- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
adatfalo
senior tag
válasz BigBlackDog #44649 üzenetére
Kornélka nekem azt mondta, hogy a magyar piacos Civic-ben volt többnyire ülésfűtés, a Németországból behozottba kevésbé.
Egyfelől, ha már kintről hozott, akkor inkább vennék a becsületesneppertől, mint más "noname" neppertől, másfelől pedig, képek alapján elég szép állapotban van.
[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
kispal87
aktív tag
Erre esetleg valaki?
-
Qru
MODERÁTOR
Igen, mert a fűtés a motor hőjét veszi el. Nem is szoktam csak max félgőzzel fűteni ilyenkor de elvileg egyáltalán nem kéne hogy minél hamarabb elérje a a motor az üzemi hőfokot. Valamelyik nap ha nem leszek lusta ránézek odb-n mennyi idő alatt éri el a víz a 90 fokot.
mod:
adatfalo: Az nem ilyen egyszerű, mert az ülés kárpitja alatt van a fűtőszál. Vagy lebontod az egész ülésről a huzatot fűtőszál be és vissza a kárpit... ami nem éri meg és kb senki se vállalja be vagy veszel bele olyan ülést (bontottan célszerű) amiben benne van a fűtőszál és kicseréled az üléseket. Onnan már csak ki kell vezetned a kábelt a kardánhoz és betenni a két kapcsolót.
Ha teheted olyat keress amiben benne van gyárilag.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
BlacKSouL
addikt
-
adatfalo
senior tag
válasz BlacKSouL #44660 üzenetére
Én is azt nézegettem, hogy elég sok ilyen cég van már akik ülésfűtés beszereléssel foglalkoznak (csak konkrétan Honda Civic-re még nem láttam példát), de gondolom ott is megtudják csinálni, hiszen 9gen civic-re van is buildlog Gondolom aki nem először próbálja letépni a huzatot az ülésekről, annak azért nem olyan bonyolult mutatvány.
Egyébként szívesebben vennék gyári megoldással ellátott modellt, de véleményem szerint ennek az egy extrának a megléte mellett úgy túlárazzák (az amúgy is túlárazott márkát) a kocsikjukat egyes emberek, hogy az már túlmegy a lélektani határomon. 2.5M-nál nem szeretnék többet költeni a kocsira (+átírás,szervíz stb.), és lássuk be, ennyi pénzből nincs jó állapotú ülésfűtéses verzió
[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
BlacKSouL
addikt
Én vettem kb. 5 éve egy olcsó üléstakarót, ami első két évben működött, utána megszakadt pár szál, ezért át kellett buherálni, és utána már csak max fokozaton működött, de tavaly nem volt hideg tél, nem vettem elő, most viszont próbáltam beüzemelni, és egyáltalán nem fűt. Tipikus hiba.
Ezért én is nézegettem már jó ideje ezeket a beépíthető megoldásokat. Csak most relatíve keveset mozgok a saját autóval, amiből néhány nap esik csak téli szezonra, és ki kell számolgatnom hogy így megéri-e. Meg féltem kicsit a gépet. De most mindjárt utánakérdezek, hogy vajon üléskárpitot lehet-e szerezni gyárit A gyári kopottat akkor le lehetne selejtezni a sofőrülésről, és egyúttal a fűtést is betetetni.
A céges buszba meg nem tetethetek, mert nem saját, hanem lízingelt. Mondjuk a lízingelő tetethetne, de céges szinten ez már annyira bonyolult, bürokrácia, időkiesés, pénzügyi vonzatok, hogy fölösleges is felvetnem. Ugyanezen okokból nem fog kerülni utólag beépítésre az állófűtés sem, amit ha előre tudjuk, hogy a márka enyhén szólva megtévesztő módon (nem) tesz bele a csomagjaiba, és hülye elnevezéseket használ, akkor direkt kértünk volna beszerelni. Utólag már macerásabb, mint eleve így rendelni a zsír új kocsit. Pedig egy napi 14+14 km-t üzemelő kisméretű dízel pont meghálálná, nem beszélve az utasokról, akiknek nem a -5 fokos autóba kéne beülni, és 14 km után a kb. 10 fokosból kiszállni
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BlacKSouL #44663 üzenetére
Háát, tuti nem éri meg neked sztem ilyen felhasználás mellett. Mondjuk én amúgy sem vagyok ez az extra fétisiszta.
Állófűtés hasznos, havernak van az S60 D5-ben, 72 fokra melegíti fel a vizet. Amúgy megtévesztők valóban, sok gyártó az izzítást is úgy írja le mintha állófűtés lenne...
#nincsbennetarcsi
-
bbubby00
őstag
Akkor hát belekezdenék a Posztomba, amit péntek óta halogatok.
Tehát péntek hajnaltól nagy vihar volt pesten, mikor is reggel kihúzták a kukát a tömb előtti kordonnal elzárt placcra. 10óra előtt, munkába indulván láttam, h a szomszéd kocsiját összebarmolta a szél által odalökődő szemetes, mondtam is magamba, hogy csóri fószer, majd szólok neki h mi volt. Szétnéztem az erkélyen és egyik kuka sem volt a helyén, hanem a parkolóban szana-szét.
Nyugodt voltam, hisz a kukák mellett parkoltam közvetlen a kordon közöttünk, baj nem lehet az én szerelmem biztonságban van. Péntek este elmentünk mulatni, majd szombat reggel hazafele menet látom, h vlami nem okés a kocsimon, de gondoltam csak be vagyok b*szva majd ha felkeltem ránézek.
Délután indulunk pár megbeszélt találkozóra, így mondom szemügyre veszem a dolgot. Nem káprázott a szemem részegen... A kocsim eleje össze van cseszve.. Hát mit ne mondjak.... Rendőrséget nem hívok, mert nemérek oda sehova időre. Egész nap csak ezen tudott kattogni az agyam, h most mi a franc lesz. Este hazaérvén bementem a helyi rendőrségre, ahol bejelentést tettem, valaki meghúzta a kocsim.
Semmi gond 5-10perc és ottvannak a kollégák, siessen haza. Fél óra után meguntam a várakozást, inkább felmentem a melegbe. majd 2órára rá kiértek este fél10kor.
Megnézik, ez nem autó lehetett, itt más van a dolgok mögött... Utána ugrott be a kép a kukás sztoriról, hogy ki lehet a ludas. Megnéztük, leelemeztük, ez tuti a kuka volt. Jó akkor a szomszédot is kérdezzük már ki a dolgokról, mondom legyen, de sztem nem fog örülni h ilyenkor zaklatjuk. Szerencsére segítőkész volt, majd mondta, h ő már bejelentette a háznál, mondták neki hétfőn reggel menjen be és akkor felrögzítik az adatokat, továbbítják a biztosító felé.
Rendőrök mondták, h ne tegyek feljelentést akkor, menjek be én is hétfőn és rendezzük le a dolgokat a közös képviselővel. Időközben sikerült kideríteni, hogy az egyik kamera felvehette az eseményeket, ha pont arra nézett, így a szomszédnak is jóljöhet.
Kicsit megnyugodtam, mondom nem kell rendszámot hajkurászni, lesz aki fedezi a költségeket.
Igen ám, de a mai napon hívott a ház, sajnáljuk, de a biztosító erre nem fizet ez mindenkinek önköltség lesz, sajnálják, rátelefonált a kukásokra, h legközelebb fékezzék le a szemetest, ne csak úgy rakják vissza. Én inkább elköszöntem és ráraktam a telefont, mert idegállapotban csak csúnyán tudok beszélni, mindenkinek jobb ha taktikailag összevázolom a képet a fejembe és visszahívom.
A bűnös (2van belőle minden tömb előtt)
A kocsikám
Ma még vissza fogom hívni a közösképviselőt és megkérem, hogy a ház saját kontóra térítse meg a károm, vagy pedig hívni fogom a rendőrséget és feljelentést teszek.Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
nagyúr
-
BlacKSouL
addikt
A busz 2 kivétellel(navi és még valami) fullextrás csomagot kapott, amely csomagok mindegyikében szerepel külön külön is a következő: Kézi vezérlésű kiegészítő fűtés.
Épeszű ember mire gondol: A normál fűtés az ,amikor a motor hulladékhőjét egy hőcserélő (radiátor) elembe bevezetik a hűtőfolyadék által, és erről a radiátorról különböző légcsatornákkal elvezetik a meleg levegőt ide-oda. Egy mikrobusz esetében ugye minimum a sofőr és az anyósülés környékére, mint minden járműben, és mivel 9 személyes személyszállításra szolgáló busz, ezért nyilván valahogy hátra is. (Namost nem nyilván...) A hátra vezetés személyautóban is evidens, legfeljebb szarabb hatásfokú, külön nem iránytható.
Emellett extraként külön szerepeltetett opció mint Kézi vezérlésű kiegészítő fűtés, a honlapon több helyen Kézi vezérlésű elektronikus fűtés címszóval mire gondol az ember: Vagy van egy kézzel kapcsolható kiegészítő fűtés/rásegítő fűtés, ami az előző buszhoz hasonlóan 5°C alatt a motor indulása után bekapcsol, és üzemanyag felhasználásával egy kis kazánnal felfűti a vizet, vagy ugyanígy motorfüggően van egy elektronikus berendezés, ami bekapcsolva felfűti elektronikusan a hűtővizet. Az állóhelyzeti fűtésre nyilván senki nem gondol.Ehhez képest ennél a járműnél a kézi vezérlésű/elektronikus kiegészítő fűtés azt takarja, hogy a 2. üléssorban van egy púp, amin vannak szellőzőnyílások, amin keresztül ugyanazt a levegőt be lehet fújatni, ami amúgyis a szimpla fűtésből lejön. Ennek van egy plusz ventilátora, amit a 2. sorban ülők kapcsolhatnak.
De szó nincs arról, hogy a motor hulladékhőjén kívül bármi gyorsabban felfűtené a rendszer bármely pontját. A fenti megnevezés egy plusz kivezetőnyílást jelent hátul, meg egy hozzá tratozó ventilátort. Ezt pofátlanság kiegészítő elektronikus fűtésnek nevezni, ha a motor beindításától számított 5 perc után még mindig hideget fúj. Ez hátsó befújó nyílás ventilátorral. De ilyen néven szarul mutat...Aláírás (nem kötelező megadni)
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz bbubby00 #44671 üzenetére
Én abból indulnék ki, hogy azok a kukák minek vannak ott? Köztéri kuka? Köztulajdon (önkormányzaté, szemétszállítóé?) Ha nem, akkor mi célt szolgál amikor ott van kint? A házban nincs központi szeméttároló-gyűjtő, ezért mindenki oda kintre az utcai kukába hordja ki a vödreiből a szemeteit? Ez esetben a ház a tulajdonos, és neki kötelessége "kezelni", vagyis ha a kukás nem fékezi be reggel 6-kor, akkor a házfelügyelőnek(házmesternek) kellene rendbe tennie. Ha csak addig vannak ott kint, amíg a kukás kiüríti, utána beviszik egy zárt szeméttárolóba, akkor meg pláne a ház gondnokáé a felelősség, hogy a ház tulajdona a házban is lássa el feladatát, ne az utcán. Mindkét esetben azt gondolom, hogy a rögzítését meg kell oldania.
Ha nincs jóhiszeműség, akkor egyik éjjel "el kell fújatni" a széllel jó messzire, mondván hogy biztos a kukások nem fékezték be megint.... Lehetőleg több utcával odébb fújja el. Másik megoldás, hogy egy párszáz forintos lánccal, meg egy kilós lakattal hozzá kell láncolni valami szilárd tárgyhoz, és megmutatni, hogy van megoldás a vihar ellen. A kár megtérítésére vonatkozó összeg ellenében "megszerzed" a lakat kulcsát...Aláírás (nem kötelező megadni)
-
bbubby00
őstag
válasz BlacKSouL #44673 üzenetére
Tehát, kukaürítés nap van hétfő/szerda/pénteken.
Akkor reggel a gondnok(talán) kihúzza a kukát reggel 6kor, otthagyja a 2kordon között. Majd valamikor jön a kukásautó és beborítja a szemetet, majd visszabassza (jobbesetben) a 2kordon közé a szemetest.
Ugyebár szerintem lehetett érezni, hogy nagy szél van, mert csüt este kezdett neki péntek du-ig kitartott.
Majd valamikor du visszarakják a tömbház szeméttárolójába őket.
Kérdeztem, ha tudták, hogy jön a vihar, mi a fenéért nem lehetett valahogy rögzíteni őket, erre a válasz: mindig mindent mondanak.
A lánc nem jó gondolat, mert nemtudja a kukás a dolgát végezni, a gumipókot a csövesek ellopják így marad a félelem és reszketés lasvegasban.
Én úgy vélem, ez mindenképpen a társasház felelőtlensége, nekik kéne a kárt magukra vállalni.
De ha nem, akkor majd a rendőrségre bízzuk az ügyet.
Ezért fizetjük a havi majdnem 20ezres közös költséget....[ Szerkesztve ]
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
BlacKSouL
addikt
válasz bbubby00 #44674 üzenetére
Millió kuka le van láncolva, hogy a járókelők ne dobálják bele az utcai szemetüket. Ha azt megoldják, akkor ez is megoldható lenne. Azt is ki tudják üríteni, ezt is meg lehetne oldani.
Más helyeken egy L-vasat lecsavaroznak az aszfalba, azon nem ugrik át magától, de a kukás át tudja húzni.
Ez egyértelműen a ház felelőssége. Ha egy közlekedő autó elé fújja ki ami emiatt nekimegy a falnak és 2 ember meg egy kisgyerek meghal, akkor az kinek a felelőssége? vagy ha jön a gondnok kifelé a házból, és a kukát nekifújja a szél, és ő elesik, betöri a fejét és meghal, akkor kinek a felelőssége? Én egy picit utalnék az ilyen őt érintő dolgokra.Manapság a házfelügyel/gondnok feladata 2 dologból áll: felveszi a tiszteletdíját, és beszedi a közösköltséget. Minden mást hárítani akarnak.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
bbubby00
őstag
válasz BlacKSouL #44675 üzenetére
Persze ha pénzbeszedésről van szó, akkor mindig ottvan, de ha ilyen történik akkor lapít mint kutyaszar a fűben.
Azt javasolta a közös képviselő, hogy mivel ők nem érzik magukat hibásnak, tegyem meg a feljelentést a rendőrségen.Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
Jaffa75
őstag
-
bbubby00
őstag
válasz Jaffa75 #44677 üzenetére
A biztosítóhoz bejelentették, visszadobta, h nem érinti őket az ügy, így lezártnak tekintették ennyivel.
Mind1, este lesz még 1 köröm akkor a rendőrséggel, ezek után semmi jót nem remélek. Eddig bizakodtam, h a ház szarik bele és ezt a bagatel összeget kifizeti, vagy biztosításra megoldják, de rá kellett jönnöm, még mindig nem tart ott az emberiség, ahol kéne...[ Szerkesztve ]
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
ryger
aktív tag
Sziasztok,
Gen7 Civic-nel mi lehet az oka, hogy a motor homerseklet mutatoja nem all be "90" fokra. Fel eve van meg a kocsi de eddig nem hasznaltam tul sokat ezert nem is erdekelt kulonosebben, utana olvasva a termosztatot irtak mint esetleges hibaforrast. Ki is csereltem de nem javult a helyzet, egyebkent ha sokaig jaratom akkor beindul a venti, tehat fel nem fogja forralni a vizet.
Van valami otletetek mi lehet-e helyzet megoldasa?Koszi elore is!
-
Peter.70
addikt
válasz bbubby00 #44671 üzenetére
Érdemes megnézni a társasház biztositását, hogy ilyenre kiterjed-e?
(#44679) BlacKSouL: Elvileg azt a gyakorlatot szokták követni, hogy aki nagyon sok közös költséggel tartozik, annak a társasház a lakásra jelzálogot jegyeztet be. Az pedig nem igazán jó dolog szerintem
[ Szerkesztve ]
-
ryger
aktív tag
válasz tboy93 #44682 üzenetére
Nem tudom csak abbol gondolom, hogy szinte minden autoban ott tartjak a hofokot, mint uzemi homerseklet, nekem pedig alatta all meg a mutato nem is kicsivel.
Szerk: marmint nem kozepen all meg a mutato hanem alatta, amit en nem tartanek idealis uzemi homersekletnek. Egyebkent ha 50-100 km-et megyek vele, akkor sem mutat tobbet a muszer. Egyebkent EP2-es 1,6-os a gep.
[ Szerkesztve ]
-
Jaffa75
őstag
Ma végre kifogyott a nyári szélvédőmosó folyadék, uccu ment a téli bele.. a meglepetés ott ért, amikor kis híján kiürült az 5 literes flakon! :-)
-
sunny84
senior tag
beigazolódott amit írtatok a type s röl , crx en is kaptam pár pmet fb is , plusz mikor beírtam az fb csoportba utána robbant a bomba , ilyet megtenni 2016 ban ... hamis szerízkönyv széttekergetett km , már 2 ik rendszám ez miatt hogy ne ismerjék fel stb finomság , pff vicc megérne egy cikket meg jogi úton ráhúzni a bandára a vizes lepedőt , le is szedték a hirdetést , majd másik rendszámmal felmegy újra esetleg leszedik a szárnyat vagy valami plusz másik szervizkönyv
--------------------------
bbubby00 részvét[ Szerkesztve ]
" Ez nem autó ez HONDA " - Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít. -
-
ryger
aktív tag
Koszi mindenkinek, lovesem sincs milyen uj termosztat kerult bele, nem emlekszek mert ismeros szerezte bele, nem gyari az biztos de akkor nem foglalkozok tovabb a dologgal, ezek szerint ez ilyen.
Szep estet
-
nagyúr
válasz BigBlackDog #44696 üzenetére
Lehet a faceliftes fekete ilyen. Nemtudom, ránézésre pedig ugyan olyannak tűnt.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
bbubby00
őstag
Beszéltem 1-2 emberrel.
Ami járható út az a polgári peres eljárás.
Ahhoz nincs kedvem, győzött a tetű társasház.
Saját kontóra tavasszal megcsináltatom, addigra talán eltudunk költözni. Most kihuzatom, tavasszal fény+polír.Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest