Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Iomega

    őstag

    válasz vodkaboy22 #33856 üzenetére

    Emiatt is megkérdőjelezhető az mp3-ba konvertált, zenei anyag hangminősége. Mivel azt sem lehet tudni, hogy aki konvertált, azt milyen forrásból tette.

    Még szerencse, hogy a lemezkiadók tudják azt, hogy az LP, CD, SACD-kre van, és lesz is igény, mert hallható a különbség, máskülönben már az MP3 lenne az alap. Az MP3, arra jó lehetőséget nyújt, hogy egy tömörített formában, kisebb helyet igényelve az adattárolókon, mondjuk egy telefon mem.kártyájára, több órányi zenei anyagot tudunk másolni.

    Aki ad a jól bevált, megszokott hangminőségre, az nem igazán fogja lejjebb adni véleményem szerint, a megkérdőjelezhető, ismeretlen eredetű hanganyagból, ki tudja milyen minőségben átkonvertált, ilyen-olyan MP3-as zenei hanganyagok javára, a zenehallgatás minőségét, hacsak nem változik rossz irányba, zenehallgatás terén az igénye.

    Korábban volt szalagos (nem a DAT-ra gondolok), LP-k, és később megszületett a CD, mint hanghordozó formátum. Aki megtehette, és igényesebb volt, az elfelejtette a "sima" szalagos megoldást, a DAT más téma.
    LP-ket, vagy CD-ket hallgattak. A technika fejlődésével, az idő múlásával, elterjedt az MP3-as tömörített formátum, és ezzel szaladt el a ló. Sokan nem is tudják már, pl. a fiatalabb generáció, hogy mi is az az LP, vagy CD, SACD. Mp3-ban gondolkodnak, ha a zenehallgatás szóba kerül.

    Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"

Új hozzászólás Aktív témák