- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
LOTR
addikt
sziasztok
érdeklődni szeretnék hűtőszekrény témában
valami alul mélyhűtős, felül sima beko a3+ nofrost inverteres hűtőről lenne szókorábban még nem volt nofrost-os hűtőm, úgyhogy nem tudom, hogy ez emiatt van e, de ennek a sima hűtő részének az aljában, a kihúzható fiókos rekesz alatt, szinte folyamatosan áll a víz, nagyon gyakran le is van párásodva az egész belseje és ami még rosszabb, meg gondolom összefüggésben is lehet ezekkel, hogy szerintem gyakrabban jelenik meg penész is
(pl másik, nem nofrostos hűtőben benne marad egy citrom, a végére szinte összekeményedik, itt meg nincs ideje erre, mert bőven előtte jelenik meg rajta a penész)
mit gondoltok, ezeknél a hűtőknél ilyen a működés, vagy valahol valami probléma van?
kösziOne Ring to rule them all
-
Elemental
addikt
válasz salapp #68036 üzenetére
Ha vágsz g4 szűrő paplanból méretre a hőcserélő elé, akkor nem kell porszívózni.
[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
-
Grande Ale
őstag
Miele mosógépünk ma mosás közben elkezdett csipogni, kiírta hogy waterproof, hívja a vevőszolgálatot. Ruhát engedi kivenni, de visszakapcsoláskor ugyanez. Leírás szerint bekapcsolt a víz védelmi rendszer. Mi lehet ez? Miért tilthatott le?
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok
Milyen beépíthető gőzelszívót ajánlotok?
-
arcsin
senior tag
-
m3k
csendes tag
Sziasztok! A szárítógép kutatás folyamán nézegettem videókat javítás, tisztítás alatt lévő gépekről. Itt pl egy érdekes Bosch öntisztítós (régebbi modell) Ha megnéztek egy hagyományos gépet belülről több év után akkor kb ugyanez a látvány fog majd fogadni. Most nem találom a másik videót de ott bátrabb a szakember és felemeli a két kondenzátort és az alatta lévő tálcát illetve a tartály alját is kitisztítja. Ez azért izgalmas mert ha eltörik a cső, elillan a gáz, kuka az egész. Én nem mertem öntisztítósat választani mert nekem biztos nem lenne szerencsém Amúgy egyelőre nincs panasz rájuk és ér annyit az automata tisztítás mint a kézi, véleményem szerint. Kézinél ha megfigyelitek a kondenzáló egység negyedének a 10%-át tudjátok tisztítani rendesen. Későbbiekben talán az a legjobb konstrukció amelynél a kondenzátor egy zárt tartályban van és a szerelő nyíláson keresztül ügyesen ki tudod slagozni addig amíg szösz jön belőle. A szárítógépek kryptonitja a szösz. Mindenhova bejutnak idővel. Szívem szerint 4-5 évente én darabokra szedve kitisztítanám mind az ön - mind a kéz által tisztuló gépeket megelőzve az esetleges lakástüzeket is. Segít valaki mosógépet választani 150k -ig? 8kg-s jó lenne. Ez nagyon gáz? Bosch series 4 WAN28262BY
-
rígel
őstag
Én is pont ezért gondolkoztam sokat. Igazából az AEG T8DEC68S volt a kiszemelt, mivel a mosógépem is AEG és meg vagyok elégedve vele. Mivel az ára felment egészen a Bosch WTW876LBY szintjére , ráadásul az már egy több éves modell, míg az LBY viszonylag új( azóta kicsit visszaált) ,mondom akkor legyen Bosch. 5 év gari meglehetős nyugalmat ad, olyan sokkal hosszabb időre egyik kommersz háztartási gép sincs tervezve manapság. Mivel 2 ismerős is 2 ill 3 éve megelégedéssel használ ilyen öntisztítós szárítót, gondoltam akkor legyen ez. Eddig tökéletes, remélem hosszútávon se lesz gond.
-
w.miki
veterán
Mosógép esetén ez a nyikorgás szerintetek normális?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Atomgeszi
veterán
Sütő aljába mit lehetne tenni, hogy ne csöpögjön le az aljára a cumó?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
rígel
őstag
válasz Atomgeszi #68117 üzenetére
[zsírfogó tálca]
általában tartozék a legtöbb sütőhöz -
Atomgeszi
veterán
-
AssAssynn
őstag
Van olyan ajánlott kenyérsütő gép, amibe csak beledobja az ember a hozzávalókat, bekapcsolja és kész is? Méghozzá vállalható minőségű végeredménnyel.
Régen kovászoltam, gyúrtam, sütőztem, de már semmi pénzért nem kezdenék újra bele.
[ Szerkesztve ]
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
rígel
őstag
válasz AssAssynn #68124 üzenetére
ha nem kovászos kenyeret akarsz, akkor minden gép képes. igazából ez nem gépfüggő, hanem hozzávaló. A gép csak dagaszt és süt. Bedobod a tejet/vizet, olajat, sót, cukrot, lisztet és szárított élesztőt , 2.3- óra múlva kész a kenyér. Mind ugyanazt tudja, méretben, programokban , minőségben lehetnek különbségek.
-
st6969
őstag
válasz AssAssynn #68124 üzenetére
Korábban próbáltam én is ennek utánajárni. Én azt a végeredményt kerestem volna, ahol a kenyérnek ropogós vékony héja van (ami pattog szanaszét az asztalon, miközben szeled), hasonlóképpen, mint a hagyományos friss házi kenyérnél.
Régebben volt a szüleimnek kenyérsütő gépe, na az ezt meg sem közelítette. Ellenben finom formakenyeret lehetett vele sütni, de annak bizony nem "pattog" a héja -
AssAssynn
őstag
#68125 kovacsen222 De kovászolni nem is kezdenék el még egyszer.
#68126 rígel Köszönöm. Ezek szerint az egyszerűbb, olcsóbb gépek is megközelítik eredményben a drágábbakat? Esetleg van ajánlott?
#68127 st6969 Köszönöm. És más gépekkel nem próbálkoztál, vagy nem találtál olyat, ami erre képes?
[ Szerkesztve ]
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
törölt tag
Az általam ismert összes személy, ide értve magunkat is, ezt a tálcát sütéshez használja. Valamint, nem légkeveréses sütőkben még jól teljesít hőterelő lemezként, ha kell a magasabb hőmérséklet, de alulról túl erős lenne, ezt be szokták tenni alulra, és fölé egy rácsra a tepsit, amiben sül a sütnivaló
fun fact: zsírfogónak viszont sosem jutott eszünkbe használni (noha nagy szükség nem is volt rá)
-
Iceman110
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy AEG Lavatherm kondenzációs szárítógép. Program indítása után nem sokkal E50 vagy E51 hibakódot ír. Szerelőnél volt, azt mondta, gyenge a motor és felújítani sem lehet. Van valakinek tapasztalata, ötlete, hogy hol lehet hozzá motort szerezni nem horror áron? vagy esetleg más is okozhatja ezt? Ha az ékszíjat leveszem és úgy indítok programot, szépen felpörög, utána ha visszateszem a dobra, egy programot is végigvisz. köszönöm a tanácsokat!A kardhal indul először, a reményhal meg utoljára.
-
törölt tag
válasz Iceman110 #68130 üzenetére
Két öteletem volna, ha mindenképpen javíttatni szeretnéd.
Az egyik, hogy itt próbáld kikeresni, hogy lehet e hozzá tartalék motort venni. (spare parts)
A másik, hogy próbáld meg kiszedni, majd felújíttatni a motort, egy erre szakosodott műhelyben. (A háztartási kisgépszerelő nem szakember ebben a témában, szerintem)Nem biztos, hogy ezek beválnak, de talán érdemes rájuk próbálni.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Olyan kávéfőzőt szeretne venni ismerősöm,amelyik 1 személyre is tud kávét főzni,
meg 4 személyre is.
Előtte a Siemens TC 5002 kávéfőző volt neki.
Milyet javasoltok?
Előre is köszönöm a válaszokat!
[link][ Szerkesztve ]
-
Richard!
addikt
Üdv!
2 főre, heti 2-3 mosásra keresek előltöltős mosógépet, ~150 ezer forintig. Nem baj ha kicsit több. Mivel nagy és elégedett közönsége van itt a topikban az LG gépeknek, elsősorban az a cél, de AEG-et is néztem. Konkrét modellek vannak, amik ajánlottak, vagy vehető ezekből bármelyik?
Előre is nagyon kösziMa kezdődik életed háralévő része
-
rígel
őstag
válasz AssAssynn #68128 üzenetére
A 100 ezres és a 25 ezres is ugyanaz az elv. Edény, keverőlapát, fűtőszál.
A különbség csak körítésben van. Anyagminőség, design, méret, 1 v 2 lapát, programok száma, (garantáltan töredékét használod), esetleg plusz funkciók. Mindegyikben ugyanolyan kenyeret tudsz sütni, ha csak ez számít. -
AssAssynn
őstag
Köszönöm a választ! Igen, ez számít. Mondjuk az anyagminőség és tartósság még akkor kérdés lehet, mivel ha 2-3 év alatt lekopik az edénybevonat, vagy tönkremegy az elektronika, akkor azzal nem járnék jól. Ezt leszámítva, most ott járok fejben, hogy veszek valami legolcsóbb 20 ezres Sencor/Gorenje/Hausmeister félét.
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz AssAssynn #68128 üzenetére
Nem, hittem a fórumozóknak. Amikor kutattam ilyen után, elég egyöntetűen azt írták, hogy ilyen jellegű kenyér nem süthető ilyen géppel. Az a kalácsszerű héj meg nekem nem jön be. Így letettem róla. Egyébként a kenyér helyett inkább kifli, zsemle, bagett megy jobban. Szerintem jobb szendvicset csinálni belőle, könnyebben ki tudom számolni, hogy adott napra mennyi kell. Van egy fiók a fagyasztószekrényben csak ilyen pékárukra dedikálva: ha nem fogyna el, lefagyasztom, de lehet kapni fagyasztva, csomagolva is. Sütőben 180 fokon 6 perc alatt felfrissíthető, és olyan lesz, mintha frissen készült volna (azzal a kiegészítéssel, hogy azt viszont tényleg meg kell enni, ahogy elkészült, mert ~1 óra múlva már fogyaszthatatlanul száraz lesz).
Az Aldis bagett, vágott zsemle, császárzsemle, békebeli kifli megy leginkább. Igaz, elég drágák, de nagyon finomak.
Nem küzdök már kenyérrel. Nagy ritkán, ha az kell, elmegyek a pékségbe, és megveszem frissen. Esetleg az Aldis vagy Pennys kovászos kenyér, azok szerintem szintén nagyon jók. -
rígel
őstag
válasz AssAssynn #68139 üzenetére
Az biztos hogy egy 100 ezres nem fogja 5x tovább bírni mint egy 20 ezres. Szerintem az arany középút 30-40 k között mondjuk egy Tefal, nekik talán nagyobb tapasztalatuk van a teflon felületek alkalmazásában, de nem vagyok meggyőződve hogy van szignifikáns különbség a paletta alja és teteje között ebből a szempontból (valamennyi nyilván van, de messze nem 5x-ös)
Inkább az anyagminőség a leglátványosabb. Az olcsóbbak botrányos műanyagból vannak , és inkább eldugod használat után, piaci hatásúak, a drágábbakat öröm megérinteni, a konyha dísze lehet némelyik.
Élettartamban sem biztos hogy jelentős a különbség, inkább garanciában, supportban ad többet a drágább. -
BB9000
senior tag
Kenyérsütőből, ha nem a budget kategória a célpont, akkor a Panasonic az általam ajánlott márka. ÁK (nekem is Pana van)
Igen, van majdnem 100K-ért is, de van 44K-s is. Megéri, mert a Panasonic annyival jobb is, amennyivel drágább a többinél !
Ropogós héjú kenyeret is lehet benne sütni, bár olyan sosem lesz, mint a kemencében sült. Lásd: YT video[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz BB9000 #68145 üzenetére
Az előbb a werkfilmet sikerült véletlenül belinkelnem. Itt a teljes film:
Kenyérsütőgép vs. kemence Lázár Chef bemutatója.
Nem véletlen, hogy ő is Panasonic géppel dolgozik. -
rígel
őstag
válasz BB9000 #68146 üzenetére
Ja, nem véletlenül látszik feltűnően a márkanév.
Finoman szólva támogatott tartalom. Ha a kiscica Kft fizetne neki, akkor az ő gépüket használná
A Pana (egy nagyon jó) elektronikai eszköz gyártó. Szerinted egy kenyérsütő gép "bonyolultsága" igényli egy ilyen cég fejlesztéseit?
Valamelyik kínai cég legyártja (mint a legtöbb esetben) aztán felcímkézik. Vagy szerinted egy Pana másképp süti a kenyeret, mint mondjuk egy Sencor?
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik