Hirdetés

2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Életmód, multimédia  »  Hi-Fi-ről általánosságban (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-01-04 22:43:05

Mobilarena

Kedves Érdeklődő!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#801) emvy válasza Foobar (#800) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

Lecson tranyós. Még az is lehet, hogy engem is érdekel - én is most keresek erősítőt, kb. ilyen árban.
Az MF-et én hallottam, nem tűnt nagy durranásnak, abból a szériából az A1 nekem sokkal jobban tetszett, mondjuk kisebb teljesítményű is. Revoxot, Cambridget nem hallottam, a HK-t sem, de azokról idáig nem voltam jó véleménnyel.
A Pioneert a Hificity hirdetik, és csak egyfajta van ezzel a típusjelzéssel. A 3020-nál van mindenféle utótag (b,i,stb.)

while (!sleep) sheep++;

(#802) golyani


golyani
(PH! addikt)

cambridge audio 540A/640A + Wharfedale zaldek z1000-ről vélemény???

(#803) DDL válasza Foobar (#799) üzenetére


DDL
(őstag)

Kábeltámához egy kis olvasnivaló

[link]

[link]


Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#804) emvy válasza golyani (#802) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

Zaldeket felejteném, 540 széria nekem nem tetszik (640et nem hallottam, P70-re kíváncsi lennék).

while (!sleep) sheep++;

(#805) golyani válasza emvy (#804) üzenetére


golyani
(PH! addikt)

zaldeket hallgattam H/K hm erősítőről nekem teccett, kezdő hifistának trance,dance + metal,rock-ra szerintem tökéletes egy erősítőt kéne hozzá találni és akkor boldog lennék.

(#806) Szalma válasza Foobar (#787) üzenetére


Szalma
(őstag)

(Erősítő: Revox mindenek felett, ha jó állapotú. Az Integrák nagyon steril, ''kemény'' hangúak (mint a fetes Onkyok mindegyike), elnyűhetetlenek, de nekem bejönnek (Q7-eket hajt most). Hangfalból Quad vagy JMLab (emvy?), KEF felejtős. Kábel: tömör réz hívő vagyok (vagy VdH Royal Jade Hibrid :B ), UTP-s trükköt kipróbáltam a nyáron megint, de valamit szétbarmol a rendszeremben, nagyon ''furcsán'' szólt az is, amit élőben is hallottam; ic-nél pedig VdH (drága), vagy Alisca (jót adnak a pénzedért).

Hangkártyádról jókat olvastam. APE-t neki! ;) )

Szeretettel:
Szalma

szerk.: Látom DDL tartja a frontot. UTP kábelek között is van különbség (fali, lengő, gyártó, stb.), én Raydex lengőket gyűrök mindenféle időtávlatban...

[Szerkesztve]

(#807) Foobar válasza Szalma (#806) üzenetére


Foobar
(fanatikus tag)

Köszönöm a helpet. Erősítővel kapcs.: az a baj, hogy tök kezdő vagyok, és (szerintem) nem tudom megítélni, hogy jó állapotú-e.:( Merthogy nincs viszonyítási alapom.
Egyébként.. bemenetek szempontjából milyen erősítő kellene? Úgy értem, bármelyiket össze tudnám kötni a hangkártyámmal? (#787-ben írtam, milyen kimenetei vannak).

(#808) Foobar válasza DDL (#803) üzenetére


Foobar
(fanatikus tag)

Szia!
A REVOX A78 MKII-t nem ajánlod?
(Egyébként a LECSON-t holnap hallgatom meg.)
Továbbá, privátban még küldök egy kérdést a Rogers LS7-tel kapcsolatban. (Nem akartam ide bekopizni az egészet.)

(#809) Foobar válasza Szalma (#806) üzenetére


Foobar
(fanatikus tag)

Mi a különbség a fali és a lengő között?
Raydex lengőt hol lehet kapni?
Mennyit kell kérni belőle?

Köszönöm: Foobar

(#810) Szalma válasza Foobar (#809) üzenetére


Szalma
(őstag)

(A fali UTP merevebb, és nem csak(?) a szigetelése miatt. Valahogy más a vezető is benne, érezni egy betűzőszerszámmal felfegyverkezve is... :B Nem érdemes elaprózni, érdemes egy komplett dobozzal venni, ~12-13eFt, állítom a legolcsóbb eleme lesz a rendszerednek. A Crown-Tech Bp.-en a hálózati eszköz forrásom, Raydex és CDT kábelekkel tudnak szolgálni. Telefon nekik, rugalmasak.)

Szeretettel:
Szalma

(#811) emvy


emvy
(PH! nagyúr)

Nah, nekem végre összeállt valami megint.

Irtó gáz, amikor nincs kész a cucc, mert állandóan ez után járkálok, meg ezzel foglalkozom :(, vizsgaidőszak előtt ez nem jó.

Szóval elég kommersznek mondható cuccom lett, de nem baj. :)

Az erősítő egy Sony TA-N55 ES végfok.

[kép]

Nem teljesen gyári - Audioquesttel át van kábelezve, meg a csatlakozók ki vannak cserélve komolyabbakra. Van rajta hangerőszabályozó is, szal rendben van.

A hangfal egy Tannoy D80, vagy másnéven 638.

[kép]

2x20 centis hangszóró, a felső dual-concentric, trapezoid alaprajz.


Az egésznek eléggé jó hangja van szerintem, hallgattam mást is, drágábbakat is, de valahogy van összhang, bár a CAT5 triplafonást még nem sikerült befejezni. Meglehetősen lágy hangja van, ez nagyritkán tompaságba csap át. Emellett hihetetlenül precíz térleképezése van, a középtáj pedig rendkívül kellemes, az énekhang nagyon szép.

A többi majd kiderül később, az mindenesetre jó, hogy viszonylag kevés pénzből nagyjából utolértem az Audioplan-Pioneer párosomat, csak van mélyem is.

Megjegyzem, nem ''csak úgy'' vásárolgattam be, szóval több dolgot is meghallgattam előtte. Rogerset és Lecsont pont nem, a Rogers a felépítése miatt egyáltalán nem lenne praktikus ide, a Lecson meg nincs helyben, Székesfehérvárra nem volt lelkierőm leutazni.

while (!sleep) sheep++;

(#812) Foobar


Foobar
(fanatikus tag)

Én meg most jöttem haza Lecson-hallgatásról.:) Tulképp teccik, csak:
1, nincs semmi összehasonlítási alapom
2, egy bizonyos CD-lejátszóval, egy bizonyos hangfallal hallgattam, szóval... ebből nem tudhatom, hogy nálam hogyan szólna. Nekem - mint már írtam - hangkari lesz a forrás, és a hangfalaim is minden bizonnyal másmilyenek lesznek.
Na szóval, ez a komplett lánc, amit hallgattam a fazonnál, királyul szólt - szerintem. Kár, hogy fejhallgató kimenete nincs ennek a Lecsonnak. Lehet, hogy megveszem majd, de még meghallgatok más erősítőket is.
Holnap viszont a Rogers LS7 dobozokon a sor!

(#813) Foobar


Foobar
(fanatikus tag)

Nos, a Rogers LS7 már itt van nálam; tegnap meghallgattam és meggyőzött, úgyhogy nyélbe is ütöttük az üzletet.:)) Nekem abszolút bejött rajta pl a Deftones is (tehát metál), lehet, hogy ízlésficamom van... De én úgy vettem észre, hogy ezek eléggé neutrális hangú, all-rounder dobozok, persze sok tapasztalatom nincs.
Köszi DDL, hogy ajánlottad.
Most arra vagyok kíváncsi, hogy közületek valaki esetleg ismeri-e a DENON PMA 1060 típusú erőlködőt; ilyet (is) hirdetnek a hificityn, itt van a link (néhány adattal):
[link]

A googleval nem túl sok infot találtam róla, majd fölhívom a hirdetőjét, de gondoltam előbb titeket kérdezlek, hátha tudtok róla vmit.

(#814) Foobar


Foobar
(fanatikus tag)

upp

(#815) bélanéni


bélanéni
(őstag)

abszolút szubjektív téma, nem mindenkinek ugyanaz tetszik, és az igények is igen eltérők. Van akinek 3 CD-je van, és azt élvezi, hogy minél jobb cuccot vásárol ehhez a borzasztó nagy lemezgyűjteményhez. Nyilván az ilyen ember nem szereti a zenét.

Az a legjobb, ha valaki a saját zenéihez (és pénztárcájához :) ) megtalálja a legmegfelelőbb cuccokat, egy disco- vagy metal rajongónak nem feltétlenül egy jó drága csöves a legjobb befektetés. Azért léteznek ''semleges'' hangkarakterű erősítők, hangfalak, amik minden zenestíluson hozzák a formát.

Van egy magyar hifikészítő cég, nagyon értenek a dologhoz, elég jó áron csinálnak erősítőket és hangfalakat. (www.hivox.hu) Ezeket használtan is ki lehet fogni, úgy már tényleg megfizethetőek (természetesen a minőségükhöz viszonyítva jó az áruk). A Denon, Sony és társai nem (nagyon) rosszak, de a minőségtől messze járnak. Ezeknél a név kerül sokba, az elektronika már nem annyira.

Jut eszembe :) , van egy eladó SONUS FABER MUSICA és egy NAD S300 integrált erősítőm. Ha valakit érdekel, nyugodtan kérdezzen. Nem egy olcsó darabok, csak meghallgatás céljából vettem őket, az első 1,5 éves, egy karcolás sincs rajta, ez utóbbi pedig zsír új, 2 év garanciával.

[Szerkesztve]

Nothing good comes easy.

(#816) emvy válasza bélanéni (#815) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

Vicces, amit mondasz a Denonról és a Hivoxról.

Szabó Zoltánék kedvesek, nem csinálnak rossz cuccokat az árukért, de ennyi, egy bizonyos minőségi kategória felé képtelenek menni. Ellenben azért a Denon és a Sony is produkált már olyan minőségű termékeket, amiket a Hivox a büdös életben nem fog megközelíteni. Ezek a cégek - ha akartak - évtizedekkel ezelőtt képesek voltak olyan hangzást produkálni, amiről egy Hivox csak álmodhat, sajnos. Nézz meg egy 20 éves Denon vagy Sony csúcskészüléket, ne a házimozis szarokkal vesd össze őket.

Az áruk is megvan, ez tény.

while (!sleep) sheep++;

(#817) bélanéni válasza emvy (#816) üzenetére


bélanéni
(őstag)

Én se a milliós cuccaikat fikázom. Az a baj, hogy az ilyen ''nagynevű'' gyártók <200-300e-s cuccaiból az ég világon minden ki van spórolva, ráadásul full futószalagos termékek, ezeknél a tervezés és a manufaktúra hírből sem ismert. A reklámok borzasztó sokba kerülnek.

Én használtan vettem 70e-ért egy Dunaudio csöveset (ex HiVOX), nem mondom, hogy a SF MUSICA minden tekintetben felülmúlja. (ez utóbbi 850e-s darab). De itt már tényleg szubjektivitásról van szó. Ne a fórumokat olvasgasd, hanem hallgass meg egy Szabó Zoli féle erősítőt. (ha még nem hallottál)

[Szerkesztve]

Nothing good comes easy.

(#818) emvy válasza bélanéni (#817) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

No. Hallottam Evergreen 30-ast, meg a mostanit, mi is a neve..az elő-végfok, most nem jut eszembe.Ja, Capreolus az előfok.
Továbbra is tartom, hogy a hifi nem szubjektív, vagy nem kéne annak lennie. Az SF Musica-t nem hallottam, de kizártnak tartom, hogy általános lenne, hogy egy 800e-s erősítőt lenyom egy manufakturális módszerekkel készülő dolog.

Valóban nincsenek reklámköltségek, viszont a kisebb darabszám miatt a kapacitásköltségek egy darabra nézve magasabbak. Értsd: 200e HUF-ból a hivox nem képes olyan minőséget produkálni, mint egy nagyobb, több tapasztalattal, kutatási és gyártókapacitással rendelkező gyártó.

Azt a kifejezés, hogy ''a tervezés hírből sem ismert'', nem igazán értem. Legalábbis remélem nem, mert amit ebből le tudok szűrni, az több, mint mókás.

Ismered a Kenwoodot? Szar műanyaghifit gyártó cég, ugye? Nah, a Kenwood átnyergelt rádiózásra, ilyesmire, mert az volt a jövedelmezőbb. No, ez a cég 25 éve tudott olyan erősítőt csinálni (L-02A, és tény, hogy még nem hallottam), ami paramétereiben is rendkívüli (DC-400 kHz átvitel, 10000 (!) damping 1 kHz-n, persze erős negatív feedbackkel), és a mai napig is 3000 dollár körül cserél gazdát egy-egy darab.
Mi történt ezzel a tudással, elfelejtették? A francokat.

Nyugodtan hitegesse mindenki magát azzal, hogy a manufaktúrák hozzák el a kánaánt, mert valahogy ők negyedannyiból kihozzák azt, amit a nagyok tudnak; azok a nagyok, akik a rendelési mennyiségek miatt féláron kapják az alkatrészeket.

És továbbra sem a Sony, Panasonic, Yamaha házimozi-szarok mellett érvelek, aki ismer, tudhatja, mennyire utálom ezeket. Mindössze azt mondom, hogy a tudás ezeknél a cégeknél is rendelkezésre áll. És azt sem mondom, hogy házilag nem lehet jó készüléket gyártani, lehet. De ha pl. DDL 100e forintból olyan erősítőt épít magának sok hét alatt, ami megver egy 400es készüléket, akkor ne mondjuk azt, hogy ez azért van, mert a multi, stb., mert kifelejtettük DDL idejének az árát.

while (!sleep) sheep++;

(#819) emvy válasza bélanéni (#817) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

Ja, és a használt árakat ne nézzük most. A Hivox, stb. dolgokat használtan rendkívül olcsón megkapod, mert nagyrészük eladhatatlan, legalábbis a ''nagy nevű'' gyártók termékeihez képest. Szóval ha veszel egyet újan, jóval nagyobbat buksz resell esetén, mintha mondjuk egy Audio Noteot vennél.

while (!sleep) sheep++;

(#820) bélanéni válasza emvy (#818) üzenetére


bélanéni
(őstag)

Nem akarok vitatkozni, mert nagyrészt igazad van.
Egy szóval sem említettem, hogy a tudás nincs meg, csak azt, hogy a Sony erősítőn a címke 50e ft, a doboz 20e, a maradék 10e-ből meg kijön a többi. Csak ennyi a gond. (Sony egyéb termékeiről igen jó véleménnyel vagyok: kamerák, videók, DVD, TV, monitorok stb...) A Kenwoodot csak hallásból ismerem, nem nyilatkozok róla. Azt hozzá kell tenni, hogy ugyan 70-ért vettem a csövest, de 6 éve került 250e-be újonnan. (csak a csőkészlet 60 ropi, , szóval ez se a kézi gyártás miatt ilyen húzós)

Én viszont azt a véleményt tartom, hogy a hifire fordított pénzösszeg közel sincs összefüggésben a végeredménnyel. (mondjuk 1-2 mill-ból elég nehéz kihozni igazán szar cuccot :DDD ). További jó eszmecserét!

Nothing good comes easy.

(#821) emvy válasza bélanéni (#820) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

Ok, szinte biztos, hogy 70e-ért igen jó vétel is lehet.

while (!sleep) sheep++;

(#822) God Vazzeg válasza emvy (#818) üzenetére


God Vazzeg
(PH! kedvence)

A Kenwood télleg nagyon faxa cuccokat gyárt, autohifiben nagyon ott van szvsz, mást nem nagyon láttam még tőle :B Van itthon egy Kenwood KR-A3080 rádiós erősítő, és nagyon strapabíró darab, vagy 5 éve szól, távirányítója is penge, mondjuk a hangzása hagy némi kívánni valót :(

Apropó: a fent említett erősítő eladó ha kell valakinek, olcsó pézé el lehet vinni :B :D

Erősáramú találmány gyártási joga eladó! Érd: priviben!

(#823) hferenc válasza Foobar (#813) üzenetére


hferenc
(lelkes újonc)

Foobar!

Gratula a Rogers dobozodhoz, nagyon jól választottál! :C
én már csak tudom, nekem isvan egy pár Rogers LS7t-m és van egy pár Zsolt Audio StandArt2 is.
Egyébként meg hatalmas nagy tévedés hogy nem bírja a keményebb műfajokat ez a Rogers, de ezt már Te is tapasztaltad, sőt még a házimozi sem áll távol tőle ha nem túl nagy szobában használod mert iszonyú nagy energiákat képes kiadni magából ugyanis a hangja inkább kemény és dögös, mintsem lágy és tompa. .
Ha meg erősítőt kéne hozzá ajánljak, én valami Heed vagy Ion erősítőt ajánlanék hozzá pl. egy pár Heed Canopus-t, igaz ez csak végfok, de sztem a hangkártyáról szabályozhatod a hangerőt, vagy ideiglenesen veszel hozzá egy olcsó (10-20k huf) integrált erősítőt aminek van pre out kimenete és arról vezérled a végfokot, de ezt csak ideiglenesen, míg nem tudsz venni hozzá egy normál jó minőségű előfokot. Egyébként Canopushoz 50-60k között hozzá lehet néha jutni a használtpiacon ha szerencséd van, amúgy újonnan 130k Mo.-n és tőlünk nyugatabbra pedig 800Euro. Vagy, ha ez a megoldás nem tetszik vegyél pl. egy Nad C320Bee-t valamivel 50k felett van a használtpiacon és az is egy nagyon jó erősítő teljes funkciós távval (!) , de a Canopus sokkal jobb választás sztem. És hogy nem beszélek a vakvilágba azt bizonyítja az, hogy volt Cambridge P50 utána Nad C320Bee valamivel később a Nad előfokáról hajtva Canopus amikor is bejött a képbe egy Heed Luna előfok (csak 36k-ért, igaz táv nélkül, de ennyit még így is nagyon megér :D ) amik után vettem egy Heed Nexus S80 végfokot és azt vagy egy Nad C541 cd játékosról vagy az E-MU 0404-ről hajtom a Luna-n keresztül és ezek így együtt nagyon jól megvannak egymással.

Hoppá, milyen Rogers dobozod van pontosan? ''LS7t'' vagy ''LS7''?

(#824) Foobar válasza hferenc (#823) üzenetére


Foobar
(fanatikus tag)

Hali!
Ez csak a sima LS7. Szerinted ez kevésbé jó? (Tudom, mik a különbségek, olvastam róla). Nekem tetszett a hangja, azért vettem meg. Te hallottad mindkét változatot?

(#825) hferenc válasza Foobar (#824) üzenetére


hferenc
(lelkes újonc)

én csak az LS7t-t ismerem, de sztem ez sem lehet sokkal rosszabb.

mekkora helységben hallgatod? ?mx?m

[Szerkesztve]

(#826) Foobar válasza Szalma (#806) üzenetére


Foobar
(fanatikus tag)

Hali!
Ezt írtad: ''Kábel: tömör réz hívő vagyok''.
Aztán pedig: ''én Raydex lengőket gyűrök mindenféle időtávlatban...''
Most lehet, hogy nagyon rosszul tudok valamit, de a lengő kábelben nem sodort réz erek vannak? (vagy vmit kissé félreértettem? vagy csak szimplán síkhülye vagyok?)

(#827) Foobar válasza Foobar (#826) üzenetére


Foobar
(fanatikus tag)

up!

(#828) Foobar válasza hferenc (#825) üzenetére


Foobar
(fanatikus tag)

Még egyelőre semekkorában.:) Mi lenne az ideális?

(#829) narpi


narpi
(újonc)

üdv mindenkinek!

kis segítségre lenne szükségem!
hirtelen rám szakadt 100k, amiből használható házimozit szeretnék létrehozni.
sajna totál nulla vagyok a témához. :( arra már sikeresen rájöttem, hogy ebből a léből max használt 5.1-es erősítőre és hangfalakra futja... :F
ti mit ajánlanátok?
láttam néhány sony erősítőt és hangfalat? érdemes sonyt venni?
vagy új jamo hangfalakat?
léci segítsetek!
előre is ezer hála és köszönet! :R

(#830) ByB válasza narpi (#829) üzenetére


ByB
(PH! kedvence)

Ennyi pénzért nem érdemes Sony-t venni! Nagyon sok jó, de olcsóbb márka létezik... Ajánlom átböngészni ezt az oldalt - [link] Itt ár alapján egy jó kis cuccot tudsz összedobni! Gondolom az erősítő és a hangfalak mellé kellene egy dvd lejátszó is, nem? Az erősítőn próbálj a legkevesebbet spórolni, ha lehet: Denon, Onkyo, Marantz, Pioneer, Yamaha...!

(#831) Möhe válasza narpi (#829) üzenetére


Möhe
(PH! addikt)

Szevasz.
Mekkora a lakás ill. a szoba ahova tennéd a cuccot? Mert ha nemigen vagy ''vájtfülű'' akkor szerintem nincs értelme külön dolgokból ősszerakni a mozidat mert ha nem kell akkora teljesítmény és nem veszed észre a hangzást akkor kár sokat beleőlnöd. Nem rossz a sony vannak más márkák is hasonlítsad össze azonos ár és teljesítmény alapján az erősítőket.[link] Nekem 1 pana 870es komlpett mozim van és eléggé jól adja át a hangzást 1 panel 26nm-s szobában. Keress utánna hogy amit szeretnél mennyi lenne, és mit tudsz kihozni a pénzedből.Valahol ott van a kompromisszum hogy mit tudsz megvenni használtan illetve mi fér bele ujjonnan.Fölösleg 6.1,7.1es végfokot venni mert nincs ojan film ami ojan formában lenne kódolva, max a SW trilógia és Gyürük ura meg 2-3 film,nem több,és mire ez a forma elterjed mindenki cseréli le a cuccait mert sok idő van még addig mig ezek lesznek az általánosak.Gondold meg mit veszel 100k-ért mert lehet 120éert sokal jobbat vagy neked megfelelőt tudsz venni és az jobb befektetés lenne.(100ért leülsz a tv elé kicsit duzzogva vagy 120ért csillógó szemmel örülsz a jó vételért) jó böngészést

[Szerkesztve]

(#832) narpi


narpi
(újonc)

köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat! :R
az a helyzet, hogy komplett nulla vagyok a dologhoz, tehát az egyes erősítők paramétereit sem tudom hova tenni. a ''végfok'' meg ''analóg'' meg stb dolgokról meg köpni nyelni nem tudok.
kb 25nm-es kb négyzet alakú szobába kéne egy olyan cucc, ami a mozizás mellett sima zenehallgatásra is alkalmas lenne. a 100k-t erre kapta a kis családom mint extra ajándék, tehát cserébe fel kéne mutatnom valami ''komolyabb'' cuccot.
ha lehetséges léci állítsatok nekem össze valami konfigot. dvd ugyan van, meg később cd is lesz, de az majd később. most a hangfalak+erősítőn van a hangsúly.
ha lehet konkrétumokat írjatok, pl:''van ez meg ez az erősítő, ehhez meg ez a hangfal vedd meg''.
mivel totál láma vagyok a dologhoz, még szinte márkák szerint sem tudok dönteni, nemhogy tudásszint szerint... :O
az óhm-ok, meg a wattok nagyon távol állnak tőlem sajna... :F

(#833) Foobar válasza narpi (#832) üzenetére


Foobar
(fanatikus tag)

Hali!
Nézegesd a hificity.hu apróhirdetéseit (ha még eddig nem tetted), van ott házimozi-cucc is bőven. Jó tudom, onnan is nehéz válogatni, ha lövésed sincs az egészhez, viszont ha van időd, hallgass meg több erősítőt/hangfalszettet, és hagyatkozz a füledre.;) Sajnos én sem konyítok vmi nagyon a témához, tehát konkrétumokat nem tudok mondani.:(
Sok sikert!

(#834) narpi válasza Foobar (#833) üzenetére


narpi
(újonc)

szia!

köszönöm szépen a bíztatást. figyelek, és hallgatok, s csak lesz valahogy :))

(#835) Möhe válasza narpi (#832) üzenetére


Möhe
(PH! addikt)

Ha külön veszed meg az erősítőt és a hangfalakat akkor több lessz mint 100k a végösszeg. Általában ha hangfalszettet mutatnak akkor a mélyláda nem szokott benne lenni a csomagban,és azt még külön kellene megvenned.
1.yamaha rxv-357 (48k)+yamaha nsp-240 hangszett (25k) = nemrossz együttes de minimumról indul a dolog
2. yamaha rxv-357 + yamaha nsp-430 (65k) hangszett = itt már kicsit strapabíróbb hangszettel van az erősítő. Mindkét esetben van mélyláda is a szettben.
De ezek nem álló hangfalas hanem kisebb, polcra vagy ahova éppen tudni lehet (falra is) ,vagy helyet tudsz neki szorítani. Jól gondold meg milyen minőségű dolgokat veszel mert ugyebár hangos a mozi,ha elszáll a hangszóró membránja akkor gázban leszel.Folymatos nagy terhelés mellett elfáradhat a hangszóró és nem szól szépen (ez most hülyén hangzik de nem tom máshogy mondani :P )
Vagy itt esetleg ( nekem ez a tipuselőd van és nagyon üt, 1 éve használom és nem bánok vele halkan :) )[link] bár ez kicsit több mint a kereted vagy ez ami bőven belefér[link] Ha lehetőséged van menjél be 1 szakboltba ( ne tesco,vagy hipermarket) és halgassad meg köbö 70-80% hangerőn a lemezt( lehetőleg dvd legyen) amit te viszel vagy ha van ott dvd akkor azt amiben vannak cstajelenetek , pl.: robbanás meg hasonló robajok,üjj le és hallgass. Lehetőleg ne legyen 1 nagy üres szalon amiben sok az üres tér mert otthon kisebb hangon is jobban szólhat a cucc mert a falakról visszaverődik a hang. Kérjél prospektust vagy árajánlatot hogy mit tudnak neked még összerakni aztán osszad meg mire jutottál. Nem kell megvenni az első hallgatás után kapásból mert lehet még van máshol is ami neked tetszene. A magamét is 2 heti gondolkodás után vettem meg ( eladó voltam a boltban ahol szólt a házimozi és megtetszett a hangja) nem bántam meg,én örültem neki hogy hazahoztam. :)) Jó hajkurászást.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#836) narpi válasza Möhe (#835) üzenetére


narpi
(újonc)

köszi az infót. asszem most alaposan fel lett adva a lecke.
sajna túl sok időm nincs járni a boltokat, ezért próbálok itt a neten infokat gyűjteni a tapasztalt szakértőktől :R
láttam az elektro world-ben egy jamo s406hcs1 névre hallgató házimozi hangfalszettet.
a leírás szerint 2db front:2 utas, 3 hangszórós 35-250000hz, 120/140w
1db 2 utas centersugárzó:80w
2db 2 utas háttérsugárzó:80w
ára 44 ezer 990huf.
nos a leírás nekem semmit nem mond, hacsaknem annyit, hogy 5 dobozt kapok, és asszem egy mélynyomót még venni kell hozzá.
mi a véleményed a cuccról?
és mi a véleményed a sony erősítőkről. láttam pár használtat az aproneten:str-de245s 33ezer,str-de445 39 ezer, ta-ve 810g 45 ezer?

(#837) narpi válasza Möhe (#835) üzenetére


narpi
(újonc)

esetleg ez a jamo szett, meg az általad ajánlott yamaha erősítő összevariállható?

(#838) narpi válasza Möhe (#835) üzenetére


narpi
(újonc)

nos találtam egy Pioneer s-v240ql névre hallgató összeállítást a netdepon. hozzá pedig néztem egy pioneer vsx-415 erősítőt. ez összvissz 130 ezer alatt picit.
mit szólsz hozzá?
egyáltalán szabad pioneer-t venni?
bocsi a sok lámaságért... :))

(#839) Fehérsólyom


Fehérsólyom
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Újra tanácsot szeretnék kérni én is, mint sokan mások.
Tehát adott a következő rendszer: JmLab 707 S, UTP hangfalkábel bikábelezve, Cambridge Audio 640A, Qed Qunnex 2 (vagy 3 - nem tudom eldönteni melyik a jobb), és Cambridge Audio 640C.
A mostani hangzás számomra már majdnem az optimális. Nagyon tiszta, dinamikus, fiatalos. Bőven vannak részletek is.
Szeretnék azonban venni egy ''jobb'' hangfalkábelt. Ettől a kábeltől azt várnám el, hogy növelje a térérzetet (már ha lehet ilyet) illetve ha lehet még jobban részletezzen. Fontos lenne, hogy egyik tartományban se emeljen. (A mély még talán néha sok is, tehát, ha nagyon muszály ott egy picit veszíthetek.)
Személy szerint úgy éreztem hogy a bi-wire jót tett neki, így azt szeretném megőrizni.
Kezdés képpen azt mondanám szánok rá 20e-t, de gondolom ez annál többe fog kerülni :(.

Válaszotokat előre is köszönöm!

(#840) Möhe válasza narpi (#838) üzenetére


Möhe
(PH! addikt)

Az erősítő teccik nekem is. A hangszett is szép így külsőre.Ismerősöm is náluk vett mozit és előtte ki is próbálta azt. Menjél be hozzájuk és hallgassad meg másik összerakott mozit is( gondolom ott van több beüzemelt cucc is),aztán a füled észreveszi hogy melyik lessz otthon a nyerő.

(#841) Terapeuta válasza narpi (#838) üzenetére


Terapeuta
(őstag)

Szia! Én azt mondom, azért hallgasd meg füllel is, amit kinéztél magadnak. Lehet, hogy nem tudod megállapítani két cuccról melyik szól jobban, de abban biztos vagyok, hogy azt meg tudod állapítani, melyik tetszik Neked jobban! A zenehallgatás szubjektív, és érdekes mód mennél jobb cuccot hallgat az ember, annál nagyobb igénye van rá. Szóval én nagyon tanácsolom, hogy meghallgatás...összehasonlítás nélkül ne vegyél semmit. Hifiben ennyi pénz tényleg aprópénz, de ha erre több pénzed nincs...nem viheted visza a cuccot, hogy meggondoltad magad, a szomszéd cucca jobb, Neked is a másik kell. Szerintem ne hamarkodd el, meg fogja érni, hidd el!!!

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#842) Terapeuta válasza bélanéni (#820) üzenetére


Terapeuta
(őstag)

Úgy hallottam, hogy a japán termékek (elektronikai) előállítási ára a végár öt százaléka! :DDD Ha esetleg nem tudnánk, miből gyűlik nekik a pénz (amiből eltartják az amikat :DDD )...

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#843) narpi


narpi
(újonc)

Nos hát köszönöm szépen Möhe, Terapeuta, Foobar, ByB a válaszokat!
Most úgy néz ki, hogy ugyan meghallgatás nélkül (sajna tényleg nincs időm üzletről-üzletre rohangálni, ráadásul első zavarodottságomban, meg az eltérő akusztikai viszonyok miatt ugyse hallanék semmit...) de az internetes fórumok és hozzászólások lelkes látogatásai alapján sikerült rendelnem egy szettet a netdepóról. ugyan még csak az automata visszaigazolás jött vissza, de remélem semmi sem jön közbe, és rendben megkapom a cuccost...
nos tehát a nyertes, vagyis a szett tartalma:
1 db. Denon AVR-1306 Házimozi Rádióerősítő
1 pár Wharfedale Diamond 8.4 Frontsugárzó
1 db. Wharfedale WH-20 Center- és Háttérsugárzó Szett

én eddig jókat olvastam mind a Wharfedale és a Denon termékekről, de tény hogy tapasztalat egy szál sem.
az is igaz, hogy mélynyomót nem tartalmaz a készlet, és picit több mint 100k, mert hála a tapasztalt hifistáknak rájöttem hogy 100k megkeresni sok, elkölteni kevés. főleg ebben a témában.
mit szóltok hozzá? jól választottam, vagy keresgélhettem volna még?

(#844) Terapeuta válasza narpi (#843) üzenetére


Terapeuta
(őstag)

A tapasztalatodra kíváncsi leszek, ha meglesz, egy kollégám hasonló cipőben jár...

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#845) narpi válasza Terapeuta (#844) üzenetére


narpi
(újonc)

ok, mindenképpen jelzem majd a tapasztalataimat. bár tény, hogy korábban még hasonló cuccom sem volt, így aligha lesz felhasználható bármire is a véleményem :B

(#846) Möhe válasza narpi (#843) üzenetére


Möhe
(PH! addikt)

Ezt akartam én is mondani hogy lessed meg ,de a láda hiánya miatt nem tettem.A hangfallal kapcsolatban ismerősömnek van a márkából csak nem ez a verziószám hanem más.Neki yamaha erősítője ven hozzá és elégedett a cuccával. A láda viszont talán a pc-8as vagy a wh-210es ha maradni akarsz a márkánál, esetleg ha jó kis brummogós mozit akarsz akkor a yamaha yst-sw225 szerintem. Ezt csak tipp ,a döntés a tied.

(#847) narpi válasza Möhe (#846) üzenetére


narpi
(újonc)

asszem majd próbálok maradni a márkánál... de ezt csak a dobozon lévő feliratok miatt :B
ugyan még csak egy robot visszaigazolás jött a rendelésről, de remélem semmi gond nem lesz vele, és már legkésőbb a jövőhét folyamán beüzemelhetem.
láda viszont majd csak néhány hónap mulva lehet esedékes. utána meg ugye bekéne szerezni egy jó kis tv-t. most 55-ös samsung van, talán egy 100hz-s 72-es jól jönne :))
egyébként okos helyeken azt olvastam, hogy a mélyláda nem létfontosságu kellék, azaz egy ideig nélkülözhető, mivel jobb hangfalak tudják némileg pótolni a hiányát. nos majd kiderül.
most viszont már tűkön ülök, s várom az emailt, mikor mehetek a cuccért. remélem nem az jön hogy elfogyott...

most pedig egy-két láma kérdés.

kábelezés. alapból van a csomagban cucc, vagy azt is külön kell venni? egyszerre össze tudom e kötni az erősítőt a számítógéppel és a dvd-vel is? számítógépben egyébként 5.1 hangkártya (asszem, remélem..), s ha igen hogyan? ha elsőre rosszul kötök be valami elszáll e a cucc, vagy ily módon nem tehetem tönkre?

életemben nem láttam még ilyen berendezést közelről... :F

(#848) Möhe válasza narpi (#847) üzenetére


Möhe
(PH! addikt)

A láda az érzés fokozá miatt illetve a nagyobb , élménydusabb hangeffektek miatt van. A dvd-n ugyebár 5.1es hangkodek van.( legtöbb esetben) 5=a szatelit illetve háttérhangszórók jelentik,legtöbb esetben a középső hangszóró szól mert 70%ban oda keverik a hangot ,és mindegyik függetlenül fog szólni a másiktól tehát nincs áthallás vagy hiba mert csak akkor szól ha ugy van megcsinálva a film. A .1 pedig a mélyládát,és az arra kevert nagok nem fognak szólni ha az nincs neked.Azthiszem köbö 70Hz alatti hangot keverik rá (max 85 alattit) :F Halgass meg 1 jelenetet láda és az nélkül,lesápadsz mikor hallod a különbséget.
Láma válasz:
Szerintem van benne kábel (nem lenne jó reklám a cégnek).Ha alaplapi azaz integrált hangkarid van felejtsed el hogy összekötöd a gépeddel mert nincs rajta optikai kimenet. P.:Creative Audigy2 ZS-n van és az igen jó hangkari. Elszálni nem fog max nem szól mert nem jól vannak a kábelek a csatlekozóban. Illetve nem oda kötötted az oda való hangszórót ahova kellett volna.Az erősítőn van tesztbeállítás mikor az összes hangszórót leteszteli hogy szól vagy hejileg te meg tudod állapítani hogy jól kötötted össze mert a tv-n mutatja hogy épp melyiket szólaltatja meg. Nem kell parázni garanciális és jó a cuccod.

(#849) Möhe válasza Möhe (#848) üzenetére


Möhe
(PH! addikt)

Hüje ikon bezavart. Creative Audigy2 ZS akart lenni a hangkari.nekem a gépen is van 5.1es rendszer és ijen hangkarim van és szépen is szól de a többit a a hozzáértőktől a topikjában tedd fel.(én is ott okosodtam a kártyával kapcsolatban) :))

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#850) narpi


narpi
(újonc)

BUÉK Mindenkinek!

Útvonal

Fórumok  »  Életmód, multimédia  »  Hi-Fi-ről általánosságban (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.