Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz dudika10 #19827 üzenetére

    Ezen csak okoskodni tudok, én se vagyok prófétája a bikábelezésnek, soha nem is alkalmaztam, de gondolom (tudom), hogy van akinek bejött már, és valóban nem csak utólag magyarázta be magának, hogy érdemesebb volt plusz kábelre fordítania az adott rendszeren belül a pénzt, és nem valami más komponenst cserélni/feljavítani. Én legalábbis úgy fogom fel, hogy nem az a kérdés, hogy adott pénzért egy jobb kábelt veszünk vagy helyette két, fele olyan drága kábelt, hanem inkább az a kérdés, hogy adott, számunkra kezelhető ár/értékű kábelt megvettünk, és ahhoz képest gondolkodunk, hogy veszünk-e mégegyet, vagy veszünk-e valami mást, például egy jobb erősítőt, vagy nem veszünk semmit pluszban. :)
    Az egyik, ami értelme lehet a bikábelezésnek, az kissé virtuális, mondhatni érvényesülhet egy olyan hatás, hogy hiába küldi az erősítő eredetileg ugyanazt a frekvenciasávot mindkét hangszóró felé mégis a magas- illetve a mélysugárzó valamelyest csak a számukra fontos frekvenciákat "szívja" az erősítőről, tehát tisztább a jel útja. Ez persze igazándiból a biamplifikálásnál működik így, de talán valamelyest a biwiringnál is (?).
    A másik a közvetlenebb jelút témája. Ugyebár, azoknál a hangfalaknál, ahol van bikábel lehetőség, de mégis csak egy kábellel hajtjuk meg, javasolt, hogy a magashangszóróhoz vezető aljzatokba dugjuk az egy kábelt, hiszen így a jel közvetlenebbül jut ahhoz a hangszóróhoz, amelyik érzékenyebb a zavarokra, vagyis amelyiknél jobban kihallatszanak a hibák. A bikábelezés pedig lehetőséget ad, hogy mind a két hangszóróhoz "közvetlenebbül jusson" a jel. Az én hangdobozom is bikábelezhető, én viccesen azt csinálom, hogy a kábelem pozitív erét a magashangszóró pirosába dugom, a negatív eret a mélyhangszóró feketéjébe.
    És persze az elektromos visszahatása is más a magas és a mély hangszórónak, ez tényleg jobb ha nem keveredik, lásd bkercso szövege korábban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák