Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    válasz dgyuri0123 #73927 üzenetére

    "Nem értem pontosan, mi értelme az ilyen hálózatos zenelejátszóknak, azon kívül, hogy nem kell bekapcsolni pl. a laptopot."

    Egy hálózati lejátszó egy laptophoz képest kevesebbet fogyaszt, eleve távirányítható, általában van/lehet benne netrádió, spotify, tidal, kapcsolódik nasra, jellemzően usb-s adathordozóra, nem kell tökölni a kábelezéssel, állandó helyet lehet neki találni, transzportként általában jobb a hangja, mint egy nem zenelejátszásra épített pc-nek (azok meg elég drágák), némelyikbe belefér egy fejhallgató erősítő, és a többi. A telefonos irányítás ezeknél is működik, egy bubbleupnp-nél jobb távirányítóra nekem nincs szükségem. A Pioneer kijelzője csak bónusz.

    Ha most kéne nulláról rendszert építenem, és beleférne a keretbe, ott kezdeném, hogy Teac NT503. Egy korrekt NAS, a Teac és egy fasza erősítő számomra jóval kényelmesebb lenne, mint egy pc alapú rendszer. Az 503-at még nem hallottam, tényleg csak tipp a vakvilágba: egy cél-pc és egy dac, ami ehhez hasonló hangot tud, jó eséllyel drágább lenne, a fogyasztásról, dizájnról és a többi kényelmi szempontról nem is beszélve. Akkor már inkább egy rpi/kocka + dac, ami keveset fogyaszt, relatíve olcsó, és a vezérlés ugyanúgy mehet telefonról...

Új hozzászólás Aktív témák