Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Oxy.kiraly

    tag

    válasz AMDFan #86992 üzenetére

    Köszönöm az útbaigazítást!
    Én sem úgy gondoltam, hogy a hangfalakat RCA-val kössem össze :D

    Én több variációt gondoltam lehetséges bekötésnek, ezért kérdeztem mielőtt nekivágtam:
    1) amit Te leírtál, erősítőből közvetlen a hangfalba (ezt használom) és PRE-OUT,majd LINE IN.

    2) Erősítőből hangfalkábel (nem RCA-val :) ) a mélynyomó LINE IN-be, majd onnan a LINE OUT-ból a hangfalba. Ide akkor 4 pár hangfalkábel kell. Ez sem tiszta számomra, hogy ez a lehetőség miért van?

    3) Láttam egy H/K mélynyomót, azt úgy kötötték be, hogy a sztereó erősítőből csak RCA kábel ment (de nem tudom melyik bemenetre), a hangfalakat viszont a mélynyomóba kötötték, és ha jól értettem a mélynyomó leválasztotta a mély hangot és csak a közép és felső tartományt engedte ki a hangfalakra. Úgy értettem anno, hogy tehermentesíti a hangfalakat, szabadabban szólnak mivel a mély tartományt a SUB adja.
    Kerestem az adott SUB -ról egy képet, ott egy RCA-val kevesebb van mint nálam, igaz ott van LINE IN (R-L)és egy SUB van, míg nálam SUB helyett LINE OUT (R-L).

    4) A hangfalaim Bikábelezhetőek, és az erősítőre meg 4 hangfal köthető. Ha külön a magas és külön a mélyet kötöm be (természetesen a hangfalból a hidat kiveszem) lesz e javulás?

    A Mélynyomón a CLIPPING PROTECT-et tartsam bekapcsolva, ugye? viszont a PHASE-ről nem tudok semmit.... az milyen állásba legyen?

    Még egy kérdésem van, amikor bekapcsolom a rendszert, a hangfalakból egy pukkanás szerű hang jön. Mi ez? A hangfal polaritás tuti jól van bekötve.
    Köszi! :R

    Ha a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog.

Új hozzászólás Aktív témák