Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tapsi

    addikt

    válasz doc #2046 üzenetére

    Nálunk is megvan a bérsáv, le is írtam az egyiket. És mire mész vele, ha a szórása 200%? Egyébként én is rühellem ezt a titkolózást, de amíg ebben az országban élünk, addig szükséges.

    Ha annyival jobb, akkor mas pozicioba kerul

    Ez nem triviális. Egyrészt új pozíció nyitása a legtöbb helyen macerás, másrészt egy ~10 000 fős cégnél nyilván csak véges számú pozíció létezhet, különben áttekinthetetlen lesz. Legyen mondjuk 10 szint, ebbe nyilván nem lehet normálisan belezsúfolni ennyi embert, hasonló bérrel. Ezért van akkora szórásuk a bérsávoknak.

    Egy komment az egyik fórumról:

    Ez valahol nagyon magyar motivum, hogy allandoan tudni akarjuk a masik fizeteset. Es hogy miert?

    1. Ha kevesebbet keres ugyanazert a munkaert, akkor karorvendunk, es lenezzuk hogy milyen luzer. Maris jobban erezzuk magunkat tole.
    2. Ha tobbet keres, akkor meg orok harag, elatkozzuk, es alkalomadtan elkezdjuk furni

    Az egymas furasa, plane kereseti kulonbsegek miatt szanalmas.

    Kulfoldon a fizetes az nem beszedtema a munkatarsak kozott. Mert egyszeruen senki nem foglalkozik vele hogy ki mennyit keres. Ez mindenkinek a maganugye, hogy mennyit harcolt ki maganak. Ha valaki elegedetlen, el lehet menni a cegtol.

    Volt egy erdekes mondat a minap a "Doktor House"-ban

    "Salary isn't about fairness. It's about what you can leverage in negotiation"

    Es ez teljesen igaz. Mindenki annyit keres amennyit ki tud alkudni maganak. Es ehhez senki masnak nincs koze. Ezert is teljesen ertelmetlen azon ugykodni hogy megtudd mennyit keres a masik.

Új hozzászólás Aktív témák