- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Úgy alakult hogy ki kellene cserélni a NAD 3020-as erősítőm hangfal terminálját, banán aljzatosra.
Kérdéseim, hogy házilag is elkészíthető, mire kell ügyelni, milyen alzatot javasoltok?
-
Tonyo
őstag
válasz #16939776 #14550 üzenetére
Omimount Cosmic 24 (60cm) állványom van hozzá.
Nem találok sehol ilyen eladó cd lejátszót. Milyen más alternatíva van? Inkább amúgy elkerülném a cd kiírást..
Hát most egy darabig nem terveztem drágább komponenst venni hozzá, így se volt olcsó a focal..Amúgy fél év múlva egy 20 nm es szobában lesz, szal nem kell annyira hangosnak lennie.
Behringer UCA202 -t pl akkor elfelejthetem?
-
zodo
nagyúr
válasz Oibacsi #14552 üzenetére
Az sem rossz, igaz nem vagyok illetékes a témában.
Én ilyet vettem nemrég a hangfalaimhoz.
Konzol gyanánt valami ilyesmire gondoltál?Eredetileg is valami hasonló konzolba vannak beépítve a csatik.
-
Oibacsi
őstag
Úgy van, arra a banán terminálra gondoltam. Én lézeren szoktam kivágatni, ha kell valami, de akár mindrillel is megoldható, aztán mehet a porfestés. Lényeg, hogy én inkább fémet választanék, hogy masszívabb legyen, a szigetelőgyűrűk pedig teszik a dolgukat, amiket adnak velük.
-
zodo
nagyúr
válasz Oibacsi #14555 üzenetére
Ja persze, én is a fémet favorizálom.
Akkor csak bele kell kukkantanom a készülékbe hogy mennyit enged a kábelezés és ha megvan a konzol, simán beforrasztom és kész?
Nem akarnék nagyon módolni pl. kábelcsere csak kicserélném az aljzatot hogy tudjam használni az új kábeleimet.(#14557) Oibacs
ok. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tipp:
először forraszd rá a kábelt a fórfülre, arra vigyázz hogy a gyűrűs része ne legyen ónos, majd zsugor-cső.
Utána szereld csak össze a csatlakozót.
(a szigetelő hőre lágyuló mind a vezetéken mind a csatlakozón, és így gyorsabban is tudsz dolgozni, nem kell fölmelegíteni az egész csatlakozót[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #16939776 #14559 üzenetére
Ami leesett csatlakozó az kellene nekem, pont van itt egy nad amire jó lenne... a törött helyett
(#14560) Tonyo
kettőt próbálj ki :"PROEL high resolution Audio interconect signal cabel"
"RG-58 50 Ohm-os koax" hajlékony
két különböző hangú madzag, próbáld ki, amelyik neked jobban fekszik azt válaszd!
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
válasz AMDFan #14462 üzenetére
Gondolkodtam ezen, több megoldás is van. Az aktív megoldást én hanyagolnám. (A fejes kimenetnél szerintem még az elosztás is jobb lenne, hiszen az más impedanciát "vár", mint ami egy előfoké.)
0. Magas szintű bemenet a szub-on. Gondolom nincs, kilőve.
1. Ne elosztót használj, hanem csináltass olyan kábelt, ami tulajdonképpen kettő IC, de az egyik végén közösítve vannak a kábelek. Nincs plusz csatlakozó, nincs minőségromlás. Itt max az lehet a kérdés, hogy "elbírja-e" a HD2 a két eszközt. Ehhez nem értek.
3. A legfrappánsabb talán az lenne, ha a jungson végfokáról egy egyszerű feszosztással vennéd le a jelet. Kétszer két kohm-os nagyságrendű ellenállás kell csak hozzá, persze méretezve. Így garantáltan ugyanazt a jelet kapnák a frontok, mint a szub. (A front menne banános kábellel, ez meg csavarosan pl.)
4. Füleserősítő, ahogy említetted. A K601 alá kellene is.(#14517) schawo:
Csöveshez jobb a 8 ohm. Félvezetősnél majdnem mindegy. A kábelekre elvileg kevésbé érzékenyek. De ne ez alapján szelektálj.Fura, hogy nem hallottál még a Heco-ról. Wharfi szint. Azok közül a Jmlab tűnik jónak.
-
titán
Hát, a mostani elképzelések szerint egy félvezetős erősítő (Luxman L410 - ezt már le is foglaltam), és egy 8 ohmos monitor hangsugárzó (JBL L19) alkotná a rendszert.
A Jmlabról pont az előbb lettem lebeszélve, mert ez a típus fázishibás.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
Csak óvatosan légyszíves
OFF: Van két állványom 82cm-Magas(tüske nélkül) M12-es menet van az alján.
Rozsdamentes imbisz csavarba, van téve 10,3mm-es csapágygolyó.
Ral 1015 a színe, pór lakkozva.
a teteje:24x24-es, alapja 40x40cm-es5mm-es kazánlemezből, kvarchomokkal töltve 50-55kg/db. akinek kell viheti
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
mivel az egyiknek 500Ft-a métere a másiké 40Ft, egy garnitúra csatlakozót vegyél csak olcsóbban jön ki mint utazgatni
A proel kicsit fedettebb, de gyorsabb.
az RG-58 pedig nagyon tiszta, levegős.
A jelforrásod/erősítőd/hangfaladnak melyik áll jobban azt neked kell eldönteni, meghallgatás után.
(#14572) schawo: ha eljössz érte Szegedre akkor ingyen a tiéd lehet, még a kocsiba is segítek belerakni.
Nem ebbe az irányba akarok elindulni, mire elkészült addigra elindítottam az OB projektet
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Oibacsi #14576 üzenetére
Érzetre olyan mintha a magas tartománynak is lenne "teste" dinamikája.
A tölcséres magasaknak (kompressziós driver) meg van egy saját hangjuk ami a membrán anyaga/átmérője határoz meg ezektől nem tudsz megszabadulni. Esetleg dinamikus EQ-val (processzorozva)
1"-osnál 8-10K-ami jön, 2"-os nál a 3-5K között visít, Kollégámmal a jelenséget ECSSSSS(E-és hoszú"cs" hang kiejtve)-nek szoktuk nevezni.
illetve Direkt-sugárzóval esetleg szoba hangerő az, ameddig együtt tud működni vele. Mert a két sugárzónak teljesen más "teljesítmény kompresszió" értéke van.
ahogy növekszik a rákapcsolt teljesítmény úgy csökken a hangszóró érzékenysége. Ez az érzékenység vesztés kompressziós drivernél sokkal kisebb mértékű mint egy direkt sugárzós mély középnél. és így felborul a hangkép 10-20W fölött.
a direkt sugárzók miatt még mindig "csak" 93-95 dB átlagérzékenységnél tartasz, vissza kell fogni a tölcsért. és a mélyek bedobozolva lassúak is
ezek inkább komolyabb házimozihoz jók, mert az efektek(ezek ugye a hangosak) sosem árulják el a hangfalat.
Tölcséres(driveres)-hez tölcséres mély közép, tölcséres alja kellene. Hang összeállás szempontból.
Itt mát 1W-al koncert feeling-ed lehet , és olyan érzésed mintha az arcodba fröcsögne a nyála az énekesnek, ez egy más világ[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Oibacsi #14582 üzenetére
Direk sugázós-ba ez az aminek nagyon tetszik hangra:[link]
Két szoft-dóm van bemne a képen nem látszik sajnos. Ezt az egy képet találtam több nincs is rólla. de talán itt látszik a sarka ezek 25 évvel ezelőtt 400K/db-ba voltak(számoljátok ki hogy ez hány havi fizetés volt annó).
15-20W körül van neki nagyon jó hangja, alatta nem áll össze
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #16939776 #14581 üzenetére
Érzetre olyan mintha a magas tartománynak is lenne "teste" dinamikája.
Tegnap épp erről beszéltünk egyik hifi boltos eladóval. Hogy élő zenében olyan testesség van (és nem csak a mély hangokra gondolok, sőt most főleg nem arra), amit ezek a 2-300k-s hangfalak a hasonló árú erősítőkkel képtelenek visszaadni. Aztán jött a 800k-s hangfal a plinius-szal, mindjárt elkezdett összeállni a dolog, persze élőben továbbra is jobb, elképesztő ahogy élőben szól egy oboa, vagy egy klarinét, tényleg testes, dinamikus.
-
-
-
-
Oibacsi
őstag
-
pip
aktív tag
válasz #56474624 #14532 üzenetére
...mást ajánlani sem nagyon merek, mindenképp elég kompromisszumos a 80 000-es határ újak esetében...
ugy erzem, hogy ket lehetosegem maradt:
1) megprobalom emelni a hangszorokra szant keretet (haverok vennek eskuvoi ajandeknak, meg ha valaki betarsul 100 -110e is elkepzelheto). Kerdes hogy ezen az arszinten mar volna erezhetoen jobb megoldas?
2) hangfal helyett erositot kerek a haveroktol, gondolom abba batrabban bele lehet ugrani meghallgatas nelkul. Ezzel inkabb az a baj, hogy nincs konkret elkepzelesem az erositorol sem, csak annyit tudok, hogy sztereo elegendo, mert zenet akarok hallgatni. Tekintettel arra, hogy nincs sem CD lejatszom sem radio tunerem, lehet jobban jarnek egy 3-in-1 megoldassal, mint pl. a Harman Kardon 3490 (nalunk ezt 100 ezer Ft-nak megfelelo osszegert vesztegetik), aminek van radio resze es optikai bemenete is, igy a szamgep CD-romjat hasznalhatnam?
-
törölt tag
válasz Oibacsi #14595 üzenetére
Az utolsó komolyzenekórosra gondolsz?
több befutós a dolog: PA: egy mostanában népszerű banán (Linearay) megfelelő felkészültség és idő hiányában már az installálásból is komoly bajok adódhatnak.
keverő: PM4000 ennek van a legjobb hangja, ja sajnos nem digitális
gombos emberke: ha vérprofi akkor egy szokol rádión is olyan koncertélményt csinál hogy besz@rsz. ha nem akkor jön a kása... tudni kell hogy mit tud a cucc, és aszerint kell megcsinálni a zenekart, ja nem utolsó sorban használni kellene azt a két kiálló bőrdarabot a fején.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Oibacsi #14597 üzenetére
És banán volt kinn? mert még kiváló szakember kezében is csak max átlagosan hallottam szólni Line Arayt
Hiába hangszínezel nem történik semmi, minden egyformán (proceszorossan) szól!
Az a legnagyobb szégyen amikor még a FOH-nál is sz@rul szól. mert akkor a gombos emberke nem használja a fülét, csak megszokásból hangszínezget...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest