- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megkapók a Vivo S20 Pro specifikációi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
péhápé
csendes tag
Sziasztok! Javaslatot szeretnék kérni! Van egy NZXT H440-es gépházam, benne egy ASUS Sabertooth 990FX R2.0 alaplap, FX-8350 4,5 GHz-re húzva 1,368V mellett egy Be Quiet! Shadow Rock Topflow hűtővel amin Akasa Viper 140-es PWM-es venti dolgozik. A videokártya egy ASUS GTX 760 OC gyári OC módban. Nos előtte egy Deepcool Kendomen házban volt, abban hűvösebb volt a processzor kb 4-5 °C-al Aida stressz teszt alatt. Kérdésem lenne hogy a H440-ben a gyári ventilátorokat milyen ventilátorokra lenne érdemes cserélnem hogy javuljon a helyzet? Az összeset cserélni kellene, valamint kifúvónak is kellene a ház tetejébe még az 1 db hátsó 140-es kifúvó mellé? A három 120-as befúvó helyett érdemesebb lenne a 2 db 140-es venti? Hallottam már olyant is hogy az előlapon egy nagy lyukat vágnak és egy ráccsal fedik. Ezt érdemes megcsinálni? Előre is köszi a segítséget, tapasztalatokat!
-
péhápé
csendes tag
Ahogy olvastam az összefoglalóban is az én alaplapomon kizárólag a CPU_FAN és a CPU_OPT csatlakozók PWM képesek valamint hibridek. A többi CHA_FAN csatlakozó csak feszűltség alapú szabályozásra képes. Ezért hátra mehetne kifúvónak az általad javasolt Ty147A venti a CPU_OPT csatira ha jól gondolom. Az első 3 db 120-as befúfónak mit lenne érdemes szerinted ami 3 pines venti? Létezik LEPA BOL.Quiet Tri-Speed 120mm ami 3 pines viszont drágább egy ezressel mint a PWM-es változata. Van ennél jobb alternatíva ár-érték arányban?
-
péhápé
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat! Előre én is a Nanoxia Deep Silence 1300 rpm ventiket néztem, esetleg még a SilenX Effizio 120 szimpatikus. Hátra pedig a Nanoxia Deep Silence 1400 rpm 140-es ventillátort.
Gondolkodtam még az Akasa Viper 140-en is hátra a CPU_OPT csatira kifúvónak, mivel a CPU_FAN csatin ugyanúgy Viper van a procihűtő bordán. Viszont azt azért vetettem el mert egy esetleges komolyabb procihűtő csere után már bajban lennék. -
péhápé
csendes tag
Az adatlapjában nagyobb a légszállítása az 1300 max RPM-es Nanoxia-nál amiatt írtam. De elhiszem hogy nem minden esetben van korrekten megadva a gyártók oldalán. Még a LEPA BOL.Quiet Tri-Speed 120 szimpatikus amúgy is azt ajánlottad elsőnek igaz ez a 3 pines változata neki, nem tudom van-e teljesítménybeli külömbség a PWM-es társához képest. Korábbi kommentben olvastam hogy a LEPA ennél a háznál különösen ajánlott a fedett ház kizárólagos oldalsó szellőzése miatt. Egyébként a 140-es Nanoxia-nál amit hátúlra szeretnék ott nem félő hogy akadni fog a H440 oldala? Gondolom ha akadna azon lehetne segíteni egy "Dremel multigéppel".
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest