Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fehér_ember

    addikt

    Sziasztok!

    Van egy (vagyis már majdnem kettő)) ősrégi sztereó erősítőm (belülről: (1); ((2)))
    A kelleténél jobban búg a transzformátora, ezért azt gondoltam hogy teszek kipróbálásképp az "erősítő vázlemeze" és a transzformátor közé gumírozott alátéteket (és persze alulra is, a vázlemez és az anya közé) hátha javít valamit. Viszont nem tudom, hogy ha (igaz csak elméleti síkon nézve) a gumik miatt megszűnne a fémes kapcsolat a transzformátor és az "erősítő vázlemeze" közt, az számít-e valamit?
    Egy kicsit érthetőbben: szóval nem tudom, hogy ilyen transzformátoroknál volt-e valami testelési szerepe is a csavarral az alaplemezhez rögzítésnek, vagy ne izguljak mert azt nem így szokás megoldani, hanem a transzformátorból ki-be menő vezetékek közt van olyan, aminek az a feladata.

    Persze ha nem tudom halkabbá tenni, akkor átültetem a donornak megvásárolt másik erősítőnek a transzformátorát. Mondjuk nem szeretnék bajlódni a sok vezetékvég ki-be forrasztgatásával, ezért egy egyszerű barbárabb módszert, oldalcsípőt és sorkapcsot szándékozom használni a beavatkozáskor (mondjuk azután már nem lesz olyan korhű a belseje :((( ).

    Ha az említett módszerek valamelyike beválna, akkor megmérkőztetném az új szerzemény grundig box 5700-as hangdobozokat az Acron 300B-vel és a szintén új szerzemény Qed hangszóróvezetéket (persze a gagyi banánok nélkül) a 268-502-000-ás vandamme-mal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák