- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Atlantis
veterán
A ProE kis trükközés után egy gombnyomásra ''vegytiszta'' DXF-et tud csinálni. Én is használom, nálunk is van lézervágó.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Ja no
aktív tag
A többi progit sajna nem ismerem, de az SE lemez része szvsz elég jó. Van benne egy csomó fícsör ami kényelmessé teszi a használatát, és egy csomó idegesítő dolgot is beleépítettek. A hibaüzenetei kb a win98-nál megszokott szinvonalúak, csak itt a ''súlyos kivétel történt a...'' helyére mást íratnak ki. Ha lézerre akarsz terítéket belőle, akkor kelleni fog hozzá egy valamilyen autocad is, mert nem tud vegytiszta dxf-et csinálni. (nekem nem sikerült eddig)
-
Atlantis
veterán
Túl drága???
Amikor mi vettük a ProE-t, nem volt lényeges különbség a SE és a ProE ára között. Legalábbis egy cégnek az nem különbség(pár 10 ezer HUF)
Egyébként az Inventor lemezkezelő részét nem nehéz überelni.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Grunya
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Solid Edge lemezkezelő része már fejlettebb valamivel mint az Inventoré? Én csak ez utóbbit ismerem és hát vannak hiányosságai... (Gondolom igazán profi a ProE, de az már túl drága lenne a cégnek) -
buci
tag
válasz Atlantis #141 üzenetére
Itt egy másik, ha vki még nem ismerné:
Bővebben: link
Egy ingyenes regisztráció után le lehet tölteni egy csomó
testmodellt. Kötőelemeket is!!! -
buci
tag
Ha valaki Proe-ben egér tervezésre adná a fejét:
Bővebben: link -
buci
tag
Hát nem találom a Koxxét, csak a kivágottat.
De felmentem 40-es peremig:
Itt már nem csinálja a kivágással, mer (gondolom) nincs neki elég rádiusz
a sarkokban.
Mindegy, nekem tetszik ez a sajátosság.
[OFFNa joccakát mindenkinek![/OFF] -
Ja no
aktív tag
nemegészen. Ha megpróbálod olyan módon/irányban ahogy Koxx is csinálta, akkor a hozzáadást csak egy bizonyos mértékig engedi. ( a logikájára nem jöttem rá, mert egyformán zsibbad le egy adott értékhatár felett, függetlenül pl az eredeti kivágás paramétereitől. Először szögletes volt a kivágás, azt gondoltam ez a baja. Aztán adtam neki egy huszas rádiusz, de ugyanott vérzett el)
-
buci
tag
Szerintem lehet vele hozzárakni.
Vagy nem így gondoltad?
buci
tag
Hi SE mesterek!
Szép kis labdátok van.
Mi lenne ez? -
artesz
tag
Sziasztok!
Azoknak akik még csak most ismerkednek a Solid Edge-el, itt egy kis kedvcsináló:
üdv artesz
ps.: Helikopter hajtőmű akar lenni, 3 féléves házi volt a tervezése, ill a számolása.
[Szerkesztve]Kérlek privit írj, e-mailt ritkán nézem....
-
Ja no
aktív tag
KÖszi, így megy nekem is mostmár.
Mégegyet szeretnék kérdezni: A modellemnél, a round 3 ill. 4-es lekerekítésnél betesz egy kis szürke nyilat a hisztoriba. Ez a kissebbik baj, de viszont innéttől kezdve nem tudom tovább kerekíteni, szemben a jól elvégzett műveletekkel. Te mit szoktál ilyenkor csinálni? (egyenként kell kijelölni az éleket, mindegyiket külön lekerekíteni?) -
MODERÁTOR
Igen 16-os, sorry azt hittem neked is az van
Kivontam a lipnél
akkor 2 kép
Bővebben: linkEladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Ja no
aktív tag
Koxx, Kicsit továbbfejlesztettem a labdámat. most a Lip funkcióval vagyok elakadva, mert egy bizonyos méretnél nem hajlandó nagyobbat odabiggyeszteni. (9x4mm a határ. A 9x5 ill a 10x4 már nem megy.) Ez mitől van? Vagy el kell fogadni és kész?
http://www.tar.hu/nehogyma/front_lip.par
Meg ha mondjuk szeretnék a modell tetejére csinálni egy mondjuk 30x50-es alapterületű csonkot, ami kb 5mm-t áll ki a felületből, de követi az alapfelület görbületét azt hogyan lehet eccerüen megoldani? (eddig létrehoztam egy síkot, ami beleesett a falvastagságba, onnét extrudáltam egy akármekkora magasságú kinövést, majd a revolved cutouttal méretre nyestem, hogy a kivánt görbületet kapjam annak is. Ebben az esetben viszont a kinövés alapterületét meghatározza a falvastagság, hacsak nem akarok a másik oldalon is vagdosni utólag. Meg nálam soxor ilyenkor sír a program, hogy zero thickness etc.)
[Szerkesztve] -
buci
tag
Nem tudom. A SE ismereteim még a 0 környékén mozognak.
De megnézem majd
Az tuti, hogy az Invi itt már megfekszik, vagy csak körülményes spline-okkal
készíthető el ez a bura.
Egyébként ehhez a modellhez a gyúrma rész 7 ikonjából csak 2-t használtam.
Csak ez az egy ficsör iszonyat dolgokat tud. -
buci
tag
Na nézzük!
MODERÁTOR
kepfeltoltes.hu-n ha felraktad a képet alul kiirja a lehetőségeket ott kiválasztod : direkt link a képhez
[L] http://kepfeltoltes.hu/050724/labda.jpg [/L] ugyanigy csak [L] [/L]-nél nincs szóköz
Ja no: próbáld meg úgy hogy beirod a 4mm-t és nem választod ki a modellt csak nyomsz egy preview-t
[Szerkesztve]Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Ja no
aktív tag
teljesen, de nekem 4mm-el sem hajlandó. Valszeg generálisan bénázom el. A Thin Wall ikon aktiválása után beírom az akárhány mm-t a common thick ablakba, kiválasztom a modellt, aztán kapom a hibaüzenetet: open and unique face selection results in no common thickness. Grrrrrr. Help plíz
-
buci
tag
Mi a baj? -
buci
tag
Talán így?
[/url][/IMG] -
buci
tag
Na itt a képfeltöltés.hu-n se regisztráció se semmi!!!
Ez a királyság!!
Fel is dobok egy modellt, amit a gyúrmázás részével(Wrap) csináltam a Proe-nek: -
MODERÁTOR
Ilyenre gondoltál? Bővebben: link lehet az a gond hogy falvastagságnak túl kicsit adsz meg, én most 4mm-esre csináltam, de amit először adtam meg 1mm-t úgy nekem se csinálta meg
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Ja no
aktív tag
SE-hez értők: meg tudná valaki mondani, hogy egy modell térfogatát hogyan tudom kiszámoltatni a progival? Egy lapított, rugby labda szerű, tömör (*.par) formáról van szó, amit nem könnyű képletre váltani.
-
buci
tag
Térjünk vissza a Proe-re.
Mostanában a lemez részét csesztetem és van egy pár bajom:
Ha testmodellből (pléglatest) csinálok lemezalkatrészt a sarokkialakításokkal semmi gond. Viszont ha lemezalkatrészből indulok, akkor egy téglalap alakú lemez éleit felhajtva(Flat wall) nem tudok a sorokkkialakításon változtatani.
Az Corner Relief-nél nincs Add, ill. a sarkok illeszkedését sem tudom állítani(Edge Rip).
Persze maradhatnék a testmodellnél és akkor a semmi gond, de Inventorban ezt
simán lemezből indulva megcsináltam. Íme:
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!