Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fred23

    nagyúr

    válasz Cs1csó #185429 üzenetére

    Tolódzkodás extra súlyokkal nekem jobban adja. FrankMonzano számára pedig különösen ajánlom a linkjén lévő írásból ezt a részt:
    "4. Miután kiemelted a rudat a helyéről, a vállaidat engedd le/feszítsd hátra, a mellizmaidat pedig domborítsd ki, máskülönben a vállaid elülső fejei elveszik a munkát tőlük!"

    Anno bárhogy próbáltam, sosem volt tökéletes a fekvenyomásom, elvitte a váll és a tricepsz a gyakorlatot, a mell alig kapott valamit. Most meg tolódzkodással a mellem durran először, és sokkal jobban, mint eddig bármitől, mellette pedig a tricepsz és a váll is kap eleget. Szóval az én testfelépítésemhez egyszerűen jobban bejön a tolódzkodás, mint a fekvenyomás. Sokáig azt feltételeztem, hogy mindenképpen kell a fekvenyomás is, mert a tolódzkodással a mellem felső része nem fog elég terhelést kapni; aztán a gyakorlat megmutatta, hogy tévedtem, mert bizony az egész mellizmom bedurran tőle, és így számomra fölösleges is a fekvenyomás.

    FrankMonzano: És igen, az is alap, amit Woodslave mond: ha 60 kg a munkasorozat, akkor fölöslegesen fárasztod magad azzal a sok 50 kilós ismétléssel.

    m3ss: Igen, az leginkább erőre való. De a másik, amit írtam, az jó tömegre / izmosodásra is. Viszont ha nem tudja a jelenlegi 1RM-ét (egyismétléses maximumát), akkor nem tudja annak x százalékát sem. Számomra ez az 1RM adott százalékával dolgozás annyira alap már, mint a lélegzetvétel. Mindent az 1RM-em alapján számolok ki, és eszembe nem jutna máshogy belőni a terhelést; nagyon bejött ez a módszer. A hátránya csak annyi -már ha ez hátrány-, hogy időnként le kell mérnem a valós 1RM-em. A különféle kalkulátorok se rosszak, csak a jóslásaik pontossága közel sem 100%.

Új hozzászólás Aktív témák