- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dodopek
addikt
köszönöm, megoldottam
-
flash-
veterán
kérdésem lenne hogy egy ilyen eszközzel egy sata 1 es laptopos hdd-t rá tudok e csatlakoztatni egy asztali pc usb portjára?és kell e külön még tápkábel is?vagy ez a kábel árammal is ellátja usb-n az eszközt?
-
liksoft
nagyúr
válasz flash- #25352 üzenetére
2,5" drive SATA csatlakozói megegyeznek a 3,5"-al. Így ha nem kell USB-re tenni, beteheted a gépbe. Ha kell az USB (akármi miatt, vagy mert ezen is van egy aktív Win), akkor igen, egy ilyen átalakító jó. Itthon is lehet kapni, több fajta létezik. Ajánlom a plusz tápellátást, mert az csak az USB-ről kritikus lehet.
Vagy veszel egy SATA 2,5" USB külső házat, és későbbre lesz egy hurcolható háttértárad. Viszont az Y kábelre figyelj, ilyen legyen, valamint előlapi USB NEM használható!
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
bpx
őstag
válasz Dragon27 #25353 üzenetére
igen fel
az, hogy NAS-ra tervezett, csak annyit jelent, hogy jobban bírja a gyűrődést 24/7
ami gondot okozhat régebbi alaplapnál, az inkább a mérete, mert ez már a BIOS/MBR 2,2 TB-os felső korlátja felett van
ha már újabb lap (U)EFI-vel, akkor jó lesz
ha meg régebbi BIOS-szal, akkor vannak a gyártóknak (Asrock, Gigabyte ugrik be elsőre) mindenféle Unlocker programjai, amivel lehet trükköznitehát annak kell utánanézni, hogy az alaplapod tud-e mit kezdeni egy 3TB hdd-vel
[ Szerkesztve ]
-
Madara
tag
válasz Fire/SOUL/CD #25349 üzenetére
Nem lehetett custom telepítést választani, és nem is használt.
-
félisten
válasz Madara #25358 üzenetére
Akkor másik gépen, amin van eSATA is ki kell próbálni, ha ott sem megy, akkor a Sharkoon dokkoló-val lehet gond, de az is lehet, hogy egyszerűen az eSATA kábel rossz. (USB-vel megy azt írtad, és közvetlenül az alaplapi SATA portra kötve a HDD-t sincs gond)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Dragon27
senior tag
uefi : előtti // Már régebben láttam a megoldást csak elfelejtettem Disk Unlocker
[Disk Unlocker]
Ha minden igaz működni fog AMD Chipsets 870 series támogassaMert inkább ezt Red sorozatot választom mert a WD Green valahogy nem vagyok kibékülve ....
Köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
Nem tudtok valakit a 9 kerben, aki egy usb 3,5" Sata kerettel ki tudna segteni pár órára, hogy lemásoljam a 1,5 TB-s vincsimről ami kell, és utána leformázzam?
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Madara
tag
válasz Fire/SOUL/CD #25361 üzenetére
Vannak azóta fejlemények, a BIOS már látja eSATA-val, de a Win 7 még mindig nem látja.
-
félisten
válasz Madara #25365 üzenetére
OS lemezkezelője látja?(üres meghajtó, nem particionált területtel)
Ha igen, akkor particionáltad? (mert ha nem, addig nem látja az OS, nem kap betűjelet)
Amúgy minek köszönhető a "fejlemény"? (kábelt cseréltél, esetleg BIOS frissítés volt stb)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
davebaranyai
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos leesett a 3,5ös külső vinyóm egy fél méteres asztalról... (súlyosbító körülményként még épp másoltam is rá :SS)
Azóta a sajátgépben nem látszik, néha felajánlja a windows, hogy szívesen leformázná :S
A Paragon Hard Disk Manager el se nagyon akar indulni, mondván I/O probléma van a vincsin, a HDD Regenerator meg 6-7 óra munka, 1,4%, és 1850 bad sector után leállt, és javasolta, hogy indítsam újra az egész keresést. A HD Sentinel azt mondja, hogy 0%-os a vinyó, és mindenképp mentsem le róla az adatokat (Na de hogyan??!?)
Nyilván az eséstől van az egész, de az az érdekes, hogy nem berreg, nem kattog, szépen pörög. Lehet, hogy még menthetőek az adatok? Ha igen, mivel?? Köszönöm -
djculture
félisten
válasz davebaranyai #25367 üzenetére
Házi körülmények között sajnos semmivel
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Ennyi nyúzás után profi adatmentéses cég és horror ár esetén sem biztos, hogy menthető. Csak egy pillanatra tessék belegondolni, hogy 1mm-be 70-80 ezer légrés (légpárna) fér a HDD-k esetén. Akkor most össze lehet ezt az értéket vetni az esésével. Ja, és a sérülés által keletkező mechanikai sérülés exponenciális görbével rendelkezik a romlás terén.
[ Szerkesztve ]
-
vazzz
őstag
Ez otthon már nem javítható, fizikailag sérült.
-
vazzz
őstag
válasz davebaranyai #25371 üzenetére
Nem feltétlenül. Attól függ, melyik alkatrésze sérült. Egyszer én is levertem a szekrény felső polcáról a tartalék 500gb-os wd scorpio black vinyómat, 3 hibás szektor lett, de megúszta.
-
liksoft
nagyúr
válasz davebaranyai #25371 üzenetére
Nem mindig. Nem is lehet sokszor hallani, amikor már korrigál a drive. Amikor meg már "sikál", kattog, akkor az adatmentés "zacskózható" kivitelű szokott lenni. [link]
-
balcsy
aktív tag
Sziasztok. (Remélem ez nem adatmentésnek minősül inkább adat visszahozásnak )
Nagyából 8 perce kitöröltem 2 mappát amit nagyon nem kellet volna. Még biztos nem írtam felül semmivel szóval azt hiszem még vissza lehetne hozni. Tudnátok mondani egy progit amivel visszatudnám hozni?Nem én írom a szabályokat, csak kitalálom.
-
Mankó
veterán
válasz balcsy #25375 üzenetére
Get Data Back visszahozza.
Formázás után is visszahoz adatokat, akár évekre visszamenőleg is. Melóban egy ilyen formázós gubanc után hoztam vissza egy 500-as winyó teljes tartalmát. Igaz lassú volt a művelet, de megmentette az emberke munkahelyét és az adatok is visszajöttek hiánytalanul. -
-AD4M-
tag
Udv!
Van pár napos WD20EARX vinyóm.
Mielőtt adatokat bíznék egy új vinyóra, telemásolom azt, és lefuttatom a HDSentinel felületi tesztet (olvasás).
Jelenleg még csak 68%-nál tarta teszt, de már van 3 bad(?) sector. "Hiba: 23 Adathiba (CRC), Szektor:"
A kondíció lecsökkent 98%-ra, a Raw Read Error Rate 3, a Current Pending Sector Count szintén 3.
Ez most csak gyenge szektort jelent, vagy az érintett szektorokat használó fájlok is olvashatatlanok?
Érdemes garanciásan cserélni, vagy nem foglalkoznak még ennyi hiba miatt?Thnx!
[ Szerkesztve ]
Allons-y!
-
Plasticbomb
addikt
én hd Sentinellel inkább egy ujrainicializálást nyomtam volna. Az ír és olvas.
Sata kábel fix? minden fixen a helyén van?ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
-
-AD4M-
tag
válasz liksoft #25385 üzenetére
Tápellátás 400W Sirtec 4 HDD-re.
Nem hiszem hogy ezzel lenne a gond, a másik 3 vinyó mind 100%-os (van közte 6 éves Samu is). [HD300LD,ST3250410AS,HD154UI + a mostani WD20EARX]Hűtése jelenleg még nincs, de a fiók mélyén akad egy hdd hűtő majd felrakom rá. A több órás írás olvasás során így felment a vége felé 50 fokig.
A "Hiba: 23 Adathiba (CRC), Szektor: xxx"; Raw Read Error Rate = 3; Current Pending Sector Count = 3 olvashatatlan szektor vagy gyenge szektort jelent?
Egyébként boltban vettem, van rá 2 év garancia. Érdemes visszavinni, vagy csak ők is progival végiggyalulnák és adnák vissza?
Thnx!
Allons-y!
-
liksoft
nagyúr
válasz -AD4M- #25386 üzenetére
Ötletet próbáltam csak adni.
Ja, és NEM a tápegység érdekelt, hanem a tápellátás. Nagyon nem ugyanaz! Ugyanis amit az új drive produkál, az inkább a tápon megjelenő ZAJ-ra utal. Amit egy nem megfelelően szűrt tápellátás, vagy nem tökéletes kontaktus tud okozni.
Egyébként ahhoz a táphoz ha alaplapi a VGA, akkor tennék max 4 HDD-t. Tuning ugye nincs?
-
RootRulez
félisten
-
-
RootRulez
félisten
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
a héten vettem egy vinyót, nevezetesen samu hd154ui. az eladás előtt direkt kértem hd sentinel screent, az 100/100 volt, ahogy kell, így megvettem. otthon azonban a senti már csak 99/98-at mutatott, és azt írta ~32000 adatátviteli hiba történt. kérdezném, hogy ez vajon mitől lehetett, lehet-e tenni valamit, egyáltalán foglalkozzak-e ezzel az egy két százalékkal? amúgy a vinyó maga működik, nincs fura hangja, nem zörög nem kattog, az eladó pedig korrekt fazonnak tűnik, nem hiszem hogy átvert volna.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
djculture
félisten
válasz FireKeeper #25392 üzenetére
Ha teljesítmény is csökkent az érdekes. Nem lehet hogy valami vezérlő driver zavar be? Mert láttam már ilyet is. Vagy a tápellátás nem frankó.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz djculture #25393 üzenetére
a teljesítményt először 100nak írta, aztán lefuttattam egy gyorstesztet, és módsította 99re. a táp seasonic beles ha azzal baj van a dunába ugrok az lehet gond, hogy mikor először kipróbáltam, azt a gépház tetején lévő dokkolóan tettem? amúgy driveres gond nem hiszem hogy van, mert egy másik samu vinyót régóta gond nélkül hajtok.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
djculture
félisten
válasz FireKeeper #25394 üzenetére
Akkor már érthető ezek a dokkolók nem arról hiresek hogy szépen bánnának a vinyóval. Gondolom lett egy felpörgési hiba amit megjegyzett a smart.
-
Radnix
senior tag
Sziasztok!
A problemam a kovetkezo: amikor bootol a gep, akkor egyszeruen nem ismeri fel a hddt, nem jelenik meg a post kepernyon, ahogy pl az odd. Par hete mar csinalt ilyet, par naponta, de az ujrainditas mindig megoldotta, de manapsag egyre gyakoribb, es mar csak sokadik ujrainditasra es kabelcsesztetesre indul el. Lehet hallani ahogy megprobal felporogni, de aztan abbahagyja. Ha viszont felismeri, gond nelkul bootol es fut, amig ki nem kapcsolom. Hd sentinellel megneztem, 100%os, semmi hibaja nincs am 5 eves western digital 320 gbos hdd. Nem ertem mi lehet a problema! Ja es a legutobbi par bekapcsolasnal amikor bebootolt a win, akkor azt irta, h sikeresen telepitett vmi drivert a hddhez...
Varom a megfejteseket, h mi lehet a baki, es hogyan tudnam orvosolni -
Mankó
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- WD RED SA500 SATA 2TB
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest