Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #58092032

    törölt tag

    válasz p76 #97122 üzenetére

    Azért sem tekered feljebb, mert 200 mV az erősítőd bemeneti érzékenysége, míg a digitális forrásod nagy valószínűséggel 2V kimenőfeszültséggel működik (CD vagy hálózati lejátszó).

    Így sajnos hamar eljut az ember oda, hogy "nem tekerem feljebb mert így is elég hangos" - hiszen kilenc óránál már torzít vagy klippel - pedig, ha belegondolunk, nem kellene.

    Nálam szakavatottabbak sokkal jobban elmagyarázzák a jelenséget itt: [link] és itt [link] Sőt akinek van türelme, olvassa végig a Harbeth hangfalgyártó vonatkozó fórumát (regisztrálni kell, de nagyon tanulságos, mert videós, mérőműszeres kísérlettel mutatja be a főtervező, hogy miről van szó: (Harbeth User Group : 'How loud?' versus how far you turn the volume control című fórum)

    Amennyire én tudom 150mV körüliek voltak a vonalbemenetek, manapság 90mV-1000mV között szóródnak 47 Ohm mellett (a napokban néztem meg közel egy tucat erősítő adatlapját). A dgyuri0123 által linkelt Primare erősítőnél állítható a kimenetek hangereje, érzékenysége, ott jól lehet illeszteni az egységeket. A meglehetősen drága Crayon erősítőnéknél is szoftveresen szabályozható az érzékenység, ha jól emlékszem, 2 dB-es lépésekben.

    Várom mindenki hozzászólását, én is szívesen elmesélem a saját történetemet ezzel kapcsolatban.

Új hozzászólás Aktív témák