- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
Ármester
válasz jjeahh #124549 üzenetére
Úgy, hogy aszfalton mentem és a bringaúton volt csak kb 7-8 cm hó. A fotó ott készült, ahol fordultam, addig megy a busz is, addig "sózták" az utat.
Azért így is full hó meg jég volt a latyaktól a bringa, le is csapattam a kúton, most olyan, mint a Salamon töke!Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #124553 üzenetére
Vazzeg, a fehér Berlingo vagy mi?
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #124551 üzenetére
Amúgy ezeknek a max 140bpm-es edzéseknek mennyi idő után kezded érezni a hatását? Ha mondjuk márciusban nekiállok és lenyomok heti 2-3 ilyent, júniusban már 30-as átlagom lesz 20%-os emelkedőn? Még nincs pulzusmérőm, de amint elolvad a hó és tavaszodik, azonnal beszerzek egyet és kipróbálom én is... sajnos most még nem tudnék nekiállni a helyi téli szabályzatok miatt
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #124554 üzenetére
Azhá! (Felgyalogoltunk a Csóványosra,ahova most még gyalog sem éppen sétagalopp. )
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
Ármester
válasz jjeahh #124555 üzenetére
Én nem értek ehhez, ezért fizetek az edzőnek érte. Egyébként ezek alap állóképesség növelő edzések, aminek a lényege, hogy minél alacsonyabb a pulzus, annál jobban hasznosul az elvégezz munka, mert nem termelődik káros anyag (sav), csak szépen épülget az izom (van ilyen rövid, hosszú izomrost, stb...). Igazából ez egy folyamat, aminek kell lenni egy célidőnek, mikorra akarod a "formát kiépíteni". (versenyzőknél mondjuk a VB vagy a TdF.)
Nekem jelenleg van 5 nap bringa meg kedden kettlebell, csütörtökön futás, de lehet, hogy lesz 7 nap bringa (+ a kettlebell+futás). Ebből most a hétköznap görgő, hétvége kint. Most megy az alacsony, aztán majd szépen emelkedik a pulzus meg az idő is. Január februárban már jönnek a hétvégi 3+4 órák.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
trialboj
őstag
válasz b4zsi- #124548 üzenetére
Ezek nem feltétlen sárhányók legalább is legkevésbé az a céljuk hogy téged megvédjenek a sártól.
Az első is inkább csak a telót védi, meg kicsit az arcodat ... néha, ami nekem van, azt én készítettem, de dekában is találsz, v mud guard mtb néven kb bárhol a neten.A hátsó egy ilyen, nagyon régen vettem és 3x használtam, először meg utoljára, meg most mert meg akartam óvni a dzsekimet még mielőtt elkerülne egy szabóhoz, hát nem jött be. (max akkor segít ha nagyon óvatosan mész vele, rövid távon, de akkor is csak a hátad közepéig véd, a lapockám körül tiszta sár voltam) szóval nem ajánlom, csak linkeltem h elkerüld!
(#124549) jjeahh
Nehezen, én ma kb olyan voltam mint disznó a jégen, lefele jó móka, de szűz hóban mászni elég szar, ez alig 300 szint volt de simán dupla energiát vett ki, az utolsó 500 méteren enyhe szintnél, annyit szenvedtem hogy röhejes, kb 20 perc alatt értem fel ott ahol máshol olyan 5 szokott lenni.---
Már értem miért emelte ki Runner ezt a szűk nyakú kabát dolgot, a hótól az ágak ráhajlanak az útra, és ha át akarsz bújni alattuk le kell hajtsd a fejed, de ha hozzáérsz az ághoz, akkor tökéletesen bezúdul a fincsi hó a csupasz nyakadra : )) (jaja, otthon hagytam a csősálamat)"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
-
RaiZka
tag
válasz jjeahh #124559 üzenetére
es ha tudnad milyen jo szerelo az edzoje.. Nagygeneral utan baromi szep lett az en paripam is
az outi temahoz hozzaszolva, azon felul amit a tobbiek leirtak en meg imadok bolyozni is az ismerosokkel. Mondjuk a legkiralyabb az volt amikor 6030D beallt mogenk montival es jott szepen
Dunakeszi--Vac vonalon van egy kemenymag akik minden reggel szerveznek kisebb nagyobb meneteket. Ezekbol a bolyozasokbol nalam baratsagok is alakultak ki..
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #124556 üzenetére
Pedig még rá is néztem a sofőrre, vigyorgott, de nem te voltál, meg gondoltam csak dudáltok. Dudáljatok rövideket, arra mindig intek. A hosszú dudára is, csak máshogy.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Yahhher
aktív tag
válasz Runner_fxr #124409 üzenetére
Szia.
Túl van ám kicsit gondolva ez a dolog. Először is, nincs olyan, hogy láthatatlan a fólia. Vastagsága van, ami elég komoly is lehet. Persze víztiszta, tehát tökéletesen átlátszó. Rakok be alulra képet, ezt hamar feldobtam a vázra. Ez a fólia a 0.1xx mm, ezt is látom, mivel valahol vége van a anyagnak. A legalsó képen a 0.2xx mm-es cucc van ( ez gyári, de ugyanaz a vastagság ), ennek főleg van széle. Ezeket elég egyszerű felrakni bubi nélkül, nem úgy van mint régen. Minimális odafigyelés kell csak. Ez nem motorháztető, ahol azért van felület, ott azért komolyabb odafigyelés kell. Ez egy kerékpár, amit használsz. koszos lesz a széle, mivel nincs hova elrejteni, mint egy autónál.
Egyébként mi van akkor, ha van az alsócső alján egy minimális hiba? Semmi... Lesz több is a szezon során.
Felrakni is csak oda lehet tökéletesen, ahol nincs hiba a fényezésen, ahol van, az látszódni is fog.
Ha kell cucc adok, mennyi kellene?
Valaki kérdezte hol vagyok, Veszprémben. Nem foglalkozom a dologgal már, csak magamnak otthon, ismerősöknek, de ha tudok, segítek. -
kacsyx
aktív tag
válasz G@ben #124411 üzenetére
G@ben: Egy bestbuy Radon!
#124420 emiki6: Azért szerintem nem rossz dolog vigyázni a dolgainkra. Apósom a Samsung S4-esét a sógorától vette meg, makulátlan állapotban. Mindketten nagyon vigyáznak a dolgaikra, így az a telefon mai napig úgy néz ki, mintha most jött volna ki a gyárból. Ha valami telefonhomoszexuális meglátja a kezében, mindig megy is a nyálcsorgatás, pedig nem egy mai telefon. Persze megtehetné, hogy dobálja ide-oda, de akkor meg tehetné fel adok-veszek csoportokba törött kijelzővel és vehetne fél évente új telefont. Szerintem nem kérdés, melyik éri meg jobban
#124448 jjeahh: Még mindig nagyon jól néz ki a bringa és a táj is. Szépen harmonizál ez a fekete-fehér színkombináció, kedvet is kaptam múltkor egy montihoz a gravel mellé Meg múltkor bekövettelek instán, hogy ne maradjak le egy fotódról sem
Megrendeltem a Mavic Crossmax MTB cipőt meg hozzá egy PD-M520-at, talán a héten még meg is érkezik. Nagy lábra külföldről sem egyszerű cipőt venni, főleg nem vállalható áron. Szerencsére Rose-nál volt minden és még egy 15 €-s kupon is. Mondjuk jobbkor nem is szánhattam volna el magam a pedálkötésre váltásra, mint hóban-fagyban, de legalább a hó majd tompít
-
Massmurderer
őstag
Lánc kenésre mit ajálatok??Castrol Chain van motor miatt,ezt szoktam használni,de nem tudom biciklinél jó e.
-
jjeahh
nagyúr
válasz kacsyx #124567 üzenetére
Kösz! Hát azért eléggé "klasszikus" a geója az én vázamnak, valami modernebbet elfogadnék, márkán belül is van, ami sokkal jobban tetszik, pl. ez a karbon gép: [link] [link].
Instán mi a neved, hogy keressek rád?Massmurderer: Squirt wax.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
emiki6
veterán
válasz kacsyx #124567 üzenetére
Szerintem az az alap, a minimum, hogy vigyázunk a dolgainkra.
Mondjuk a telefonokkal annyi baj van, hogy avulnak, öregszenek, legalábbis az S2-m olyan volt. Valszeg már az S4-gyel sem lennék jóban, ha lett volna olyanom.
Az S7-nél éreztem azt, hogy érdemes újra samsungot vennem, az S2 után nehezen találtak vissza a nekem tetsző formára.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
dunkel
őstag
Ismertek taposópedálhoz való cipőt amibe mászótüskét is lehet csavarni? Tegnap valami olyasmire lett volna szükségem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #124562 üzenetére
Jóvammár,amióta nagy versenyző lettél nem is köszönsz.
(#124572) kiskakas ...ha víztiszta munkavédelmi (búvár?) szemüveggel tolja és ősz szakálla van,akkor én is ismerem,vagyis soxor látom a Vác-Szob szakaszon.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Feladom... mármint a különböző zoknik kombinációját a megfagyó lábujjak ellen . Adott az elvileg téli bringás cipő (Shimano MW5, tudom, SPD, de én így szeretem), benne van vastag merinói zokni a dekából, alatta vékony második zokni, szintén dekás, amit a sícipőkbe ajánlanak, és a tegnapi havas csapatásnál kábé egy óra után már nem éreztem a lábujjaimat, pedig le sem léptem a pedálról.
Nincs más hátra, mint a vegyi fegyver: próbálta már valaki a dekás melegítőtapaszt? Ezt: (link)
-
jjeahh
nagyúr
válasz Wombath #124575 üzenetére
Flat pedál és rendes lapostalpú goretexes bakancs, amit -20 fok alá ajánlanak, abban garantáltan nem fagy le a lábad . Nekem is van egy ilyen Hanwagom meg egy Merrell-em, -15 fok fölött egy szál vékony zoknival túlzásnak érzem és -30 fokban is lazán sétálgattam bennük . Kár, hogy az enyémek nem deszkatalpúak, bringázni egy Lowa-t használok, de az -10 fok alatt már nem elég meleg... Ha ragaszkodsz az spd-hez, akkor valszeg így jártál, igazán meleg (nem csak a marketinganyag szerint) vízálló cipőt én eddig csak méregdrágán láttam klasszikus bakancsmárkáktól, akik sajnos spec bringás cipőket nem gyártanak.
Esetleg egy tipp: ha már nagyon kínos a helyzet, a merino zoknira húzz egy tescós zacsit és arra a cipőt. Egy büdös láb még mindíg jobb, mint szénné fagyniFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Because
őstag
kos kormány bandázs nélkül, telóval felszerelve a bringa, ezen akadt meg a szemem youtube
-
kiskakas
senior tag
válasz Hasaggymeg #124574 üzenetére
Ő az..nagyon nagy bringás az öreg, olaszba is ki szokott járni tekerni a hegyekben. Ákosbánál dumáltunk sokat, meséltem neki pár éve,hogy évi 3-4ezret tekerek..erre pár mondattal később közölte,h abban az évben 15e-nél jár és 72 mult talán... oriási arc!
-
jjeahh
nagyúr
válasz Wombath #124579 üzenetére
Ez sem lehet rossz Ahogy elnézem, ők eléggé fatbike orientáltak.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Még bakancsban is megfázik 1,5 óra után,hisz a járáshoz viszonyítva töredék terhelést sem kap a lábfejed,talpad.Én ha már nagyon fázik és még több mint félóra van a melegig,leszállok 5-10 percre gyalogolni,csodákat művel! (Ez az egyik ok,hogy nem kő becsatolós télen (sem) )
(#124580) kiskakas ...az öreg egy 2 keréken guruló ihlet.
(#124581) jjeahh...ezekben már nem lehet normálisan kerékpározni,annyira durvák.
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
Én is fázós vagyok kéz-láb tekintetben. Télen bekenem a kezem, térdem, lábam tekerés előtt warmuppal, segít. Nem éget, nem büdös. (Nagy kiszerelés, hogy gyúrósok teljes testrészeket tudjanak vele kenni.)
Ami ennél erősebb még az a Nicoflex. Ez nem finomkodik.
1,5-2 óra után így is úgy is le fogsz fagyni, mert nincs vérkeringés a lábfejben. Egy újabb érv a CX mellett.[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz Because #124578 üzenetére
Szeretnék egyszer mentelmi jogot: fognám a bringám, berontanék az Országházba, driftelnék pár kört a Szent Korona másolata körül, aztán elcsapatnék az ülésterembe, feldobnék egy bogrács marhapörköltet és meghívnám az összes felfegyverzett koronaőrt, akiknek kötelessége lenne mindehhez jó pofát vágni. Majd a nap végén leugranék Kecsóra és mivel mentelmi jogom van, bemennék egy Gripen hangárba és túráztatnám kicsit a Gripenek hajtóművét, közpénzből.
Óvoda ami megy.
[ Szerkesztve ]
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz Hasaggymeg #124583 üzenetére
Igen, sok a hátránya a becsatolósnak, de hát szeretem... . Úgy tűnik, ezért a szerelemért szenvedni kell.
A fenti melegítős krém az nagy ötlet, eszembe sem jutott, teszek egy próbát valami hasonlóval, ami van is otthon. Meg szerintem tesztelni fogom ezt a dekás melegítőt végül, nem drága, hazafelé még útba is esik a bót...[ Szerkesztve ]
-
robee19
tag
Azt hiszem nekem nem fognak bejönni ezek a szintetikus aláöltözők. Vettem 2 Lidl-ös nadrágot de mindkét bokám, és a térdhajlatom is kezd tőle ekcémásodni.... :/
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
válasz robee19 #124587 üzenetére
Azért a lidl nem kimondottan a minőségről híres. Ha nagyon tekernék télen is, én a helyedben megpróbálnék pl 1 merino réteget, intersportban találsz mckinley márka alatt, nem olcsó de az teljesen más anyag. (chainreaction-on olcsóbb)
Dekában van még aerofit felső, az is megér egy próbát.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
b4zsi-
őstag
válasz jjeahh #124549 üzenetére
Bikediscount-on most kedvezőbbek a Schwalbe szöges téli gumik [link]
Lehet Nekem is kellene venni a Cube-ra, mert állítólag maxra fújva nem érnek le a szögek és ha meg esett a hó vagy jeges az út engedsz a nyomáson azt harapni fog . Azért kíváncsi lennék erre a gyakorlatban is.
-
kacsyx
aktív tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz b4zsi- #124595 üzenetére
Amilyen nekem kell, annak az ára sehol nem túl kedvező . Agyalok rajta, hogy megvegyem-e vagy sem, de még mindíg nem tudom...
Pro:
- enyhén letaposott hóban, jégen biztos vagyok benne, hogy b*romi jó és rengeteget dobna az élményen
- nem egy szezont nyomnék le vele, hanem hosszú évekig tartana, mert hóban nem kopik a gumi
- amióta megvan a montim, azóta agyalok rajta, ha megvenném végre kipipálhatnám ezt isKontra:
- 20cm porhóban semmit nem ér, oda fatbike kell, vagy lehet az is kevés.. tehát pl. most nem tudnám kihasználni
- drága és messze nem használnám annyit, mint egy normál külsőt, mert az igazán havas tél nem tart olyan sokáig, mint a tavasz-nyár-ősz együttvéve, idén is max február végéig (?) használnám
- gondolom állandóan külsőt kéne cserélgetni, ha elolvad a hó vissza a normált, ha lehavazik, fel a szegecsest
- aszfalton tartok tőle, hogy amíg a legközelebbi dombig eltekerek (2-3km), vajon tönkreteszem a szegecseket?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest