- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergőke88
addikt
Köszi mindenkinek a segítséget, ma megvettem őt
xc50, tavalyi kifutó modell 240ert.
Ez “csak” 11 sebességes, az új modell 12. Más eltérést nem láttam.
amit szeretnék, és kérek tőletek tippet:
-nyomatekkulcs javaslat az átütő tengely miatt,
-km ora
-normális pedál, taposó
-km óra
-sisak
ha lehet a decabol vennem meg ezeket is.
illetve: ha keskenyebb gumit szeretnek rá, mi lenne a javaslat?
koszi
gergo -
parandroid
félisten
Gyerekek, mentem ma 140 km-t. Kellett hozzá vagy fél nap. Na jó, 8:19 óra, egy kajálással, meg két pihenéssel, valamint pisiszü... wait, pisilni nem is pisiltem az egész út alatt! Két darab literes kulacsom volt, egy iso, egy víz, a vizeset utántöltöttem egyszer, meg lecsúszott fél liter red bull, meg fél liter kóla, valamint egy zselé, egy aptonia müzliszelet, meg egy dupla whopper menü. BK nem volt nyitva, csak a drive-in, szóval beálltam oda bicajjal. Átlagpulzus 140 körül, de a szünetek alatt is mért. Garmin 3300 cal körül mond a túrára, szóval a vacsiért megdolgoztam.
Sportértéke gondolom nem nagyon volt, de ezt is ki kellett próbálni. Ahogy az asszony mondja mindig, az a baj velem, hogy csak egy mértéket ismerek, és az a vödör.
Van strava, ott van pár kép is.
Jah, ellenszél persze csak az utolsó 40 km-en volt, de ott nagyon, annyira nem élveztem. Próbáltam amúgy síkon tekerni, de valami 500 m szint így is összejött.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
INTELligent
senior tag
válasz jjeahh #163850 üzenetére
Igen, pont a My Results-ra gondoltam én is, csak nem bírtam kinyögni .
Markolatból ti milyet használtok montin? Nekem a gyári Cube van egyelőre, de elgondolkoztam a cserén részben azért, mert az utóbi időben ismét elkezdett zsibbadni a karom - amit még mindig lehet, hogy nem jó beállítás okoz, de kétlem, mert az elmúlt hetekben elég sok mindet állítgattam. Amire most gyanakszom - főleg, mert magamhoz képest jobban elkezdtem erősíteni, és nagyobb volumenű lett a zsibbadás -, hogy kicsit túlterheltem (a semmihez képest a saját testsúly fekvő közben, ráadásul elég hülye szögben álló alkar-tenyér mellett). Nálatok már jelentkezett kvázi túlterhelés jeleként zsibbadás, vagy ezt túlgondolom?
Ami feltűnt, hogy szimmetrikus váltókarhelyzet esetében míg a jobb kezem vígan elvan, addig a balnak (a gyengébb kezem) annyira nem kényelmes ugyanaz a pozíció.Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
jjeahh
nagyúr
válasz Gergőke88 #163853 üzenetére
Grat! Már akartam írni, hogy terepre ez a gumi túl keskeny . Nyomatékkulcs helyett én lehet inkább egy telópumpára költenék, sisak próba alapján, amit kényelmesnek érzel, két km óra meg furán mutat majd a kormányon
INTELligent: ESI Grips mindörökké . Ha kis kezed van, Racers Edge, ha közepes, Chunky, ha nagy, Extra Chunky. Könnyű, nem forog, nem csúszik és puha mint a csöcs, cserébe nehéz leszedni de ha elhasználódott, egyszerűen le is lehet vágni.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
haiiro_o
tag
válasz Hasaggymeg #163852 üzenetére
Van olyan ahol esélytelen kitekerni szerintem
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #163854 üzenetére
gratula!
"Sportértéke gondolom nem nagyon volt, de ezt is ki kellett próbálni"
sose azt nézd, amiket én megyek, azok is hasonlóak (főleg egy outishoz képest) de pont nem érdekel, mert megyek, amikor kedvem van, annyit meg úgy ahogy kedvem van, ez a lényeg, nem?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
6030D
Ármester
válasz Gergőke88 #163853 üzenetére
Átütőhöz nem kell nyomatékkulcs, főleg, hogy az erdő közepén se lesz nálad defekt esetén. Simán imbusz, érzésre, vagy cseréld kézzel nyithatóra.
peterkeT: szép ez, gratula, állóképesség fejlesztésre elfogadjuk. Mi voltunk már gyalog is mcdriveban.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
bardi
aktív tag
válasz Mezga Aladár #163819 üzenetére
Én fékkarnál szedtem le csövet (angol hülyék felcserélték a karokat), és az első fékem levegős lett, a hátsó nem, látszólag egy csepp sem jött ki belőle, meg siettem vele.
'92 Honda VFR 750
-
jjeahh
nagyúr
válasz Gergőke88 #163860 üzenetére
Ha csak a sebesség érdekel, akkor vedd a legolcsóbb akármilyen kábeles km órát szerintem, ha stravara is mérsz, akkor gps-est, pl valamelyik belépő Garmin-t vagy Brytont, ha más sportot is űzöl, amihez kell a gps-es óra, akkor egy multisport karórát, ha meg navigáció is kell, akkor navis Garmint, pl Edge 830. Szal nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik . Gumiból én nem vennék keskenyebbet, sőt, inkább egy 2.25-öst majd és ha azt akarod, hogy aszfalton is jól guruljon, akkor valamilyen gyors xc külső jó lesz, pl. Race King. Felpumpálod az ajánlott max nyomás közelébe és repülni fog .
Létezik Lidl-ös teleszkóp pumpa is? A helyi Lidl-ben még nem láttam.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
werszomjas
addikt
Pont néztem Stravan, jó sokat mész mostanában Grat.
Ez nagyon kezd úgy kinézni, ha helyre jössz futásügyileg, akkor is marad a bringa?[ Szerkesztve ]
üdv
-
5oultrain
aktív tag
válasz f4lcon #163844 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ, sokat segítettél. Egy barátom adná el, aki amióta megvette szinte 50 km után a pincébe pihen nála. Van nekem jelenleg is montim komolyabb felszeretlséggel, ezt amolyan donornak, pót bringának gondoltam. esetleg páromnak aki az évi 20 km ét letekeri . Kérdés az, hogy megér e ez 50 ezret. Lehet nálam is csak a pincébe pihenne.
PSN ID: legalkriminalz
-
itouchfan
senior tag
válasz INTELligent #163848 üzenetére
az, ma nálam is átváltott, fel is bosszantott. Elő kell fizetni, ennyit megér (mennyit? még meg se néztem...)
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
parandroid
félisten
válasz werszomjas #163864 üzenetére
Valószínű. Borzasztó sokat futottam, majdnem 3600 km futás volt a múlt évem, kódolva volt a sérülés így utólag belegondolva. Futást mindenképpen újra fel kell építeni, de úgy nem lehet folytatni, ahogy korábban ment, szóval lesz tér a biciklizésnek. Amúgy több, mint egy éve vettem a bicajt, kb egy évet csak állt, most kezdtem el használni. Korábban kellett volna.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Jester01
veterán
válasz INTELligent #163848 üzenetére
Hát ja, az igazán bunkóság, hogy a saját adataidat nem nézheted meg. Na nem mintha 10 perc alatt nem lehetne összedobni egy scriptet ami leszedi az összes eddig activityt aztán betolod egy táblázatkezelőbe ők meg pukkadjanak meg
Plusz szolgáltatásokért nyugodtan kérjenek pénzt de a saját adataimért ne már. Ja hogy ahhoz fejleszteni kellene valami értelmeset? Szegénykéim...
Jester
-
xy.zsolt
őstag
válasz INTELligent #163855 üzenetére
Hát ez az.....Gyakorlatilag váltságdíjat kér a strava az eddig elért eredményeim megjelenítéséért.....mocskos, kapzsi banda.
Jester01: Gondolj rám is ha lesz 10 perced összedobni azt a scriptet[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Csokicsibesz
tag
válasz xy.zsolt #163871 üzenetére
Emberek eddig évekig használtatok egy szolgáltatás 0, azaz 0 forintért.
Ez egy cég, ami a pénzből él, nem pedig a máltai szeretet szolgálat.
Senki nem fog fegyvert a fejetekhez, hogy kötelező stravat használnod és oda kell feltölteni az adataidat.
Ha nem tetszik van ezer másik sportolós app használd azt. Jah, hogy azok nem annyira kiforrottak....
Eddig ment a beetetés, meg a felhasználók bevonzása, most pedig megy a portábilissá tétel.
Minden vállalkozás így működik.
A mocskos kapzsi élelmiszer boltban is fizetnem kell az élelmiszerért. Sőt a mocskos zenészek miatt nagyon komoly 1500 ft-ot fizetek havonta, hogy jogtisztán hallgathassak zenét. Hallatlan...Kb. 2500 ft a Strava előfizetés egy hónapra. Nehezen hiszem, hogy az összeg jelenti a problémát inkább a tény, hogy fizetni kell valamiért.
-
Toobee
veterán
válasz Csokicsibesz #163872 üzenetére
Nem didi ez, sajnos nem megfogható. Azért meg nem szeretnek fizetni az emberek.
-
őstag
válasz xy.zsolt #163871 üzenetére
Hát ja, ez elég gáz , de lehet hogy muszáj lesz kiköhögni....de akkor már lehet érdemesebb az éves díjat egybe letudni... asszem ezt a 60 napos próbát kipróbálom....
de így már : netflix, eurosport player, yt premium, bár az 4 hónap próba, meg még a strava is...
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
xy.zsolt
őstag
Te így látod, én máskép. Ráadásul ha kinyitom a dashboard-ot az a két önelégült köcsög ott röhög felül a pofámba.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
Kezdjetek el versenyekre járni, Strava in real life!
Bár az éves Strava olcsóbb...Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Csokicsibesz
tag
válasz xy.zsolt #163875 üzenetére
Az baj, hogy teljesen nem életszerű a hozzáállásod. Feltételezem neked is van egy munkád, amiért kapsz fizetést.
Most ez olyan mintha azt akarná valaki, hogy teljesen ingyen csináld a munkádat és örülj annak, hogy valaki igénybe veszi. (Volt/Ma is van ilyen, úgy hívják, hogy rabszolgaság).Meg kell érteni, hogy az IT cégek is pénzből élnek: Egy startup az elején befektetői tőkéből működik. A befektetőnek pedig, az a célja, hogy pénzt lásson vissza.
Ha nincs befektető, nincs termék. A terméknek akkor van értelme ha pénzt csinál.De nem kötelező használnia senkinek ezt az appot. Így neked se. Bármikor letörölheted.
Attól, hogy egy magyar fórumon fikázod őket nem fog a helyzet megváltozni.Toobee: jelenleg a mikrotranzakciós játékok arany korát éljük. Az emberek elég jelentős összegeket adnak ki mindenféle ingame skinekért.
Ez nem a megfoghatóságról szól.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #163861 üzenetére
Kell vigyázni nem mozgasd a bringát a rendelésleadásnál,mert autóra van kelíberezve és valahányszor megmozdulsz megszakad a beszélgetés,vagy mi.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
itouchfan
senior tag
Nekem azt írta a "subscribe"-ra kattintva, hogy 1085 Ft/hónap vagy 12900/év, akkor mást néztünk?
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Yahhher
aktív tag
Srácok, elment mellettem sok minden itt a vírus kapcsán, de nekem új, hogy a Mavic rendesen bajban van( nem a vírus miatt). Hogyan alakult ez így, ismeri valaki a sztorit?
Üdv B.
-
Jester01
veterán
Egyfelől mint már említettem én voltam előfizető, pedig nem is használtam az akkori extra szolgáltatásokat csak szerettem volna támogatni őket. Aztán kicsit nagy lett a pofájuk és lemondtam. Most sem alapvetően azzal van a baj, hogy vannak fizetős részek, hanem azzal, hogy mik azok. Pl. az útvonaltervező az lehet fizetős mivel az egy plusz szolgáltatás. Nem akarok ötleteket adni de a flyby is egy tök jópofa dolog, azt is tehették volna fizetőssé. De a saját adataimat meg azokat a szegmenseket amiket más felhasználók nem pedig ők hoztak létre? Fúj.
Jester
-
parandroid
félisten
válasz Csokicsibesz #163877 üzenetére
Az a baj a stravával, hogy amúgy semmivel nem tud többet, mint a gyártók saját appjai (polar, garmin, talán a fitbitnek is van normális, de ha bicikliseket nézünk, akkor harmin mellett wahoo, vagy bryton, meg mittudomén). Az egyetlen előnye pont az volt, hogy itt mindenki jelen volt (van) platformtól függetlenül.
A szegmensek követése jópofa, de én tudok nélküle élni, amit nem találok fairnek, és szinte biztos vagyok benne, hogy adatvédelmileg nincs is rendben, hogy ha én nem látom a szegmensben elért saját helyezésemet, akkor a fizetős userek miért látják? Szóval ide sürgősen kéne egy adatvédelmi policy-változás, ahol beállíthatod a szegmens-részvételeidre is külön, hogy ki láthatja. Aztán majd lesz külön ranglista a fizetős usereknek, a strava meg majd észbekap, hogy hú, ez nem jó, mert kevesen vannak. Arról ugye nem is beszélve, hogy ha lejár az előfizu, és te nem fogod látni a saját eredményedet, helyezésedet, a fizetős userek meg igen. Na, azt hol fogod tudni kikapcsolni, ha nem akarsz ebben így részt venni?Most azzal együtt, hogy én személy szerint nem fogok emiatt előfizetni, jogilag azért nincs ez teljesen rendben...
p
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #163878 üzenetére
Ilyen van? Nem tudom, ez régen volt, még valami diák menüben volt 2 sajtburi egy marék szotyi áráért. Gyalog mentünk 3-an, és beálltunk, mintha ülnénk az autóban. Ablak lehúz, rendel, felhúz, elhajt. Valahol videó is van róla...
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Én nem vagyok Stravas,sosem vonzott a folyamatos rögzítés,meg a virtuális versengés,de ezt a beetetés utána fizetőssé tevés szerintem is minimum etikátlan.Vélemény hangzott el.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
tisn
addikt
grat, az szep tav
-
gabro0
őstag
válasz parandroid #163882 üzenetére
Szerintem pont ezekre a dolgokra reflektált Jester01, hogy fejleszteni is kéne, nem csak a markukat tartani. Jó észrevétel amúgy.
Én azt nem értem mi a nagy dolog benne, pontosabban miért nincs másik hasonló. A feltöltött trackek jól tömöríthetőek, egy 1 órás tekerés nálam 100kb, tömörítve 30-60. Ha belegondoltok mennyi képet küldötök nap, mint nap a különböző platformokon, ahhoz képest ez semmi. Az hogy kijelzi mikor mi volt (training log) szintén nem nagy tudomány, se a ranglista. Open source dologgal is ki lehetne váltani, minimális fenntartási költséggel... Csak hát a felhasználóbázis, ha nem használja senki, nincs értelme.
[ Szerkesztve ]
-
nmate91
tag
Én nem értem mit lehet ennyit picsogni ezen, a pénz nem fán nő senkinek.
Most raktak bele egy full új útvonaltervezőt, de nem fejlesztenek? Kicsit gondolkodjatok.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
Mai tekerésemnél rámegyek egy szegmensre mondjuk, és a leaderbord-nál ugye az új szisztéma szerint már csak a top10et írja ki. De ott van mellette a "subscribe" ikon, hogy view full leaderbord és hogy iratkozzak fel, rámegyek a subscribe-ra, kijön hogy "join now and save 58%" és felette 2600 athuzva, helyette 1085/month. Ennyiért megéri, holnap reggel gyors meg is veszem egy évre.
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #163884 üzenetére
Amúgy egy dolog hiányozni fog: amikor együtt tekertem/futottam valakivel egy darabon, akkor a szegmens napi toplistájában meg lehetett találni az illetőt. Született így pár ismeretség, ez jópofa dolog volt.
Amúgy kicsit olyan a dolog, mintha a facebook bizonyos funkciói hirtelen fizetősek lennének. Mondanám, hogy straván nincs reklám, de a francokat nincs, egy rakás szponzorált challenge fut most is, ott villognak a feedben folyton.
A legnagyobb baj amúgy pont az, hogy az eddigi fizetős funkciók lóf@szt nem értek (illetve mind megkaptad ingyen a kütyühöz, amit jó drágán megvettél), most ezzel próbálják rávenni a népet, hogy fizessen elő. Fizetős futós-bicajos facebook lett belőle.
tisn: Köszi!
p
[ Szerkesztve ]
-
nrg.960
tag
#tubeless
Adott egy 650B bringa. A gumik tudják a tejes rendszert, viszont a felni nem (Alexrims EN24).
Eddig csak megfelelő felnit tyúbleszeztem.
Hogy lehet ezt tyúblesz-re alakítani? Azt látom, hogy van Stan's kit hozzá, csak nem tudom mennyire jó összerakva. Komolyabb kanyarban nem áll fent a gumi lefordulás veszélye?Nem vagyok a szavak embere..
-
xy.zsolt
őstag
válasz Csokicsibesz #163877 üzenetére
Értem amit mondasz, csak nem értek egyet vele....még a példák sem jók amikkel érvelsz. Ahogy látom itt másokat sem győztél meg. Szerintem egy bukásra érett üzleti modell az amit most a strava művel. Ennyi....nem foglalkozom ezzel a témával többet.
-
Jester01
veterán
-
xy.zsolt
őstag
válasz nrg.960 #163891 üzenetére
1 hete használom a TLR-é alakított mavic felnit....majd ha veszek egy komolyabb kanyart megmondom. Érzésre nagyon stabil a gumi-felni kapcsolat....de nyilván a felni kialakításától is függ. Eddig csak azért nem száguldoztam lejtőn kanyarban mert csak az egyik kerekem lett átalakítva tesztelésre.....még nem bántam meg. 1 hét múlva felkerül a hátsóra is a TLR.
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
válasz parandroid #163895 üzenetére
Ott van a link "View flybys" minden activity oldalon (csak böngészőben). Pont arra való, hogy megnézd kivel találkoztál útközben. És igen, nekem is több virtuális ismerősöm lett így
[ Szerkesztve ]
Jester
-
-
xy.zsolt
őstag
5nap alatt 230km-t tekertem a kőkemény karbon nyeregben. A lehosszabb táv 70km volt, de egy pici fájdalmat vagy zsibbadást sem éreztem egy pillanatig sem. Úgy szállok le a bringáról mintha nem is tekertem volna.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #163890 üzenetére
Na talán ez fog nekem is igazán hiányozni, meg a My Results.
Jester01: ezt a flybys-t nem értem, azt mutatja, hogy az egész körön kivel találkoztam? Teljesen más, mint a toplistás megoldás, ahogy elnézem csak azt lehet megnézni, hogy aznap, azon a körön kit láttál, szal azt nem, hogy egy adott szegmensen mondjuk ebben a hónapban ki ment végig. De ez talán nem is olyan nagy probléma, szal nem rossz, tetszik
nrg.960: ha ez a felnid, szerintem működni fog, csak minimum a súlyodhoz ajánlott nyomásra pumpáld fel. De persze csak saját felelősségre...
-
nrg.960
tag
válasz xy.zsolt #163898 üzenetére
Akkor jó érzéketlen segged lehet. Egyszer mentem vagy másfél órát, szivacs nélküli karbon nyereggel, egy erdei libakergetőn..hát.. másnap nem kívantam a bringázást.
(#163899) jjeahh
Ez lesz az..mondjuk mi baj lehet, legfeljebb a fogászaton kötök ki..Nem vagyok a szavak embere..
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.