Hirdetés

Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Muton #41031 üzenetére

    Azt mondják a levegős villák kevésbé veszik fel a finom egyenetlenségeket, nehezebben indulnak meg.
    Szerintem viszont egy minőségi szint felett ezek csak szőrszálhasogatások.
    Én a levegős előnyére írnám a kisebb tömeget és a testre szabhatóságot. Senkit nem hallottam még rugót cserélni a villájában, hogy a súlyához igazítsa. Légrugót meg olyan keményre fújod, amilyenre tetszik. :K
    Sztem semmi hátránya nincs, csak előnye.

    Jah meg a levegősnek progresszív rugózása van, a rugósnak meg lineáris.
    Ezt nem tudom megítélni tapasztalat nélkül, h melyik hol és mikor előnyösebb, csak gondoltam érdemes még megjegyezni. :)

    Ezt most találtam:
    "Az első kérdés, hogy mikor jó egy rugózás? A felhasználók, a szakemberek és a kerékpáros szaklapok a lineáris rugózást tartják jónak. A lineáris rugózás a terheléssel arányosan növekvő rugóutat jelent. A lineáris rugózással szemben létezik a progresszív rugózás, ami a levegős vagy elasztomeres villák sajátja. A lineáris rugózású villák a terep kismértékű egyenetlenségeire is érzékenyen reagálnak (komfortosabbak), ezzel szemben a progresszív villák a kisebb útakadályokon relatíve érzéketlenül kelnek át és csak a nagyobb huplikon kezdik aktivizálni magukat."

    "A levegős rugózás további sajátsága, hogy a légnyomás megtartása pontos, szorosan záródó szimeringeket kíván, amelyek viszont csökkentik a villa érzékenységét és lassíthatják a működését."

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák