Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • karyo

    senior tag

    Hello minden topic-olvasónak.

    Én is leírnám a tapasztalataimat. Nemrég ruháztam be egy direkthajtású lemezjátszóra. Olvasgatva a topicot, többen is szíjhajtású gépekre esküsznek, illetve olvastam a néhai Hi-Fi magazin idevágó értekezéseit is, de nekem több bajom is van a szíjhajtással. Ez pedig a nyávogás. Ugyan nem sok lemezjátszó szaladt át a kezeim között, konkrétan egy szíjhajtású tesla a hőskorban, amivel egyéb gondok is voltak, és egy nyolcvanas évek végéről származő kvarcoszcillátoros technics modell. Szóval a két gép nem egy ligában focizik, ugyan teljesen igaz, hogy nem lenne szabad ezeket összehasonlítgatni, de nekem nincs más referencia alapom. Én ma a direkthajtásra szavazok. Meglepődtem, hogy a technics mennyire pontosan tartja a sebességet, és az alap hangszedője ( P30 ) sem rossz. Tudom, anno a Hifi magazin lehúzta, de azt tudom mondani, hogy ennél sokkal rosszabb hangszedők is vannak ( és bizonyára jobbak is ).

    És hogy miért vinyl? Szerintem a jelenkor, az emberi fül számára legkellemesebb hangvisszaadásával az LP rendelkezik. Nem vagyok audiofil, de a tény az tény: szerintem mindenben elveri az LP a CD-t, kivéve persze a specifikációk. Nagyon szép és jó, hogy a CD 20HZ-20KHZ között lineáris, nincs zaj, mégis, az LP hangja sokkal közelebb van ahhoz, amit az ember szívesen elhallgat. Engem egyáltalán nem zavar a sercegés, az időnkénti recsegés, ezt az árat szívesen megfizetem.

    Évekig nem vettem eredeti CD-t, most viszont azt veszem észre magamon, hogy újra hallgatok zenét, és meg is veszem ( LP-n ) ami tetszik, vagy valaha tetszett, és szerettem.

    Azt hiszem az LP nagy reneszánsza kezdődik valamikor mostanában.
    Jóllehet sosem lesznek akkora eladások, mint a nyolcvanas években, de az LP hallgatók az mp3-at hallgató közönséggel szemben meg is fogják venni a jövőben is azt, ami kell nekik.

    Enjoy the silence.

Új hozzászólás Aktív témák