- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Earfun Air Pro 3 - te is, fiam, Bluetooth?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
buci
tag
A többi ikon is olyan ,mint más hasonló alkalmazásokban.
Lekerekítés, forgatás, kivágás, Borda,stb.
Most, hogy nézegetem a súgó részét ott szépen le vannak írva.
Mi több még ábrákkal is szemlálétetve vannak.
Ez egy jó kis súgó!
De végnézegetem majd, hátha találok benne vmi újat. -
Ja no
aktív tag
A kinyitható ikonok jobb alsó sarkában van a nyílacska. Ha ráklikkelsz és lenyomva tartod a balegérgombot, akkor nyitja ki ami mögötte van. ( bocs, ha félreértelek és triviális dolgot írok)
Hát a modulokat bizony külön kell indítani...Ami még kiakaszt az a rettenetesen igénytelen megjelenítés draft módban, mikor beállítod, hogy ne vonalas ábrát rajzoljon, hanem a hozzáadott felületet is megjelenítse. Bár a modell részében is adhattak volna hozzá még vagy 25 hozzárandelhető színt, esetleg olyan nyalánkságokat mint az opacity állíthatósága. Vagy én vagyok nagyon elrugaszkodva a realitás göröngyös talajától? -
Atlantis
veterán
Megint a fapados külső...
Nekem jobban bejön, mint a fél képernyőt elfoglaló ikon-hegyek. A Solid Edge-nél mindenképp többet tud, mint már mondtam, szerintem a Solidworks az egyetlen, ami -- a saját kategóriájában persze -- megközelíti a tudását, de: sem a makrózhatóság, sem az automatizálási lehetőségek nem olyan jók, mint a ProE-ban, szerintem rajzkörnezete és vázlatkészítő része is bénább, cserébe van beépített elemtár és egy-két ötletes megoldás is akad.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
buci
tag
Na ez aztán a jó kis feladat! Sajnos nem tudom még a megoldást.
Mondjuk, ha Invit használsz, akkor csak oda kellene importálni, nem?
Bár én még most azt sem tudom, hogy az ott lévő térbeli pontokból hogy
legyen felület.
Úgy láttam, hogy az Inventorban a Beszúrás>Objektumban ott van az Autocad
drawing. De még ezt sem próbáltam.
Jó sokat segítettem. -
buci
tag
Ok, majd megnézem, de most örülök, hogy ez műköik.
Mint ahogy írtam is szép a felület. Úgy elsőre elég egyértelmű a kezelés is.
Mondhatni, hogy elég kézre áll. Tetszeget is, csak a Ja no féle kiterítést
nekem sem tudta, csak ha levettem a szöveget a lemezről.
A másik bajom, hogy ha egy ikon fölé viszem az egérmutatót, az minden egyes
alkalommal mást ír ki. Először azt hittem, hogy kinyitható, mert látok az ikon bal alsó sarkában vmi nyíl félét. De ne tudtam kinyítni. Ez a lemez részénél volt.
Azt is sérelmezem, hogy külön kell indítani az összeálítást, testmodellt, lemez
alkatrész felületet, de biztos van vmi más módszer is.
Ennyi idő távlatából korai lenne még bármit is mondani, de sztem a Proe
többet tud. Hát a fapados külsejét meg majd csak levedli az elkövetkezendő
verziókban.
Nálad mi a helyzet? -
Hangover
tag
Pontosítva a dolgot elmondom milyen jellegű a problémám:
Egy 3D mérőgép által pontsorozat pontjainak X, Y, Z koordinátája elmentésre kerül egy text fájlban (soronként vannak a pontok, Tab a szeparátor).
Ezeket, mint pontokat az AutoCAD-be remekül lehet a Point object létrehozásával importálni, de nekem erre felületet (esetleg görbéket) kellene illesztenem. -
Hangover
tag
Én a munkám során általában AUTOCAD-et ill. Inventort használok.
Ha már nyilt egy ilyen tuti kis topic, megkérdezném a hozzáértőkhöz, hogy hogyan tudok egy pontfelhőre AutoCAD-ben felületet illeszteni?
A pontok importálása megy, sőt, ha valamilyen algoritmussal megkeresem mindíg a 3 egymáshoz legközelebbi pontot, akkor úgy mehet a dolog, de nincs erre vmi egyszerűbb eljárás? -
buci
tag
1 pont az Inventornak a Solid Edge-vel szemben.
Remélem müxik ez a képtár dolog. -
buci
tag
Úgy gondoltam, hogy az alábbi link hasznos lehet mások számára is.
Bővebben: link
Az általam felfedezettt ingyenes oktatóanyagok közül ez a legjobb gyűjtemény.
Egy ingyenes regisztrációt mindenképpen megér. -
Atlantis
veterán
Természetesen itt is kényszerek tartják össze az összeállítást, de a modellt és nem a rajzot. Gondolom, te is így gondoltad.
A többi kérdésedre: ezek annyira egyedi dolgok, hogy így azonnal nem tudok rá válaszolni. Tegyél fel képet a problémákról, ha lehet és akkor meglátjuk.
Annyit azért elmondanék, hogy a hegesztési része(Welding) szerintem nagyon jó a ProE-nak, aki ismeri a hegesztéseket, az tudja is, mit miért kérdez, bevallom, én nem mindig. Csomóféle varrat-típust ismer, elektródákat adhatsz meg neki, gyökölést, minden kutyafülét,amit kell.
Létezik csőtervező része a programnak(Piping), nem esküszöm meg rá, de az is lehet, hogy az alapprogramban benne van. Én még nem használtam, nem ilyen területen mozgok.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Ja no
aktív tag
Hmmm, a léc egyre jobban rezeg. KÖszi, ez így elég meggyőző!
Ha megengedsz még egy kérdést: Az összeállítási rajzokat mennyire nehéz előidézni ProE-ban? Ott is kényszerekkel műxik az assambly rész?
Nálam van egy két dolog, amit csak átverve hajlandó megcsinálni: pl egy eccerű hegesztett-hálót ha akarok, akkor kis sík felületet kell tennem a pálcák végére, hogy tudjam mihez tájolni őket. Meg gondban vagyok akkor is, ha egy ovál alakú, vagy négyszögletes kivágáshoz, akarok egy furatot illeszteni. Hát az sem egyértelmű...
Ja meg mégegy számomra fontos dolog: van e valami jólhasználható rész benne, amivel csőrendszert tudok készíteni.Olyasmire gondolok, hogy egy kész szelvényt elindítok, és megmondom mennyit menjen milyen irányba a térben és mekkora rádiusszal. (és nembaj ha megmondja a végleges hosszát is, de ez nem kritikus). Tudom, autocad-hez létezik valami épületgépész történet, de nekem labor-készülékek belsejében kellene modelleznem, hogy mi hogyan fér el, tehát kell a komplett kütyü is. -
Atlantis
veterán
Itt a válasz a problémáidra. ProE-ban gond nélkül megcsináltam mindkettőt. Remélem, ilyenre gondoltál.
Bővebben: link>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
buci
tag
Na tegnap csináltam egy tárhelyet, de még nem tudtam képeket feltölteni.
Remélhetőleg ez hamarosan bekövetkezik.
Lemezalkatrésznél én úgy csináltam, hogy tettem a lemez fölé egy síkot,
arra raktam egy vázlatot, pontosabban ráírtam egy szöveget vázlat módban.
Utána insert>extrude> kijelöltem a szöveget és egyszerűen áthúztam a lemezen.
Aztán csináltam flange-eket is, kicsipéssel is.
Majd ezt kiterítettem. Nálam müxik. -
Atlantis
veterán
Na tessék, csak Buci kolléga miatt?
Szöveget nem vágtam lemezbe ProE-val, de megpróbálom ezt is. Majd teszek fel képeket, ha jutottam valamire a problémáiddal.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Ja no
aktív tag
sarokelengedés: télleg azt jelenti lefordítva! :) ezen még sose' filóztam, lévén nem ez a tanult szakmám. Ha már itt tartunk, a prégelésnek van-e valami szép magyar neve? (az etage-on kívűl)
textek: ha az ember ''cutout''-ot hazsnál, akkor valami eldugott menüből ki lehet választani, hogy TTF fontokat használjon körvonalként a kivágáshoz. Van, hogy csak mozgatni/átméretezni engedi, de pl. elforgatni nem. Néhány fonttal meg egyáltalán nem műxik, de ez végülis nem kritikus.
Részben Buci topictárs közreműködése révén, kezd egyre jobban érdekelni a progi. -
Atlantis
veterán
Erre egyből tudok válaszolni. Nem automatikus, kiválaszthatod, hogy milyen sarokelengedést(ez a hivatalos neve ) akarsz tenni. Négyféle van, leginkább azt a fajtát szoktam használni én is, ami a te képeiden látszik.
A ''Plate'' feliratot milyen megoldással csináltad rá? Kipróbálom azért ezt is.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
-
Ja no
aktív tag
Na, sikerült végre:
szóval arra lennék kiváncsi, milyen módon lehet ezt proE-ban elkövetni, illetve ha valaki tudja, akkor SE-ben. -
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
No, annyit szidod, hogy megnézem majd ezt a présszerszám dolgot. Annyira nem lehet rossz.
Ugye mondtam, hogy jó az a súgó.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
buci
tag
Én is megnéznék már egy ilyen képet.
Szerintem a lemez része nagyon jó a Proe-nek.
(Leszámítva a présszerszámot.)
Hétvégén sikerült egy lemez alkatrészt felhasítanom.
Majd el olvadtam magamtól.
Tényleg jó a súgó része Atlantis. Ábrák, példák, stb...
Szinte teljesen érthető.
Még a végén kiderül, hogy nem is kell itt könyv, csak a súgóban
kell elmélyedni.
Azért emlékeztetőnek, ha valaki ezekkel tüzelne:
Kérem ne tegye!! -
buci
tag
Na igen. Ez az egyik gyenge pont szerintem.
A következő képpen kell csinálni:
Csinálsz egy alkatrészt, egy olyan formát, amilyenek a benyomást szeretnéd.
Majd Eszközök>isajátosság kinyerése. Itt ki kell választani az alkatrészt és a kettős nyilra kattintva hozzá kell adnod a sajátossághoz. Végül el kell mentened.
Ezzel létre hoztál egy ide kiterjesztésű présszerszámot. Érdemes oda menteni ahol a többi előre elkészített van (Punches).
Ezek után már csak ki kell választnod, ha elindítod a lyukasztó szerszámot.
A baj ezzel az egésszel az, hogy ha tömör testet csinálsz, akkor azt fogja
rátenni a lemezre. Tehát nem belenyomja, csak odateszi.
Vagyis ha benyomást szertnél, akkor héjjal olyan testet kell csinálnod, ami a
benyomás utáni állapotot tükrözi!!!!
Ennek azért nincs értelme szerintem így, mert akkor egyszerűbb ha elkezdesz
egy lemez alkatrészt >átmész testmodelezésbe>ott megcsinálod a lemezre a formát>adsz neki egy héjat>visszajössz lemezbe,stb...
Lehet ez egy kicsit zavaros volt így , de remélem tudtam segíteni. -
Ja no
aktív tag
A hengerpalást kiterítése csak akkor nem ment, ha a szélső kontúrjába belenyúltam utólag. Pl képzelj egy egy feltamot, mit kiindulási alapot. Ebből aztán lézerkarddal kikanyarsz egy kéttenyérnyi darabot, majd ezt próbálod az ''unbend'' paranccsal újra síkba teríteni. Nálam nem megy, de nem vagyok benne egy zseni.
Perf.lemez:
A lemezre fúrok egy lyukat, majd a ''pattern''-el szaporítom a kivánt felületen és sürüségben. Dimp: szemhúzás. Pl az erősítők allját szokták így merevíteni, ill a csavarfejeket besüllyeszteni lemezbe -
Grunya
aktív tag
Sziasztok!
Inventor 9 -et használok. Nem tudjátok hogyan lehet benyomást készíteni egy lemezalkatrészre? Ezt ugye a lyukasztószerszámmal kelll? De lehet valahogyan létrehozni egyedi formájú lyukasztószerszámot? Mert ehhez a művelethez az kellene. -
Atlantis
veterán
Dobokat is tervezünk ProE-val, nem volt még gondom a hengerpalástok kiterítésében. Félkúp alakú burkolat-elemek kiterítése is gond nélkül ment.
Furcsállnám, ha a Solid Edge nem tudna ilyen alap dolgokat megcsinálni,bár lehet rosszul értem a problémát.
Performált lemezt milyen technikával modellezel? Mi az a ''dimp''?>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Ja no
aktív tag
konkrétan: volt olyan alkatrészem, ami gyakorlatilag egy hengerpalástnak a részlete volt, (egy eszköz talpa, sztohasztikus kontúrral). Ezt csak akkor engedte kiteríteni, ha contour-flange-et csináltam egy sima lemezre, amit később levágtam. Ha sima Bend-el készült az ív és abból haraptam ki amire szükségem volt, azt már nem tudtam síkba hozni a lézervágáshoz.
Meg van még néhány dolog ami érdekel hogy proE-ban elő lehet-e idézni:
Pl egy perfor.lemezből a SE már nem enged ''dimp''-et kihúzni. -
Atlantis
veterán
Konkrétan mi érdekel? Mert a teríték-készítés általánosan véve alapfeladat ezeknek a rendszereknek, a ProE-ban is nagyon jó.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Ra3
őstag
bezier-görbékkel, b-spline-okkal, g2-görbékkel. gyakorlatilag ha van egy skicc amit a designer csinált kézzel arra rá lehet fektetni, csak be kell importálni a kézi vázlatokat mondjuk jpg-ben. (ez egyébként a ProE ISDX-ben is benne van)
az adatcseréről annyit hogy van hozzá egy kiegészitő szoftver, a ps-exchange, amivel gyakorlatilag minden formátumot kezel, a parasolidtól a catiáig,
Bővebben: link (táblázat az oldal alján)
alapból a PShape az igs-t, vda-t, step-et tudja.
szerk: természetesen export import, megy mindkét irányba....
[Szerkesztve]''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
frí
csendes tag
W. XP 64-en próbáltam telepíteni inventort, mit kell trükközni vele, hogy
elinduljon probléma nélkül? (konkrétan a 9-es verzió érdekelne, de más tapasztalat is jöhet)frí
-
Ra3
őstag
na, én ezzel melózok:
alapvetően felületmodellező cucc, de jónéhány dolgot tud testben is, én nagyon szeretem, gyakorlatilag bármit fel lehet rakni benne, a kezelőfelülete nagyon felhasználóbarát
megvannak az előnyei is meg a hátrányai is a testmodellezéssel szemben.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Tudományos Pandémia Klub
- OpenWRT topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- TCL LCD és LED TV-k
- Óra topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OpenMediaVault
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!