- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnjohn
addikt
-
neduddki
nagyúr
válasz
Thunder78 #2536 üzenetére
HI!
Azota a szereoban /? aszem? de lehet hog hfp/ volt egy cikk ahol a szurokrol van szo es ott mint fizikailag megmagyarazhato elktromos csapdarol volt szo benne
amugy az apc izejet kisse lehuzzak, nalam mngyuk belkin van de nem hinnem hogy mas lenn az eredmeny:- )
amugy abbol a cikkbol azt hianyoltam, hogy teszteltek ups, de nem kettos /vagy delta/ konverzios on line-t, mert ugye annak valoban lenn ertelme /ha szerkeszto olvassa a powerware 9120 asom felajanlom:- )/
szep a renszered, de mikor feltunik egy az6/az7 ./vagy egy 747 esetelg 646/ mindei gfelgyun az ingerencia megvetelre /csak azt nem modn hog eppen vagy egy ijjened elado!:- )))/
udv
neduddki -
golyani
őstag
válasz
Thunder78 #1324 üzenetére
hát mivel a denonod az asszem 2*50W-os akkor a frontjaid ettől tuti nagyobbak én saccolássom alapján olyan vhol 100-120/240W körül lehetnek...
csakhogy örülj
va nitthon régi vagy 26 éves videoton lemezjátszó meg rádiós erősítő. lemezjátszóba tűt cserélni nagyon nagy ördöngősség? mert nem sok ember van a környéken aki ért hozzá sőt én nem is tok ilyenről.
[Szerkesztve] -
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunder78 #1234 üzenetére
oké,de nem skáláztad be,hogy milyen frekinél váltanak.
és a 2 utasok néha pont a beszédhang környékén vágnak,amire fülünk a legérzékenyebb.és vágás környékén elég sok torzitás lehetséges.szal ez,hogy mindenképp kétuatasat,ez azért enyhén szólva sántit.általában egyetértek a HSZeiddel,de most nem annyira.
kalaptartós téma van enyémben is,de azért mert előző tulaj kivágta a fémet,és el kellett takarni.és sok sebből vérzik ez a módszer.az emlitett szinpadképen túl,az üvegfelületek miatti frekvenciatorzitások,torlódások,stb. 2 mp alatt ebből az jön le,hogy kiemel a magas.utána meg az,hogy bizonyos frekik eltüntek,néhányan meg feldúsultak.pl a mélytartomány teteje.az hogy béna subokat hallottál meg annak is köszönhető,hogy nem illesztett sub.subot kocsiba választani a legnehezebb.egy dolog a vágás,de a csomitartó akusztikája a döntő.ez megkavarja a szart rendesen.
ugyanigy szobai cucc azért sem szóllhat kalaptartóban ajtóban akárhol jól (tisztelet a kivételnek),mert a szobai hangszórókat úgy konstruálják,hogy zárt,de legalábbis doboz által csillapitott a membrán.kocsiban meg a legritkább esetben csillapit a csomagtartó.
szal hidd el,nem jó versenytársakkal hasonlitod össze a szettedet.kocsiba én is úgy vok,hogy szinte mindegy hogy szól,csak alapigényeket elégitsen ki,ehhez képest mindketten túllőttünk a célon,ráadásul nem a legköltséghatékonyabb módszerekkel tettük.ne értsd félre,nem fikázni akarom látatlanból,nem lenne korrekt,de elvileg,papiron hátránnyal indul.ehhez képest,ha zenei élményt nyújt,akkor Te szerencsés vagy,enyém korántsem szól igy.akik beülnek,odáig vannak,de nem ők halllgatják néha órákon át.én pl ujabban be sem kapcsolom.
és igy van,minél kisebb a hangszóró ellenállása,impedancia értéke,annál nagyobbat fog az erősitő melegedni.a kipróbált házimozierősitómöm is tojást lehetett sütni,ming az öreg denon(amit nagy örömömre meg tudtam magam javitani egy biztositékcserével) jéghideg.
hifitornyot ha mindenáron egymás tetejére akarod rakni akkor úgy épitsd,hogy az erősitő van legfelül.ha meg melegszik mindenképp.amugy nem kell félteni ezeket az erősitőket.szegény erősitőm az ótóba anyósülés alatt még sosem oldott le,pedig kezem rég nem állta a tetejét.volt szerintem legalább 50-60fokos.
készitsd egy ócsó erősitőt,jó esetben 10V körüli értéket ki tud adni,ez kicsi lámpát már meg tud hajtani.tapasztalat ezt mutatja.hangositási cuccok meg biztosan még többet tudnának,de valahogy pár ezer W felvételű erősitőt nincs kedvem rákötni egy 40-50Volt körüli izzóra.meg hát a sónak mennie kell... -
DDL
őstag
válasz
Thunder78 #1295 üzenetére
Most van éppen átalakítás alatt (főleg a menü). Egyelőre még csak explorer alatt megy 1-2 dolog. Az Elektronikák -> Előerősítő(csöves) már kész teljesen (csak 1-2 kép hibádzik). Remélem fel tudjuk tölteni keddre annyira, hogy minden menü működjön vmennyire. Kis türelmet kérek. Meló mellett csináljuk ketten és nekem elviszi a szabadidőm 90%-át a KIT-ek fejlesztése még legalább 1 hónapig (most éppen a hibrid végfokot élesztem a jövő héten meg a hibrid előfokot meg a DAC-ot). De igyekszünk
Használt készülékek egyelőre csak 1 cd és 1 csöves erősítő van (esetleg egy félvezetős). Ez is keddre várható.
Ha vmi érdekel akkor írj mail-t az most gyorsabb
Üdv: DDL
[Szerkesztve] -
DDL
őstag
-
commanDOS
senior tag
válasz
Thunder78 #1259 üzenetére
Hát
...
Szerintem meglehetősen szépen szól de a szar mp3-makat kihallani. DVD-vel nagyon szépen szól, koncert dvd-ket, meg egy pár filmet hallgattam meg vele, szerintem meggyőző. Állítólag 10-110 Watt az ajánlott erőlködő teljesítmény...én kicsit soknak tartom, ugyanis hallhatóan szenved már 75-80%-os kivezérlésnél (2*50W) viszont itt már olyan hangja van, hogy felesleges is hajtani ennyire, mert menekülni kell a szobából.
Tetszik, nemigen tudok mást mondani, őleg mivel első komolyabb cuccom.
Még annyi, hogy hiába 4-8Ohm-ra tervezett erősítő 2-3 óra után már igencsak forrófejű.
úgyhogy valamiért mégse komálja a 8Ohm-os JBL-t. Bár nemtudom pontosan, mennyire szabadna melgednie a végfoknak. 3 óra után még rá tudom tenni a kezem, de a borda sztem 70-75 fok már simán megvan. -
Fori23
őstag
válasz
Thunder78 #1271 üzenetére
Egy régi Ladám kalaptartójába építettem bele Tesla hangfalpárt, persze doboz nélkül. A jobbfajta NZC lemezjátszókhoz adták /talán ARS-276?, nem biztos/, rendes kétutas, fadobozos, ha jól emlékszem 16-os mély-közép+magas, és keresztváltó. Mindent szépen becsavaroztam /keresztváltót is/, és többen odajöttek, hogy ''mi szól így?''. Egy sima SONY rádió-magnó hajtotta meg.
-
GeorgeBerger
tag
válasz
Thunder78 #1257 üzenetére
Én se szeretem az utcazenészeket, félre ne érts, nem azért írtam a mélyládát. Mélyhangokhoz a láda a legjobb, de nem tudtam hogy a kalaptartóban két 18-as van.
Oda inkább két 16-os háromutas ovált raknak, azt' jóvan.
Neked ezek szerint ez egy sikertörténet volt.
Melyik volt az a cég? Most már kíváncsi vagyok. -
horvathkrisz
addikt
válasz
Thunder78 #1232 üzenetére
Nekem otthon 3utas AKAI-m van.Nem diszko zenet hallgatok rajt, inkabb rockot...
Sokmindenkitol hallottam mar, hogy a 2utas jobb, bar nem sok viszonyitasi alapom van.
Hogy erted azt, hogy veszit a linearitasbol es romlik a hangszerhuseg? Kifejtened ezt?
Mar csak azert kerdem, erdekelne a Te velemenyed is!
Nagyon osszetett dolog a HI-FI, ahany ember, annyi velemeny, bar en mindenkiet szivesen meghallgatom... -
golyani
őstag
válasz
Thunder78 #1212 üzenetére
25 cm-es elég nekem abba kis a csomagtartóba.
egy 25cm-es Fusion FEW-10-esnek nagy esélye van mert a kocsi is zöld, ehhez egy olyan 21-24L körüli ládikó.
előre egy Impulse Comp 6.5 megy vagy hasonló kategóriában vmi. egy Solid Audio MS-40-es erölködő és egy Pana CG-C5303-as fejegység.sztem jóó lesz...
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
válasz
Thunder78 #1205 üzenetére
my point of view:
mivel te a kalaptartóba tetted a mélyközepeket ezáltal csináltál egy böszme nagy ládát nekik ami ha kell dübörög.viszont 206-osnak kicsi a kalaptartója, meg ah rendesen le akarsz menni a mélyekkel akkor oda kel egy láda, így az kilőve. így keresek egy olyan mélyhangszórót ami elég gyors mert a zenéhez(trance,dance,rock,metal,punk,pop) keresem a cuccot ahhoz állítom össze.
én se szeretem ha leveri a kalapot a fejemről. magyarul lehet mélyládát is ésszel használni.
elkap a szívroham amikor olyan mélyet hallok ami dübörög morog és elnyom minden mást. -
golyani
őstag
válasz
Thunder78 #1192 üzenetére
pick-up-ot takarítottam már takarító CD-vel is meg úgy hogy szétkapta més leporoltam pumpával
.
autóhifiről annyit h nekem ezt a rendszert egy olya nemebr mondta aki épített már országos bajnok autót, szóval ért hozzá elhiszem azt is amit te mondasz.
de épp ezért nme rakatok bele egetverő teljesítményt mert a mély az 150/300-as a mélyközepek meg 100/200-asok asszem. az erősítő meg 4*75W-ot tud. 2 megy előre egy meg hídba kötve a élyenk. fejnek egy Panasonic CG-C4303-ast néztem 206-os pözsóba.
és mivel nme én fogom intézni a családi bevásárlást nme léyneg a csomagtér. amennyit veszünk eccerre a hiperbe az meg a ládától nyugodtan befér.(JVC-ből nme szokták ajánlani az olcsóbbakat de aszondják a drágábbbaknak szép a hangja)
Gyári CD lemezzel csinálja, ami jó, hibátlan. meg írotttal is, amit régeben hibátlanu lejáccott.
és az miért van ah írok egy Audio CD-t azt már fel sem ismeri aszondja h nincs bennt lemez? -
Nicky Nygaro
tag
válasz
Thunder78 #1168 üzenetére
Én is kis dobozokra gondoltam, mert mély hangokra nem igazán van szükségem. A jelenlegi ''rendszer'' általában a gyors trombita taktusokon vérzik el, de nagyon... ill amikor a dobon ''szitálnak'' vagy mi... Remélem érted mire gondolok.
Pl. amikor Barry White-ot hallgatok, akkor mintha az egész háttérzene élettelen lenne, hiába dörmög nekem szépen White bácsi, hiányzik az a plussz amitől az embernek kiugrik a szíve.
Apropó: Miért nevezik az ilyen kishangfalakat ''monitor'' hangfalnak? -
Nicky Nygaro
tag
válasz
Thunder78 #1168 üzenetére
Köszi! Kezd tisztulni a kép. Még két kérdés:
1. Mennyivel rosszabbak a rádiós erősítők, mint a rádió nélküli, vele egy kategóriába eső társaik?
2. Nézzük meg pl. a DENON termékpalettát erősítő ügyben: A 495R és a 655R között van hallható különbség, vagy leginkább csak a teljesítményükben és a szolgáltatásokban térnek el egymástól? 30 ezer ft különbséget mi hozza? -
commanDOS
senior tag
válasz
Thunder78 #1144 üzenetére
Kössz a tippet, próbálkozok.
Még egy kérdés:
mennyire baj, hogy a hangfal előtt, durván 60 centire ottvan az ágy, kábé 20 centi magaságban, tehát a hangfal feléig ér? mélyek kitudnak futni ígyis? vagy csal ha fal van előtte az gáz?
ui.: majd esetleg küldök képet, hogy tiszta legyen a dolog -
Daywalker
addikt
válasz
Thunder78 #1134 üzenetére
Javíts ki ha rosszul tudom: A legjobb amikor megadják, hogy 20hz-20kHZ-ig mennyit tud az erősítő. A DIN 1 kHZ-en van megadva, tehát az sem az igazi.
Amúgy nekem a 2 vidi simán szarráaláz vmi logitech 5×60W-os csodát mélyláda nélkül...na jó ez igazságtalan összehasonlítás volt -
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Thunder78 #1124 üzenetére
Jamo hangfal az milyen kategória? Mert láttam futólag egy pár ilyet, nagyon szép bükk színű volt, megtetszett
Persze meghallgatás nélkül semmit se, de kinézetre 5-ös volt
Ja és álló, két utas, olyan 15cm mély lehet benne. Nagy igény nincs, halkan szépen szóljon, de ne ilyedjen meg azé, ha basszust kap, mert hip-hopot szeretek hallgatni -
commanDOS
senior tag
válasz
Thunder78 #1086 üzenetére
Így igaz, én tudom mit várok a pénzemért, használtan akarok hallgatható minőséget.
Személy szerint 50K-t szántam rá, ebből 20K az erősítő, ami szinte már megvan és 30K a hangfal ami szinte még nincs.Tehát 30Ezernél többet egyszerűen nemtudok rááldozni, még lesz nyári meló de szeretném élvezni a nyarat abból az összegből, meg másra is költeni kicsit,
de még azzal együtt se tudnék 70 nél többet áldozni. Meg egész egyszerűen úgygondolom, hogy annyira kezdő vok, hogy elsőre megfog felelni egy ilyen, jobb mint egy MINI HIFI.
(legalábbis merem remélni) -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Thunder78 #1068 üzenetére
Na azt tuti nem veszek... Volt Yamaha Natural Sound RX-V350 -em, kb. asszem 70W csatornánként, de egyszerűen zenét nemlehetett rajta minőségben halgatni, fölétettem a kis Technicset, és (a yamaha volt 35 bizományiban, a Technics 9vásárból...) és akkora külömbség volt, hogy hanyattestem... Szal ilyesmit zenére többet nem veszek, a DVD-ket meg úgyis gépről nézem, arra a célra vettem egy olyan aránylag olcsó és bóvli de fadobozos Genius 5.1-et, az filmre jó, de a zene azonsem szól szépen...
-
golyani
őstag
válasz
Thunder78 #1064 üzenetére
40-es polkaudio nagyon teccik. Wharfedale is 9.2 is nagyon szép. EVO8 meg dönölűűű csak már drága. hát ha mindenképp polcsugárzóim lesznek akkor 9.2.
vagy ebben a topicban valahol visszább szúrtam én be képet szobámról meg berajzoltam h hova tenném a Zaldek 1000-eseket.
meg van:
[link]
sorry a kupiér...
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Thunder78 #1053 üzenetére
Ilyen PMA-380 -s Denonom volt, és először aszthittem h. nincsennek mélyek, de kb. 5-10 perc járatás után egyszercsak helyreált a hangzás... (bár mondjuk a kanapé nem mozdult meg, az IC-s Technics SU-600 (new ClassA) -em jobb mélyet csinál, bár emiatt nagyobb hangerőn nyílván a denon bírja jobban torítás nélkül a mélyeket...
-
commanDOS
senior tag
válasz
Thunder78 #1047 üzenetére
Okkés, nagyon szépen köszönöm és részben megnyugodtam, mert énis nagyjából ezeket nézegettem. Bár a sony-val nemvok túljó barátságba, azthittem, hogy a sony csak egy drága, de tartalmilag annál kevesebbet nyújtó preztízsmárka
meg nem hallottam róluk túlsok jót. ellenben denon meg marantz cuccokat halottam már..hát majd eldől de mindenképp köszi.
Hangfalat azt nem terveztem, hogy onnan veszem, bár a JBL LX400 egész pofás. de újat szeretnék, nemtudni mennyire voltak széthajtva, satöbbi.
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
válasz
Thunder78 #1049 üzenetére
ez most van.
megnéztem ezt a barcikai kampit és van ott egy harman kardon cd játszó + erőítő ami sztereó. cd lejáccó az ilyen high-end ként van emlegetve vmi 710-es a száma a zerősítőnek meg 6100 a száma sszem. ezek milyenek? uncsitesómnak volt vagy 7 éve ilyenje de nekem akkor teccett.
[Szerkesztve] -
commanDOS
senior tag
-
commanDOS
senior tag
válasz
Thunder78 #1008 üzenetére
Néztem, elég komoly
Neked egyébként mi a véleményed a hangfalkábel helyett UTP kábel dologról?
Mert sokan meggyőzőn állították, hogy igenis jobb, mint a sima 150-200Ft/m-es hangfalkábel.
Viszont, most mondta ismerősöm (remélem nem haragszik érte, amiért az ő véleményével érvelek) na tehát ez puszta kérdés, mivel nem próbáltam még. Nos ugyebár, aztmondják, hogy jobb, mert a tömör réznek nagyobb a keresztmetszete meg egyebek, viszont az elektronok állítólag nem magában a vezető anyagban haladnak, hanem annak a felületén, így azonos vastagságú sodort szálnak elvileg nagyobb a felülete, mint a tömör réz huzalnak, ergó kisebb az ellenállása. Na most akkor mivan?
UI.: EQ az enyémben se lesz, két egyszerű okból 1. nincs rá keret. 2. Mivel sz.gép-re lesz kötve, ezért ez a hangkártyán megoldható.
[Szerkesztve] -
Thotiakos
csendes tag
válasz
Thunder78 #998 üzenetére
oh
ott már lestem a piokat,de az árak...., kiárdrándító.
nem is tudom mi lesz. bal fülre 15%-os süketség mellett magas hangokra érzeketlen állapotban. Haverral dumáltam erről, hogy ő megszivta mert vett egy 5.1-es rendszert 250-ért. pioneer meg ilyenek voltak benne és az volt a gondja hogy dübörgött mer túl erős volt.
A szomszédok ezért nem agyon szerették, vagyis elküldték a búsba.
Szval ha túl erős az se jó. Már azt se tudom mi a jó. -
-
commanDOS
senior tag
válasz
Thunder78 #974 üzenetére
Borsodi vagyok, egészen pontosan Kazincbarcika, környéken meg a városban is van pár hi-fi bizományi, úgyhogy ettől nem tartok, sőt ha nagyon szórni akarnám a pénzt, akkor a Media Marktba is bemehetnék, de sz.tem ezt kihagyom. ha végképp nem találok semmit (amit azért kétlek), akkor természetesen felnézek Pestre.
Egyébként köszi szépen a tippeket, az ilyet szívesen veszem mindig -
commanDOS
senior tag
válasz
Thunder78 #959 üzenetére
Okés, nézelődöm, köszi szépen, végre valami konkrétum
Egyébként, azon kívül, hogy én hallom(?), hogy mitől más egy hangfal-erősítő páros, ami ideálisabb rock zenéhez, ez konkrétan egyébként mit takar?, tehát miben kell másnak lennie? szebben bontja fel a zenét?vagy ez ennél jóval összetetteb?
-
Re-Tech
aktív tag
válasz
Thunder78 #940 üzenetére
Szia!
Igazából max 20-30 körül gondoltam, ha annyival jobban szólna. Használt is szóba jöhet.
Azért gondolkodtam el egyáltalán a dolgon, mert a Genius híres-hírhedt 5.1-es fadobozos szettjében is így van megoldva, nagyobb frontokkal. Meg mert ahol egy rossz szót mertek mondani rá, ott a magas frekik hiányát rótták fel neki. -
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
Thunder78 #696 üzenetére
Sajnos rátapintottál a lényegre. Ez ugye az ár.
A NAD-ot használtan láttam, így 80e lenne. A másik kettő ennél olcsóbb. Ezeket jobban ki is tudnám fizetni.
Azt én is érzem, hogy a NAD egy másik szint. Viszont egy-két fórumon olvastam, hogy a NAD-al a CA 640 C-t vetik össze, és az utóbbi győzedelmsekedik, míg a Marantz-al az 540 C-t és szintén a Cambridge nyer.
Ha az árat nézem, akkor a NAD már a megfizethetetlen (számomra mindenképpen) kategória, csak azért került bele, mert hátha lehet alkudni.
Anyagilag jobban belefér a másik kettő, és mivel az erősítőm is CA így eleve szimpatikusabb a saját CD-je. Másrészt, most nagyon rossz tapasztalataim vannak a Marantz termékekkel, illetve több helyen is olvastam, hogy software hibás kimondottan ez a CD.
Így maradt a CA és a NAD, amiből ez utóbbi ugye az ár miatt kiesik. Persze ennek ellenére mindhármat meghallgatom és ki tudja, lehet, hogy összekuporgatom még a pénzt a NAD-ra, vagy a 640 C-re. Bár ez reménytelennek tűnik jelen pillanatban.
Mindenesetre köszönöm válaszod! Annak pedig külön örülök, hogy azonosat javasoltál, mint amire én is gondoltam, anélkül, hogy bármilyen utalást tettem volna.
-
Tifusz
tag
válasz
Thunder78 #687 üzenetére
Szerintem meg lehet vonni egy árszintet, amiért már lehet hallgatható (audiofil) cuccot kapni, az más kérdés, hogy hol az a pont. Sajnos számomra ez a pont bőven fél milla felett van s mivel ennyi pénzt nem tudok rászánni, legfeljebb csak álmodozom, hogy mi lenne ha...
Persze ez alatt is lehet hallgatható cuccokat találni, de valami hiányozni fog belőlük, sajnos... -
Tifusz
tag
válasz
Thunder78 #683 üzenetére
Kereslet biztos, hogy van, bár szerintem nem éri meg az árát.
A legutóbbi Házimozi Show-n hallgattam egy 2 millás fülest:szép volt, meg jól szólt, de teljesen irreális ára volt ahhoz képest, amit produkált. (Magyarán nem esett le az állam a hallgatás közben, pedig már volt ilyen érzésem, csak nem ettől a vacaktól)
Sznoboknak remek, akik attól hiszik magukat valakinek, mert ilyenünk van.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
Thunder78 #667 üzenetére
Cambridge Audio 300 erősítő
(majd) Mission 773
(majd) Cambridge Audio CD 500 SE
Ezeket ajnánlotta egy ismerősöm
RP- 44GT-8 Innen : Bővebben: link
KHS-CA-201 Innen: Bővebben: link
és hangfalkábelnek: KHS-201-A -
curtis2
aktív tag
válasz
Thunder78 #655 üzenetére
Köszi a választ.
Két kérdése merült fel bennem:
Nem minden divx lejátszó játszik le VBR mp3-at?? (pl. a sokat emlegetett Yamadák hogy állnak ezzel?)
És mi a különbség a yamada 6700 chipsetje és az s-550/Siltex chipsetje között??
Jó, ez így már három, sőt még egyet hozzáteszek:
Ogg Vorbist nem visz az utóbbi chipset?? -
Tifusz
tag
-
Tifusz
tag
válasz
Thunder78 #650 üzenetére
Az úttörő ott segít, ahol tud!
Sajnos az új 550/650/750 széria tényleg nem egy nagy durranás, de ha moziról van szó, azért nem rosszak - és belőlük semmiképpen se vonj le messzemenő következtetést!!!! Azt is fontosnak tartom megemlíteni, hogy ne vegyél 300 pénzért erőlködőt, ha nem kötsz rájuk tisztességes hangfalakat ( új árban min 200e Ft!), mert nem fogja tudni hozni a formáját! A Yamaha RVX-1400-at egyébként fél millás dobozokra kötve hallgattam, tehát nagyon kell vigyázni az (ár)egyensúlyra s a kábelekről se feledkezz meg!
Remélem megnyugtattalak!
Egyébként az Onkyo-t se hagyd ki, a 701E erősítője már igen komoly minőséget képvisel, egy próbát megér!
[Szerkesztve] -
-
Tifusz
tag
válasz
Thunder78 #647 üzenetére
Hali!
Konkrét javaslat: a Yamaha RXV-1400/1500-as széria valamelyik darabja mozira az általad megjelölt árketegóriában talán a legjobb - új berendezés esetén. Én az 1400-ast hallottam komoly hangfallal, komoly DVD-vel. Ez volt az első olyan ''olcsóbb'' erősítő, amelynél valóban érzetem azt a bizonyos ''jelenlét'' érzetet. Zenén már nem annyira ütős.
Rotelt csak használtban kapsz 300 alatt, CA meg azért nem ez a kategória, bár az ár/érték aránya tényleg nagyon jó.
Érdemes lenne kipróbálnod még a Denon 2805-ös erősítőjét, használtban a 3800-as sorozat valamelyikét, igen komoly minőséget képviselnek. Nad, H/K szintén okés, de szerintem a jobb darabjaik bőven 300 felett vannak.
[Szerkesztve] -
Secretive
aktív tag
válasz
Thunder78 #637 üzenetére
nyilván csak arról lehet véleméyem,amit hallottam is.
nekem 4-5 éve pioneer vsx-839 van-ez nagyon jó,mind DD-ben,mind DTS-ben (megabrutál) (sztereóban is szépen muzsikál).
előtte volt onkyo tx-ds555,az is jó volt,de nem annyira,mint a pio,előtte meg valami középkategóriás sony volt,str-db 450 talán,közepes minőség,haveroknak sony db930-már határozottan jobb.onkyo txds575x nekem nem jött be.
hát de végülis minden viszonylagos,hallásod,érzésed,és a zenei vagy film alapanyagok alapján.....
[Szerkesztve] -
morzsol
aktív tag
válasz
Thunder78 #583 üzenetére
Nos, én annakidején a marantz 63-amból ''kikötöttem'' a digi kimenetet. Ez annyit jelentett, hogy a decoder IC valamelyik lábáról kiforrasztottam egy összekötő ellenállást - mert ez volt a chiphez legközelebb, ill a másik ágon is vmi átkötő drótot kicsit feljebb, (mert ott az volt kiforrasztható a ''legközelebb'',) hogy minél kevesebb zajt szedje össze belülről és vigyen be az IC-be. Végleg elvágni nem akartam, de a fejhallgató erősítő kikötésével együtt hozott némi tisztulást a hangban. Arra emléxem, hogy az optikai ugyanerről az ágról ment, a kimenet előtt ágztak szét, tehát, ha a koaxot összezárom, akkor az optikai is elveszti funkcióját - mivel így volt, ezért az optikai LED-jének tápellátását is kinyírtam, minek. De már tudom, jobb lett volna leföldelni, a digi kimenetet ott belül, minél közelebb az IC lábhoz, nagyságrendekkel nagyobb javulást kaptam volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- HP EliteDesk 800 G5 DM - i5-9500T, 16GB, 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest