- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz bandika0626 #31749 üzenetére
A Viper 1300-n is minimálisan hangosabb mint az Apache,de az elképzelés jó.Az Apache viszont a 600-800 rpm-s tartományban több levegőt mozgat mint a Viper,igaz csak 5-8%-l.
És igen,légszállítás terén hatalmas a különbség a 140-s Viper és a WB között,viszont hangban is.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
bandika0626
senior tag
Érdekes mert a lapát kialakítása nagyon egyformának tűnik.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Érdeklődni szeretnék, hogy valaki tudna-e ajánlani olyan helyet MO.-n, ahol lehet venni 140mm-es usb-s ventilátort. Itthon nem nagyon találok ilyet, csak külföldi oldalakon... Egyet rendeltem kínából, de nincs benne szerintem 15 üzemóra sem és vibrál és hangja is van és elég zavaró.Iigazából egy házimozi erősítő tetejére kellene, hogy mozgassa a készülékházban a levegőt. Vagy milyen 5v-os 140mm-es ventilátort tudnátok ajánlani, amivel ezt meg tudnám oldani?
Köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Gtaati #31756 üzenetére
Vegyél inkább egy ilyet, és a fenti téma-összefoglalóban keress olyan 140 mm-es 3 pines ventilátort, aminek az indulófeszültsége 5 volt alatt van. Fejből az NB-eLoop és az Aerocool DS rémlik, hogy ilyen, de több is lehet.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Gtaati #31760 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy sok Spectre-nek leszabályozva hallható motorhangja van, és nem véletlenül nem szerepelnek az ajánlóban. Nem ártana, ha pontos típust is írnál, mert az összes Bitfenix ventilátor ezen a néven fut.
Majd várd meg Grózit, hogy ő gyakorlati tapasztalat alapján válaszoljon a kérdésedre.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Gtaati
őstag
Helló!
Értem köszönöm! Ez a teszt volt az, itt csak annyit írnak, hogy Bitfenix Spectre és Pro, de pontos típust nem, így csak képeken a ventilátor hátulján lévő matrica alapján tudok tájékozódni ami nem vehető ki egyértelműen, ha jól olvastam le akkor BFF-SCF-14225KK-RP, de ilyet nem igazán találok google-ben. Ami meg az árukeresőben van az meg: BitFenix Spectre 140x140x25mm (BFF-SCF-14025) ez.
Ami a tesztben még jónak tűnt és 5v alatti: Corsair AF140, NZXT Airflow RF-FZ140-O1, Gelid Wing14 stb
Köszönöm!
-
Grózi
Topikgazda
-
Gtaati
őstag
Hello!
Ertem es koszonom! Halksagra nem muszaj a teljesen nema, mivel csak akkor menne amikor az erosito is, tehat lenne mellette kornyezeti "zaj". Ahogy fentebb a kollega tanacsolta rendeltem egy usb->3-4pin atalakitot. Szamomra annyira lenne szukseg, hogy az erosito lyuggatott gyari lemezen keresztul tudjam a levegot mozgatni. Mindenkepp 140-es ventilatorban gondolkodnek es kb. 5 ezer ft kornyeken.
Koszonom!!
-
Grózi
Topikgazda
válasz Gtaati #31764 üzenetére
Aerocool DS140 Black-a led nélküli változat.Ultrahalk,jó a légszállítása és 3,8-3,9 V elég neki.Olcsóbban a Noiseblocker BlackSilent Fan XK2 - 140.Ez is halk és elég neki 4,5V.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Gtaati
őstag
válasz Gtaati #31766 üzenetére
Hello!
Talaltam itthon dobozban a gepbol kimaradt nanoxia deep silence 140-es ventit es egy 3 pines aljzatot, igy fogtam a gagyi kinai usb ventilator kabelet es elvagtam, majd a 3 pines aljzattal osszeforasztottam es racsatlakoztattam a nanoxiat. Igy lett atmeneti megoldasom es szepen el is indult a venti es siri csendes a masik utan... Igaz nincs akkor legmozgas mint a kinai vacaknak, de igy is boven megteszi atmenetileg
-
default.
őstag
Sziasztok!
Egy másik topikban egyik kolléga linkelt egy ilyen venti elósztó HUB-ot, erről szeretnék kérdezni:
1.) Tudok itthon is vásárolni ilyet? Ha van tippetek így fejből, hol nézzem meg?
2.) Erre 3 pines ventiket is ráköthetek (próbaképpen)? Egyáltalán rámegy a 3 pines csati ezekre a tüskékre? (Lábkiosztás/lábtávolság miatt kérdezem.) Ha igen, melyik három érintkezőre toljam rá a 3 pines dugót?
Azzal tisztában vagyok, hogy 3 pin esetén nem lesz fordulatszabályzás, csak szeretnék kipróbálni pár otthon talált 3 pines ventilátort..
Köszönöm szépen,
Üdv![ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz default. #31768 üzenetére
Varázslóéknál láttam ilyet, de lehet van máshol is.
Ha csak kipróbálni akarsz ventiket, azért fölösleges ilyen, rádugod alaplapra és kész is.
Amúgy a 4 pinesre is mehet a 3 pines, rá fog menni, csak egyféleképpen megy rá. És annyi, hogy maxon fog pörögni. -
default.
őstag
válasz hegegabi80 #31769 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
tudi13
aktív tag
Helló.
Tanácsot szeretnék kérni. Adott az alábbi konfig:
Ryzen 1200 @ 3.8 (gyári hűtővel)
Gigabyte GTX 1060 3gb WindForce2 OC
Gigabyte AB350M-Gaming 3Bitfenix Prodigy M házban. Így néz ki jelenleg a hűtése:
Felülről 2 darab Arctic F12 PWM tolja befelé a friss levegőt.
Hátulról egy Alpenföhn Wing Boost 2 Plus tolja kifelé.
Alulról pedig egy Cooler Master MegaFlow tolja befelé a levegőt.Hogy tudnám ezt még hatékonyabbá tenni? Esetleg melyiket kéne lecseréljem, hogy javuljon a helyzet?
Köszönöm.
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Van egy Enermax T.B.APOLLISH - 14cm (UCTA14N-BL) ventilátor felfogatva közvetlen a processzorom felett (közvetlen a tápra kötve átalakítóval) és nemrég azt vettem észre, hogy a Windows indulása után megáll a ventilátor. Eltelik kb. 10 másodperc és újra forog. Szerintetek mi lehet a probléma? Esetleg van ebben a ventiben valami hőérzékelő beépítve?
Mivelhogy a tápról megy közvetlen azt kizárom, hogy az alaplap vezérlése kapcsolná le.
Előre is köszönöm a segítséget!Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
félisten
Sziasztok!
Sima hazba szerelve leghuteskent van kulonbseg az alpenfohn wing boost 2 plus kulonbozo szinei kozott hutesi hatekonysagban? A fekete pl. tok mas formaju.
Illetve ha nekem sima WB-t javasoltak, akkor keruljem a WB2 Plus-t?
kossz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
nzozz
aktív tag
válasz tudi13 #31775 üzenetére
Viccen kívül, esetleg próbáld ki felfordítva a házat (a képek alapján úgy tűnik ez gond nélkül meg lehet tenni, mert egyformának tűnik alul-felül, de nem láttam még élőben ezt a házat, tehát lehet tévedek) és akkor az úgy felülre kerülő ventilátor fújjon kifelé. Lehet semmi különbség, de ez az "optimalizálás" már csak ilyen, kísérletezni kell (szerencsére ez jelen esetben 1Ft kiadással nem jár).
-
ron233
tag
Sziasztok
Előre házhűtőnek jelenleg 2db Be Quiet Silent Wings 3 /PWM/ 140mm-es ventin gondolkozok, de két kiadás van belőle. 1000rpm-es és 1600-as. Érdemes lenne a nagyobb fordulatút venni, ha gamer konfigba szánom?
Amúgy Noctua ventik hogy hogy nincsenek az ajánlottak között?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz ron233 #31778 üzenetére
Erdemes az 1600 as verziot ,mert ugyanannyira le tud menni mint az 1000rpmes , viszont marad benne tartalek ,ha ugy alakulna ,hogy kell a plussz hutes (benchmark / nyar stb )
szerk : ne a merlintol rendeld ,mert engem ma hivtak onnan ,hogy kesik a 140es sw3 1600rpm szallitasa ,nem tudtak berendelni. (holott mar 2hete megrendeltem legalabb... )[ Szerkesztve ]
-
Catman
aktív tag
-
Grózi
Topikgazda
-
félisten
Köszi!
WB2+ narancsszínűt rendeltem, mert a varázslónál arra visz az arukeresos link. Utóbb kicsit megbántam, hogy a melóban sietve rendeltem, és nem otthon kiválasztva a pirosat, vagy zöldet, de így jártam.
-
félisten
Mire rájöttem, már megjött az email, hogy postára adták.
Sokkal gyorsabbak, int amennyi időm volt munka közben.
De annyira nem vész, jobb, mintha kék, vagy zöld lenne.(#31787) bandika0626: Kössz, de sajna nem volt időm mindegyikről tesztet nézni, stb. Sajnos nem vagyok nagy venti szakrtő, életemben először veszek házventit, eddig csak rossz tápokból kiherélt, meg low-en házakhoz mellékelt vackokkal volt dolgom.
[ Szerkesztve ]
-
bandika0626
senior tag
Én inkább vipert vagy apache-t vettem volna. Nekem van 140-es wb2 meg viper is de a viper füllel azonosak tűnő zaj mellett lényegesen több levegőt szállít.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Catman
aktív tag
-
Grózi
Topikgazda
válasz bandika0626 #31787 üzenetére
Házventinek a Viper olyan mint verébre a sörétes...
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
bandika0626
senior tag
Nekem tökéletes. 650-es fordulaton megy hangtalan és jól lehűti a vrm környékét. Meg legalább van plusz levegő a radin lévő ventiknek.
-
törölt tag
CNPS7700 ventijét szedte már szét valaki? Be lehet ezt vhogy zsírozni?
-
abdulka1
őstag
válasz #74018560 #31792 üzenetére
Szia!
Pont ezt a típust még nem láttam, de a golyós csapágyas(és a csúszó) ventilátorokat a hátoldali matrica, és az alatta levő, műanyag takaró korong eltávolítása után egy-két csepp műszerolajjal meg lehet kenni.
Hatásos a dolog, főleg ha időben megcsinálod, és nem hagytad tönkremenni, elkopni azokat a pindur csapágyakat.Ja, és a ha végeztél, a külső műanyag felületet töröld szárazra, és ragaszd vissza a takaró korongot, akár szigetelő szalaggal is jó ha a gyári matrica megadná magát.
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
dugo_
veterán
válasz #74018560 #31795 üzenetére
Amit látsz, az nem a hátoldala (vagy ahonnan nézzük). A fix keret felől szedhetőek szét. Ki kell először bontani a ventit a bordából:
http://bytebrothers.org/misc/zalman/[ Szerkesztve ]
-
péhápé
csendes tag
Sziasztok! Javaslatot szeretnék kérni! Van egy NZXT H440-es gépházam, benne egy ASUS Sabertooth 990FX R2.0 alaplap, FX-8350 4,5 GHz-re húzva 1,368V mellett egy Be Quiet! Shadow Rock Topflow hűtővel amin Akasa Viper 140-es PWM-es venti dolgozik. A videokártya egy ASUS GTX 760 OC gyári OC módban. Nos előtte egy Deepcool Kendomen házban volt, abban hűvösebb volt a processzor kb 4-5 °C-al Aida stressz teszt alatt. Kérdésem lenne hogy a H440-ben a gyári ventilátorokat milyen ventilátorokra lenne érdemes cserélnem hogy javuljon a helyzet? Az összeset cserélni kellene, valamint kifúvónak is kellene a ház tetejébe még az 1 db hátsó 140-es kifúvó mellé? A három 120-as befúvó helyett érdemesebb lenne a 2 db 140-es venti? Hallottam már olyant is hogy az előlapon egy nagy lyukat vágnak és egy ráccsal fedik. Ezt érdemes megcsinálni? Előre is köszi a segítséget, tapasztalatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Netflix
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- További aktív témák...
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- ventilátorok
- Corsair ML120 RGB ELITE WHITE 1DB ARGB Ventilátor
- Thermaltake SWAFAN EX14 14 cm Fehér 3 dB hűtőventilátor Félár alatt !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest