Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • etejedu

    őstag

    válasz asdf_ #17960 üzenetére

    Én meg pont telibe.. az eladót!
    Csak azért említettem meg, hogy teljes legyen a kép!
    Itt a gyártó és köztem mint fogyasztó van most a hangsúly! Nincs követelésem, még egyszer leírom! Bőven a garancia határidején belül mozgunk!
    Még egyszer mondom csak pusztán kíváncsi vagyok, hogy nekem vagy a gyártónak van e igaza!

    Mint az összefoglalóban is irva van:
    "Milyen határidőn belül reklamálhatunk?
    Az új Ptk. főszabálya szerint a jogosult kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt évül el. Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén azonban a szavatossági idő hosszabb: a fogyasztó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el.

    Ha a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés tárgya használt dolog, a felek rövidebb elévülési időben is megállapodhatnak; egy évnél rövidebb elévülési határidő ebben az esetben sem köthető ki érvényesen.

    Ha a szerződés alapján szolgáltatott dolog ingatlan, a kellékszavatossági igény a teljesítés időpontjától számított öt év alatt évül el.

    Fontos szabály, hogy nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot rendeltetésszerűen nem tudja használni.

    A dolognak a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése újból kezdődik. Ezt a szabályt kell alkalmazni arra az esetre is, ha a kijavítás következményeként új hiba keletkezik."

    A cég oldalán pedig ez szerepel!
    "Mennyi garancia van a csereként adott eszközre?

    A Logitech a csereként adott eszközre a garancia eredeti időtartama lejártáig vagy harminc (30) napig vállal garanciát (attól függően, hogy melyik időtartam a hosszabb), kivéve, ha a vonatkozó helyi jogszabályok ennél hosszabb garanciális idő vállalását kötik ki."

    Ergó joggal feltételezem azt, hogy a kivéve szó azt jelenti, amit a fogyasztóvédelemtől idézett szövegben megtalálható!

    BizniszElek: Onnantól kezdve hogy a gyártó átvállalta a termékcserét és minden fittyfenét, él a szerződés közöttünk és innentől kezdve élnie kell azoknak a feltételeknek amik azelőtt megvoltak az eladó és köztem! Hiába nincs képviselet!
    Vagy tévedek?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák