- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
FIREBLADE78
addikt
Ok akkor nem veszek fullyt. Habár itt a városban van pár bitang fully,de hogy minek alföldön?!
Viszont fél milláért elég fasza fullykat linkeltetek be. :/[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
skroy
senior tag
Köszönöm a válaszokat, akkor meg is veszem.
-
cozmo
őstag
válasz Hasaggymeg #117496 üzenetére
Ez a második kicsit drasztikus nem gondolod? 😂😂😂
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz cozmo #117503 üzenetére
Lefűrészelem a zsírsárt,nem egyértelmű?! ...amúgy meg pont befér a tízes sor egyes lánckerekei közé,forgatva a sort meg kiszedi a szutykot.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #117507 üzenetére
Én fagyis pálcikát használtam ma erre amúgy . Nagyon praktikus cucc, amikor kiveszem a kereket, a fékbetétek közé is ezt szoktam rakni, így nem kell attól tartanom, hogy véletlenül behúzom
Tothgera30: A fehér telóval nem vagyok kibékülve, de ezt a vázat továbbra is egyik legszekszibbnek tartom a topikban
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Toobee
veterán
válasz FIREBLADE78 #117498 üzenetére
Fullyval jobb szerintem, de te tudod, hogy mi a cél. Én gyorsan váltottam, hamar érzed a határokat és ha hibázol, nincs ott a sok esetben biztonságot jelentő rugóút.
-
ß3NC33
tag
Sziasztok!
Korábban írtam itt nektek, hogy milyen bringát válasszak. Nos, a spectral mellett döntöttem, valami isteni a gép!
Szerdán kaptam meg, viszonylag gyorsan össze is lehetett volna rakni, csak a droppernek a kábele kicsit megviccelt
Utána mentem is vele egy kis tesztkört. Amitől kicsit tartottam, hogy nehéz lesz vele mászni, szerencsére amennyire nekem kell, tökéletes. Az üröm az örömben, hogy a tesztkör alatt a széles kormánynak sikerült megtréfálnia sikeresen felakadtam vele egy fán szóval az esős tűzkeresztségen át is estem (estünk) az első körben, szerencsére a bicajnak nem lett semmi baja 2 karcon kívül
normális képet még nem lőttem róla, majd később teszek fel azt is
Üdv! -
r.levente75
addikt
válasz Tothgera30 #117511 üzenetére
Az enyémnek pont ellentétes a színösszeállítása a tiéddel. Fehér váz, fekete villa, jól mutatnának egymás mellett...
-
FIREBLADE78
addikt
-
Tomi_Sci
őstag
válasz Tothgera30 #117506 üzenetére
Az az első tárcsa nincs eltúlozva
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Runner_fxr
Ármester
válasz skroy #117495 üzenetére
Ilyen árkategóriában nem kapsz jobbat, kb ennyi egy neuzer gyerek kerékpár is, aztán az sem jobb semmivel, sőt, még rondább mint ez a btwin, és abban a villa is merev acél.
Ami jobb lenne az drágább is, pl ez a kellys junior 24"-es nyilván jobb egy kicsivel, meg vannak Cube-nak, Meridának stb is minőségi gyerek kerékpárjai, de ezek 100-120 körül mennek. Nem kell a decathlonos bringáktól tartani az olcsóbb kategóriákban, csak a drágább kategóriákban nem ajánlott. Ennek annyi a magyarázata, hogy a vázak nem érik el azt a minőségi színvonalat amit egy minőségi gyártó ad. Ezen megy a btwin-es komment bírkózás mindig, hogy egyes emberek ezt nem akarják elfogadni. Túl rugalmasak a vázak és sok a pontatlanság. Ezért olcsóbb, de annyira meg nem olcsó, hogy megérje, és egy esetleges eladáskor is többet buksz rajta mint egy márkásabb kerékpáron, nem véletlenül, mert az emberek nagy része azért nem hülye.
Viszont ezek a negatívumok az olcsóbb bringákat nem érintik, mondjuk 100-120 ezerig bezárólag, idáig ajánlott a decathlonos bringa is, ezen árszinten sehol nem kapsz csodát.FIREBLADE78: Az, hogy mennyire lesz élvezetes a merev XC, egyénfüggő. Van akinek teljesen az, de van akinek nem, ez azon múlik, hogy te milyen stílusban bringázol. Ha XC/Maraton versenyekre szeretnél járni, ahol minden másodperc számít neked, vagy olyan bringás vagy akinek tényleg a másodpercek a legfontosabbak fölfelé is, akkor biztos jó társad lesz egy minőségi, könnyű, merev XC. Akkor is meg leszel vele elégedve, ha egy nyugodtabb vérmérsékletű bringás vagy, túrázós stílusban bringázol, és azért egy könnyű kis bringát szeretnél. Viszont ha csak úgy hobbi jelleggel, de azért csapatósabban is, igazán élvezetesen akarsz tényleg árkon bokron menni, (most ez nem feltétlen jelent durva DH terepet) és sehol sem akarod, hogy a bringa legyen alattad a szűk keresztmetszet, gyakorlatilag mindenhol le akarsz vele menni normális kereteken belül, akkor mindenképpen fully. Rugóút tartományban meg 120-140 között. A legtöbb hobbi montisnak szerintem ez a kategória a legélvezetesebb, mert kb mindenhol biztonságban érzed magad a bringán, és ehhez nem kell eszeveszett tempó. Egy merev XC hamar elérheti a korlátait lefelé, pláne ha nem egy tapasztalt, technikás bringás ül rajta, nagyon jól meg kell választani a nyomot, amin lefelé gurulsz, nagyobb tempóban. Egy jó fully jobban tolerálja a hibáidat is, jobban megeresztheted neki, a nyomot sem kell annyira pontosan megválasztani, sok mindenen átvágtathatsz vele, olyan helyeken is ahol az XC már ledobna magáról, ezek a tulajdonságok a legtöbb embernek élvezetesebb bringázást nyújtanak. Nekem ez a tapasztalatom. Enduro kategóriát nem feltétlen ajánlanék, mert azért a 160mm körüli útra tényleg kevesebb embernek van szüksége, meg ha nem egy top gép, akkor ezek azért nem könnyűek, 15 kiló körül simán vannak, a lock sem jelent teljes lezárást és a geometria is nehezíti a hegyre feltekerést. Ilyen kategóriát max akkor éri megvenni egy átlag, hobbi montisnak, ha van lehetőséged egy olyan gépet megvenni, mint ami Toobee-nek is van, és az egész gép 12 kiló. Egy középkategóriás Trail, AM gép 120-140mm közti rugóút tartományban 13 kiló körül van, és ezekkel még egész élvezetesen mászol is, ha nem is annyira hatékonyan mint egy 10-11 kiló körüli merev XC-vel, kicsit lassabban, de lefelé meg ég és föld. Érdemes lenne kipróbálnod pár bringát vásárlás előtt, hogy magad is megtapasztald ezeket a tulajdonságokat amiket említettem, akkor már tudsz hozni jó döntést.
[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Runner_fxr #117517 üzenetére
Köszönöm, viszont ez a kipróbálást kellene valahogan megoldani. Írták itt az alpinbike-ot,hogy ott lehet bérelni Húzna a szívem a trail felé,de nem mennék 500k fölé és azért ha jól tudom max használt jöhet szóba. Olyat találni meg nehéz. Vagy netán,ha vennék egy jól felszerelt merevet egy év után mennyi bukóval lehetne eladni? Tudom függ az állapottól is, kb hány %-át veszítik?
-
pc360
addikt
válasz FIREBLADE78 #117519 üzenetére
30% alsóhangon a veszteség, de inkább 40. Cserébe viszont ennyivel olcsóbban is szerezheted meg a jó állapotú használtat, ha találsz, és úgy már csak az amortizációt bukod rajta a későbbi továbbpasszolásnál.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Runner_fxr
Ármester
válasz FIREBLADE78 #117519 üzenetére
Igen, az alpinbike egy jó lehetőség erre. Hát az biztos, hogy 500K-ért egy jobban felszerelt merevet kapsz mint fully-t, amennyiben újban gondolkodunk, de ha a te bringázási stílusodhoz inkább a Trail bicó passzol, akkor sokra nem mész a jobb felszereltséggel a mereven, hiányérzeted lesz.
Sajnos az új bringa nagy bukó, az első 1-2 évben könnyen elbukhatod akár a felét is, de egy 30-40% biztosan. Utána már azért tartja az árát, állapottól függően.Cube Stereo 120 ez pl 500k, új is, és azért nem olyan szörnyű ez a felszereltség, teljesen jól bringázható, esetleg a fékcserén érdemes elgondolkodni, meg egy dropper is jó lenne, de ezt ráér utólag.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Tothgera30 #117511 üzenetére
Ez a fehér is az,vagy nem Reba?
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Tothgera30
Ármester
válasz Hasaggymeg #117523 üzenetére
Ez nem Reba. SID RL.
#117525 Zsohi: Jó cucc, teleszkópon, kerékszetten lehet fejleszteni első körben.
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Zsohi
őstag
válasz Runner_fxr #117522 üzenetére
Az ajánlóba dobott egy ilyet nekem: [link] Jelen generációs XT hajtás, XT fékek.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz FIREBLADE78 #117514 üzenetére
Ez kábé az amit ma vennék ha kerékpárvásáron törném a fejem...annyi különbséggel,hogy Al vázzal kellene.
[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Hasaggymeg #117526 üzenetére
Miért alu? Akkor vegyél ltd-t. Az 430 körül van.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Zsohi #117525 üzenetére
Igen, ez jobban megéri, de ha kicsi a váz, akkor hiába. Én ezt venném, ha legolcsóbban keresnék valami AM gépet:
Canyon Spectral AL 5.0
Vagy ezt:
YT Jeffsy 29 AL[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz FIREBLADE78 #117528 üzenetére
Strapabíróbb.
-
Tothgera30
Ármester
-
pc360
addikt
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Tothgera30 #117531 üzenetére
Pont volt egy ilyen gcn-es karbon vs alu kormány összehasonlítás, amiben a rázkódás tűrésénél a karbon egyértelműen jobb volt, de a direkt ütésnél alulmaradt. Magyarul igen, tényleg jobban bírja, amíg a rázkódásról van szó, de ha esel vele és nekicsapódik valaminek, akkor simán betörik(nyilván függ attól, hogy mennyire "rosszul" érkezik a betonra, kőre..)
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Runner_fxr #117522 üzenetére
Vagy van pro is,de méretet nem is néztem. Amúgy a 20 az nagy lesz. Habár a fully méretem nem ismerem.
-
nrg.960
tag
válasz IMIIKE1998 #117533 üzenetére
Ha odaesel valaminek akkor igen a karbon törik, az alu meg horpadni fog, ha olyan erővel csattan neki valami a váznak, hogy betörik a karbon akkor az a sörösdoboz alu-t is szépen el tudja rendezni, csak az alu onnantól kuka, míg egy karbont egy hozzáértő szaki össze tudja rakni, igaz nem lesz olyan mint volt, de használható. Mindamellett ugye a karbon sokkal merevebb a hajtásnál és a támvilláknál pedig a rezgések elnyelése a cél.
Kb a rezgéselnyelés miatt váltottam én is karbon vázra, úgy hogy előtte nagyon könnyű és masszív alu vázaim voltak, most igen csak zokon esne ha egy alura kellene visszaülni..
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok a szavak embere..
-
jjeahh
nagyúr
Szokásos napi kör pihenésképp'
És a hajtás Squirt wax-al 90km után: [link]. Hát nem mondanám, hogy egyáltalán nem gyűjti a koszt, mert gyűjti... de messze nem annyira, mint az olaj. Olajjal 30km terepezés után már fekete volt minden és elkezdett darálni, 45-50km után meg már muszáj volt kimossam a láncot, ha ilyen szutykos poros időben tekertem. Szal ha nem is tökéletes, de így első blikkre sokkal jobb megoldásnak tűnik, mint az olajak, mert jóval ritkábban kell majd takarítanom, szerintem ez így 90km után még nem kéri a takarítást. Tudom, hogy azt írják, hogy többé soha nem kell kimosni a láncot, de azt azért én nem kajálom be . Egy gond van vele, drága. Szerintetek ha veszek viaszt és nekiállok láncot főzni, azzal is hasonló eredményt érnék el? Mert 2 láncom van mindíg, így az egyiket lehet matatni, amíg a másikkal tekerek.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
SSJmeszes
senior tag
A multheti kiruccanás képei.
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
flash-
veterán
válasz Dudi08 #117447 üzenetére
Nem tudom mennyit mentél már a bringaval osszesen, de amikor megvettem az en kerekparomat az elejen nekem is fajt váll derek konyok minden de egy par szaz km utan mar 'megszoktam' es utana mar nem volt fajdalom.. Ha erzed hogy nyújtózól előre ahogy fogod a kormányt az persze nem jó..
Van hely ahol olcson bevizsgaljak ezeket a dolgokatNem voltam itt de ennyiert megeri
https://www.alpinbike.hu/Bodyscanning-system/31/[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
válasz jjeahh #117536 üzenetére
Nekem is hasonló tapasztalataim vannak a squirttel, két harmincast mentem vele és tiszta dzsuva. Átkeféltem ahogy javasolják, és újrakentem, de háááát nem is tudom.
Meg az egyik harmincas nagyon saras volt, és most nézem, hogy olajsár jellegü fogkefével levakarhatatlan cucc ült be a lánckereket közé. Olaj ugye nem lehet, mert le lett tisztitva mielőtt lekentem a squirttel, a sár már rég lepergett volna a sikálástól, szóval ez valami dzsuva-squirt hibrid amit csak fém kaparóval tudtam leszedni.
Ekkora hype után kicsit többet vártam. Illetve kevesebbet, koszból.
Amúgy milyen fotómasinát szoktál tekerésekre vinni?
(#117518) Tothgera30: Hány kiló vagy? Mondjuk nekem még régebbi XT fékem volt, de az szinterrel is kevés volt előre 180-nál kisebbel.
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz IMIIKE1998 #117533 üzenetére
....szétrázni én óvatos duhajként nem fogom,esni viszont már estem vele,és dölt is el vagy 10x úgy magától.Nem szeretnék minden koppanás után ezen aggódni,nekem nem éri meg a mínusz 1-2 kg.
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Hasaggymeg #117543 üzenetére
Én is így vagyok vele. A karbon villát bevállalom, de a full karbon bringát nem merném.
[ Szerkesztve ]
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz IMIIKE1998 #117545 üzenetére
Meglehet butaság,de ez a sok paszta,recsegés,nyomatékra húzás már túl sok hűhó a semmiért...vagyis pár kilóért,de jobb aluvázak esetén még annyiért sem...na meg a chain suck mizériám miatt már az is lehet kukáztam volna egy puccos karbon vázat.🤔
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #117547 üzenetére
Én nem a könnyebb tömegért váltottam hanem a komfort miatt. És ebben a karbon agyonveri az alut.
Sajnos a múlt heti TdH-n illetve tegnap triatlon Európa kupa versenyen volt "szerencsém" bukásokat látni nem is kis tempónál és egy darab törött karbonvázat nem láttam pedig vagy 10 bringa érintett volt.
Més que un club!
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tomi_Sci #117542 üzenetére
Ennyire nekem nem rosszak a tapasztalataim, eddig sokkal jobban tetszik, mint az olajak, de ja, én is többet vártam valamivel.
Panasonic G6, GH2, E-P1 (utóbbi elfér övtáskában ), ezek vannak jelenleg, de szeretnék valami igazán pici gépet, csak azok meg drágák... Pl. Sony rx100 III és utódai.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ciccuka
veterán
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Nyomtató topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest