Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz liszi70 #66882 üzenetére

    Igen, megéri minél jobban kerülni, de az a JBL hangszóró kemény lecke volt. Pedig régebben még gondolkodtam rajta, hogy azt kéne venni, mert milyen nagy frekvenciatartományt fed le, most pedig egy frászt, túl sok benne a basszus. Ha azt választanám tuti kellene az EQ, hogy vissza tudjam fogni a mélyet.

    Szóval most majd keresek egy olyan hangfalat, ami minél egyenletesebb karakterisztikájú, inkább keményebb hangzású (mondván, hogy a hang szoftveresen még lágyítható) De majd, ott is kompromisszumot kell kötnöm, és végül ha eredetibb hangot akarok, akkor marad a kalibráció és az equalizer. Múltkor néztem is, hogy a Foobar alá van hozzá plugin, de nem akartam 30e-ért mérőmikrofont venni. Most se, de látom, hogy az úton ott van az is.
    Ugye jól sejtem, hogy az ajánlott hangfalmárkák is azért ajánlottak, mert szépen szólnak, és minél inkább igyekeznek az eredeti hangot visszaadni.
    Eredetileg kinéztem egy Mission 751 hangfalpárt 44e-ért, de gondolom jobban járatok, ha először egy picit edzem a fülem az új erősítővel, hogy jobban meghalljam a különbségeket, és csak utána kezdjek hangfalat venni. 50-100e között szánnék majd rá. Nagyon érezhető különbség van egy 50e jó vétel és egy 100e jó vétel közt?

Új hozzászólás Aktív témák