- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz #21346560 #2400 üzenetére
Nem abban
F-esen van : 2 x eSATA 6Gb/s connectors
F-es:
1. 2 x PCI Express x16 slots, running at x16 (PCIEX16_1/PCIEX16_2) (Note 3)
2. 2 x PCI Express x16 slots, running at x4 (PCIEX4_1/PCIEX4_2)
3. 2 x PCI Express x1 slots
(All PCI Express slots conform to the PCI Express 2.0 standard.) 4.1 x PCI slotSima:
1. 1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16) (Note 3)
2. 1 x PCI Express x16 slot, running at x8 (PCIEX8) (Note 4)
3. 1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)
4. 2 x PCI Express x1 slots
(All PCI Express slots conform to the PCI Express 2.0 standard.) 5.2 x PCI slots[ Szerkesztve ]
-
xatos3
senior tag
-
xatos3
senior tag
válasz #21346560 #2403 üzenetére
egyértelmű hogy adatbázis hiba
ne legyél sügér
a fekete a prémium kateg a gigánál[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
Weaver
senior tag
köszi a válaszokat, így már tiszta. bár új kérdés merült fel a eSata vs Sata -t illetően... (képen láttam mi az eltérés.)
teljesítmény szempontjából inkább AM3+ nyolc magos proccal , vagy FM2 egy erős procival?
-
xatos3
senior tag
ahol véget ér az fm2 tudása ott kezdődik az am3+
140 ezerig fm2
140 fölött am3+[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
Rolly Dy07
senior tag
Sziasztok!
Lehet volt már téma, de ha tudtok segítsetek.
Egy ilyen Gigabyte lapom van és egyáltalán nem indul a GRID 2. Vagyis úgy tesz mintha elindítaná, majd kis gondolkodás után kék halál és reset.
A konfigom:
- AMD FX-8150 3.60GHz AM3+ BOX
- CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9
- GIGABYTE GA-990FXA-UD3Már a memót feszkóját feltettem gyári 1,5-ről 1,65-re, de semmi változás?
Valami ötlet?
Jobbtól nem szégyen kikapni, tanulok tőle! Hacsak egy kanyar bejáratot ellesek már jobb lehetek! A pályán az a lényeg, hogy minél hamarabb takarodj ki a kanyarból! Egyenesben a hülye is tudja nyomni a gázt! Rolly Dy
-
lee56
őstag
válasz Rolly Dy07 #2408 üzenetére
Csak egy; nem a lapod tehet róla ha nem indul egy játék.
A legvalószínűbb okok : videókártya/driver check, directx és minden egyéb fent legyen amit a játék szeretne. Esetleg ha van, akkor tuning -> off.No Comment
-
törölt tag
válasz Rolly Dy07 #2408 üzenetére
És még 1 fontos kérdés! Eredeti a játék?
-
Rolly Dy07
senior tag
válasz #21346560 #2410 üzenetére
A játék eredeti, a driverek a legfrissebbek, kivéve az alaplap biost nem frissítettem eddig. Azt a fülest kaptam, hogy talán valami kis proci tuninggal kiküszöbölhető lenne a probléma. Vagy talán valami a memóval nem stimmel. A kérdés komoly, mert eddig semmivel nem volt gondom és nincs is, csak ezzel a gémmel.
Igaz nem tudom minek egy 8 magos bulldózert tuningolni, de ezt is megtettem, de semmi változás.Azt érzem, mintha nem tudná a játék a Videókártyát munkára bírni.
Két megoldást ki tudnék próbálni, de nem szívesen.
1. Full win reinstall
2. Alplap biosz frissítés??
Jobbtól nem szégyen kikapni, tanulok tőle! Hacsak egy kanyar bejáratot ellesek már jobb lehetek! A pályán az a lényeg, hogy minél hamarabb takarodj ki a kanyarból! Egyenesben a hülye is tudja nyomni a gázt! Rolly Dy
-
törölt tag
válasz Rolly Dy07 #2411 üzenetére
Szerintem ahogy elöttem is mondották, a tuning inkább rontani szokott a helyzeten, mindent alapra kell tenni, ha nem megy, ez az általános tapasztalat.
Bios frissítés nem a szoftverre hat, hanem a hardverre.
Alaplap driverek, vga driver és ha másképp nem megy, akkor win install szokott lenni.Mondjuk a kékség harver hibára utal, de az winfos telepítésnél mindenképp kiderül.
Még 1 kérdés, op rendszer? Ugye W7?!
[ Szerkesztve ]
-
xatos3
senior tag
nekem a dirt showdownal volt ilyen bajom 1 éve, bios frissítés megoldotta, egyébként a grid2 meg kispiskóta a gépednek egyébként, a lényeg, NE BÉTÁRA frissíts és a JÓ revisiont telepítsd ezt megteheted a gyári szoftverrel win alatt is, de frissítés közbe ne piszkáld az egeret se, ha kész akkor meg startmenü restart, a kékhalál elég ganús egyébként, mik a pontos ram időzítéseid, és mennyi a command rate? 1 vagy 2?
-
-
Rolly Dy07
senior tag
Du keszitek fotot a beällitäsokrol,de ez a command rate mär nem tudom mi. A biosz frissiteshez mit is telepitsek es futtasak pontosan? A telepitö lemezen van frissitö program?
-
bigsee
addikt
válasz Rolly Dy07 #2415 üzenetére
IMHO ne nyúlj addig semmihez sem, amíg körbe nem szimatoltad a problémát. Szedd le a Furmark-ot és a Prime95-t (a sokmagost) és ezeket indítsd el, külön-külön. Ezek bepróbálják a hardvered, ha gond van, itt kijön...!!! Ha nincs, akkor a game a xar!
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
juve600
nagyúr
üdv
a géped több mint sok a grid2-hözinkább valami driverhiba lessz,állits vissza mindent alapra,legfrisebb drivereket ,biost felrakni,utánna mennie kell
-
xatos3
senior tag
válasz ALONSO11 #2416 üzenetére
a te vrm-eden van borda, nem fog túlmelegedni
de a jól szellőző ház ajánlott, mert az északi híd melegedHET[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
- = Zk = -
félisten
" Igaz nem tudom minek egy 8 magos bulldózert tuningolni, ... "
én a BF3 miatt toltam fel 4,7-re. márcsak egy második 7870 kellene és minden smakkolna (Y)
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Rolly Dy07
senior tag
válasz juve600 #2418 üzenetére
A biost nem frissítettem még, minden más új. Ha nem akkor még egy Win7 reinstallt megteszek. Próbálkozok.
-
Rolly Dy07
senior tag
válasz juve600 #2418 üzenetére
A bios frissítés megoldotta a gondot. De a memót visszatette 1333-ra. Erre áll be gyárilag. Az előző bioszban én állítottam be 1600-ra, de akkor azzal volt a másik gond.
Hogy tudnám a memómat kézileg 1600-ra bírni, hogy ne szálljon el a gép? Ez most már a nagy kérdés.
-
xatos3
senior tag
válasz Rolly Dy07 #2422 üzenetére
lődd be 8as szorzóval, fesz 1,65, időzítés 9-9-9-24-37, command rate 2 többi maradjon gyárin
-
lee56
őstag
Először is DRAM E.O.C.P.-t kapcsold ki (mármint nem te, hanem ő ), mert az bezavar utána manuál ram beállításokba is. És mivel Corsair Vengeance ramjai vannak, annak elég az 1.5V is alapból, csak tuninghoz kellene nagyobb fesz, és CR (vagy CT) 1-et is elbír, legalábbis nálam, egy próbát megér, gyorsabb lesz a rendszer tőle, ha megy.
No Comment
-
xatos3
senior tag
a feszbe lehet igazad van, de azért kell command rate 2 mert azt sokkal jobban szereti az fx memóriavezérlője, sebességben meg úgy vettem észre tökmind1
-
Rolly Dy07
senior tag
Szia!
Most így van beállítva, ahogy magának megcsinálta az új bios. Mit kell pontosan áttekerni, mert addig értem hogy 9-9-9-24?
Melyik az a Command rate?Ja a feszkót az új bios 1,5 V helyett automatikusan 1,605 V-ra állította.
[ Szerkesztve ]
-
xatos3
senior tag
válasz Rolly Dy07 #2426 üzenetére
memory clock szorzó auto helyett 8.00
ddr3 timing manulara, aztán 9-9-9-24
command timing 2t
row cycle time 37, többi érték marad amin van[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
xatos3
senior tag
-
Rolly Dy07
senior tag
Köszönöm a segítséget, most már 1600-on mennek a memók.
És lee56 ahogy javasoltad, áttettem CT1-be és működik. Én úgy vettem észre nem picit gyorsabb a rendszer tőle.
-
lee56
őstag
-
steve24
aktív tag
Üdv!
Akadt egy probléma a konfigommal.
Mégpedig pár napja ujra indulgatott alkalomszerüen, mostanra már besem kapcsol,
A vinyok és a ventik pörögnek, jelet nemkap a monitor, nem sipol egyetsem, mégha kivettem a vga,memot és a cpu,t egyenként akkorsem!
Ez a konfig
FX6100 CPU
Gigabyte 970A-DS3
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz
Gigabyte GT 610 1GB DDR3
500Gb samsung HDD
2Tb WD HDD
Nem volt húzva a hőmérsékletek rendben voltak,netezésre használtam,
Alaplap hiba lehet? Táp?
Köszönöm!----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
xatos3
senior tag
válasz steve24 #2433 üzenetére
táp, és villámkár gyanús, környéketeken stabil az áramhálózat? na meg milyen és hány éves tápod van?
-
-
steve24
aktív tag
válasz steve24 #2433 üzenetére
Köszönöm a segitséget táp ügyileg. tényleg az volt a baj, vagyis inkább érinkezési hiba!
Túl sokat fogyaszt a CPU (95W). amikor összeraktam kb 1 hónapja nem volt ilyen a táp 4pin es csatija.
.
hát kiváncsi leszek hogy ez meddig birja
Thermaltake Hamburg 530W sikerült vennem. vagy lett volna egy CHIEFTEC 500W oem.
De a házam is ilyen márkáju és inkább ezt vettem.
Köszi a segitséget!----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
- = Zk = -
félisten
válasz steve24 #2439 üzenetére
megcsináltatod, eladod. kész
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
xatos3
senior tag
-
steve24
aktív tag
-
kormi0312
senior tag
sziasztok,
van egy 990xa-ud3 lapom és azt szeretném kérdezni, hogy manuálisa hogy tudom szabályozni a házhűtőket ha a 4pin-es systemfan csatlakozora vannak dugva?
köszi előre is!
-
- = Zk = -
félisten
válasz #21346560 #2444 üzenetére
nálam Ő tesz szolgálatot..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
törölt tag
válasz - = Zk = - #2445 üzenetére
Nekem már az enyém is túl csicsás, borzasztó giccses a tied! (ne értsd félre, nem leszólni akarom, csak NEKEM az!)
Jobban szeretem az egyszerűt. -
- = Zk = -
félisten
válasz #21346560 #2446 üzenetére
igazad van, tényleg giccses sajnos. a ház miatt voltam "kénytelen" ezt venni...
akkor hirtelen nem találtam más piros-fekete manuális ventivezérlőt..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
MC Pite
veterán
Ezer bocsánat hogy idepofátlankodok, de 790GXes giga lappal kapcsolatban merre kérdezősködjek?
4magosított phenom mellett szeretnék CnQ-et, de nem látok amd chipsetes topikotPixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest