- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android szakmai topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
theiron320
aktív tag
üdv.vettem egy wd10ealx hdd-t.lehet nem ezt kellet volna....
na szóval a probléma:mióta megvettem a másik hdd néha krákog(wd6400aaks).ez eddig soha nem volt. van egy másik probléma is:valamelyik hdd ha nem csinálok semmit akkor mitha leállna.olyan hangot ad ki mint az odd mikor felpörgeti a cd-t és utána leáll.Miután leállt és elakarok inditani egy filmet akkor 5 sec újra felpörög és megy a film.Az egyik hdd magába kap külön kábelről áramot, a másik kábelen még egy odd van.Köszönöm előre is a segítséget.a táp nem hiszem, hogy probléma mert corsair tx750.Nem a győzelem a részvét, hanem a fontos!
-
törölt tag
Üdv.
Egy vinyót szeretnék eladni, de van benne kb. 6000 adatátviteli hiba (199-es SMART). Szeretném ha valaki hozzáértő elmagyarázná neki mint független szakértő, hogy ez micsoda pontosan és ez milyen hiba, hogy a vevőt megnyugtathassam vele, hogy nem hibás terméket fog kapni.
Köszönöm. -
törölt tag
válasz #90933760 #26402 üzenetére
Bocs, kicsúsztam.
Írás és olvasás teszt le lett futtatva, tökéletes. Rövid és hosszú önteszt is lefutott, tökéletes. Az érték nem nőtt, így kapta haverom és használja már egy éve probléma nélkül. Ez akkor elvileg 100% adatkábel miatt volt előző életében, tehát nyugodtan eladható. Jól mondom?Maximális hőmérséklet teljes élettartam alatt 81 fok, ez nem tudom mennyire pontos meg meddig tartott időben, lehet egyszer volt egy ilyen bemelegedése és amiatt hibázott ennyit?
-
djculture
félisten
válasz theiron320 #26401 üzenetére
Bemész a energia gazdálkodásba és az éppen aktív profilba belemenve beállitod hogy a hdd-t soha ne kapcsolja ki.
-
törölt tag
Ma olyan dologgal találkoztam, hogy bekapcsoltam a gépet és egyből megfagyott. Újratettem a gépet és most meg a hd sentinelben a Soft Read error már 17, mitől emelkedik és mi okozhatja?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz djculture #26399 üzenetére
Ezt már nem használom ezer éve, amíg viszont használatban volt, addig egy FSP 350 60HLC táp alatt üzemelt. Nem tudom, hogy mitől lett ilyen, de különösebb képen nem zavar a dolog, mert van még mellette 3 terrányi vinyóm. Csak ha esetleg meg lehetne menteni az nem volna rossz, illetve ha nem, akkor azt nem tudom, hogy mennyire lehet megbízható egy ilyen vincseszter.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
djculture
félisten
-
őstag
válasz Fr@nkieWilde #26397 üzenetére
Ez a 65535 gyanús nekem, mintha csak valami túlcsordulás lenne. Emlékeim szerint volt már errefelé hasonló! Első körben nézd meg a legfrissebb HD Sentinellel, esetleg kérdezd meg a topicjában is: Merevlemez felügyelet SMART (S.M.A.R.T.) segítségével - www.hdsentinel.com, hátha hdsentinel tud rá kapásból mondani valamit!
szerk.: meg is van: [link]
[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
djculture
félisten
-
mr_ricsi
veterán
válasz Mezga Aladár #26393 üzenetére
"Tehát ha a fájlnév mondjuk ROSSZ.txt de a leíróban RoSSZ.txt van azt nem javítja, és a felhasználó sem tud az állományhoz hozzáférni."
Éppen ezért segíthet egy régi DOS-os program, ami nem veszi figyelembe a hosszú fájlnevet, csak a 8.3-ast, és átnevezés után csak az új 8.3 név marad meg, a régi hosszú név meg eltűnik.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Ronny3
aktív tag
Valaki tudja a választ erre? :
A win xp sp3 Lemezkezelőben a winyók sorrendje össze vissza lett, illetve a C: meghajtóm a lemez1-helyére került lemez0-ról, ami nekem nem jó, mert a rendszert időnként mentem egy régebbi progival, és csak a lemez0 -ás utat tudja olvasni és oda is menti a progi boot fájlait és onnan olvasná be dosból újraindítás után, de mivel a lemez0 az a 400-as IDE winyó, ezért nem tudom menteni a c-t!
Hogyan tudom megváltoztatni windowsban, a registryben, hogy a lemez0 és a lemez1 visszaálljon, és a lemez0 legyen a 80Gb-os C: meghajtó megint?
Most sajnos a lemez0 a 400-as IDE és a lemez1 a C: meghajtó a 80Gigás winyó
-
Mezga Aladár
veterán
Volkov commander volt kéznél, lemezről indítva ugyanúgy nem tudta sem átnevezni sem törölni
-
Mezga Aladár
veterán
Viszont adott partíción belül át lehetett helyezni, így legalább nem zavar.
-
ktg3
őstag
Szerintetek ez HDD hiba? (sztem az)
Az a jelenség, hogy előfordult notiba néha hogy ha beraktam sleep-be, akkor felkelésnél nem kapcsolt be a vinyó. A gép igen szal a pwr led világít meg a venti megy, de black screen és nem csinál semmit.Most meg restartnál egyszerűen a biosig elmegy onnan kész. Nézegettem a biost de elég furcsa, mert nincs benne ilyen standard cmos rész ahol lehet csekkolni, hogy milyen vinyó van benne.
Most így 7-8. indításra bebootolt. Ha bebootol, akkor semmi baj nincs vele szal hibátlan.
Hozzá kell tenni, hoyg kikapcsolni nem nagyon szoktam a gépet. Általában vagy bekapcsolva van, mondjuk a nap 16 órájában, azon kívül meg sleep.A sleep mód árt a vinyóknak, mármint ha gyakran dobom ki sleepbe és vissza?
Ugyanígy egyszer elment egy asztali vinyóm is. Ott is baj volt a ki/bekapcsolással.
Mondjuk az általában lekapcsolni nem akart.Valami 5let vagy észrevétel?
Előre is kösz. -
-
Tarill
őstag
sziasztok! van egy 160 gigás samsung winyóm ami néha szórakozni szokott pl nem indul el a windows hanem megáll a gép az alaplap indítóképernyőjénél és hasonlók... néha néha úgy csinál a gép mintha nem is lenne benne winchester és a hd sentinel egyik tesztnél egy ilyet csinált: [link] a kondícióra 98%-ot ír 1 hibás szektorral illene egy új mi?
-
-
F_Zolee
veterán
válasz King Unique #26434 üzenetére
Szaporodik sajnos de más esetben nincs hiba. Már egy másik táp van a gépben szóval nem hinném, hogy az a baj. Már csak azért írom, mert mondták már másnak is, hogy ettől is gyűlik.
Rövid önteszt lemegy. Menet közben 0xF5-öt ír, majd a végén 0x00-t.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van egy WD Elements 1023 vinyóm 500gb, külső, usb-s.
Az lenne a kérdés, hogy az normális-e, hogy amikor biztonságosan eltávolítom és az Xp elveszi az áramot, hogy amikor leáll, a legvégén olyan a pörgés hangja, mintha hozzáérne valamihez. Felpörgésnél illetve üzem közben nincs ilyen hang. Én arra gondolok, hogy a csapágyak, ahogy megáll. -
King Unique
titán
válasz F_Zolee #26435 üzenetére
Kondíció is csökken,hibás szektorok gyarapodnak? Vannak itt a topicba fő szakik,ill proginak is külön topicba,de ha előbb említett értékek nagyon esnek,szaparodnak,akkor előbb-utóbb tönkremegy,sokat nem lehet vele kezdeni,mféle "hdd reganerátor" progi ált. csak ront rajta. Fontos adatok lementése legyen az első.
(#26436) gegszee: gondolom 3,5",mert 2,5"-nek nem sok hangja van.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz King Unique #26437 üzenetére
Kondíció a rossz szektorokkal együtt változik. De majd nekilátok lementeni a fontosabb dolgokat...napokban veszek új tápot, remélem csak Chieftec undora van a winyónak.
(#26439) King Unique: Nem is a megjavulásról beszélek. Nem tudom honnan szedted ezt, inkább csak ne romoljon tovább.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz djculture #26428 üzenetére
Nem nyert. A dumát a drive adja. Egyes drive-ok esetén sem a rövid, sem a hosszú teszt nem fut le, ha van vizsgálat alatt lévő szektor, tehát a drive-ban legalább egy szektor állapota instabil. Ez így figyelmeztetés is, ha nem monitorozó programmal nézed, akkor csak ennek a parancsnak a hatására is tudja egy program, a drive komolyabb átvizsgálást kér! Ennek itt NINCS köze a regisztrációhoz. Az a teljes írással olvasással történő felülettesztnél játszik csak.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
R@ZEL
csendes tag
Üdv mindenkinek
Fractal R3-am van,WD 500gb 7200 rpm,és egy idő után(főleg GW2 közben)eléggé el kezd remegni a ház tőle,mármint ráteszem a kezem és érzem hogy remeg az egész ház.Normális ez szerintetek? -
liksoft
nagyúr
válasz King Unique #26439 üzenetére
Vannak szériák (régebbi IBM leginkább) ahol a gyári tesztprogram leellenőrizte az átallokált szektorokat IS! Ha jónak minősültek, visszatette a jók közé, így akár 100%-ra is visszamehetett a drive állapota. Ilyenre volt példa, leginkább gyagya táp volt az alaphiba okozója.
-
djculture
félisten
válasz liksoft #26440 üzenetére
Meg azt hogy ez a funkció csak regisztráció után használható biztos csak álmodom.
Konkrétan a hosszú tesztre ezt irja regisztrálás nélkül, mondom megnéztem.
A rövid tesztes rész az más kérdés azt kevertem szerintem hd tune progival ott meg az nem fut le ha regisztrálatlan.[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz King Unique #26446 üzenetére
Nem, tudtommal csak régieknél, és Sentinelnek nincs köze hozzá. CSAK a gyári progi csinálta.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest