- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz tzsolesz #14399 üzenetére
Üdv! CA 520 az alkatrészeket/megoldást elnézve egy átlagos/kellemes hangú belépőszintű erősítőnek kell lennie, valószínűsítem hogy fúj, illetve elég gyér a az áthallása.
A Castone típusú végfokok nem hifizésre vannak kitalálva, hanem hangosításra a maga ár/minőség színvonalán, ne hasonlítsd össze vele légy szíves!
[ Szerkesztve ]
-
Ebit
addikt
válasz #16939776 #14397 üzenetére
Itt szerintem, sokat számit maga a rendszer amibe integrálod, valamint a konkrét hangfal épitettsége aktuális állapota, de azért ezen az árszinten nagy csodákat nem kell várni.
Szerintem, egy hangfal a tartós meghallgatás során zavaró problémák nélkül szól, az korrekt, de ilyeneket, azért nehéz találni, valamint nagyon sokat számit az is, ki mennyire szokta terhelni/ hangosan hallgatni/.
-
törölt tag
válasz tzsolesz #14403 üzenetére
A felvett teljesítmény 450W, a leadott teljesítmény 260W és a 50-65%-os hatásfok azt mutatja hogy igaz lehet.
a caston 2*40V-al jár ez 8Ohm-on 60W-ra elég, ne csodálkozz hogy a tiéd hangosabb...
A fújást úgy értem hogy zaja lesz neki valószínű, az hogy milyen tónust fog ez jelenteni az a hangfalaidon múlik.
áthallás: a nyákon nagyon közel, és nagyon hosszan vannak egymás mellett elvezetve a bemenetek a bemenetválasztóhoz. Tehát cd hallgatás közben szólni fog a kosútrádió is ha nem kapcsolod ki a tunert....
(#14402) Ebit ezt még kifejtük, csak most már dolgozni kellene mennem, 20 perc múlva újra jövök
[ Szerkesztve ]
-
csonti07
tag
Helló.
árulnak egy hd750-et az avx-en.
elvileg a párja amit én vettem gyárilag is együtt vannak vagy mi meg ugyanattól az eladótól származik. és az enyém újszerű állapotban volt szal ez is olyan lehet.
ha le tudom alkudni 10-15 közé postával együtt, akkor megérné az árát?
mert ugye néha szükség lehet rá másodhegedűsként a pc mögött.
előbb utóbb úgyis vettem volna egyet.[ Szerkesztve ]
-
csonti07
tag
sok helyen olvastam h a hd740-es messze jobban szól nála csak az meg drága nekem, 30 körül megy most el.
-
törölt tag
válasz tzsolesz #14408 üzenetére
Akkor tettél egy lépést a "hifi mennyország" felé vezetőt úton
Az impresszióidat leírhatnád nekünk
(#14407) csonti07 várd meg a még megszólal a hangfalad, ne költsd el a pénzed addig amíg nem tudod hogy az neked 100%-an jó.
A két lejátszó karaktere teljesen más.
Mod: Fourplay-t tolom, hát megb@szhassa a kiscica
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
DAC + fejhallgató erősítő kombóban tudtok valami jó minőségűt, ami megfizethető is? egy ilyen esetleg? [link]
A vér nem válik VAZZE!™
-
tzsolesz
nagyúr
válasz #16939776 #14409 üzenetére
Előre leszögezem nincs HIFI hangfalam egyelőre.
Általam épített party hangfalakon hallgatom egyelőre. videó A leírás részben ott vannak az építő elemek, és méretek is.
Persze azóta le lettek festve feketére, és nem véglegesek a piezzók sem benne, mennek vissza a cserélt pillés ringek. (hangfal építős topic-ban van róla kép).Most fogok építeni HIFI hangfalat a nyáron.
Első impresszióim: (Kizárólag az RS-913-hoz hasonlítva)
- Telt erőteljes mély, mégsem zavaró.
- Meglehetősen jól kezelhető középen. Tehát valóban be lehet lőni az elcseszett mp3-ak hangját is a középső potival. Bár ilyet nem nagyon hallgatok. Most tettem fel veszteségmentesen eredeti Barry White-ot, meg a Modern Talking - The Golden Years 3 CD-és válogatását.
Eszméletlen jó lett.
- Magas hangok: Mintha eddig valami fátyol lett volna előttük. A piezzók miatt ugye elég ércesen szól, de még is tetszik. a magasat mindig ráadom 3/4-ig, vagy teljesen, mert amilyen zenéket én hallgatok, ott általában ez dominál. Szeretem ha van magas bőven.Piezzó ide, vagy oda, az összhatás jó. Meleg szobai hangzás. Élvezem, egész délután szólt.
[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
válasz csonti07 #14410 üzenetére
Nézz szét használt Marantz-ok illetve Philips-ek között, van 1-2 jó vétel. Itt van egy pl. szerintem jó áron.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
csonti07
tag
válasz eclipse006 #14413 üzenetére
éértelek.
okkés ez csak úgymond plusz lenne a pc mellé de előbb a hangkari.
csak azért gondoltam a hd750-re mert együtt marha jól néz ki, és nekem megér egy 10-est mert néha hallgatok cd-t is. -
törölt tag
"Itt szerintem, sokat számít maga a rendszer amibe integrálod, valamint a konkrét hangfal építettsége aktuális állapota, de azért ezen az árszinten nagy csodákat nem kell várni."
így van, de ezt egy számomra referencia erősítővel próbáltam, amin néhány hangfal kipróbálása után tudom hogy milyen karaktere van, mit tud. Szerintem félre értetted, nem hat pár hangfalról volt szó, hanem két dobozról, és 6 pár mély-közép sugárzóról (A 606).
A hangváltóban nem történt változás az évek folyamán. így ugyan úgy kellett volna szólnia mindegyik hangszórónak beépítve ebbe a "tesztdobozba"... de nem tették.
"Szerintem, egy hangfal a tartós meghallgatás során zavaró problémák nélkül szól, az korrekt, de ilyeneket, azért nehéz találni"
Főleg esélytelen 20K -ért hozzájutnia hangerő kérdése is érdekes: mióta megvan minden jó fázisban, jó arányokkal, azóta egyszer sem volt olyan érzésem hogy hangosabban kellene hallgattatnom azért hogy élvezhetőbb legyen. (ha hiányzik valami a hangképből: mondjuk lyukas a magas-közép tartomány (ettől még szólhat jól, másnak ) akkor önténytekelenül a hangerőt kezdem tekergetni fölfele... de ettől csak még zavaróbb lesz a dolog. Ilyen esetben nagyon ideges tudok leenni kb.: 10 perc alatt, pedig nem is a zenére koncentrálok, kikapcsolom és minden OK! ez nálam valami pszichotikus gubanc lehet, de nagyon gyorsan rá tudok jönni hogy ami szól az most "hazudik-e".
A végfokom Volume-knob-ja csak a hangerőt változtatja, a hangszínezetet nem, mármint a legkisebb hangerőtől a legnagyobbig ugyan azt a neutrális karaktert hozza 0,1W-on mint 60W-on.
Ez azért nem semmi, tessék otthon próbálgatni40K-ért került hozzám, karcmentesen.
-
törölt tag
válasz tzsolesz #14412 üzenetére
Nem tudom hogy menyit csalt a kamara mikrofonja...A beszűrődő zajokat élethűen produkálta úgyhogy gondolám az OK.
Ha nincs rátekerve a teteje akkor érthető marad az ének? csak azért mert a mély-középtartományt nem hallottam igazából.
Amit hallottam annak egész jó tere volt még így kamerán keresztül is. A végfok valószínű jó vétel volt.
Szépen lassan kezdj el csökkenteni a magas
"ráemelésen" mert 1-2 év alatt tönkre teszed a hallásod legalább a kis lurkóra legyél tekintettel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sunahunter #14415 üzenetére
6 év után ez most nagy segítség lehetett.
(#14412) tzsolesz:
Ha magashiányod van, csak szólj, adok kölcsön az ortofon vms-ből szívesen.
Ma is hallgattam LP-t. Persze el lehet hallgatni, de utána a CD eléggé más kategória. Nem jó az a túl sok magas. Akusztikus zenét tönkreteszi, de igazából pop zenét, rockot, metált (bár ezek javának manapság már a stúdióban bevégeztetett), mindent a tuc-tuc-on kívül. Régi diszkó/popzenéket (amelyekben még van némi zene is, pl. Abba, Bee Gees) sem jó magaskiemeléssel hallgatni. Gyorsan rá lehet unni, hosszútávon is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz eclipse006 #14419 üzenetére
Ha lát ennyiért (ekörül szokott lenni, ha van) philips 150, 350-et, arra csapjon le, azok jó vételek.
szerk.: De hogy ezt miért veled üzenem meg csonti70 barátunknak...
[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
-
tzsolesz
nagyúr
válasz #16939776 #14417 üzenetére
Ezt még az RS-913-al vettem föl.
Egyébként a hangfal eleve szörnyen kiemel 60-80Hz között, direkt. Ezért is hallottad jól, hogy a közép tartomány hiányos. Valószínű ezért is van az, hogy a magasat tökig tekerem ha kell ha nem. Mert ha nem akkor tunya lesz az összkép.
A felvétel kb. 10W-15W-on készült.
Most az új erősítővel azért szebben szól, csak már nincs meg a kamera amivel fölvettem. Telefonnal meg inkább nem próbálkozom, mert az valóban semmit nem adna vissza. -
törölt tag
válasz eclipse006 #14421 üzenetére
Kis farigcsálás a mechanikán (műanyag ugye) - egy részen a szélén ki kell vágni, mert a cdm-4 lézere beleütközik -, és belemegy a cdm-4-es lézere. Nekem is az van benne már egy ideje. Így azért már nem nehéz pótolni.
[ Szerkesztve ]
-
-
laci503
tag
Hali.
Mi a véleményetek erről az erősítőről?
Technics SU-V670 PXS
50k ért tudnék hozzájutni. Kérdem megéri az árát? -
törölt tag
válasz eclipse006 #14424 üzenetére
Így nem, de akkor azt mondod, hogy a CDM 2-es mechanikába belemegy a 4-esnek a lézerfeje kis átalakítással.
Igen, de amúgy nem a lézerfejet kell farigcsálni (nem tudom, erre gondoltál-e), hanem az eredeti cdm-2-es mechanikát egy picit. Utána többet már nem.
Én egyébként most megvenném ezt, aztán hozzá olcsón lézert (mármint lejátszót megfelelő mechanikával).
Amúgy azért nálam sem tökéletes a dolog (bár be sem lett lőve a lézer), mivel dvd-íróval írok (EAC az íróprogi), 8-szoros a legkisebb sebesség, és bizonyos lemeztípusokat nem szeret a lejátszóm, azaz zaj jelenik meg a hangképben itt-ott lejátszáskor. Nem feltétlen rögtön írás után, mondjuk fél év múltán. Azért az elég kiábrándító, mikor hallom, hogy beserceg. Lehet kéne szereznem valami normális cd-írót végre.
Vagy egyébként blue-ray írók mennyire felelnek meg cd-írásra?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Oibacsi #14428 üzenetére
Ismerem, de az sem feltétlen az igazi. Van Verbatim Music lemezem (nem tudom, van-e még forgalomban, de az TY), és úgy 1-1.5 év után azok is elkezdtek sercegni szinte mind kivétel nélkül. Ellenben a Maxell Colour lemezeknél (ezek ritek-ek tudtommal) még mindig nem tapasztaltam. Nekem főleg ezutóbbi vált be. Meg Fuji Cd Pro Audio is, ennél viszont nincs olyan sokkal tapasztalatom.
-
törölt tag
válasz laci503 #14426 üzenetére
Asszem pont a topic legelején olvashatsz a Technics-ekről hideget-meleget.
Szerintem semmiképp nem éri meg az árát, ilyen áron volt 2 hónapja Dynaco, illetve ennél is olcsóbban a Luxman L410, lehet még mindig eladó amúgy: [link]
Én komolyan beszarok rajta amúgy, hogy még mindig nem vitték el. Ilyen jó erősítőt nem visznek el hónapok alatt.(#14431) Oibacsi:
Én nagyon szeretem.
Ha serceg? Én nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
laci503
tag
válasz Oibacsi #14440 üzenetére
Erre inkább nem mondok semmit. Honnan tudod te azt hogy én nem keresgéltem? szerinted azért írtam ide be a fórumba hogy veszekedjek? Hát pont nem. Csak segítséget akartam kérni meg véleményt arról az erősítőről amit írtam.
Ajánlottatok egy másikat amire rá mertem kérdezni mien mert életemben nem hallottam még arról a márkáról.
Na mind1. -
laci503
tag
válasz schawo #14439 üzenetére
köszi a rendes választ így már értem.
Amit ajánlottatok Luxman L410 . Az konkrétan (jójó lúzer kérdés) de mik a paraméterei? Illetve akkor végül is mekkora hangfalat bír megszólaltatni vagyis kihajtani? Máshogy nem tudom feltenni a kérdést. Házibulihoz és kéne meg otthoni hallgatásra is. Házinuli alatt azt értem hogy 1-1 szülinapra meg ienekre -
titán
Mit szívtatok? Csak hogy tuti elkerüljem
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...