- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #117695 üzenetére
Regisztrálj, és azonnali értesítést kapsz minden átlagomról ! A 35 még messze van, örülök, ha hármassal kezdődik.
trialboj: két lehetőség van. Az egyik, hogy kiválasztod a listából, hogy Ebike (talán a sportok között van, meg tudod nézni te is). Pontosan nem tudom, de ilyenkor vagy nincs trófea, vagy csak magadnak látod, vagy csak azokat, akik ebike-oznak. Runner tudná megmondani. A másik, hogy bármikor tudsz szegmenst flag-elni, ha nem akarod, hogy beleszámolja. Ilyen pl ha busz mögött mész úton 50-nel 10 km-t, vagy ha ebike-kal mászol rásegítéssel. Viszont ha csinálsz egy olyan túrát, hogy felfelé segít a gép, de lefelé meg kikapcsolod (mert mondjuk van egy két hullámvasút, ahol besegíthetne, de te nem akarod), és úgy vagy gyors, akkor a felfelé szegmenseket kilövöd, a lefelét meg meghagyod, mert teljesen jogos. Lelkiismereti kérdés, ennyi. (Egyébként a tekerési előzményekből azért látni, ki mit tud.)
Amire számítani kell, hogy ha feltöltöd, akkor egyből küldi a koronákat, és csak utána tudod kilőni. Ezzel egy időben a korábbi királynak is küldi az Oh no!-t, aki szívrohamot kap, míg nem törlöd. Haveromnak volt egyszer olyan, hogy mobillal mért, elment bringázni, csak előtte nap meg futott, de elfelejtette átállítani a sportot. Hazaért, felöltés, 10 korona, 20 kupa... Módosítás után természetesen korrigál a rendszer.local1: van, csak magyar nincs.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
ivana
Ármester
válasz Hasaggymeg #117686 üzenetére
Ezerszer inkább a btwin, az XCT suntour teló az mérföldekkel szarabb, mint az XCR. Az XCR se valami túl jó teló, csillapítás nincs, meg kotyog, de az XCT-nél jobb. A 9 sebi XT váltó meg max. paraszt vakításnak jó. A decathlonba meg legalább van gari.
A kúpos fejcső szerintem ebben a kategóriában mindegy, úgyse fogsz dekás gépre valami drága telót nyomni ami nincs csak kúposban.6030D A toldi amúgy érdekes cucc, 28-as csepel váz, 26" (ami itt 559mm-es) 2.0-ás gumikkal.
-
trialboj
őstag
válasz Hasaggymeg #117698 üzenetére
Persze nem vagyunk egyformák, de én nem tudnám elképzelni mivel szórakoztassam magam amíg átérek azokon a részeken, ahol már több 100x jártam.
Majd minden túrát igyekszem úgy alakítani hogy legyen benne új szakasz, vagy legalább olyan ahol rég jártam, de ezek már 30-40kmre vannak a kiindulási ponttól, és az odaút, főleg egyedül unalmas. Én erre használom a stravat, és bevált, feldobja ezeket a részeket, mindig más szegmensen próbálok kicsit javítani.
Abban viszont igazad van, hogy mikor top10ért mész, és tudod hogy meglehet, akkor annyira nem szórakoztató maga a bringázás része, de én nem izmozok 30 percnél hosszabb szakaszokon, szóval összhangban van az élmény tekerés, és a mindent bele szakasz.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
papelado
aktív tag
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz papelado #117708 üzenetére
Olyan a smink, de amúgy helyes csaj az, persze ízlés kérdése...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Zola007
veterán
válasz Napfénysüti #117692 üzenetére
teleszkóp márkákból pedig
Fox és Manitou helyett lenne nekünk Menyét és BodzaszedőMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ivana #117704 üzenetére
Szerintem a hervisben is kell legyen gari,telót meg egyből tehetsz egy jobbat a kilimandzsáróba.
(#117708) papelado ...neked nem jönnek be a szláv transzvesztiták?!
(#117711) Zola007...egy boostos Sámán 36-os becsúszókkal.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Redneck
nagyúr
válasz jjeahh #117710 üzenetére
jjeahh:
Egy-két képen nem rossz, de amúgy elég kockacukros.flash:
Totál gáz amiket a videóiban dumál. De legalább nem irritál annyira mint Magyarósi Csaba.Hasaggymeg:
Az a csúcsmodell nem valami szép, legalábbis ezzel a fényezéssel.#117712) Hasaggymeg:
Nem hiszem hogy telót akarna cserélni ha ennyiért néz kerékpárt.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz trialboj #117696 üzenetére
Meg tudod adni, hogy pontosan milyen típusú kerékpárral mentél, abból is egyértelmű, hogy ha pedelec-ről van szó. A lefelé elért eredmények, gondolok itt a DH-s szegmensekre, az megy ugye ugyan olyan értékű, ott mindegy, hogy rásegítéses, ott már a kerékpár kezelési technika és a bátorság számít. De annyira nem érdekel, pedelec-el szerintem ezeket annyira nem fogod figyelni, ez sokkal inkább az élményről szól, meg persze a sportról is.
sanzi89: És milyen motorral engednek be az erdőbe? Meg egyáltalán mi köze van a két dolognak egymáshoz?
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz Hasaggymeg #117714 üzenetére
Jogos amit mondasz, nem egyértelmű. Igaz nem sok minden szerepel a leírásában, csak a kép alapján szedtem össze a dolgokat. A kérdőjeles alkatrészek minőségéről elképzelésem sincs:
Kilimanjaro:
+ XT
+ kúpos fejcső
+ márkásabb felni és gumi
+ Shimanonak tűnő hajtókar
- rosszabb villa
- az üzembe helyezés feláras
- alapból 6 rugóval drágábbRockrider:
+ jobb villa
+ üzembe helyezés az árban
+ 6 rugóval olcsóbb
- rosszabb hátsó váltó
- ismeretlen hajtókar
- egyenes fejcső
- Microshift első váltó?
- saját márkás felni és gumi?Egyébként a Decathlon szimpatikusabb, szerintem jóval megbízhatóbb üzlet mint a Hervis. Valószínűleg a BTwint venném.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
gabro0
őstag
válasz Hasaggymeg #117657 üzenetére
"A cseh gumigyártó idén februárban jelentette be, hogy az addig Rubena márkanéven ismert kerékpárgumik Mitas néven lesznek elérhetőek." - 2015. okt. 10 [forrás]
-
-
6030D
Ármester
válasz Jester01 #117709 üzenetére
Bocsi, most nézem, igazad lesz (még nem csináltam én sem ). Tehát flag-elni csak másnak a komplett activity-jét lehet, illetve veszélyes szegmenst.
Akkor próbáld azt, hogy annál a tekerésednél, ahol törölni akarod a szegmenst, rámész a szegmensre egérrel, és jobb oldalt megjelenik a Hide. Azzal eltűnik a listából. Alul meg megjelenik a Hidden segments-nél. Így elvileg nem látszik az eredményed.Ironizer: mikor, hol? Gondolom arra gondolsz, ha magasságot, wattot nem mérővel méred, de az meg nem az app hibája.
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Nekem is decathlonos rockrider 540-em van és a telo tényleg nem nagy szám rajta.Tudnátok ajánlani jó teleszkópos villát amire érdemes lenne lecserélnem az eredetit?
-
SSJmeszes
senior tag
válasz jjeahh #117539 üzenetére
Arról a képről van pano is. Amúgy igen, nekem is az a rész adta a legjobban.. Nagyon átjött.. ott kellett visszafordulnom a vihar miatt.. És így gondolom le is esett, hogy megint nem sikerült elérnem így a kiszemelt célt. Pedig időben, erőben, vízben, kajában most kivételesen nagyon jól álltam. MInden adott volt, hogy végre elérjem azt amit szerettem volna. Aztán látom, hogy sötétedik.. dörög, villámlik.. na mondom ennyit erről.
#117571) FIREBLADE78: Ahhh, bárcsak ott laknék, nem kellene utazgatni..
És igen, ahogy jjeahh mondja. Átjárok bringázni, amikor minden összejön. Sajnos nem elégszer..
Amúgy üdv. Hmvhelyről. Látom Szegedi vagy. Ez a hely tőlem 280km re van.(#117572) jjeahh: Neeem, nem Retezáton voltam. Azt azért tegeltem be, mert amit képet láttál, ott a legtávolabbi, és legmagasabb hegy, na az a Retezát.
(#117573) Hasaggymeg : Én meg azt nem tudom eldönteni, hogy ez most akkor irónia volt?
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
Csokicsibesz
tag
válasz Hasaggymeg #117719 üzenetére
Jolanda Neff azért nyert Mitas gumikon egy vb címet idén
-
Ironizer
tag
válasz 6030D #117720 üzenetére
Nem arra gondolok, hanem pl. erre: link
Jobb alsó sarok, max speed: 30.6 km/h.
1. Kifejezetten tudom, hogy sehol nem mentem 30-al az út során.
2. Nézd meg a sebességgrafikont fölötte, hogy hol a 30-as vonal az Y tengelyen, és nézd meg a grafikon vonalát...
3. Ha kimentem egy gpx-be, és betöltöm egy másik programba, érdekes mód már csak 26km/h a max...De a track vonala is borzasztó, és nem a gps szar, mert másik alkalmazással rögzítve sokkal pontosabb az útvonal, a km/h értékekről nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz Csokicsibesz #117724 üzenetére
Van az a pénz...
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
jjeahh
nagyúr
válasz SSJmeszes #117723 üzenetére
Ja, én is utálom ami mostanában van, nagyon kiszámíthatatlan az időjárás, nem lehet hosszabb távokat menni . Alig várom az őszt, megszűnnek a viharok, olyankor hűvösebb is van, nem fáradok annyira, kevesebb víz kell, mert nem izzadok olyan durván és minden sokkal fotogénebb... kár, hogy nem tart sokáig.
Most akkor egyelőre vége, már hazamentél? Kíváncsian várom köv alkalommal mit fedezel fel[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
pittlaren
csendes tag
válasz Hasaggymeg #117699 üzenetére
Itt nálunk helyben van egy Bad-kereskedő, ki is próbáltam anno egy Swissy valahányast, összességében nem tett rossz benyomást, de egyrészt rémes a színösszeállítás (ez a drágább modellekre is érvényes) másrészt árban nem érződik, hogy a " mi biciklink" így nem volt nyomós érv mellette, így passzoltam. Szerintem a forgalmazó is érezte ezt, mert egy rakat extrát adtak volna mellé levásárolható kupon formájában. Régebben a Kerékagy is tesztelt mind a drágább, mind az olcsóbb Bad-ok közül, addig nem is tudtam, hogy a mi biciklink.
(#117676) stimmer Az X-Fact-on lévő Tektro fékről lebeszélnélek, volt ilyenem, és nagyon sokára kopott be annyira, hogy megfelelő legyen a fékerő. Akkor ugyan akár blokkolóra is fékezte már a kereket, detovábbra is valahogy olyan kelletlenül, lustán indult meg, nagyon zavaró volt.
[ Szerkesztve ]
Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...
-
jjeahh
nagyúr
válasz pittlaren #117728 üzenetére
Én még sosem láttam élőben baddogot, de így képek alapján a színükkel nincs gondom, a geo viszont tényleg gagyinak tűnik az összesen. Mondjuk én nem igazán szólhatom le őket, mert az én bringám sem valami nagy név, bár azért pl. ezt a carbon gépet jobban elfogadnám bármelyik bádognál . Az viszont fura, ha árban nem mennek a nagyok alá, nálunk a helyi márka, a Devron bringái jóval olcsóbbak szinte bármi másnál, szal legalább Mo.-n, egy badbike forgalmazónál árulhatnák őket nyomott áron, mert se import költség se semmi...
[ Szerkesztve ]
-
pittlaren
csendes tag
válasz jjeahh #117729 üzenetére
Ezt a geo-témát annyira nem vágom, de - a külcsín alapján - egy kék/fekete Devron Riddle H2.9 bármikor jöhetne.
Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...
-
pc360
addikt
válasz Misi1980 #117730 üzenetére
Ha jó villát akarsz, akkor nem. 40 körül még vannak jó használt villák, ahogy 6030D is írta. Vagy mozogjon rendesen, vagy legyen inkább helyette merevvilla, ha nincs meg rá a keret. Viszont baromi sokat nyer majd az egész gép használhatóságban tőle. Ezért rossz látni a 200-250 alatti gépekben, hogy a lényeget, a teleszkópot rohadtul kispórolják belőlük, és így át sem éli a user, hogy milyen is igazából a jó MTB.
Azt most nem néztem, hogy eredetileg milyen aggyal szerelték, de a villához 15 mm-es átütős fog kelleni. Főleg tárcsafék mellé ez egy must have, a sima gyorszáras megoldásokat semmiképp sem erőltetném. A használataknál a jó állapot mellett oda kel figyelni a megfelelő nyakhosszra is. A mostanit lemérve meg tudod állapítani, hogy mekkora kell. A hosszabb nem probléma, lehet belőle nyisszantani.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
6030D
Ármester
válasz Ironizer #117725 üzenetére
Mérési hiba. Gps jellel soha sem lesz pontos az aktuális sebesség. Akinek az kell, rakjon fel seb. jeladót. Telefonos mérésnél általános volt a 75-76-os max sebesség, gondolom ott váltott műholdat, vagy hasonló. Tök fölösleges adat.
A másik programban meg gondolom ezt kiküszöbölték úgy, hogy a hirtelen/irreális ugrásokat kiveszi.
Valamit ez is számol, mert a megállításkori és a mentett értékek is el tudnak térni minimálisan.
Nézd meg gépen, ott szebben szokta rajzolni a görbéket.Misi1980: RockShox XC32, használtan 30-40 körül.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
válasz pittlaren #117728 üzenetére
Felejtsd el a Baddogot. Személy szerint nem is értem, mitől él ez a márka. Eddig egyet láttam összesen Budapesten az évek alatt. Ezeréves vázgeometriák, gagyi az összes modell, de legalabb nem is olcsó. Nekem továbbra sem világos, ki veszi őket. Valamelyik új modelljükön 7-es Acera váltó volt hátul, másikon 8-as Deore. Sejtésem sincs honnan kukáztak elő ilyen ezeréves szetteket.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Misi1980 #117730 üzenetére
50 körül ebayen gyakran felbukkannak Recon-ok, persze nem pont ilyenek, szal nem tudom mennyire lenne előrelépés.
pittlaren: Ez még a tavalyi geo, az újak már ilyenek, sajnos már nem csiszolják el olyan szépen a varratokat, de cserébe az összes vázon belül vezetik el a bovdenek egy részét.
-
thornadoj
aktív tag
A szingó szelepeknél hogy tudom a nyomást ellenőrizni?
-
gabro0
őstag
válasz Hasaggymeg #117698 üzenetére
Ezzel én is így vagyok. Beneveztem egy Garmin Edge 130-ra, ez elég minimalista és aki nem feltétlen csak a teljesítménymérésre megy, annál jó szolgálatot tehet.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
A napokban gondolkodtam hogy milyen királyul néz ki egy fixie, amin gyönyörűen tiszt a a kormány, de a bringa többi részét sem kócolják kábelek.
Aztán nyilván felmerült, hogy 13 perc alatt csapna el valaki, aki nem ad elsőbbséget, nekem meg nincs rutinom, de akkor beugrott, hogy a régi bringákon is csak kontra fék volt.Az lenne a kérdésem, hogy megoldható dolog, egy fixie stílusú tiszta bringára, kontrás agyat rakni, amitől nyilván nem lesz fixie, viszont ugyanolyan tiszta marad a bringa, csak van rajta legalább 1 igazi fék?! Vagy ezek a fékek nem elég erősek, esetleg megbízhatóak?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
-
jjeahh
nagyúr
-
Toobee
veterán
Srácok! Szakértést kérnék plz. Sram X0 1x11 rendszer. Ugye valószínűleg kopott a sor, nem is téma, remélem a jövő héten itt van az új sor + lánc + első tányér. De nem hagy nyugodni a dolog. Runner cserélt bowdent, tűrhető lett, mentem is szépen vele, ma is. HHH-ra felértem, Yoko-n legurultam, panorámán vissza. Fel a tetőre megint, gondoltam megyek a sziklakert felé. Van a Strava szegmens, lezúgás a határ nyeregbe. Ez szerintem egy nagyon durva kis lefelé, én imádom...tele van óriási kövekkel, nagyot lehet zakózni. Hallottam valami kis koppanást, de nem igazán foglalkoztam vele, majd mentem tovább...vagyis mentem volna. Ledobta elöl a láncot. A kis lánckerekeken azóta ledobja, a legnagyobb 42-es tányérra fel se teszi. Kb 4-5 fokozatom van. Mi az isten történhetett vele? Külsérelmi nyom nincs rajta, bár mintha kicsit mozogna oldalra, ide raktam fel videót. Holnap megint mennék tekerni, de így nem tudok
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Toobee #117742 üzenetére
Ménémtomlejáccani? ...na sikerült.Háát a nem tiszta új váltóknak van ennyi kotyogása,ami szerintem fura itt az inkább,hogy ott marad ahova tolod.🤔...ugyanakkor nem hiszem ez lenne az oka.Továbbra sem marad elől a kicsin?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Toobee
veterán
válasz Hasaggymeg #117743 üzenetére
Lejátszó sem kell hozzá, Chrome-ból katt a linkre és már indíthatod is. Viszont megérte, mert most már enyém ott a 6. legjobb idő
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Toobee #117744 üzenetére
Ha letörted volna teljesen a váltót,talán még negyedik is lehettél volna.😂...nézd meg nem kapott valamelyik fog egyet a lánckereken?...vagy a lánc valahol?
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz 6030D #117746 üzenetére
Na, felvettem az egész jelenséget. Ezen a linken tudjátok megnézni.
Hát, szemre jónak tűnik, de amúgy pont most vettem egy tartalékot. Runnert ha szépen megkérem, akkor remélem, hogy megnézi.
-
Tomi_Sci
őstag
Merev 29-er montira milyen aszfaltra való slick külsőt ajánlotok? Néha leugranék vele Balaton körüli bringaútra, aminek a minősége ugye ismert. Az országútijaim eladófélben vannak, ezért gondoltam hétvégente lecserélném a mountin a SmartSam-et valami slickre, veretnék egy százast aztán vissza.
Schwalbe Big Applet néztem, de jól esne valami oldalprofil a homokos kanyarokba.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Misi1980
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!Lehet hogy inkább használtan kéne néznem egy villát úgy elfogathatóbb az ára.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest