- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Netfone
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokesz007
aktív tag
Akkor tisztelet mindenkinek!!!
Én abszolut a CATIA-ra szavazok, eddíg volt szencsém Inventorban dolgozni/Pro/E-t tanulni, CATIA-ban dolgozni és akárhogy is nézem CATIA a nyerő nálam, nem csak h külföldön (ahol én jártam) ezt használták szinte mindenhol, szerintem a modelltérben készült cuccok szebbek a többinél, a kényszerezés első osztályú és könnyű, valamint a legnagyobb előnye szvsz a drawing rész ahol (ugyan a sraffozát elszarja néhol) de perfect 2D-t kapunk(jó mondjuk más progiban is jók a cuccok, de mindezek mellett elfogultsággal mondom ugyan de ezt a rendszert szeretem a legjobban)!!!
Tudom h legtöbben Pro/E ''rajongók'' de én annyit szívtam vele, h egyszerűen megutáltam, az én 1bites memória buszom kevés ehhez
Bár barátaim közt van aki SW-re esküszik van aki Inventorra ÉN meg CATIA-ra de ez így helyes kinek mi áll ''kézre''
Nem is említettem, h gépészeti tudomány ágban kamatoztatom eme 3D modellező tapasztalataimat, de ezt csak így szerényen jegyzem meg---C.2.A. Dokesz007 ---I'm the power---SAJTOLOK---
-
Thomas-H
csendes tag
Köszönöm.
-
Atlantis
veterán
Egyelőre csak SP0-hoz való magyarítás érhető el. ÉN amúgy nem használok ilyesmit, mert eléggé meg tudja őrjíteni a SW-t.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Parson
addikt
válasz Thomas-H #691 üzenetére
Azt hiszem az lesz a legegyszerűbb, ha átküldöm neked is... egyből látni fogod a lényeget, nem csak leirva szembesülhetsz vele
Mindazonáltal pontok kiosztásánál is kell egy referencia dimenzió, ami alapján ki lehet azt osztani, így a pontot én a görbére helyezném, és utána eldönteném, mi a hasznosabb, egy görbe hosszára vonatkozó relativ vagy abszolút dimenzió, vagy pedig egy külső referenciához (pl sik) kapcsolt távolság. Értelemszerűen esetenként más-más lehet előnyösebb. (Kiosztásnál a Dimensions ablakban kell megadni ezt a referenciát és a lépték nagyságát is.)
[Szerkesztve]───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Thomas-H
csendes tag
A csavargörbe létrehozása egyenlettel még megy, de azon pontokat kiosztani már nem sikerült.
Esetleg le tudnád írni picit részletesebben?
(Bocs ha lama vagyok. ) -
Parson
addikt
jut eszembe, vmiért nekem ujaban nem müködik ez a képes linkelősdi, lehet tudni mi a probléma?
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Atlantis
veterán
Ezzel én is próbálkoztam, de nem akart sikerülni. Tudnál egy modellt feldobni róla, persze csak ha nem titok?
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Parson
addikt
Bocsi, rossz szót használtam. Csavargörbét akartam írni. Amúgy megirtam a csavargörbe egyszerű kis egyenletét és utána kiosztottam rajta egy pontot, a pont alapján meg egy, a hengerpalástra merőleges tengelyt. Ezek alapján már kiosztható a furat.
Ámbár ha vmit bele szeretne helyezni az ember, ügyelni kell arra, hogy a kiosztandó alkatrészek csak egy referenciát (kiosztást) viselnek el. Vagyis ha pl egy sik is van a tengely mellett (vagy akármi más), akkor azokat a tengellyel group-ba kell csomagolni és együtt kiosztani, mert csak ilyetén módon tudja kiosztani az uj alkatrészt is.───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
válasz Thomas-H #677 üzenetére
1., Ez így nem korrektül megválaszolható kérdés. Nagyjából mekkora alkatrész-számú modelleket akarsz használni? Csak mert egy alkatrész modellezésére elég egy gyenge gép is. Én pl.: 1,3-as Celeron-M-mel és GMA 900-as integrál VGA-val szerelt noteszemen is simán használom, fél giga RAM mellett is. Ez nagyjából megfelel az általad említett 1,7 ceruza, meg Gef2 erejének, talán egy picivel még jobb is annál. Ezzel a notesszel kb. 1-200 alkatrész-számú összeállítások gond nélkül kezelhetők.
2., Milyennel használják iparban? Általában jó magyar szokás szerint minél olcsóbbal, kivéve talán a multi-cégeket. Kis-és közepes vállalkozások nem veszik meg a direkt erre összeállított gépeket, merthogy a szoftvereket forgalmazó cégek mindig ajánlanak vasat is hozzá, amin tisztességesen elmegy. Ált. nem is túl drágán, pláne, ha többet vesz az ember, gyárilag összeállított Dell, ill. HP gépeket, de a döntéshozók túl szűk látókörűek ehhez.
Hogy milyennel kéne? Memória legyen minél több, procierő szerintem másodlagos. VGA meg valamilyen direkt erre a célra kitalált, FireGL, Mo.-n inkább Quadro kártya legyen. Szerintem egy általános célokra ideális gép: valamilyen AMD A64(inkább támogatják egyelőre a 64 bitet, mint a dula core-t), 2 Giga RAM, Quadro FX540 PCI-E és egy megbízható, gyors vinyó. Ez a VGA az egyik legalapabb Quadro, de pl.: a te 9600Pro-dnál 5-6 szor gyorsabb CAD-nél. Az ára mondjuk 90k. . Ja és egy jó, nagyfelbontású monitor nagyon hasznos tud lenni.
Egyébként a te géped neked még maximálisan elég lesz, ha csak gyakorolsz, pláne, ha azon a kártyán elvégzel egy szoftveres FireGL hack-et.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
perfag
aktív tag
Szerintetek miért van solidworks.lap.hu, proe.lap.hu és inventor.lap.hu is, de Solid Edge nincs? Pedig jó (nagyon jó!) a progi.
Továbbmegyek. Jobbnál jobb oktatóhelyek linkjeit teszitek fel a ProE és SW-hez, az SE-hez pedig nincs, leszámítva az seguru-t[link]. A SE-hez miért nincs? -
Thomas-H
csendes tag
ProE hardverigényével kapcsolatban van néhány kérdésem:
1. Mi a minimum elvárás, amivel már lehet rajzolgatni, még ha kicsit akadozva is?
2. Milyen harvderen használják az iparban?
Processzort és memóriát tekintve nyivánvaló, hogy minnél izmosabb ill. több annál jobb.
Amiről viszont fogalmam sincs az az ideális videókártya.
Kinek mi a tapasztalata ill. ki milyen hardveren használja?
Én egyébként 2.8GHz-es Pentiumon, 768MB RAMmal és ATI Radeon 9600 Pro videokártyával használom, de régebben 1.7GHz-es Celeronon 1GB RAMmal és GForce2-es videokártyával is használtam, és az az igazság, hogy azon is kb. hasonlóan muzsikált. -
Thomas-H
csendes tag
Spirál mentén való mintakészítés nekem is sikerült, de én csavarvonal mentén szeretném létrehozni.
Egyébként golyósorsóba a golyók behelyezéséhez kellene.
Minden ötletet szivesen várok.
(természetesen ProE-ban)
[Szerkesztve] -
perfag
aktív tag
Hello,
új tagokat szívesen láttok, vagy húzzam el a csíkot?
Solid Edge-et használok.
Most találtam rá a topic-ra, nagyon sok jó oktató anyagra mutattatok rá, köszönöm nektek. -
Parson
addikt
hm, ez érdekelne engem is. Buci, milyen spiral patern-re gondolsz? kiváncsi lennék te milyen megoldást találtál rá, ha találtál. bár nekem van egy bevált ötletem, mondjuk egy hengerpaláston spirálgörbe menti furatkiosztásra, de lehet van jobb is/egyszerűbb is. nos?
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Atlantis
veterán
Nincs mit. Tutorial egyébként szerintem a ProE-hoz több van, de ha van forrásod SW-s oktatóanyagokhoz, azt nyugodtan linkeld ide is.
-
Iski
csendes tag
válasz Atlantis #664 üzenetére
Azt hiszem ez az én szemszögemből 1 pont az SW mellett.Pont ez volt a bajom a ProE-val ,hogy csak nehezen tudtam kihámozni ,hogy mit akar(angol csak ami rám ragadt itt ott+a szótár),az SW pedig szinte rá vezet a dolgokra ,hogy mit kell tenni és talán a tutorialokat is jobban elérni hozzá.
Köszi a hozzászólást -
Atlantis
veterán
Pedig az nem kevés. Hát, hallottam, hogy az Inventornak brutális gépigénye van, na de ennyire? Mégis, kb. mennyi alkatrészből áll egy olyan összeállítás nálad, ami vészesen megfogja a gépet?
-
Atlantis
veterán
Hasonló a helyzetem, eddig ProE-ztam, de a cég átállóban van Solidworks-re. Tudásban szerintem a ProE messze többet tud, több modul van hozzá, viszont a Solidworks is abszolút használható, könnyebben tanulható és aki szereti az ''agyonikonos'' rendszereket, annak könnyebben is kezelhető. Én nem ilyen vagyok, a Proe-t 70%-ban billentyűzetről vezéreltem, így a SW kezelése még nagyon szokatlan.
A SW sokkal stabilabb, lényegesen kevesebb bugja van, mondhatjuk, hogy amit tud, azt biztosan tudja. ProE-ban meg gyakran azzal ment el az idő, hogy a programhibákat hogy tudom kicselezni...
Egyelőre én még a ProE-t kedvelem jobban, de szerintem idővel ez meg fog változni. Tényleg gyorsan lehet látványosat alkotni SW-ben, de komolyabb dolgok tervezésére is jó. A mi iparágunkban külföldön a SW jóval elterjedtebb, szerintem idővel itthon is többen fogják választani.
Nehéz egyértelmű tanácsot adni, tanuld meg mindkettőt. Egyébként kissé ''lehetetlen'' a kérdés, azzal foglalkozz, amilyekben több fantáziát látsz és amelyiket a melóhelyeden használják. Ha meg csak úgy, privátban foglalkoznál vele, angol nyelvismeret nélkül neki se állj. Szvsz ebben az esetben a SW jobb választás, mert a ProE eléggé el tudja venni az ember kedvét, ha valami nem működik, a hibaüzenet meg kissé tömör mindig, abból ugyan ritkán derül ki, konkrétan mi is a baja.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
-
-
Iski
csendes tag
Hi all!
Meg van a wildfire 2,0 is és a solidworks 2006 is.Én mindig a solidworksnél lyukadok ki.Szerintem ha tudásban van is különbség nem olyan jelentős.Nem tudom eldönteni ,hogy igazából melyikkel foglalkozzak jobban.Győzzetek meg indoklással és ész érvekkel.Köszi -
richies
senior tag
válasz TrollBalint #659 üzenetére
szakrajz megy?
amúgy infosoknak hova kell 3d-s tervezés?Rozsomak of Power
-
TrollBalint
addikt
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha én tanultam Catia-t, akkor hol tudok elhelyezkedni, ha informatikus végzettségem van (talán lesz egy villamosmérnöki is ). Mert nálunk grafikus szakirányon ilyen gépészeti meg építészeti progikat oktattak.https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Atlantis
veterán
VGA milyen? Csak mert a procik ereje szerintem elég, a dual procit viszont nem hinném, hogy ezek a rendszerek kihasználnák, ergo sokra nem mennél vele.
Ha azok a procik gyengék, akkor
1., gyenge VGA-t használsz, ami szerintem sokkal fontosabb ezeknek a szoftvereknek, mint a VGA
2., valami iszonyatosan nagy, számolásigényes modellekkel dolgozol.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Thomas-H
csendes tag
Hello.
Hogyan lehet mintát csavarvonal mentén létrehozni? -
richies
senior tag
tudja esetleg valaki, hogy az inventor kihasználja-e a dual procikat????
mert pl egy amd300+ a64-essel elég gyengén muzsikál
de még 2.8-as p4-en is 3g rammal...Rozsomak of Power
-
Iski
csendes tag
Elnézést, unigraphics-sal
-
Iski
csendes tag
Hali!
Unigraphix-al foglalkozik valaki?
Új hozzászólás Aktív témák