Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
denesdr
addikt
válasz denesdr #128399 üzenetére
Habár a diyaudio.com-on valaki azt állította nem olyan rég, hogy DSP-vel is elérte ugyanazt a harmónikustorzítás csökkentést, mint magas impedanciájú passzív szűrővel, de erről nem mutatott semmilyen mérést.
Persze az egész az adott hangszórótól is függ, mert könnyen lehet, hogy csak fi*greszelés a harmónikus torzítás nagymértékű csökkentése. Aztán vannak olyan hangszórók (pl a Seas alu és magnézium driverek), ahol elég magas harmónikus torzítást tud okozni a nem megfelelően kezelt cone breakup.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Estikék
Akshin Alizadeh feat. Chesqua - Wash Away
Köles Eliza - Sassy Girls
Maya Fadeeva - Lithium
Iron Mic Family - RushKígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
FJC
aktív tag
Beleolvastam a "Fejhallgató erősítő és DAC topik -ba". Bekellett vennem három darab fájdalomcsillapítót...
Ami varázslás ott megy, az nem semmi..."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
vadkörte
addikt
Gondoltam beleolvasok, hátha sikerül asszimilálni némi információt. Elismerem, hogy az audióhoz segghülye vagyok (fotós vagyok nem hifista) Tudom mi az az impedancia, azért egy hangszórót meg tudok különböztetni egy szendvicssütőtől, egy banándugót a buttplug-tól. De az a voodoo ami ott megy...
Üdv. V. Körte
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Valkűr #128407 üzenetére
Áh, igen, azok a bizonyos jól definiált cuccok. Én például 3000 forintos BKK bérletet használok, de ha nem diákkal venném, azt mondod, jobb zene szólna a tizenévesek JBL-jéből?
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Valkűr
addikt
válasz VoidXs #128408 üzenetére
Teljesen értelmezhetetlen hasonlat! Minek vesznek Mercit ha egyszer Gurul a Suzuki is? Én arról beszélek, h ártól független vannak hallgató különbségek a hifiben, es a kábeleknél is. Az hogy ki mit hall meg belőle, vagy mit érzékel a rendszere megint más kérdés.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Valkűr #128409 üzenetére
És ezeket a különbségeket hallod mondjuk ezen a teszten is? Mit szűrsz le abból, hogy soha nem sikerült senkinek bebizonyítani ezeket a hatalmas különbségeket? Látod, tökéletes az a hasonlat, ugyanis pontosan annyi köze van a hanghoz egy kábelnek, mint egy BKK bérletnek.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Valkűr
addikt
válasz VoidXs #128410 üzenetére
Figyelj erre egyszerű a válasz, nincs az a versenyhivatal, vagy állami cég aki engedélyezne a 10 milliós vezetékek forgalmazását ha nem lenne hallható a difi, főleg mivel sok köztük a relative kis cég! Az hogy ez számokban mit takar és árban reális e nyilván nem támadhato, de a vevők becsapása, megvezetése támadható, büntethető! Nyilván a cégek által kikalkulált ár nem, de csak ha van mögötte tartalom, azaz kimutatható, hallhato a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Nyilván én is vallom, h rengeteg a woodoo is ezeknél, és nem kimondottan csak kábelekre gondolom.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Valkűr #128411 üzenetére
Eltaláltad, valóban volt ezekre a valótlan állításokra versenyhivatali bejelentés, azóta gyanúsan nem olvashatsz olyat termékoldalon, hogy a hang jobb lesz, csak hogy más anyagból van, ami valóban igaz, csak teljesen felesleges. Ha tudsz ellenpéldát, szívesen bejelentem őket helyetted. Ugyanitt az érved azért nem helytálló, mert rengeteg laposföldes és űrlényes baromságot olvasni internetszerte, hasonló kategória, hasonlóan nagy követőtáborral. Az oltásellenességet se tiltja a szólásszabadság, pedig az már nem nevetséges, hanem halálosan káros.
Ezek a kimutatások itt vannak velünk a szobában? Én csak erről tudok, sok itteni kábeles arc részt vett benne, nem éppen téged igazol.
-
FJC
aktív tag
válasz Valkűr #128407 üzenetére
Cirka 2 milla a cuccom...
Most akarok hangfalakat cserélni, a terv kb. 1,5 -2 milla....
De, olyan baromságokra mint amikről ott beszélnek semmit...
Vagy csak viccelődtél?[ Szerkesztve ]
"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Valkűr #128415 üzenetére
A hangfalak prezentálnak mérhető különbségeket. Nekem is 2 millió körüli a rendszerem, kábelekre összesen (5.1.4 + 4 végfok + projektor) nem költöttem 25000 forintot, pedig ebben benne vannak a tápok, hangszórókábelek, HDMI, stb. Így garantált a maximális ár/érték arány, idáig kábelesek is el szoktak jutni.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Ezzel nincs is gond, de a hangsugárzókban is csak különböző anyagok vannak, főleg a váltóban es a hangszoroknal alkalmazott területen.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Valkűr #128420 üzenetére
És olyan oldal, ami "személyes tapasztalatokon" (hogy szépen fogalmazzak) kívül érdemi információt is nyújt, például mérést vagy hiteles vakteszt logot? Ez a piac úgy működik, hogy mivel maguk a gyártók nem írhatnak le ilyen állításokat (hiszen nem igaz), ezért elküldik megvezetett irkászoknak, akik tényleg hisznek ebben, és leírják tapasztalatként. Innentől sajnos jogilag védhető, hogy ezt valaki leírja, hiszen ő tényleg így tapasztalta, csak az nem feltétlenül evidens, hogy ez egy LSD triphez hasonlítható tapasztalat és csak a fejükben létezik.
de a hangsugárzókban is csak különböző anyagok vannak
Autós hasonlat: a fékekben különböző anyagok vannak, számít. A műszerfalban is különböző anyagok vannak, de nem számít, csak a szemnek. És lám, a fék mérhető (SAE J2522 egész pontosan a szabványa), műszerfalon mit mérsz azon kívül, hogy mekkora és hány kiló?Tényleg végezd el a Nuance tesztet. Nagyon tanulságos.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Akkor máshogy teszem fel a kérdést, mert én normálisan beszélgetni jöttem ide, de csak támadás jön visszafele, meg burkoltan mások hülyének nézése!
miert baj az, ha a zenehallgatás egy vizuális élménnyel társul? Miért baj, ha X emiatt olyan dolgot hall bele amit Y nem? Nem támogatni, megérteni kellene a lehülyézés, lenézés helyett? Miért baj, ha ő ezáltal extra élményhez jut?
ugyan az mint egy párválasztás, az első a vizuális élmény, pedig csukott szemmel ugyan az
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Valkűr #128424 üzenetére
Azért probléma, mert gyanútlan vásárlóknak jelentős anyagi károkat okoz, ha tényként eléjük van rakva, hogy "vedd ezt, mert objektíve jobb". Ha úgy van találva, hogy "lehet, hogy a szép szőtt kék kábel úgy hat az agyadra, hogy attól te jobbnak gondolod a hangot", akkor el tudja magának dönteni, de az előbbi, itt gyakran látott példával csak visszaélsz a bizalmával, és ezt nagyon sok, pénzért ártó szándékú eladó/marketinges jól tudja.
-
Valkűr
addikt
válasz VoidXs #128425 üzenetére
Ezzel egyet értek, de az egész nem ebből indult ki! Azon kezdtetek el itt gyógyszert szedni, meg cinikus megjegyzéseket tenni, mert lementem irni, h jobbnak hallom a Norstone usb kábelt, majd direkt visszatettem a másikat, hogy tényleg jól hallom -e. Majd nem kijelentve, hanem megkérdeztem, hogy van e bármi értelme a jobb kábelnek. Ebből csináltatok ti akkor ügyet, h gyógyszert kell bevegyetek miatta!
Szóval itt nem tévesztettem meg másokat, nem beszélte senkit semmire, gyakorlatilag egy szimpla kérdést tettem fel! Cserébe azonnal dőltek a jóindulatú posztok!
[ Szerkesztve ]
-
válasz Valkűr #128426 üzenetére
Az alapvető probléma az, hogy az emberek saját magukat is átverik, nincs meg az egészséges szkepticizmus. Mert te lehet hogy a saját összehasonlításod során egyértelmű különbséget vélsz felfedezni, azonban sajnos rengetegféle pszichológiai jelenség is befolyásol minket, így téves következtetésre jutunk. Tehát ezeket a pszichológiai hatásokat ki kell zárni, így kaphatsz csak megbízható eredményt. Pontosan erre való a vakteszt, nem véletlen hogy ezt a módszert használja a gyógyszeripar a klinikai tesztekben is.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Valkűr #128426 üzenetére
Ezzel nyitottál első kommentedként a topikban, gondold újra ezt a mártírkodást. Az ellenséges hangsúly okáról kérdeztél, arra megkaptad a választ. Nem specifikusan a te viselkedésed váltja ki, hanem az átlag kábelesé.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz VoidXs #128428 üzenetére
Igen ezt már válasznak szántam a cinikus megjegyzéseitek után! Mert nem én kezdtem el irogatni hogy mi folyik a másik topikban, hanem ti! És tévedés mert nem mártirkodom, mert nem nagyon hat meg amikkel cinkelitek azt aki másként gondolja, csak gondoltam ha ti belémálltok akkor én miért is ne tehetném! Természetesen ugye ismét csak a támadás a normális kommunikáció helyett! Sok sikert srácok, én kiszállok mert meddő vita ez az egész! Elterelés az egész a normális válaszok helyett! Szép napot! 😉
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Valkűr #128429 üzenetére
Ez nagyon sok szó arra, hogy meg se próbálod megkérdőjelezni a hitedet. De ez nem baj, erre vannak a további topikok. Az azokra mutogatásért már sokszor szóltam, pont arra jöttek létre, hogy ne 0-24 anyázások menjenek. Érdemes csak a tudományosat vagy csak a vallásosat olvasni, én se írok utóbbiba, mert szélmalomharc.
De miért kellene kizárni bármit is, ha ez a hallgatónak extra élményt ad?
Nem minden hallgatónak ad extra élményt, de a topik múltja konkrétan az volt, hogy rátukmálták ezt minden járókelőre. Úgy nézett ki, hogy "ki se próbáld az alap kábelt, csak az én drágámat vedd". Sok marketinges máig megpróbálkozik vele, újra és újra rá akarják erőltetni bizonyos topikokra. A köszönésed azért elég látványosan úgy nézett ki, mint aminek hasonló a célja, hiába bizonyítottad a végén, hogy elismerted a placebó részét. Ha most se látod ezzel a problémát, akkor nem tudom egyértelműbben leírni.[ Szerkesztve ]
-
FJC
aktív tag
válasz Valkűr #128415 üzenetére
"Ha hangfalra ennyit költesz akkor ott mitől is lesz jobb a hang! Vagy abban hiszel, h a 2 millios hangfal jobb, de abban nem hogy kábel beleszólhat a kapott hangzásba?"
Igazából csak a hangszóróktól lehet komoly minősé javulást kapni!
A többi az sok hű-hó semmiért...Túlságosan paprikás a hangulatod...
Én, egy szót sem írtam a másik topikba, te pedik egyból támadtál ebben... - Nem találod furcsának?A hangfalakat megkédőjelezed, de az USB kábel bezzeg....
Anyagilag is jobb jársz, ha ezt átgondolod (a teljes kábel varázslatot)."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
Valkűr
addikt
Ezt nem te irtad véletlen?
(Beleolvastam a "Fejhallgató erősítő és DAC topik -ba". Bekellett vennem három darab fájdalomcsillapítót...
Ami varázslás ott megy, az nem semmi...)
És teljesen félre értettél, nem kérdőjelezem meg hangfalat, csak példaként hoztam szóba! Hiszen hallom ha egy elektronika is jobb vagy kevésbé jó! Nem vagyok paprikás csak próbálok megérteni egy másik álláspontot, és cinizmust kapok az érdemi válaszok helyett!
[ Szerkesztve ]
-
FJC
aktív tag
válasz Valkűr #128433 üzenetére
De ezt ebben a topic-ban írtam, nem ott!
Te pedig itt...A röhely az hogy tőled, nem is olvastam akkor semmit...
"Hiszen hallom ha egy elektronika is jobb vagy kevésbé jó! "
Csak akkor hallod, ha az egyik egy bizonyos szint alatt teljesít.[ Szerkesztve ]
"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
-
Valkűr
addikt
válasz lezso6 #128435 üzenetére
A most megint ferdítés van, ha te valamit jobbnak hallasz, azt hogy bizonyitod? Mi az hogy hazugság? Vagy ismét elbeszélünk egymás mellett!
Ha egy tesztben állitanak valamit az lehet hazugság! Ha egy felhasználó a saját tapasztalatáról ir, az miért lenne hazugság?! Azt irja le amit hall!iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Valkűr #128438 üzenetére
Az "én hallok különbséget kábelek között" igazság. A "bizonyítottan van objektív hangzásbeli különbség kábelek között" hazugság. Előbbiért senki nem szól, max javasol egy vaktesztet. Azt mindenki elfogadja, hogy ha élményt ad, csináld. Na az utóbbi az, ami a csalók kedvence (ismét hangsúlyozom, nem te vagy az, de sokan vannak), és vasvillával kell irtani, mert milliárdokat csalnak ki ezzel csak ebben az országban, a kár összemérhető a telefonos jóslással és társaival (amik ugye be lettek tiltva).
[ Szerkesztve ]
-
válasz Valkűr #128438 üzenetére
Vakteszttel. Azért hazugság, mert NINCS egyetlen vakteszt sem, hogy bárki hallott volna kábelek között különbséget.
Ha egy felhasználó a saját tapasztalatáról ir, az miért lenne hazugság?! Azt irja le amit hall!
Mert az érzékei becsaphatják, így tévedhet. Szándéka szerint nem hazudik, de attól még valótlanságot állíthat.
Make Asia Great Again!
-
Valkűr
addikt
válasz VoidXs #128441 üzenetére
Ezzel egyet értek, bár ez is attól függ ki akarja bizonyitani! Ha Pista jobbnak hallja, legyen valós legyen placeboo ez most mindegy. Akkor ő azt fogja állitani, h márpedig jobb! Mert ő jobbnak hallotta! Ha egy kereskedő vagy bárki más akinek haszna származik belőle azt állitja jobb, az is lehet igaz és hamis is! Lehet az üzletnek jót tesz, de lehet azt hallotta amit Pista bácsi! Hol lesz akkor az igazság! Mert akkor innen megközelítve mindenki hazudik aki mást allit?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Valkűr #128443 üzenetére
Nagyon sok dokumentált eset van, ahol például az AudioQuest a csalás teljes tudatában tartott előadást vagy publikált anyagot. Ez a kedvencem.
[ Szerkesztve ]
-
FJC
aktív tag
válasz VoidXs #128436 üzenetére
"És most látod, hogy miért nem írunk ilyet ide se."
Most már látom...
De, az azért röhely, hogy a varázslatos eszközökkel csak úgy lehet dobálózni - kész tényekként ahogy akarnak, a cáfolat pedig sértő még ha másik topic-ban történik is...
Arról, nem is beszélve, hogy a másik oldal mindjárt sértődik...
Azt megtanultam és tartom is magam hozzá, hogy oda nem írok, az a hit földje..."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
VoidXs
Topikgazda
Na a nagy cégek (Sound United, Harman, Sony, stb.) pont ezért maradnak ki bármilyen állásfoglalásból. Nekik tök mindegy, hogy ki veszi a cuccaikat. Azért ex-dolgozói és jelenlegi üzleti partneri viszonnyal egyértelműen elmondhatom, hogy bent mindenki "kábelellenes", hogy a szitokszóval éljek.
-
Valkűr
addikt
Ebben egyet értünk de erre volt az a kérdésem hogy miert teszteljem le magam, attól mert tudom hogy faxság amit hallottam, még ugyan úgy azt a kábelt fogom benthagyni amit jobbnak véltem!
Egyébként én nagyon vizuális vagyok, értem ez alatt, hogy hiába szól jól mondjuk egy erősitö, ha nem tetszik nem adnék pénzt érte. Ugyan ez igaz a kábelekre is, ha jobb, ha nem jobb irtózom ezektől a filléres vékony tyúkbelektől! A világbol kilehetne üldözni ezekkel! Nem azt mondom, h drága vezetékeket használok, azokban én sem hiszek, de egy normális szintet tartok a rendszerem és a bábeleim közt. Az RCA kábelt azért cserélgettem, mert azt hittem a rendszerrel volt gond, a legtöbb zugott, majd megvettem a Norstone Yura RCA kábelét és megszünt a zugás. Szép kábel is es gondom nincs vele.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Valkűr #128447 üzenetére
Én ilyeneket használok. Szekrény mögött semmit nem látok belőlük. Abban egyetértünk, hogy szerencsére. Ha látható lenne, vennék egy olcsó szőttet, de házilag például szereltem magamnak fonottat, szerintem elég jól néz ki:
Ez 100 Ft/m Jack, időben sajnos sok.W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Revolut
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- Elemlámpa, zseblámpa
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Politika
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 5 44 mm GPS+Cell
- PANASONIC TOUGHBOOK CF-54 7. gen. I5 katonai laptop (4X2710 Mhz, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, WIN10)
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer PC! I7 10700F / ROG RTX 2070 Super / 128GB + 1TB SSD!
- ÚJ / MINI PC / HP EliteDesk 800 G6 - I5-10500T, 16 DDR4 / 256 NVMe SSD / INTELUHD +SZLA! +GAR!
- Victus 16-e0900ng 16" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest