- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
csonti07
tag
bár ugye a pc olyan szempontból rossz ugye, hogy mégis csak van hangja, ami lehet zavaró is, bár engem sose zavar, főleg ha majd az asztal alá kerül,+ ugye zene közbe is mennie kell ami megint csak plusz pénz, viszont cserébe több a pozitívum ugye. szóval a cd jobb megoldás lenne, csak macerás kiírogatni a cd-ket?
egybként a cd írásra is vannak speckó írók? mert ha egy mezei 5eft-os sony-val írom ki őket simán nero->audioCD felállással akkor hiába a cd romolhat a minősége, mondjuk ha közvetlen hangkártya-erősítő van?
ja és éppen a múltkor olvastam, kmt linkelte mikor eladó volt az audiotrak kártyája asszem, és ott írtak az opam-okról vagy mikőrl, és írta a csávesz h x--y feállásnál jobb lett a basszus, meg több, tere is megjött stb.
ezek laikus számára nem hallhatók ki? vagy csak alig,
mert ha ezek is "műfaj" függők akkor eret vágok
tehát, hogy egy Esi pl. lágyabb hangzású, ezért pl...
vagy ez már csak avatott fülnek számít -
eclipse006
őstag
válasz csonti07 #13954 üzenetére
Ezek mind mind részletkérdések, amik majd csak akkor lesznek fontosak, ha lesz rendszered. Addig fölösleges erről beszélni. Annyi hogy döntsd el a forrást és kész.
Ha Cd-játszó mellett döntesz, akkor a cd-ket javaslom, hogy Easy CD-DA-var írd ki, lehetőleg 4x-esen. Erre a mostani írók nagy része szerintem képtelen, vagy csak a márkásabbak. Én pl. egy LG cd íróval írom az audiót, mivel a dvd írómnál 16x a legkisebb.
De még egyszer mondom, először legyen hangfalad, erősítőd, plusz döntsd el, hogy milyen forrást szeretnél.https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
orbano
félisten
válasz csonti07 #13956 üzenetére
két értelmes lehetőséged van:
CD: ha jó hangot akarsz, csak CD, semmi USB, meg optika, meg miegymás. beteszed a csúcszuperül írott CD-t és hallgatod. nuku playlist, nuku flac, csak egy nagy tonna írott (vagy eredeti) CD.
PC: egy jó hangkarival, vagy külső DAC-vel nagyon jó hangminőséget kaphatsz, a PC minden rugalmasságával: százezercsillió album kényelmesen elérhető, nem kell CDzgetni, plusz elérhetővé válik olcsón az SACD, DVD-A, illetve sok 24/96-os studio master kiadvány.
Halk pc.t meg nem kunszt összerakni, a legbrutálisabb FLAC dekódolás sem igényel többet egy zsebszámológép számítási kapacitásánál.A vér nem válik VAZZE!™
-
csonti07
tag
válasz orbano #13958 üzenetére
másik gépet már nem akarok összerakni elég halk ez nekem így is, csak zenénél ugye zavarhat:
adott sok flac album, szinte az összes az amit hallgatok, ugye simán írnám ki mint azt már írtam.nem ront az írás a zene minőségén?
egy hangkarihoz,dac-hoz képest; hallható különbség lenne? tehát még egy laikus is kihallaná a különbséget? -
Auratech
őstag
válasz Auratech #13959 üzenetére
Az esinek valódi szimmetrikus kimenete van. Nem elektromosan szimmetrizált. A jelszintek stúdió szintűek. Van neki headroomja (kivezérlési tartaléka) aszimmetrikusan is.
A HD2-ben jobb paraméterű a konverter(újabb) de ugyanaz az envy chip van benne. A drivere is esi. Analog oldalon viszont tisztán, bár korrekten megépítetten aszimmetrikus. A Julia broadcast használatra lett kitalálva. Nem vagyok elektronikai tervező, de a tapasztalat szerint a Julia előfoka a szimmetrizálás nagyobb tápigénye miatt jobb impulzus válasz ad. Ráadásul 4mono ADAC van benne, nem két sztereo.(áthallás-szinte nincs-jobb sztereo) Az hogy az egyik brodcast, a másik konzumer, nekem elég. A Julia oda vissza 192/24. A HD2szerintem nem, csak kifele.[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
orbano
félisten
válasz csonti07 #13960 üzenetére
ezer féle CD lejátszó van az ötezer forintostól a kétszázezer forintosig, no meg aztán ott vannak a tuningosok. melyikkel gondoltad összehasonlítani? ja és persze hangkártyábl, DAC-ból is van ezer féle, mindenféle árért, mindenféle minőségben.
A vér nem válik VAZZE!™
-
F.B.I.
veterán
Egy kis segítség kellene!
Adott Denon-PMA655R és Phonar Monitor II hangfalak. A komponensekkel való összekötés elég egyszerűen van megoldva: minden be a TV-be és onnan a rajta lévő RCA kimeneten keresztül egy mezei RCA kábellel az erősítőbe kötve, magyarul ami a TV-én megy az szól az erősítőn. Azért kellett ez a megoldás, mert a PC-én kívül minden HDMI csatival kapcsolódik.
A probléma: az erősítő félig feltekerve, ezáltal a TV távirányítóval adom a hangot és itt jön a probléma, nagy az alapzaj, zúgás. Mi lehet a probléma? A TV kimenete torzít esetleg egy jobb minőségű RCA kábel kellene? A jelenség főleg PC-ről való lejátszás esetén zavaró.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Tristis
őstag
válasz csonti07 #13963 üzenetére
Szerintem jobb minősége van egy hangkártyának, mint egy írott cd-nek egy cd lejátszóval. Továbbmegyek: olcsó stúdióhangkártya digitális kimenettél és később hozzá a DAC. Ár/érték arányban szerintem a nyomába sem érhet a cd lejátszó.
Egyébként nekem Maya-m van és pénteken fogjuk összevetni mindenféle cd játszóval, amit találunk majd. Talán még egy EMU 1212 is jönni fog, meglátjuk. A Maya eggyel kisebb, mint a JULIA. Szerintem nagyon rendben van, mint forrás. Az általad hallgatott hang sem itt, hanem az erősítőnél fog megbukni nagyon nagy mértékben, úgyhogy ezen nem kell paráznod. Szvsz persze.
JAH és az SACD egy marhaság. Max azért halljátok-halljuk jobbnak, mert megtekertek egy-két potit a hangmérnökök. A jelsűrűség ugyanaz.... Egyébként én is szeretem sok esetben az SACD rip-eket, ettől függetlenül.
Jah 2: KMT ércsed mááá mög hogy a CAV az kibäszott jóóóóóóó!!!!!! Nem igaz, hogy nem tudod felfogni.
[ Szerkesztve ]
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Auratech
őstag
válasz F.B.I. #13964 üzenetére
Szóval a"minden" ismeretének hiányában a TV-re bízott jelkezelés szerintem a gyenge pont. A tv nem erre valo, legalábbis minőségben. Ha csak a tv bekapcsolt állapotában (hogy is másként) tudol zenét hallgatni, az elég nem jó. valahogy az erősítőre kéne bízni mégis az erősítést, forrás választást. Milyen eszközök azok, amin csak hdmi van?
Auratech Field Recording
-
Tristis
őstag
válasz #56474624 #13967 üzenetére
Reszelheted ahogy akarod a lényegen nem változtat.... Természetesen egy Musical Fidelity M6CD-re gondoltam egy Sound Blaster AWE64-es hangkártyával. Gondoltam, hogy ez számodra is egyértelmű, de most akkor sajnos le kellett, hogy írjam... agyrém.
Arról nem is beszélve, hogy egy stúdió hangkártyával sokkal nehezebb mellé lőni, mint egy cd lejátszóval. Kezdőknél, kis pénzűeknél döntő fontosságú kulcskérdés.A probléma inkább azzal van, hogy ha egy nappaliban kíván valaki zenét hallgatni, akkor a számítógépes megoldás igen nehéz. Hálózati lejátszó szükséges, ami megdrágíthatja az összeállítást, azonban természetesen hosszú távon mégis kényelmesebb és olcsóbb is. Sajnos az olcsóság egyik összetevője az eredeti cd-ken történő spórolás. Ez mindenkinek saját dolga.
-
törölt tag
válasz Tristis #13969 üzenetére
Reszelheted ahogy akarod a lényegen nem változtat....
Mit nem változtat? Fogok egy Micromega Duo-t, és nyugdíjba küldöm esi maya-stul, emustól, mindenestül az egész hóbeleblancot. Ne őrjítsé már meg! Volt már alkalmam párszor írott cd-t (dvd-íróval írottat, szóval nem csúcsminőség) összehasonlítani a gyárival, tudom, miről beszélek. A különbség messze nem egetverő. Jó CD-íróval meg még ennyi se. Két hangkártya/DAC/CD-lejátszó között jóval nagyobb a difi.
-
törölt tag
-
Tristis
őstag
Nem hiszem, hogy hifi-vel kapcsolatban sokkal több mindent lehet mondani általános tendenciáknál, ugyanis ha véletlen megemlít az ember egy konkrét típust, hirtelen elkezd "sírni" az, akinek ilyen van, hogy megmagyarázza saját választásának jogosságát. Úgy látom, ha tendenciákról mondja el valaki a saját meglátását, ugyanúgy megy a "sírás". Lehet hogy ennyi erővel bármit lehet mondani...
Ettől függetlenül én még megosztom a véleményem. Ha valaki sértőnek találja, gondoljon bele abba én milyen sértőnek találom azt, hogy néha milyen belemagyarázásokat, meg klaviatúrális önkielégítéseket kell olvasnom a kommentekben a válaszaim előtt.Bacylus: javaslom gondolkodj el azon, hogy kinek mindegy az előbbi téma. Nekem van egy ötletem, hogy kinek....
-
Auratech
őstag
válasz F.B.I. #13970 üzenetére
Asuson van rca kimenet.-mondjuk tape1, x360-(nekem van) av kimenet, ps3-multi AV.
Vagy a hdmi használata mellett nem jelenik meg a hang az analóg kimeneteken?
Az oplayt mindenképp az erőlködőre kötném. Annak biztosan tudom, hogy egymás mellett megy a kétféle kimenete. A sulinkban van ilyen. Hdmi-vel a tv-re téve hanggal és rca.val az erősítőn egyszerre. Az oplay-t hálózatban használva a pc-d zenéjét is lejátszaAuratech Field Recording
-
imibogyo
veterán
Jól van. Nem vettem igazán beszólásnak (azért is írogatok még mindig ide), csak akkor pont hozzátett az amúgy is megfelelően megalapozott hangulatomhoz.
Egyszóval bocs...A másik dolog, hogy lehet az lesz amit mondasz. Vagyis egyelőre marad a két kis Jamo E500 hátsó (ez később lehet simán csere alap, de addig jó lesz), egy jobb erősítővel és később egy mélyládával megtámogatva.
Így zenénél ki lehet kapcsolni a subot, filmeknél és játéknál meg be lehet kapcsolni ha kell.
Később meg lecserélem a Jamo-kat, mondjuk két izmosabb állóra és addigra már lehet tanul annyit a fülem is, hogy egyáltalán nem fogom hiányolni a mélynyomót. Ha meg igen, akkor még mindig ott a tartalék sub.
Tegnap hallottam KEF C7 párt egy Marantz nem tom milyen sztereó erősítő mellett, és nagyon tetszett a hangzás, egy kis Apocalyptica szólt rajta. Bejött na. Csak az a hangfal már kereten kívül van egyelőre.
A kompromisszum meg hát igen. Tudom én, hogy nem lehet (legalábbis épeszű kereten belül) egy mindenre jó rendszert venni, de nekem házvásárlás miatt, most nem nagyon fér bele több, meg mondjuk később sem költenék fél milliót egy hangrendszerre. Bár a számítógépekkel is így indult.
Maximum úgy járok mint csonti, hogy 10 évig keresek magamnak rendszert, de legalább lesz sok időm több rendszert meghallgatni.
-
zoltanz
nagyúr
NEmtudom mi bajotok az írott CD -kkel ha megfelelő sebességen van írva elég sokáig megörzi a minőségét, igaz nem annyira mint a gyári, dehát filléres tétel...
-
Khaal
őstag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, okoztatok pár vidám percet és persze felmerültek megfontolandó ötletek is.
A szekrényekről annyit, hogy kidobni nem akartam őket, főleg miután megnéztem hogy manapság mennyiért adják a valódi fa frontos bútorokat.
Papíron berendezve a szobát meg volt az egyenlő oldalú háromszög is, csak a radiátor a kémény és a tető benyúlása miatt a valóságban már messze nem ideális a helyzet. Valamint papíron persze nem látszott, hogy ennyire nagy helyet el fog venni a két szekrény.
-
orbano
félisten
de látszott. a faanyag meg igen, drága, de attól még nem csinálok tüzép lerakatot a szobámból. én továbbra is gondolkodnék a helyedben a szekrények felezésén. nem csak hifi szempontjából, de amúgy is jót tenne annak a szobának. az alvás hol lesz amúgy? vagy ez nem háló?
A vér nem válik VAZZE!™
-
KMT
addikt
válasz Auratech #13959 üzenetére
No ezt ugyan nem értem (nyelvtanilag), de a köv hsz-edből már igen. Lehet, hogy valóban jobb technikailag az Julis, de drágább is kicsit. Hangra meg... fene tudja. A HD2 legnagyobb előnye a könnyű opamp csere.
Csonti: Szerintem meg azokon a zenéken is kijön a különbség, amiket hallgatsz.
-
BlackV
őstag
válasz imibogyo #13980 üzenetére
"Tegnap hallottam KEF C7 párt egy Marantz nem tom milyen sztereó erősítő mellett, és nagyon tetszett a hangzás, egy kis Apocalyptica szólt rajta. Bejött na. Csak az a hangfal már kereten kívül van egyelőre."
Pedig iszonyat lehúzták a C családot a whathifin. Nekem a kistesó van, a C3 kis szobában és nekem is tetszik a hangzás. =) Persze azért vannak hibái, de nem olyan vészes, mint amiket írtak róla.. Emiatt majd jó nehéz lesz eladnom, ha elköltözöm vagy továbblépek.
Amúgy az Apocalyptica az szerintem is meggyőző, még akkor is, ha a későbbi albumokon a cselló már nem hiteles..A másik dolog.
Én először a CD-re szavaztam, mert fílingebb, és hogy levegyem a vinyóról az egyre növekvő terhet. De kábé az 5. cd írásnál eluntam az egészet, meg számcímek kinyomtatása/irkálása nagy szopó. Úgyhogy eladtam a játékost és vettem egy HD2-t itt a prón tuning opampokkal. Szépen ABC-ben vannak az albumok egy kattintás és pikk-pakk megy a zene. És nem csak hallom, de látom is, hogy mi megy. Nekem ez is fontos.[ Szerkesztve ]
-
-
Khaal
őstag
válasz orbano #13984 üzenetére
A tüzép lerakattól azért még messze áll a szoba, a ruháknak meg sajnos kell a hely, egy akasztós szekrény nem lenne elég.
Még nem zártam ki, hogy mégis megpróbáljuk eladni a két szekrényt és a rajz szerinti alsó falra az ajtó és a kémény közé csináltatunk egy gardróbszekrényt.
A kanapé fog ágyként szolgálni, a szoba pedig többfunkciós lesz, itt kell majd elraknom valahova a számítógépet is.
-
imibogyo
veterán
válasz BlackV #13987 üzenetére
Én pont ezért szeretek elsősorban a saját fülemre, meg az olyan hozzáértőkre hallgatni, akik elérhetőek például itt a PH-n.
Ez azért is jó, mert legtöbbjük szintén nem milliomos ezért nem olyanokkal fognak jönni, mint sok külföldi fórumon, hogy vegyél 3 millióért egy ilyen erősítőt, meg 5 millióért olyan hangfalakat és akkor elégedett leszel. Persze ez költői túlzás volt. De ez persze nem az ő hibájuk, csak ők más összegekhez vannak szokva, szoktatva, mint mi itthon.
Mondjuk ha nagyon sok pénzem lenne én is tudnék mit összerakni magamnak, de mivel nincs, így nincs gondom.
Apocalyptica, hát igen, szeressük. Én is CD párti voltam, de most erős a gyanúm, hogy nekem is valami FLAC gyűjtemény, vagy más nagyon jó minőségű gyűjtemény lesz belőle a gépen, vagy kis média boxon, pont az általad is említett előnyök miatt.
csonti: nem beszólás volt , én meg sajnos amúgy is nagyon válogatós vagyok, anno az első házi-mozimat fél éven át raktam össze, végül azt választottam amit a legolcsóbban adtak, vagyis ingyen.
[ Szerkesztve ]
-
donzoli
aktív tag
valakinek ismerős esetleg ez alapján, hogy milyen márka lehet a doboz, esetleg vélemény róla?
-
imibogyo
veterán
-
PiE137
senior tag
Szevasztok!
Lenne egy olyan gondom, h a front paneles mikrofonom iszonyat begerjeszti a hifit!
Ez azért van, mert a hangkártya mikrofon bemenetére (s/pdif out) van dugva a hifi?
Ha analóg dugnám be mind2t a hangkarira, akkor megszűnne a gerjedés?
Egyébként a digitális kimenet is csak sztereó jelet küld az erősítőre, v 5.1-et? -
cszn
őstag
válasz Auratech #13950 üzenetére
Halihó!
Ha már hangkártyáról van szó megkérdezem. Nekem ilyen van. Eléggé hirtelen felindulásból vettem és összehasonlítási alapom csak alaplapi ríltekkel van és egy kaki audigy ls-el. Na ezekhez képest elég nagy előrelépés volt, de én arra lennék kíváncsi hogy valaki hallott e már ilyet és mi a véleménye?
-
donzoli
aktív tag
válasz eclipse006 #13997 üzenetére
köszönöm, kicsit megnyugodtam, hogy nem én vagyok béna..
amúgy ez egy zárt 3 utas doboz, elég masszívan megépítve.. -
donzoli
aktív tag
válasz eclipse006 #13999 üzenetére
igen.. ha hazaérek csinálok 1 képet róla, hátha úgy beugrik valakinek..
tippem szerint a 80as évekből származhat, imádom a hangját
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...