hu/store/Felszerel%C3%A9s/Ker%C3%A9kp%C3%A1rok/MTB-ker%C3%A9kp%C3%A1rok/KTM/Peak-Air-27%2C5%22/p/COLOR-2442369Megérik az árukat? A drágábbik jobb is azzal a plusz 100ezerrel?
Ajánlottátok a dechatlonos bringát is pár oldallal előrébb.
https://www.decathlon.hu/mtb-kerekpar-xc-050-ltd-29-id_8548144.htmlEzek közül melyik lenne a jobb választás.
Vagy ha tudnátok ilyen 200-250 ezres árban valamit ami jobb, akkor szivesen fogadom az ötleteket.
Esetleg a cube-ok?
https://www.testbike.hu/velemeny/mtb/cube-aim-race-29Valamint kezdőként olyan kérdésem lenne még, hogy az 1x10-11 áttételes váltok mennyire alkalmasak városi tekerésre? pörögnie kell rendesen a lábnak ha haladni akarok? Ha inkább városban használnám jobb választás lenne a 3x8 és társai?
Köszönöm előre is a segítséget.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ekevas #163073 üzenetére
A Decas oda-vissza veri az összes többit innen...persze nem éppen városi felhasználásra találták ki,de akkor is,a 30/11 városba is elég,csak bírd hosszan kitekerni.Még egy pürgetősnek nem nagyon nevezhető 75 csapással percenként is 28km/h ami még itt a "nagy" Budapesten sem egy hosszan tartható sebesség. Egy alföldi városba ugyanakkor nagyon erőltetett megoldás lenne,kábé verébre ágyúval,nem oda való.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #163072 üzenetére
A keddi tekerés közben gondoltam erre, hogy inkább nekiállok ritkábban kenni, akkor szépen kidolgozza magából a dzsuvát. A Squirt úgyis ken akkor is, amikor megjön a hangja. Nemrég elkezdtem féktisztítós ronggyal átpörgetni kenés előtt a láncot, de szerintem felesleges macera, csak csillog a lánc.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #163075 üzenetére
Kenés után megtörlöd,így elvileg tiszta,mégis rakódik mert a mozgás kidolgozza a résekből a kenőanyagot,az meg szedi magába a szutykot Ha azt letörlöd attól még marad a csapok között valamennyi,valameddig ami kenjen.Sógorom amolyan kulacshordó volt anno és segédkezett a szerelőnek a "nagyok" kerékpárjait karbantartani,ő is mondta,hogy soxor ha nem volt idő,csak áttörölték száraz ronggyal a láncot,majd aztán egyszer kenték,máskor nem,esetektől függően.Törlés az mindig volt.
Nekem van ilyen is,mely a vékony,száraz időre való olajokhoz tartozik,csendes és elvileg kevésbé szedi a szutykot,de annyira elszoktam a lánctörléskor keletkező zsírsártól,hogy már ez is sok nekem. Ha hosszú,előreláthatóan akár esős útra mennék ahol közben nem kenhetem,akkor kenném azzal."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ekevas
csendes tag
válasz Hasaggymeg #163074 üzenetére
Miskolci vagyok, de kb. 10km mire kiérek a bükkbe. Addig meg teljesen sík terep. Lenézek holnap a dechatlonba megnézni mi van itt nekik Miskolcon raktáron.
-
haiiro_o
tag
válasz 6030D #163075 üzenetére
Én squirtet vagy mit használok már vagy 3 hónapja. Ezek szerint feleslegesen kentem minden menet után rá? Általában kb 30 km-ert szoktunk menni erdős/sáros/poros részeken és a végére már hangosodik a láncom. Vagy ne foglalkozzak vele? Az is lehet, hogy sokat teszek rá mert elől a lánctányéron ilyen gyurmás/takony szerű ragacs van mindig.
-
Tuvix
tag
válasz Hasaggymeg #163072 üzenetére
Köszönöm
-
jjeahh
nagyúr
válasz haiiro_o #163078 üzenetére
Squirtnak van hangja, meg kell szokni. Azzal, hogy gyakran kened elveszti a legnagyobb előnyét, a tiszta hajtást. Próbáld ki, hogy alaposan lemosod a láncot, fogaskoszorút, mindent, majd 100-150 kilóméterenként kened úgy, hogy a lánc oldalára ne jusson, így nem lesz ragacsos, sőt, teljesen elfelejtheted a láncmosást és a szutykot. Mindez persze terepre igaz, aszfalton nem figyeltem mennyit tart a láncon.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ekevas #163077 üzenetére
Miskolcon?! Ott kötelező a 29".os MTB! Méghogy városba kell!Pfff...irány a Szinva völgye!
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz haiiro_o #163081 üzenetére
Minimális szutyok mindíg lesz rajta, de nem lesz fekete trutyi az egész hajtás és nem gyűl a végtelenségig, mert öntisztító. Kb. úgy kell hozzáálni, mint a gumihoz, azt sem sikálod minden poros tekerés után a bütyköket és nem várod el, hogy újszerűen tiszta legyen, de ha sáros, azt lemosod róla. A hajtás wax-al sem lesz teljesen makulátlan, mert a lánc amikor lenyomja magáról, fekete, de nem lesz vastagon zsírsáros, mint olajjal és a fogaskoszorú közé sem rakodik be a trutyi. A squirt másképp viselkedik, hozzá kell szokni a hangjához, ki kell tapasztalni mennyi kenés az ideális, én amióta rájöttem, azóta egyáltalán nem mosom a láncot és a fogaskoszorúm is nagyjából tiszta. Nem rakok rá amúgy keveset, szal csepegtetek rá bőven, de ritkábban és vigyázok, hogy a lánc oldalára ne jusson. Ja és muszáj megvárni, hogy megszáradjon, mert ha kenés után azonnal tekerek, nem ér semmit.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
6030D
Ármester
válasz jjeahh #163083 üzenetére
Én is valahogy így, annyi, hogy nem csepegtetem, hanem hajtás közben húzok rá egy vékony csíkot, majd utána a két ujjam közé szorítva is megtekerem, hogy eloszlassam. Az ujjaimat kicsit eltolva rakom, így a lánc ott is megtörik kicsit S-ben, hogy jobban bemenjen a csapok közé.
Én néha kenem indulás előtt is (amikor úgy rakom le, hogy lesz bringamosás, de mégse), ken az akkor is, csak egy része elhullik feleslegesen, ezért jobb megvárni, hogy megszáradjon.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok! Felesegem ragja a fulem bicaj ugyileg... Egy varosi/trekkinget szeretne, boltbajaros, hatulra menne a gyerekules, amivel vihetne a babat is. Nem kell nagy futasra gondolni, heti 20km max. Oda van a Vintage bringakert...
Ezt nezte ki: Vintage Vesta Estilo
Abbol is csak agyvaltos, szerintem a 7 sebesseges agyvaltost, szabadonfutos. Mennyire jo vagy nem jo egy ilyen? Ebben a kategoriaban nem vennek agyvaltoson kivul mast, hogy oszinte legyek, ismerve mennyit ernek az olcso fogaskereksoros valtorendszerek.Meg nezte a Gepida Albion 200 vagy 300 -ast...
Ezeknek eleg pocsek a valtorendszere...Kellys Arwen Dutch 460, azt is agyvaltoval.
Ezzel kb. be is lottem az arkategoriat... Lehet ennyiert ertelmes bicajt kapni, ami nem esik szet par honap alatt?
Tenyleg csak ilyen altalanos celo, jol kinezo bicaj kellene. Van neki egy elso telos karbonvazas XC -je, amit ugy epitettem neki, de arra nem rakunk sarvedot, meg gyerekulest csomagtartoval.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
arcitec
addikt
válasz Tuvix #163071 üzenetére
Nem kell azt kenegetni. 200-300km -km után tisztítom én. Persze ez függ attól, hogy miféle a terep , por sok van-e. Többnyire országúton tekerek, földút akkor, ha az jön szembe. Volt már de akkor tetőtől talpig minden csupa por volt mintha a sivatagot jártam volna.Ekkor full generál tisztítás kell. Dechatlonban kapható - viszonylag megfizethető - tisztító, lánc mosó, amit vízzel kell eltávolítani. Száradni hagyni, majd erre való olajjal szemenként kenegetni , megjáratni, majd a felesleget letörölni. Ezt elég ha rongyal finoman áttörlöd. Többféle olaj van nedves körülményekre, olcsóbb drágább, lehet választani. Én a jobb minőséget használom
[Holmenkol] több éve meg van és még bőven van benne. Az ideálistól lehet eltérni, de az
nyilván valóan csökkenti az lánc és alkatrészei élettartamát...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
varsam
őstag
válasz MPowerPH #163088 üzenetére
Ezekkel egy baj szokott lenni, hogy nem könnyűek. Feleségemnek van egy Csepel Landrider-je, acél vázas, az sárvédővel meg csomagtartóval simán 20kg körül van. Így ha ezt esetleg lépcsőn kell cipelni, az nem biztos hogy egyszerű dolog, pláne ha még ott a gyerek is mellette. Szóval ezt fontoljátok meg, hogy kell e emelgetni a bringát bármikor is, mert könnyen nyűg lehet.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #163085 üzenetére
Megtörni a láncot én is szoktam.Mindig a belsejét fújom,kenem,majd miután másodszorra is ráfújtam és jó néhányszor megforgattam, a külsejét-oldalát kezdem először törölni,megemelve a rongyba tekert ujjamon a láncot alul,így kényszerítve azt,hogy átfutva a rongyon megtörjön ujjamon.Végül aztán törlöm a megkent oldalt is,vagyis a lánc kerekekben kapaszkodó oldalát.Egy alapos kenés,váltókkal és becsúszókkal együtt ~10-15 perc,de ha sietek és váltókat nem kenem,akkor a "töröl-fúj-forgat-fúj-töröl" 5 perc alatt kész....és gyakran ez van,mert vagy elfelejtem megkenni a vizezést követő száradás,esetleg egy menet után,vagy hamarabb megyek mint számítottam és így gyorsan kenni kell.
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz MPowerPH #163091 üzenetére
Ami még probléma tud lenni, az a gagyi fék, a nagyon alap tourney váltók, szóval agyváltóval valószínűleg jobban jársz ahogy írod is, illetve a diós kormányszár. Esetleg egy normális gumi hogy ne kapjon hetente defektet (a Csepel gyári Kenda gumijai ilyenek voltak, mint a papír. Kapott defektvédős Schwalbe-t és azóta nem volt vele gond). Szóval az alap cuccokat lehet többször kell majd után-állítani, hogy ne bosszantsák a párod, de amúgy kényelmesek, szépek, lehet őket szeretni.
-
xy.zsolt
őstag
érdemes teflonos bowdent venni vagy csak vakítás ez is? mondjatok egy megbízható márkát....pl BBB oké?
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
MPowerPH
félisten
-
jjeahh
nagyúr
válasz arcitec #163089 üzenetére
Terep teljesen más, mint országút, egy montit nem lehet mindíg nagygenerálozni sem ahányszor poros, sőt, ősszel még ez az állapot is teljesen mindennapos... a téli havas tekerésekről ne is beszéljünk . Lemosom, újrawaxozom a láncot és működik. Félévente szétszedem a bringát, több gondozást nem kap.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz xy.zsolt #163094 üzenetére
Teflonos a bowdenház szokott lenni. Bowdenből én sima rozsdamentes, köszörült jagwire-t használok. Annál szerintem nem kell több.
(#163073) Ekevas Én már egy ideje nézegetem az XC50-et, de még nem láttam belőle se a Dunakeszi, se a csömöri dekában nem volt soha. De tény, hogy kb. felesleges is összehasonlítani a többivel amit linkeltél, ezerszer jobb.
[ Szerkesztve ]
-
murlock
csendes tag
Sziasztok!
Kerékpár vásárlás előtt állok, amit SZÉP kártyával szeretnék elsősorban lebonyolítani. (Visszaolvasva láttam, hogy a KerékpárCity-nél (honlapjuk is megerősített benne) fel tudom használni kerékpár vásárlásra. (vírus miatt megmaradt az összeg, a szabim meg eltűnt..)
Arra már rájöttem, hogy a CrossTrekking / Trekking kerékpár típusok állhatnak a legközelebb a tervezett felhasználásra, így a segítségeteket szeretném kérni, hogy az elérhető kínálatból van e olyan kerékpár amit használtok, vagy esetleg jó véleménnyel vagytok róla és érdemes lehet megvenni?
Linket csatoltam a választékról [CrossTr] [Trekking]
Árban az elképzelés 100 - 150 ezer forint körül lenne. (ha kicsit alatta, fölötte van az összeg, az nem gond természetesen)
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! -
ZolkoW
őstag
Szóval a Soudal WAX-ról, mert G@ben kérdezte: Nekem 6030D hozott egyszer egy flakonnal, azóta elhasználtam, én sok különbséget nem vettem észre a Squirt waxhoz képest, csak hogy hígabb a kiöntéskor. De én valszeg egyiket sem rendeltetésszerűen használom, hanem túl sokat vagy inkább csak túl gyakran kenek rá, mert összegyűlik a fekete trutymó, és télen a görgő alatt is ott voltak az apró galacsinok leszóródva, de én nem csak lusta vagyok, hanem feledékeny is, így az a biztos, ha kenem . Szóval változó, hogy 30, vagy 60, vagy 120 km után kenem -újabban inkább az utóbbi- de nem törölgetem, max ha kifejezetten poros, mint tegnap, akkor lesöpröm egy autómosó kefével, ami a kéziseprű szerepét tölti be a műhelyben. Igaz, hogy fekete, cserébe nem fogja meg a vádlit, ha odaér hozzá. Futásteljesítményről sem tudok beszámolni, nem használtam el még egy láncot sem, amióta waxolok. (Először Squirt volt, aztán elhasználtam ezt a Soudalt, majd most megint Squirt van, mert azt már berendeltem akkor). Én egyébként is az a fajta vagyok, aki tulajdonképpen örül, ha elhasználódik egy kopóalkatrész, mert abból tudom, hogy megyek. Annyit ugye nem megyek, hogy iszonyatos összegeket kelljen költeni kopóalkatrészre, szóval a Strava statisztika mellett ez az, ami kicsit mutatja, hogy biciGliztem
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nyomtató topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Kerékpárosok, bringások ide!