Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz krichd1 #54578 üzenetére

    Szerintem nem az antihifi győzelméről van szó -- éppen ellenkezőleg. Most éppen hogy a zene győzött. Ha az eredeti felállást tekintjük 100%-nak, akkor a képlet a következő:

    100%-on két ember hallgatott néha zenét, most mondjuk 95%-on meg 8-10 ember hallgat majd rendszeresen -- úgy, hogy a "minőség meghallása" index mondjuk 5 és 50% között szór, azaz még a legjobb hallásúak is talán és éppen csak meghallják a különbséget.

    Ez így egy nagyon-nagyon jó kompromisszum lett, gyakorlatilag egy win-win-neutral kimenetellel.

    Mert sajnos a hangeszközöket oda tesszük, ahová lehet -- a lehetőségeken belül kell a legjobbat megtalálni. És a lehetőségeket számos tényező összessége alkotja, amibe a személyes, de nem hifis igények éppen úgy beleszámítanak mint az építészeti adottságok.

    És a történetben a Feng Shui és a chi végül nem kapott szerepet, az csak egy kiváltó, de figyelembe nem vett esemény, tényező volt.

    A "családfő" megfogalmazása elég érdekes ebben a helyzetben. Ha jobban belegondolok, inkább három, mint két kultúra egymással gyakran ellentétes szempontjai között megy ott az egyensúlyozás -- meglepően nagy sikerrel, emberségesen, konstruktívan. És ebből a helyzetből az ismerősöm szerintem nagyon is "családfő"-ként jött ki.

    Üdv: MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák