- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- DIGI Mobil
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Futott egy Geekbench kört egy új HTC készülék
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- OnePlus 7 - magabiztos folytatás
- iPhone topik
Hirdetés
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
ph A vállalat kétféle Strix Point dizájt tervez idénre, ezek közül a nagyobbik a dedikált GPU-k jó részét is kiválthatja.
-
Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
it Egyre nagyobb probléma az AI hallucinálása – most az osztrák adatvédelmi hatóság veheti elő a ChatGPT miatt az OpenAI-t, alapvetően a GDPR megsértése miatt.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rush77
aktív tag
Délben le vittem a PIDet 86 fokra és ott már jobb volt 17g töltettel viszont még mindig érezni lehetett benne enyhe keserűséget és a crema is picit sötét volt. A lefolyás szép volt egészen a 20ik másodpercig ahol kicsit elkezdett táncolni. 17g -> 27mp -> 19g
Most viszont kipróbáltam az IMS-t (köszi Peti ) ugyanazokkal a beállításokkal próbaképpen.
Amit észrevettem kapásból az az, hogy mivel mélyebb a kosár a 17 grammal nincs annyira tele és miután leszedtem a kart picit nedves maradt a pogácsa.Sokkal lassabban indult meg a lefolyás. Az eddigi 7-8 másodpercről amíg az első pár csepp megjelenik felment 12-13 másodpercre.
Utána sokkal egyenletesebb lett a lefolyás és így is kiadta az arányokat 17g -> 27mp -> 19gÍzben egy picivel kevesebb lett a kesernye de nem tudom, hogy még vigyem e lejjebb a hőt vagy mit csináljak és ebben szeretném kérni a segítségeteket.
-
-v-
addikt
válasz fragola.6035 #67739 üzenetére
A kávéikkal mi a baj?
-
beleriand72
tag
válasz Rush77 #67751 üzenetére
13 mpig szenved a gép mire a púderen át tudja tolni a vizet, persze hogy kicsit keserű. 6-7 mpnél azért induljon el, tehát durvábbra kell darálni. A 17 gramm nekem is bevált belőle. Az arányt szerintem 1:1,5-2 alá vinni ennél a kv nál nem érdemrs. (Nekünk a Choco Madness jobban bejött, egyszerübb volt belőni a tökéleteset - szerintünk.)
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
senior tag
Nem tudom ezt most végül is szabad-e?!
Tuning Gaggia eladó (nem az enyém, csak linkeltem)Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
beleriand72
tag
Tizenvalahány év után a hétvégét Szegeden töltjük. Gondoltam, ha már... akkor kávézólátogatás, kv vásár (nem-nem, nem ott). Ma délutánra egyre volt idő, nevet nem említek, hangulata a pécsi kvt idézi, főtérről nyíló kis udvarban. Tökéletes kiszolgálás, nagyon kedves, barátságos srác, hülye kérdésekre is tudott okosan válaszolni. Vettem CM Jaguara brazil és La Cabra (dán) costa ricai és burundi cuccot, ezekre nagyon kiváncsi leszek. Holnap folyt. köv.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
Csápájev
őstag
Ismerős vett egy philips hd8650-et.
Milyen kávét ajánljak neki? Komoly válaszokat kérek szépen! -
Bazsee71
őstag
válasz beleriand72 #67761 üzenetére
Nincs egész Szeged tiltólistán, a Kék Elefánt pedig egy bitang jó kávézó, nagyon kedves és felkészült baristákkal. A Hét Kávézóban talán 1,5 éve jártam, akkor igen jó kávét kaptam ott. A2-ben még akkor voltam, mikor Arcaffé volt a gépekben, nekem az is bejött. A Dockban finom a gofri, de a kávétól ne várj csodát. A Cirmi jó hely (hamburger, kézműves sörök), a Trója pedig kialakításra nem meggyőző, de a Trója tál az egyik kedvencem.
-
Peti...(16v)
tag
-
Csápájev
őstag
válasz Peti...(16v) #67767 üzenetére
Ez egy elég jó vétel volt...
-
#91073280
törölt tag
válasz Csápájev #67762 üzenetére
Dallmayr Caffè Crema Perfetto egész jó bele. Pellinivel is jó. És ne féljen a negatív véleményektől, nincs benne gőzcsap csak egy könyök és az is elvan tíz évig szűrt vízzel, de van alkatrész 4e-ért. Tejet meg french presszel a legjobb habosítani. Ha lejárt a gari lehet túlhúzni az őrlőjét befulladásig, csak ki kell vágni a limit pöcköt, mínusz négyen már egész állat Dallmayr-el, olajosabbakkal akár plusz egyen is összejöhet a 25 másodpercen lefolyó 30ml presszó vastag cremaval de az lutri. OPV-t nem érdemes bántani.
Metros Rioba platinummal is elvan. Mindenevő.[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz Peti...(16v) #67770 üzenetére
Kétlem. Az eladónak kellett jóváhagynia a vásárlást. Volt nála még pár darab 2-3 milliós gép is, azok is elmentek ugyanazon az estén. Ezek csak át lettek futtatva valamiért vaterán.
-
Rush77
aktív tag
Na durvábbra vetettem az őrlőt és most úgy néz ki, hogy kezd összeállni. Kb 5 másodperc körül kezd megindulni. 17g -> 25mp -> 29g most.
Az enyhe keserűség érezhetően csökkent, majdnem eltűnt. Viszont az ims kosárral egy érdekes jelenség jött elő. A pogácsa nem esik ki egyben amikor kiütném hanem körbe az alján oda van tapadva a kosárhoz egy vékony réteg. Majd később teszek be képet csak nem vagyok gép közelben.
Biztos valamit én hibázok csak jó lenne tudni, hogy mit. -
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #67766 üzenetére
Mi vele a gond.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Rush77
aktív tag
-
senior tag
válasz Peti...(16v) #67780 üzenetére
Nem egy, négy!
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Lefty
addikt
Ezek a Gianni Frasi kavek marha jok, uzembiztosan annyira jo kofikat tudok huzni belole, hogy megszolal. Szeretem idonkent elovenni.
-
-
zolnagy
őstag
-
2007ath
aktív tag
Sziasztok! Tanácsot kérnék Gaggia Classic alkatrészekkel (kiegészítőkkel) kapcsolatban.
Több éves brikkázás - közben néhány hónapos kapszulás zsákutca - után én is beléptem az ismert típus tulajdonosainak táborába. Nem kis mértékben jelen fórumban olvasottak hatására. A korábbi tulajdonostól kiegészítőkkel nem túl jól eleresztve (pl. csak nyomásfokozós kosarakkal) vásároltam a 2012-es évjáratú, szép állapotban lévő gépet. Úgy döntöttem, hogy induláskor beruházok néhány olyan tételre, amelyek jelentősen javíthatják a produktum minőségét. Ezekkel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
1./ Az IMS kosár felára arányban áll-e a főzet minőségében bekövetkező változással. A használata során jelentkezik-e érezhető változás a minőségben. Ezt a két csészést ( [link] ) és ezt az egy csészést ( [link] ) néztem ki. Ezt utóbbi ("The Single") azért is fontos lenne számomra, mivel valószínűleg gyakrabban fogok szimpla adagokat főzni, mint duplát.
2./ Az IMS felsőszűrővel ( [link] ) kapcsolatban is az a kérdésem, mint az 1./ pontban.
3./ Réz felsőszűrő tartó (vízterelő?). A gépemben működő aluminiumból készült alapvetően jó állapotban van. Érdemes-e rézre cserélni, különösen akkor, ha a felsőszűrőt cserélem? Ha igen, akkor ezen az oldalon ( [link] ) melyik a megfelelő méretű? Ez ( [link] ) vagy ez ( [link] )?
4./ Tamper. 58 mm átmérőjűt érdemes vásárolni (pl. [link] )?
5./ Tejhabosító edény. Jól emlékszem, hogy itt a fórumon valaki a 0.35 l űrtartalmat jelölte meg optimálisnak? ( [link] )
6./ A nyitott szűrőtartó ( [link] ). Megér-e közel 7 eFt-ot, vagy úri huncutság?
-
Deadzone41
őstag
válasz 2007ath #67793 üzenetére
a szimplát vsz felejtsd el, szokj hozzá a dupla adagokhoz. LM strada, VST, IMS ezek jók, a gyári kosárhoz képest jelentős előrelépés. 58-nál nagyobb tamper varló ezekhez, pl innen. Alumínium is maradhat, ha nincs aluparád, de ha cseréled 4 lyukúra cseréld. a nyitott szűrőtartó jó gyakorló eszköz, ha bizonytalan vagy a helyes örlemény előkészítésben.
-
-v-
addikt
Nem kell valakinek egy kínai 58mm fekete maroktamper? Egyengetőt akartam, gondoltam kipróbálom jó-e valamire de szart küldtek a kínaiak, sima talpú maroktamper, ez meg nem kell.
-
Koczó93
őstag
válasz 2007ath #67793 üzenetére
Én nemrég kezdtem de talán 1-2 dologra tudok választ adni
1. Az ims kosarat dicsérik, én most rendeltem, de jó szimplát húzni nehéz.
2. Az ims felsőszűrőt felejtsd el, szerezz be egy "iparit" negyed annyiért sokkal jobban terít.
3. A réz nem kráteresedik, és jobban tartja a hőt.
4. A sima 58 kicsi lesz inkább 58.5
5. Ebben semmi tapasztalatom.
6. Szerintem megtanít csapolni, illetve büntet
Szerezz be tisztítószert és egy vakszűrőt még szerintem. Ha valamit nem jól mondtam a srácok kijavítanak majd
-
gubabela
senior tag
válasz fragola.6035 #67797 üzenetére
Az is fontos, de daráló nélkül még nehezebb lesz szerintem. Arról még nem tudunk semmit, hogy jelenleg milyen van neki.
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #67794 üzenetére
annyi kiegészítést tennék, hogy a vízterítő blokknál már indokoltabb az alupara, az ugyanis nem csak sima vízzel érintkezik, mint a kazán, hanem a savas kávéval. oké, hogy maximum egy percig alkalmanként, de én biztos, hogy cserélném a gyárival megegyező lyukkiosztású rézre...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- OLED TV topic
- Autós kamerák
- HBO Max & OD topic
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milyen TV-t vegyek?
- Horgász topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ki hozhat AI-funkciókat az iPhone-ra?
- További aktív témák...