Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Thunder78

    senior tag

    válasz Nicky Nygaro #1202 üzenetére

    Mondok egy példát ... nem idevaló, de le fogod tudni szűrni a véleményemet és példaként is veheted akár.
    Van nekem egy 3 éves Canon digi fényképezőm. 2 MP-es, gondoltam, hogy lecserélem egy újabbra. Mivel számtech üzletben dolgozom, nem volt probléma több típust sem kipróbálni. Maradtam a réginél. Hogy miért?
    Hát ... szép képeket csinált szinte mindegyik gép, de színhűségben pl. csak mellette voltak a Canon-nak. Főleg szobában. Ott aztán mindegy volt, hogy mit fényképezek velük.
    Úgy teszteltem, hogy fogtam a 8db (!) gépet, amik 60-120k közöttiek voltak. Beálltam egy helyre a szobámban, és mindegyikkel készítettem egy képet teljes automatikát használva, beállításokat alaphelyzetben hagyva (így ferr szerintem). Aztán ugyanezt eljátszottam az udvaron is. Később számítógépen elemeztem a képeket, és a régi Canonomé, meg a tesztelt masinák közül az egyetlen Canoné tetszettek a legjobban. Utóbbi volt a legdrágább a 120k-jával. A többi az udvaron jó volt, de szobámban meghaltak a félhomályban.
    Hiába volt 5-6-8 MP, de nem volt képminőség alatta :(
    Aztán rájöttem ... anno az én Canonom 98k-ba került úgy, hogy ismertem a boltost és nekem engedett az árából. Most szintén ugyanezért a pénzért kapnék hasonló minőséget, hiába lettek olcsóbbak a digi fényképezők az elmúlt 3 évben. Az árváltozást a minőség romlásával sikerült csak elérni sajnos.
    Mindenki vonja le a konklúziót maga :)

    ''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''

Új hozzászólás Aktív témák