Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szazbolha

    addikt

    válasz fehér_ember #94917 üzenetére

    Küzdenek itt az emberek több százeres meg több milliós cuccokkal, tápkábeleken és akusztikus elcsatolásokon megy a még jobb hangzás kicsiszolása... és közben MP3 meg spotify?
    Ezen néha csodálkozom, főleg hogy mennyire kontrasztossá teszi az az emlékem, hogy mikor ide bejelentkeztem, akkor megkaptam, hogy a régebbi denon meg a rotel erősítő nem is hifi kategória, nem beszélve valami canton G7-esről, amit első körben sikerült szereznem. Sőt a nakamachi banán dugasz sem OK.
    -
    Boccs... de ezek olyan furi dolgok. Tudom minden árnyalja a (hang)képet és aki nem hallja ki a tápkábel és banán dugó variánsok közötti különbséget annak még nem elég jó a rendszere. ...vagy a füle, vagy még nem tanulta meg, stb, stb.
    .
    Ok... legyen ez a helyi norma, nincs ezzel gond,. de ebbe, hogy illeszkedik az MP3 hallgatás? Nekem nincs gondom az MP3-al sem, hallgatom PC-n, kocsiban. De amikor hetente 1-2 alkalommal leülök csak zenét hallgatni, akkor nem visz rá a lélek hogy mp3 meg spotify veszteséges legyen a forrás.
    Előfizettem Tidal-ra, lehet drága, lehet hülyeség, és csak az érzés van meg hogy ez jobb, de mégis más. Régebben a CD-t is lenéztem a bakelittel szemben, most mégis az a legjobb forrásom.
    .
    Kicsit más: valami orosz oldalról letöltöttem B&W, Dali, Inakustik, meg egyéb "reference" albumokat. Rohadt jól szólnak, de egy idő után van egy olyan érzésem, hogy ezek fel vannak "keverve". Mint amikor túlcukrozzák a puncstortát.
    Lehet már a studió munkák is mutatnak akkora különbséget amely nagyobb mint az mp3/flac és a tápkábelek közötti különbség. Legalábbis szubjektív érzet vagy zene/hang élvezet viszonylatában.
    Na mindegy....

Új hozzászólás Aktív témák