- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
konyi79
addikt
Pedig innen nézve nagyon úgy tűnik kevés az alapja annak, amit beszélsz.
Csak hogy képben legyél, hogy is néz ki - igaz lekopva- a ContiPremiumContact5
Hol is látod a nyitott vállövet, ami miatt zajos lehet? Melyik blokkok nincsenek lezárva? A gumisoknak az örökérvényű mintázati ismereteik a korszerű 3D vágású profiljainál, a futófelület szélességében változó összetétele mellett elégé keveset érnek.
A túrós hasonlatod is köszi, az ilyen affektálást kár leírni. A Treadwear 280 azért nem 30k alatti hasznos futásteljesítményt kellene jelentsen nálam. Csak valami tényszerű is legyen, ennek a guminak az ellensége az autópálya. Pályán iszonyat mód melegszik, lágyul, és ledarálja. Stabil marad, iszonyat mód, talán a PS4-hez mérten is remekül tapad, de annál is jobban kopik. Nem, mielőtt kitalálnád semmi baja a futóműnek, de ha lendületesen autózol kb ennyivel a gumi kívül jobban megkopik a végére, mint a képen látod. A Conti is ezért úszta meg így, mert a külső vállöv keményebb.
Egy hasonló mód használt Uniroyalból a szélén ekkorra körömnyi darabok szakadnak ki, egy Kumho olyan, mint amit lereszelnek, a Kleber meg nekem túl kemény volt.
Szóval ha a Continak ennek a gumijával is van bajom, akkor felesleges a középkategóriás gumikat ajánlanod helyette. Ez legalább a hasznos profilmélység 60-70%-a lekopásáig jó volt.
A Treadwear indexének kicsit ha utánanézel, egyébként se egy egzakt adat, sokkal inkább a gyártón belüli termékpozícionálás, mint bármi más összehasonlítható adat. -
Qru
MODERÁTOR
válasz konyi79 #33801 üzenetére
PC5 nekem is két szezont bírt sportos vezetéssel (kb 50k km ment bele 2 év alatt de télen téli volt rajta), sajnos ami tapad az kopik. A fizika az fizika.
Esetleg Michelin irányba mennék, azoknak jobb a kopásállósága, a Primacy 4 pl. Vagy a GoodYear Efficient Grip is elég jó.
#nincsbennetarcsi
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Egy öregecskedő Daewoo-m van, amivel mostanában max 6-7 ezer kilométert megyek egy évben. Ennek a fele város, a másik fele meg autópálya és főutak. Ma már a kevésbé agresszív, inkább a deffenzív vezetést gyakorlom. Az autón eddig Barum gumik voltak, téli és nyári változatban.
Most abban kérném a véleményetek, hogy az én stílusomhoz és futásteljesítményemhez vajon megfelelő lenne-e egy négyévszakos gumi?
Ha már Barum, akkor mondjuk EZ?
Ha nem használom sokat, akkor is elöregszik téli/nyári gumi is öt év alatt. Plusz még jön hozzá a csere költsége... A négyévszakos gumival viszont öt év alatt megspórolnám a csere és a második szett árát és azért csak elfutnak ezek a gumik 30-35 ezer kilométert... Vagy tévedek?
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
-
Rick4
félisten
válasz konyi79 #33803 üzenetére
Kevésnek érzed a futásteljesítményt = alacsony, 300 alatti treadwear index.
Te azért még rágódj rajta, hogy összefügg-e a kettő.
Onnan nézve akárhogy is tűnhet, ha az én állításom van szinkronban a valósággal.
Nézz meg egy új gumit, le van-e a blokk zárva vagy nincs lezárva, pl itt van neked ez a video: [link], én ilyenekből, meg termékfotókból tájékozódom, nem csonttá kopott, de csak 30 ezret futott gumikat nézegetek. Ha a használt érdekelt volna, akkor a jfogáson keresgélek. Ha megvagy, és kiderült neked is, mi a helyzet, gyere vissza, írd meg, hogy akkor le van-e zárva, vagy mostmár látod, és mégsincs, aztán meséld el, hogy elmentél-e sokat, vagy csak keveset... U[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
lacibacsi
addikt
A Nexen-ről még csak nem is hallottam korábban... Van legalább olyan jó márka, mint a Barum, vagy a Hankook? Mert az igaz, hogy árérzékeny vagyok, de 1-2 ezer mozgás belefér azért. És sajnos, igen, árérzékeny vagyok. Olyan 16k/db-nál nem szeretnék többet adni egy abroncsért...
(#33809) OPiiPO:
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz lacibacsi #33812 üzenetére
Van legalább olyan jó márka, mint a Barum, vagy a Hankook?
Szerintem a márkák összehasonlításának semmi értelme, konkrét típusoknak (azonos méretosztályon belül) már annál inkább. Van, hogy az egyik, és van, hogy a másik felel meg jobban az adott felhasználási módra.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz OPiiPO #33709 üzenetére
Michelin Energy Saver-t cseréltem le, nem teljesen fair az összehasonlítás mert Michelinek már 6 nyarat végigtoltak, ennek ellenére a Nexen N'blue akkorát fog rendes asztfalton hogy a szeme kigúvad. Végülis elgyíkultam, nem mertem bevállalni a négyévszakot, de nagyon meg vagyok elégedve a választással, kösznöm az ajánlást!
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
A gumi.hu-ról rendelt már valaki bankkártyás fizetéssel? Őszintén szólva nem nagyon tetszik, hogy nem irányít át banki oldalra, hanem valami "Barion" rendszer jelentkezik be...
(Amúgy azért ők, mert náluk a legolcsóbb az általatok ajánlott Nexen...)Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
blakey
titán
válasz lacibacsi #33817 üzenetére
Nincs semmi gond a Barion-al.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
lacibacsi
addikt
válasz Richard! #33819 üzenetére
... és (#33818) blakey:
Köszönöm! Bár sokkal nyugodtabb nem lettem. Valahogy kevésbé szívesen adom meg a bankkártya adataim bankon kívüli szolgáltatóknak...
Amúgy megrendeltem az auto-stop.hu-n. Olcsóbbak is és utánvéttel is fizethetek ingyen szállítás mellett...
-
blakey
titán
válasz lacibacsi #33820 üzenetére
PayPal, Barion, ezek mind biztonságosak és egy banki oldal sem feltétlenül biztonságosabb.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Egy 2003-as Daewoo Kalos 1.2-höz milyen abroncsot ajánlotok?
155/80 R13
Néztem a teszteket az összefoglalóból, de amik nagyon TOP-on végeztek, abból ilyen méret nincs (vagy nem találtam).
4 évszakos kellene, nem jár olyan rengeteget a kocsi (ÉVI ~5000km)
Előre is köszönöm!
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz racskobalazs #33823 üzenetére
Nem egy gyakori méret valóban. Apollo Alnac 4G All Season vagy Barum Quartaris 5.
#nincsbennetarcsi
-
Lackki
őstag
válasz racskobalazs #33823 üzenetére
Van váltó mérete is, azt nem szeretnél?
175/70/13[ Szerkesztve ]
Privátot hamarabb észreveszem
-
racskobalazs
senior tag
válasz Lackki #33825 üzenetére
Szélesebbre?
Nem tudom igazából, nem nagyon értek hozzá, még csak most "tanulom".
Megéri? Miben más?
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz racskobalazs #33826 üzenetére
Abban a méretben van Nexen 4évszakos ami most bestbuy termék.
Amúgy a szélesebb gumival nő a tapadás, ezzel együtt nő a fogyasztás minimálisan. Hóban és vízen általában jobb a keskenyebb gumi, szárazon meg a szélesebb. De ezek nüansznyi különbségek, ne gondolj óriási eltérésekre.
#nincsbennetarcsi
-
Lackki
őstag
válasz racskobalazs #33826 üzenetére
az egy olyan amiből van bőven választás
Privátot hamarabb észreveszem
-
GasBang
csendes tag
Üdv
Második autómra tervezek vásárolni 205/55 R16 nyárit.
Sava Intensa UHP 2 és a Nexen N'Fera SU1 abroncsokat néztem ki jó ár/érték aránya miatt, de sajnos személyes tapasztalatom nincs egyik márkával sem. További lehetőség, hogy egy gumis ismerősöm most hozott be németből 2017es 6,5 - 7mm mélységű GoodYear Efficient Grip gumit. Kösönöm a javaslatokat!"Ravaszabb csak akkor leszel, ha ravaszabb ellenféllel játszol."
-
SPeti1984
senior tag
Szeretném a segítségeteket kérni felni vásárlás kapcsán. Egy 2018-as Ford C-max esetében ha jól tudom a gyári alufelni paraméterei: 5x108 ET50 7x16" 215-ös gumikkal, míg acélfeni esetében minden paraméter ugyan ez csak a felni szélessége 6,5-es. Ha nem gyári alufelnit vásárol az ember, akkor lényegében mindegy, hogy 6,5 vagy 7-es a felni szélessége csak az ET50 illetve a többi paraméter stimmeljen? Vagy attól is függ, hogy 205 vagy 215-ös lesz a téligumi? Ahogy néztem talán mindkettő felniszélességhez jó a két gumiméret. Igazából háromféle alufelnit néztem ki és csak a szélességben különböznek:
-Rial Bavaro 6,5x16 ET50
-CMS C22 6,5x16 ET50
-Momo Europe 7x16 ET50Márka szempontjából melyiket érdemes választani téli használatra?
-
lacibacsi
addikt
Ajánlásaitok alapján megrendeltem a Nubirám új (négy évszakos) cipőit.
(Nexen Nblue 4Season WH17 185/65 R14)Az Auto-Stop.hu egy nap alatt kiszállította. Ők a legolcsóbbak (ennél a típusnál), utánvéttel fizethettem és ingyen szállítottak. Értékelés: 10/10.
Remélem, hogy a következő 5-6 évben szépen kiszolgálnak a gumik.
A gumin egyetlen dolog van, amin meglepődtem: a mintázat mélysége nem valami egetverően nagy... A legnagyobb mélység 7 mm, de inkább csak 6,5-nek mondanám az átlagot. Nem túl kevés ez? Remélem nem lesz belőle túl gyorsan 4 mm...
-
tboldi
nagyúr
Ja, csak viccelek, vagy legalábbis próbálok. Mondjuk kevéske valóságalapja azért lehet.
A sima CC-nek kisebb lenne az újkori profilmélysége? Nekem 9-10k km után 6,5-6,7 mm a CC+, és nem gondolnám, hogy azért nem kopik, mert öreg lenne.
[ Szerkesztve ]
-
lacibacsi
addikt
-
Mukucs
senior tag
Srácok!
Tudtok ajánlani valami igazán jó nyárigumit 165/65R14 vagy 175/65R14 méretben, ami halk? Ha jól tudom, most ilyenek vannak, de iszonyatosan hangosak. Köszi!
-
Zolás
addikt
válasz Mukucs #33841 üzenetére
Dunlop blueresponse, nekem volt azt hiszem ebben a méretben 206 peugeon, imádtam, jól tapad, nagyon halk.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Uzmany
őstag
Sziasztok!
Szeretnék négyévszakos gumit kipróbálni egy 207 cc-re.
Prémium kategóriában mi lenne a javaslat? Hó a télen kétszer volt pár napig. Inkább eső a jellemző (Stuttgart környéke)
A gyári mérete 205 45 r17. De, ebben a méretben nagyon szűk a kinálat. Több 207-sen láttam már 215 45 r17 méretet. Válthatok?
Köszönöm a segítséged előre is.® visions created with passion
-
Uzmany
őstag
Köszönöm szépen a gyors válaszaitokat.
® visions created with passion
-
trialboj
őstag
Nyári gumit szeretnék venni egy 2005 ös octavia 2 re. 195/65R15 a gyárilag ajánlott ?
Ezt találtam BARUM BRAVURIS 5HM 195/65R15 91T
Valaki meg ezt ajánlotta : VREDESTEIN SPORTRAC 5 195/65R15 91H
Az autó 90%ban városban van használva, évi 9-11,000km. Szóval nincs nagyon kínozva, de azért csak jó lenne ha van tapadás és nem valami szemetet veszek, persze megmaradva az olcsóbb kategóriánál, mert mégis csak egy budget autóról van szó.
Köszönöm
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest